Reacties voor: EFF vindt dat Apple ontwikkelaars in Lodsys-zaak moet steunen

De EFF is van mening dat Apple de ontwikkelaars die nu met patenttrol Lodsys te maken hebben, moet steunen. De ontwikkelaars zitten vast aan een systeem en hebben geen andere keuze.

Reacties: 2 reacties

  1. Vreemd dat Apple app-ontwikkelaars hier niet voor gewaarschuwd heeft. Dat kan ik haast niet geloven. Meer voor de hand liggend is dat Apple dit niet wist en dat Lodsys de claims zonder medeweten of toestemming van Apple verstuurd. App-ontwikkelaars zouden, indien de claim van Lodsys stand houdt, Apple aansprakelijk moeten stellen voor het onverwacht en onaangekondigd op kosten jagen van de app-ontwikkelaars. En in ieder geval deze kosten op Apple verhalen. Daarom kan het niet anders dan dat Apple wel degelijk zich met deze claim zal bezighouden.

  2. Een klein maar erg belangrijk detail is trouwens dat Apple en Google niet specifiek een licentie hebben genomen op dit patent hier. Het is onderdeel van een groter pakket met patenten, waarin ongetwijfeld nog meer van dit soort onzinnige patenten te vinden zullen zijn.

    Op deze link zijn nog wat meer sappige details te vinden.

    Daarin wordt ook duidelijk wat voor een verschrikkelijke patenttrol dat lodsys (of iig de eigenaar ervan) eigenlijk echt is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.