Apple Store met kinderen

Reacties voor: EFF vindt dat Apple helemaal moet stoppen met CSAM

Apple stelt de controversiële CSAM-functies uit. Maar volgens de Electronic Frontier Foundation kan Apple de plannen beter helemaal schrappen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Los van de goede bedoelingen en de slimme techniek die ze hier voor zouden inzetten zal Apple denk ik gaan stoppen met dit initiatief. Het (volgens mij relatief kleinschalige) probleem dat ze proberen op te lossen staat niet in verhouding met de grote tegenstand die het heeft opgeroepen.

  2. En die kritiek komt niet van de minsten, is vrijwel altijd goed gefundeerd. Aan de andere kant… Apple is meestal vrij ongevoelig voor kritiek. Hopelijk worden er nu een aantal financials bij Apple erg zenuwachtig, dat is het enige wat helpt. Ik stel vervanging van mijn Apple apparatuur in ieder geval voor het eerst uit – tot de functie van tafel is.

    Opvallend trouwens dat er nog steeds lezers zijn met het “je hebt iets te verbergen” argument. Of: Facebook en co doen dit al lang. Dat derden in de cloud scannen is al verwerpelijk, oplosbaar via je eigen private cloud (simpele nas, beter nog Nextcloud en co). Dat Apple het presteert om dit scannen, controleren en melden op mijn gekocht toestel te willen implementeren is een sterk staaltje. Vergelijkbaar met het installeren van camera’s in je slaapkamer/badkamer en woonkamer. Geen zorgen hoor, we doen niks met de beelden tot de ki denkt dat er verboden zaken in je woning plaatsvinden, dan kijkt er eerst iemand naar de beelden en schakelt dan de politie in. Bizar. Apple, waar ben je mee bezig, wat matig je je aan. Men moet daar inderdaad het idee hebben dat alle Apple apparatuur van Apple blijft en ze het recht hebben er mee te doen wat ze willen. Gebruikers.. slik of stik is het motto. Met de gedachte, jullie kunnen toch niet zonder ons.

  3. Eens. Gewoon niks inscannen. Apple verliest een aandeel in de markt als ze dit doorzetten. Ook al keuren we met z’n allen kinderporno af.

  4. Een bedrijf als Apple hoeft zich daar helemaal niet mee bezig te houden.

  5. Jammer. Eindelijk initiatief om foto’s die personen schaden aan te pakken.

  6. Op zich ben ik wel mee eens Apple dit zou gaan doen, denk je dat Amazon of Microsoft dit niet doen tuurlijk wel.
    Het gaat alleen om de cloud bestanden, daar ga jij mee akkoord of niet je kan prima leven zonder cloud.

    Als jij het de cloud in wil gooien ga jij akkoord om jou foto’s op een andermans computer te zetten(server), zij mogen prima deze server inhoudelijk scannen op verdachte bestanden /namen / virussen etc.
    Je zet het dan van jou iPhone op hun computers, dus staat het niet meer op jou telefoon.

    Dat ze hier heel goed mee om moeten gaan tuurlijk, maar dat lukt een bedrijf als Apple ook wel.
    Deze techniek is echt niet nieuw en doet Microsoft ook al, als ze iets vinden wordt jou hele account geblokkeerd dus toegang tot mail/ cloud / eventueel je Windows pc is dan niet meer mogelijk.

  7. Stel dat ze dit doorzetten en vinden inderdaad “foute” foto’s, wat gaan ze met deze informatie doen?

    Ik neem aan naar de autoriteiten. Is dat niet precies averechts van waar Apple voor staat? Zoals een tijdje geleden toen de overheid vroeg om toegang te geven tot een iphone van een verdachte en die NIET heeft gegeven.

    En idd Apple hoeft zich hier niet mee bezig te houden. Inhoudelijke content gaat hun geen moer aan. Je bent nog steeds een telefoon maker geen inspecteur.

    Ondertussen worden er al jaren door verschillende bedrijven van alles gescand van de gebruiker. Met of zonder toestemming. Kijk maar naar FB/whatsapp. Men zei: nee nee, europese wetgeving blah blah. En toen kwam toch een boete van 225 millie. En dit is maar iets wat ze wél hebben ontdekt.

  8. Bij mij komt er niets meer van apple in huis tot dit opgelost is. Als ze het simpel uitstellen en het gaat in voege, dan verkoop ik mijn iphone, mac mini en macbook pro.
    Kortom alles vliegt buiten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.