Reacties voor: EFF stelt voor om iPhone-jailbreak legaal te maken

De Electronic Frontier Foundation wil dat er een uitzondering voor de iPhone-jailbreak wordt gemaakt, zodat het uitvoeren van een jailbreak niet meer illegaal is volgens de huidige Amerikaanse copyright-wetgeving.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Ehhmmm en al die betaalde apps dan?

  2. raar, volgens mij was het al legaal?

  3. Strak plan. Alleen niet haalbaar door de koppigheid van Apple. Die willen alles in eigen hand houden en mensen aan hun binden. Dus hopen dat het gaat lukken om Jailbreaken legaal wordt.
    Misschien zometeen gratis te downloaden vanuit AppStore 😉

  4. Origineel geplaatst door Chane
    raar, volgens mij was het al legaal?

    In Nederland wél ja. Als wij een apparaat hebben gekocht mogen we er in principe mee doen wat we willen. Alleen voor de garantie moeten wij wel dan kunnen aantonen dat dit niet is veroorzaakt door een software gebreek als bijvoorbeeld de LCD kapot is.

  5. lijkt erop dat alleen amerikanen kunnen inschrijven.

  6. Ik snap dat Apple dat liever niet wil, alles kan in cydia of de installer worden geplaatst, uiteraard een hoop rotzooi kan makkelijk het toestel erg aantasten. Oke het is je eigen schuld want je kiest er zelf voor, maar apple wilt gewoon een goed product afgeven die tenopzichte van windows mobile waar nikd mee gebeurd. Ik had op de 1st gen iphone ookal een jailbreak, toen moest je zowat wel haha, en nu ben ik er toch wel aan gewent!

  7. In mijn opinie is de jailbreak of de gesloten omgeving die door Apple wordt gemaakt met de iPhone door de App Store niet de boosdoener. Apple mag van mij zijn iPhone applicatie markt in zekere zin wel beheren (net zoals met de iTunes) maar moet wel voldoende potentieel open laten en derden toelaten om ook innovatief te zijn zoals Apple doet met de iPhone interface.

    Het is de policy die Apple momenteel hanteert op de App Store die veel developers en nuttige applicaties de das om doet. Applicaties worden geweigerd omdat Apple ze niet toelaat. En zo gaan deze applicaties in het “grijze circuit”, worden nog meer iPhones bewerkt met een jailbreak en moet je via Cydia en Installer installeren.

    Een echte GPS konden we al lang hebben op de iPhone maar Apple laat dit niet toe. Je iPhone als 3G modem sharen, laat Apple niet toe. Zo zijn er verschillende applicaties die ik interessant zou vinden en die logischer wijze in de App Store zouden moeten zitten.

    Apple mag gerust wat meer “concrrentie” toelaten op hun App Store want voor de applicaties die ze nu weigeren hebben ze geen eigen alternatief. Daar loopt de iPhone tov bepaalde andere merken achter.

    En dan is de hele discussie rond jailbreaken niet nodig en rechten en of het illegaal is of niet.

    Misschien wat meer druk zetten vanuit de Apple community om hun policies te verbreden? Misschien tijdelijk geen applicaties aanschaffen via de App Store? Misschien een massale petitie of mailing sturen?

  8. @Peter Louies

    Denk dat er toch wel een degelijk aantal zijn die gewend zijn aan een jailbroken iphone… En Cydia of installer is gewoon ff wennen, ben je niet zeker, dan installeer je het niet, en moet toch wel nog het eerste programma vanuit cydia tegenkomen die een hardwareprobleem veroorzaakte, ok soms crashte één of ander programma wel eens, maar thank god voor BigBoss zijn safe mode 🙂

    Vindt gewoon dat apple teveel heeft achtergelaten wat op een normale gsm, heel gemakkelijk kon gebeuren…

    Ga me niet specifiëren op verschillende dingen, wil gewoon even enkele minpunten aanhalen i.v.m. sms…

    – je kan geen sms doorsturen
    – je kan geen sms opslaan
    – je kan geen smsjes selectief verwijderen (van dezelfde persoon)
    – …

    Aanmaken van mappen voor de e-mail is nog zo een ding, de meeste mensen gebruiken POP3, IMAP is gebruikt, maar toch minder… de meeste internetproviders gebruiken toch POP3-servers… dus waarom niet de mogelijkheid geven om een eigen map aan te maken in de mail-applicatie…

    Enz, enz, enz.

    Hoop dat er enkele degelijke wijzigingen zullen zijn in de volgende firmwareupdate… dacht iets gehoord te hebben van FW3.0???

  9. If U can’t beat them…join them

  10. Laat Apple a.u.b. in zijn waarde. De populariteit van de MAC en iPhones zijn enorm gestegen en het hacken ervan begint een sport te worden. Jaibreaken heeft uiteraard zijn voordelen maar Apple laat ons heus niet in de steek hoor. Tenminste dat denk ik. Dit is nog maar het begin. Straks wordt er niet alleen voor de iPhone zoveel onwikkeld maar willen steeds meer bedrijven de MAC veroverenmet hun applicaties. Des te meer hack sporters erbij komen. uiteindelijk zitten we opgescheept met een MAC OSX die helemaal verpest word zoals Windows. Laat Apple hun policy’s houden zoals ze zijn. Apple is geen Microsoft en ik hoop dat dit nooit in de buurt komt van de troep wat nu Windows heet.

  11. Origineel geplaatst door Martijn

    Origineel geplaatst door Chane
    raar, volgens mij was het al legaal?

    In Nederland wél ja. Als wij een apparaat hebben gekocht mogen we er in principe mee doen wat we willen. Alleen voor de garantie moeten wij wel dan kunnen aantonen dat dit niet is veroorzaakt door een software gebreek als bijvoorbeeld de LCD kapot is.

    Dit doe je door de software in orginele staat te brengen voordat je deze terug brengt naar de winkel voor garantie!

  12. volgens mij word dat niets!
    een PSP mag toch ook niet gedowngrade worden?

  13. Origineel geplaatst door Mathias Fonck
    volgens mij word dat niets!
    een PSP mag toch ook niet gedowngrade worden?

    dat vind ik wel zo iets raars, je moet toch zelf weten welke versie van de software jij er op wilt hebben?

  14. @Marcooo – Mooi gesproken.. 🙂

  15. @Coen Gortemaker

    Een psp mag wel gedowngrade worden, als je er maar geen geld voor raagt om een ander zn psp te downgraden of als je geen illegale stuff als ISO’s en CSO’s opzet is alles ok homebrew enzo is niet erg. Enigste is dat Sony er tegen is MAAR het MAG.;)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.