Reacties voor: EFF noemt Facebook’s kritiek op Apple ‘lachwekkend’

De Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft een standpunt ingenomen in het conflict tussen Facebook en Apple. Volgens de organisatie zijn de argumenten van Facebook belachelijk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Nog een heel interessante toevoeging: de Nederlandse STER heeft sinds de invoering van de AVG wetgeving in 2018 uitgevonden dat ze *meer* kunnen verdienen aan advertenties die worden verdeeld *zonder* het traceren van de bezoekers dan met… zie dit artikel.

  2. Origineel geplaatst door Rob Hooft
    Nog een heel interessante toevoeging: de Nederlandse STER heeft sinds de invoering van de AVG wetgeving in 2018 uitgevonden dat ze *meer* kunnen verdienen aan advertenties die worden verdeeld *zonder* het traceren van de bezoekers dan met… zie:

    Dat snap ik wel, de meest persoonlijke advertenties zijn in mijn geval bijna altijd verkeerd. Of ik heb iets ff gegoogeld omdat ik nieuwsgierig ben maar dan heb ik weken voorstellen van producten of ik heb het product al lang gekocht en de feedback knop daar trekken ze niks van aan. Bij onpersoonlijke advertenties heb ik nog wel met enige regelmaat “ ohh dat is handig”

  3. Gepersonaliseerde advertenties voorschotelen wordt qua impact zwaar overschat, ook al beweren Google en Facebook natuurlijk het tegendeel. Vaak zie je producten pas regelmatig verschijnen nadat je het product al heb aangeschaft. Ondertussen blijven de tellers voor het tonen van de advertenties wel doorlopen. Gelukkig kan je tegenwoordig vrij gemakkelijk je browser zo instellen dat ze je geen gepersonaliseerde advertenties kunnen voorschotelen, zodra je iets zoekt of al hebt aangeschaft via internet. Facebook als beschermer van kleine bedrijven en onmisbaar voor het hele bedrijfsleven? Het gaat uitsluitend om geld en daarom is het puur eigenbelang van Facebook. Leugens en bedrog vinden ze daar heel normaal, ze weten niet beter. Het enige wat ik zelf nog gebruik aan sociaal media is FaceTime en Signal. WhatsApp heb ik eraf gegooid na het binnenkomende apje: Pap, dit is mijn nieuwe nummer. Ik heb geen kinderen, dus dan weet je meteen hoe laat het is. Het afgelopen jaar heb ik een hekel gekregen aan sociale media, puur omdat er ook enorm veel misbruik van wordt gemaakt. Als gebruiker ben ik blij met wat Apple doet want ik wil niet ongevraagd worden gevolgd.

  4. Heerlijk dit !

  5. Ben al geruime tijd helemaal klaar met al die reclames ik begrijp dat ontwikkelaars moeten overleven maar het kan ook op één andere manier, als de app meerwaarde heeft is of kopen of sponseren via donatie mooi alternatief

    Sinds 6 jaar block ik alle reclames in apps en ook in Safari als je het goed aanpakt blokkeer je 99,9% van de reclames in apps en op YouTube en voorkomt dat jou data naar buiten gespuugd wordt.

    Ik weet het het is niet altijd sociaal naar één ontwikkelaar maar ongevraagd reclame krijgen ook niet 🙂

  6. Ben blij dat ik niet de enige ben die denkt dat dit BS van FB is.

  7. “Gepersonaliseerd” ammehoela; mijn vrouw zoekt iets op over babyspullen nu ze zwanger is en ik krijg de advertenties vsn Mamaloes en consorten.
    Enige link tussen haar en mij zijn IP-adres.
    Of zou FB onze relatiestatus ook koppelen???

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.