Reacties voor: Eerste Steve Jobs-school opent zijn deuren

De eerste Steve Jobs-school heeft zijn deuren geopend in Breda. De school vervangt de schriften en boeken door iPads en apps.
Lees het complete artikel → Eerste Steve Jobs-school opent zijn deuren
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Ben benieuwd!
    Maar is “Steve Jobs school” officiele benaming of een door de media opgepikte hype naam?

  2. Geweldig! Als oud leerkracht steun ik dit initiatief van harte. Kinderen zijn van huis uit leergierig. Dit soort onderwijs zal hen stimuleren en geeft hen de kans op eigen niveau vooruit te gaan. Het onderwijs van de toekomst.

  3. Papier vervangen begrijp ik, maar het concept ‘aanpassen aan het ritme van het gezin’ kan ik me niets bij voorstellen. Werk en school maken altijd al onderdeel uit van het ritme van het gezin.

  4. Wat Flieps zegt.
    Toekomstige machinisten er aan laten wennen dat ze de trein laten rijden als het hen goed uitkomt?

  5. Origineel geplaatst door Flieps
    Papier vervangen begrijp ik, maar het concept ‘aanpassen aan het ritme van het gezin’ kan ik me niets bij voorstellen. Werk en school maken altijd al onderdeel uit van het ritme van het gezin.

    Het is maar wat je wilt lezen.
    50 weken open van 07:30 tot 18:30
    Met andere woorden flexibeler.

  6. @Frits:

    Het grappige is dat flexibiliteit een grote mate van discipline vereist….en wie brengt ze dat nu bij?

  7. @Marco: is een officiële benaming. Ik zal er morgen een van onze grootste printers installeren en hij staat echt zo in het systeem.

  8. @juriaan22:
    ‘grote printer installeren’? Op een papierloze school? LOL

  9. Het filmpje zegt “8:30 tot 18:30” ipv “7:30 tot 18:30”

  10. Digitaal educatie/ onderwijs zal ongetwijfeld een keer komen. Het is de kunst hoe ze het idee zullen uitwerken tot realiteit. Denk dat de ontwikkeling van een goed kwalitatief digitaal onderwijs jaren zal duren. Daarnaast moeten de leraren opleidingen daarop aangepast worden. Verder heeft de tablets nog beperkingen, waarbij kinderen daarop niet kunnen knutselen en ook belangrijk is dat de kinderen vaak moeten bewegen, zoals gym..

  11. Zit mijnschool nou ook op een Steve Jobs school omdat hij alle lessen op een ipad moet volgen? Het is maar welke term je gebruikt. Het heet Bonhoeffer college.

    Teveel flexibiliteit is ook niet goed op school, in het werkelijke leven kunnen ze ook niet altijd op flexibiliteit rekenen. Op school moeten ze dat juist leren, diemflexibiliteit komt later wel. Nu worden het allemaal suffe, luie kinderen, die zich straks nergens aan aan kunnen passen, en waar je geen afspraken mee kunt maken.

  12. @Alex Verdiep je eens in de Sudbury School of andere vrije vormen en je zal zien dat kinderen in meer staat zijn dan je commentaar. Onderwijs is vreselijk achterhaald met zijn lineair leren en met de huidige technieken kan je de kinderen veel beter begeleiden. Je kan het leerniveau aanpassen aan de leergierigheid van kinderen. Suf en lui, niet in mijn ervaring.

  13. Bij het lezen op de site van Stevejobsschoolbreda krijg ik toch enkele rillingen vanwege de nietszeggende, modieuze, politiek correcte, pedagogisch hooglijk verantwoorde prietpraat. Zo lees ik dat een onderwijzer op deze school meer een “coach” is en “procesbegeleider” Dit roept bij mij wel heel erg een geitenwollensokken associatie op. Iederwijs-scholen, iemand? Bovendien geeft de naam van Maurice de Hond nu niet bepaald veel vertrouwen gezien de vele eerdere mislukte projecten van hem.
    Ik hoop dat deze ”ipad” kinderen in het harde dagelijkse volwassen leven goed gedijen, maar ik hou mijn hart vast.

  14. Oké, de volgende keer zullen we het incorrect, onmodieus en pedagogisch onverantwoord formuleren!

  15. Bij een veranderende maatschappij met alle vormen van (multi,- en sociale) media moet school ook meegaan. Niet bang zijn om te experimenteren. Digitale lesvormen blijft één van de middelen om leerlingen uit te dagen in een intrinsieke onderzoekende houding. Net als het leren van een computerspel. Het kan ook erg handig zijn voor docenten om leerlingen data bij te houden. Dit om te differentiëren en in te spelen op de individuele leer en instructie behoefte van de leerlingen. Wat noodzakelijk blijft is natuurlijk hun motorische ontwikkeling.
    Dus schrijven, handvaardigheid, tekenen, sport en muziek blijft. Ben erg benieuwd naar de resultaten.

  16. Eh… geen Android, Windows of wat er nog mag komen in THE FUTURE, alleen maar Apple?
    Is dit niet te beperkt, vooral voor de toekomst?

  17. En de kinderen hoeven dus niet meer te leren schrijven? Of ben ik nou een doemdenker?
    Warvis schrijven eigenlijk als je alles met een toetsenbord kunt doen?

  18. @Alex: Ik zit ook op het Bonhoeffer College en die kunnen nog veel leren van de Steve Jobs scholen! Op het Bonhoeffer moet je een iPad aan schaffen maar wordt er ook op gewerkt? Nee!

  19. @Xoom: Zie je het voor je? Leren op een Android Tablet… Het moet niet gekker worden

  20. @Marco: Ze gebruiken het zelf in de communicatie, de websites van de betreffende scholen zijn ook erop aangepast, bijv. stevejobsschoolbreda.nl. Dat wekt bij mij de indruk dat het niet alleen een mediadingetje is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.