Reacties voor: EFF wil na iPhone ook jailbreaken van andere apparaten legaal laten verklaren (jailbreak)

De EFF wil dat het jailbreaken van andere apparaten dan smartphones ook mogelijk wordt. Ze hebben daarvoor een verzoek ingediend bij de
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. laat maar komen voor de PS3…

  2. “Verder wil de organisatie dat artiesten voortaan fragmenten van dvd’s (…) mogen gebruiken om nieuwe remixes te maken.”

    Dat mogen ze nu toch ook? Hele nummers worden gesampled. Alleen moet er betaald worden.

  3. Origineel geplaatst door iDMi
    laat maar komen voor de PS3…

    Waarom, als ik vragen mag?

  4. Zodat we eindelijk Plex of Boxee erop kunnen draaien 🙂

  5. Ik vond het al oneerlijk dat ze met 2 maten meten, hebben ze echt zolang moeten wachten voor ze deze keus maakten? Mij lijkt het een goed plan in ieder geval.

  6. Ik vind het volgende.

    1. Jailbreaken, natuurlijk moet dat niet illegaal zijn! Het is jouw eigendom – dus je moet er mee kunnen doen wat jij zelf wilt.

    Maar;

    2. Verplichte garantie vanuit de fabrikant op ‘gejailbreakte’ apparaten is natuurlijk achterlijk.

    Gevaar van punt 2 is dat retailers en fabrikanten enorm veel kosten extra krijgen doordat ze een hoeveelheid ‘reparaties’ extra krijgen die normaliter buiten de garantievoorwaarden vallen.

    Daarnaast wordt het jailbreaken van apparaten (te) vaak gebruikt om vervolgens illegaal games/software te laten draaien waarvoor je niet betaald hebt.

    Dus dit is ‘t zelfde als gebruik van torrent toestaan, wiet verkoop (coffeeshops) toestaan, verkoop van stingers toestaan, etc.

    – We weten allemaal dat met torrents voor 99% illegaal gedownload wordt.
    – We weten allemaal dat de inkoop en plantage van wiet illegaal is.
    – We weten allemaal dat stingers niet gebruikt worden voor KM registratie maar voor radarscanning.

    Net zoals dat we allemaal weten:
    – dat jailbreaken van een iPhone voornamelijk gebruikt wordt om Apps gratis te bemachtigen.
    – dat jailbreaken van een PS/XBOX etc. voornamelijk gebruikt wordt om vervolgens gebrande/illegaal gedownloade spellen te kunnen spelen.

    Ik ben van mening dat een meerderheid van de samenleving onvoldoende capaciteit in hun hersenpan hebben om zelf te kunnen bepalen dat downloaden etc. van spullen die je niet gekocht hebt niet mag of fout is. Of zij kunnen zich niet aan de regels houden. Dus, wat moet je dan doen – jailbreaken etc. verbieden i.p.v. maar in de heiligheid van de mensheid geloven dat iedereen wel weet wat goed en fout is en zich daar aan houd. Als je mensen de kans geeft gebruik te maken van zaken waar een luchtje aan hangt, DOEN ze het.

    Dus ik hoop dat zoveel mogelijk mensen inzien dat gratis/illegaal downloaden van betaalde content niet goed is. Jij gaat namelijk ook niet gratis het gras bij je buurman maaien. Zo gaat een filmmaker, een spelletjesmaker, een muzikant ook niet gratis aan de slag voor je.

    Zoals de braboneger zegt; gewoon schuiven, betalen, aftikken met je mars!

  7. Origineel geplaatst door DennisU
    Waarom, als ik vragen mag?

    Om bijvoorbeeld weer een op Linux gebaseerd OS op de PS3 te installeren. Zo kan je de gebruikersmogelijkheden van je console drastisch uitbreiden.

  8. Wat ik mij al een tijd afvraag is of Apple (ondanks dat het dus niet illegaal is om te jailbreaken) een reparatie kan weigeren als hij onder garantie word teruggestuurd?

  9. @Zjories: Even je jb verwijderen en geen probleem

  10. @Zjories: alleen als de reden van reparatie verband houdt met de jailbreak. Aangezien de jailbreak softwarematig is, is het weigeren van garantie juridisch onhoudbaar. De praktijk is helaas weerbarstiger.

  11. Zou dat dan beteken dat je bijvoorbeeld niet meer gebanned kan worden als je online gaat op de ps3 of xbox? Dan zouden ze namelijk cd-keys moeten invoeren of iets dergelijks voor consoles…

  12. @Wouter_D: Dat wil je toch niet? ik heb het ooit eens geprobeerd en veel dingen waren of supertraag of werkten niet eens, zoals 3d toepassingen enz.

  13. Ik vind het op gameconsoles echt niet nodig, 99% van de mensen wil er dan juist illegale spellen op gaan spelen.

    Iphone oke dat ding is toch beperkt vergeleken met andere mobiels, Maar gameconsoles moet zo blijven vind ik zo ga je alleen maar meer mensen krijgen die hun games gaan downloaden.

  14. Origineel geplaatst door Paul Pols
    @Zjories: alleen als de reden van reparatie verband houdt met de jailbreak. Aangezien de jailbreak softwarematig is, is het weigeren van garantie juridisch onhoudbaar. De praktijk is helaas weerbarstiger.

    Praktisch gezien inderdaad.. Want juridisch gezien overtreedt Apple al jaren de wet: Europese wettelijke garantie is minimaal 2 jaar, Apple biedt 1 en wordt niet aangepakt. Juridisch heb je gewoon níks in te brengen tegen Apple, zelfs de Europese politiek en Justitie schijnt het niet te durven, anders was het wel aangepakt dat dergelijke bedrijven (zoals RIM en Apple) onder de 2 jaar garantie gaan zitten.

  15. Apple overtreed geen enkele wet, Bubbly. In Nederland volgen we die Europese Wetgeving namelijk niet. Waarom snappen mensen dit nooit.

    Wat ‘t jailbreaken betreft, tuurlijk moet je kunnen jailbreaken, mijn iPhone is altijd gejailbreakt geweest om de simpele reden dat ik daardoor mn apparaat exact zo kan afstellen dat ik me er prettig bij voel. Ik gebruik geen enkele illegaal verkregen app. Snap natuurlijk dat een hoop mensen dit wel doen, maar die snappen gewoon de waarde ervan niet.

  16. @Bubbly:
    In Nederland hebben we besloten deze Europese wetgeving niet te volgen. Apple houdt zich gewoon aan de wet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.