Reacties voor: EFF klaagt over Apple’s tegenwerking van iTunes-alternatieven

De Electronic Frontier Foundation heeft een klacht tegen Apple ingediend. Ze willen dat er vrijuit over iTunes-alternatieven gesproken kan worden en wil ook dat dergelijke alternatieven met reverse engineering gemaakt kunnen worden.

Reacties: 18 reacties

  1. Als je toch geen iTunes wilt gebruiken koop je toch een andere MP3 speler? Als ik mijn auto wil laten onderhouden moet ik ook naar een volvo dealer omdat andere de boordcomputer niet kunnen uitlezen.
    Kijk als Apple het afspelen van elders gekochte muziek zouden onmogelijk maken hadden ze een punt.

  2. Onzin, dit is juist de reden waarom Microsoft al die grote boetes heeft gehad. Volkomen terecht dat ze dit aanpakken. Liefst Neelie Kroes er ook nog even achteraan.

  3. Ik zou graag een iTunes alternatief willen hebben. De grootste minpunt van de iPhone is gewoon iTunes. Iedere keer dat ik mijn iPhone of iPod nano aansluit moet ik mijn computer machtigen. Programma crasht te vaak en is verschrikkelijk langzaam.

    Als ik gewoon naar muziek wil luisteren gebruik ik nooit iTunes. De enige reden dat ik het heb is dus voor de iPhone en iPods. En op dat punt is iTunes gewoon heel slecht.

  4. itunes super !!!!!!

  5. Ikzelf gebruik Amarok onder Ubuntu 9.04 om m’n iPods en iPhone van muziek te voorzien.

  6. Ik heb echt nog nooit problemen gehad met iTunes. Ik snap wel dat mensen graag een alternatief willen gebruiken. Ik gebruik ook Classic Mediaplayer om mijn media af te spelen inplaats van Windows Mediaplayer.

  7. Ik vond iTunes vroeger altijd rommel, vooral omdat het zo traag was.
    Sinds ik mijn macbook heb, draait hij echter perfect, zonder problemen. Ik gebruik het nu ook als muziekspeler, en ik heb zelfs al een paar liedjes gekocht in iTunes Store.

  8. iTunes voor Windows is helaas erg slecht overgebracht, waarschijnlijk omdat Apple een boel compatibiliteits-layers heeft meegegooid die moeten worden geladen tijdens het starten. Safari voor Windows was immers ook bar slecht (te weinig ervaring met de beta 4 voor Windows). Ik denk ook niet dat die situatie gaat verbeteren. Op de Mac werkt iTunes echter veel lekkerder.

  9. Om muziek om mijn iphone of ipod te zetten gebruik ik altijd mediamonkey. Erg goede en gratis muziekplayer die down te loaden is via http://www.mediamonkey.com

    zie ook
    http://www.mediamonkey.com/news/2008/11/05/new-mediamonkey-306-syncs-with-iphone-3g/

  10. MediaMonkey is ook een prima alternatief voor de Windows-liefhebbers. ITunes is ook prima, maar vreet resources.

  11. Naast Itunes krijg je er ook nog eens QuickTime bij.
    Da’s helemaal bagger.

  12. Origineel geplaatst door jantje
    Naast Itunes krijg je er ook nog eens QuickTime bij.
    Da’s helemaal bagger.

    Ten eerste kun je ervoor kiezen om QT niet te installeren als je iTunes wilt gebruiken. Ten tweede doet QT in combinatie met Perian en Flip4Mac alles wat je wil.

  13. Origineel geplaatst door Luc Lodder
    Als je toch geen iTunes wilt gebruiken koop je toch een andere MP3 speler? Als ik mijn auto wil laten onderhouden moet ik ook naar een volvo dealer omdat andere de boordcomputer niet kunnen uitlezen.
    Kijk als Apple het afspelen van elders gekochte muziek zouden onmogelijk maken hadden ze een punt.

    Je argument slaat natuurlijk nergens op. Als je wil mag je best naar een andere dealer om je auto te laten repareren, wanneer hij daar kennis van heeft. Deze beste mensen hebben de kennis over het beheren en wijzigen van de mp3 data op de iphone, alleen mag het volgens het MDMA niet. De kennis en de kunst is er, het wordt alleen tegengehouden.

    Ik wil wel eens zien of jouw volvo dealer de mond snoert van koos op de hoek met wat onderdelen.

  14. ik ben van Windows overgestapt juist omdat ik iTunes zo lekker vind werken. give it a try.

  15. Kwist niet eens dat je muziek op je iphone/ipod kon zetten met andere programma’s dan itunes… (weer wat geleerd)

  16. apple+itunes+iphone=the best

  17. Ik denk dat we een groot onderscheid moeten maken tussen iTunes voor OS/X en Windows. Op de Mac draait het inderdaad prima, onder Windows vind ik het pure bagger: het vertraagt mijn hele systeem (Photoshop met 12 .eps-bestanden open draait als een zonnetje), reageert zeer langzaam en syncen duurt eeuwig.

    Los daarvan gaat dit artikel over Linux. Het lijkt me toch een redelijk simpele actie voor Apple om een OS/X-programma (Unix!) te porteren naar Linux. Dat ze het niet doen is nog tot daaraantoe, maar deze rechtzaak getuigt mijns inziens toch wel van erge bekrompenheid aan de kant van Apple.

    Daarnaast vind ik het totaal niet meer van deze tijd om software verplicht te stellen bij de aankoop van een hardwareproduct. Als mensen het een goed programma vinden: gebruik lekker iTunes. Maar geef me in hemelsnaam de optie om de keuze te maken voor een pakket dat wél goed werkt op mijn platform (in mijn geval dus Windows). Voor mij is iTunes dé reden om nooit meer een iPhone te kopen. Ja, dat en het feit dat je je agenda maar met één computer kunt synchen.

  18. podje apple is zelf zo fout als wat en wel jaren lang de windows ketel verwijzen dat hij zwart ziet

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.