Reacties voor: Eerste problemen met iPhone 4 duiken op

Er doken de afgelopen dagen verschillende berichten op van problemen met de nieuwe iPhone. De iPhone 4 zou onder andere last hebben van krassen op de achterkant en wegvallend bereik.
Lees het complete artikel → Eerste problemen met iPhone 4 duiken op
Michel Lusthof -

Reacties: 227 reacties

  1. ouch, ben benieuwd, gelukkig hebben we in NL pas de volgende batch, dus missch gaan ze nog een en ander fixen voor hij hier komt.

  2. Indeed, ik zal de mijne vast ook maar tegen eind juli, begin augustus hebben, ik hoop dat de kinken er dan alweer uit zijn ^^
    Maar op macrumours zijn er ook een aantal mensen die ofwel geen probleem hebben, ofwel enkel 1 bar minder hebben als ze die iPhone op die manier aanraken. Zeer bizar allemaal :-p

  3. Wanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?

  4. Elk nadeel heb zijn voordeel. Nu dat wij later aan de beurt zijn zullen wij deze problemen minder tot niet meemaken. Ik hoop voor Apple en voor ons dat het allemaal behapbaar blijft zodat i.i.g onze release ongemoeid blijft.

  5. Ik vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5 🙂

  6. Origineel geplaatst door henk
    Wanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?

    Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.

  7. Als het goed is moet de iphone bumpercase bestemt om het te verkopen maar het is wel van de zotte dat je nu gedwongen wordt om die bumper te kopen anders kan je niet bellen. maar ze hebben ook een andere oplossing gevonden om contact tussen je hand en de iphone te voorkomen. ook binnenkort tekoop bij de resellers.

    http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/06/94ed12f1aeb313eee7ddeed03d72c223/original.jpg

  8. wouw, dit had ik niet verwacht, ik ga nog een paar maanden wachten dan, ik will gene brol iphone hebbe hoor

    amaal terugstureuun

  9. Dit las ik op het forum van AppleInsider:

    “Apple is using a bonding agent called Organofunctional Silane Z-6011 to bond the layers of glass. Apparently, Apple (or more likely Foxconn) is shipping these products so quickly that the evaporation process is not complete. However, after one or two days of use, especially with the screen on, will complete the evaporation process and the yellow “blotches” will disappear.

    How do I know? I was involved in pitching Z-6011 to Apple.”

    Misschien (en hopenlijk) zijn de gele plekken in sommige schermen van tijdelijke aard…

  10. Ik heb me trouwens al eens serieus afgevraagd wat er gebeurd als de twee antennes contact met elkaar maken dmv handen, stof of andere geleiders.

  11. Is er alleen sprake van slechter ontvangst als het in contact komt met huid?

    In dat geval lijkt me dat de plastic hoesjes, Bumpers, die Apple aanbiedt dit probleem eenvoudig oplossen. Ik neem aan dat een beetje plastic het ontvangst niet zo zeer blokkeert.

  12. @iphonevier: Lol, maar dan kun je je iphone wel niet meer bedienen :p

  13. Mocht het waar zijn dan snap ik dit echt niet.
    Ze hebben het altijd over de prijs van Apple producten. De kwaliteit zou dit goed moeten maken.
    Ik overweeg serieus android omdat ik momenteel zonder zit en niet dit soort ongein wil hebben.
    Geel in beeldschermen is in bij apple.

    Ik hoop dat ik de aankomende weken een beter gevoel krijg bij de Iphone4..

  14. @Niels: Waarschijnlijk niet, maar in feite zeg je daarmee dat mensen verplicht zo’n Bumper moeten gebruiken als ze geen problemen willen.

    Ik krijg het idee dat Apple wel van deze problemen wist er ook niet 1-2-3 een oplossing voor kon bedenken en daarom die bumpers heeft geïntroduceerd. Op zich natuurlijk een prima oplossing, ware het niet dat je daarmee wel de feitelijke problemen verzwijgt.

  15. Het probleem met ontvangst daar waarschuwen ze bij Nokia al jaren voor in de handleiding. Weliswaar niet met direct contact zoals bij de iPhone 4 maar toch…

    (hier willekeuring de E71).

  16. Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.

  17. Volgens mij kan Apple niet zo snel zijn ontwerp aanpassen. De Iphones die hier in Belgie en Nederland uitkomen zijn volgens mij ook wel al gemaakt, of het zal niet lang meer duren. Dus tenzij ze het probleem tijdens de productie al hebben aangepakt, zal er niet veel veranderen naar de benelux release toe vrees ik.

  18. Ik heb zo’n gevoel dat ik héél veel silicone hoesjes ga verkopen. ; )

  19. Jon van Technobuffalo heeft geen problemen met het bereik al hij hem vast houdt

    http://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

  20. Origineel geplaatst door Dennis
    Origineel geplaatst door henkWanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.

    Verneem graag een onderbouwing van je stelling; ik daag je hierbij uit en vergeet vooral de prijs niet in je onderbouwing mee te nemen!

  21. @Bernd: Leuke theorie natuurlijk, maar een telefoon is juist om vast te houden. Daarbij moet het naar mijn mening niet uitmaken in welke hand of hoe je ‘m vasthoud. Bottom line is dat ‘t werkt.

  22. Origineel geplaatst door Bernd
    Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.

    dit is natuurlijk onzin, niks aan de hand, dit is een giga probleem!

    vraagme af hoe apple dit niet heeft kunnen ontdekken in de testfase. ze zullen wel softwarematig de zendkracht vergroten. daaaag langere accu duur

  23. @Michel Lusthof: Het is natuurlijk niet wenselijk dat Apple mensen ‘opzadelt met de verplichting’ om een hoesje te kopen.

    Ik opper het alleen omdat iemand het misschien kan uitproberen. Wanneer het een (tijdelijk) oplossing blijkt voor die 600.000 mensen die wereldwijd de komende dagen een iPhone4 ontvangen kan dat het leed een beetje verzachten.

    Wat Apple op de lange termijn doet om het probleem op te lossen moet later blijken.

  24. Probleem is er blijkbaar ook bij de 3GS, en daar zit de antenne niet in de band rond het toestel.
    Het icoontje toont misschien een mindere verbinding, maar dit is blijkbaar niet zo in de praktijk. Wellicht een softwarebug.
    Het zou mij verworderen dat Apple de iPhone niet getest heeft terwijl ze deze in hun hand hadden…

  25. Zoals in de reacties op zijn video wordt opgemerkt heeft hij hetzelfde probleem wel in de demo van FaceTime. Al kan dat ook te maken hebben met een softwareprobleem dat niet het juiste aantal streepjes laat zien, zoals Walt Mossberg in zijn review opmerkt.

    Origineel geplaatst door ProGunNL
    Jon van Technobuffalo heeft geen problemen met het bereik al hij hem vast houdt http://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

  26. Origineel geplaatst door Maarten
    Dit las ik op het forum van AppleInsider:“Apple is using a bonding agent called Organofunctional Silane Z-6011 to bond the layers of glass. Apparently, Apple (or more likely Foxconn) is shipping these products so quickly that the evaporation process is not complete. However, after one or two days of use, especially with the screen on, will complete the evaporation process and the yellow “blotches” will disappear.How do I know? I was involved in pitching Z-6011 to Apple.”Misschien (en hopenlijk) zijn de gele plekken in sommige schermen van tijdelijke aard…

    Ik hoop dat het echt waar is, dat het verdwijnt voor al die gebruikers.

  27. Gelukkig heb je hem toch niet vast als je belt 😀

  28. Het kan aan mij liggen, maar volgens mij is het juist 20 keer MEER BUIGZAAM…. check het nog eens.

  29. Heb op m’n 3G ook een gele vlek zitten links onderaan op het scherm, dus of dat nu zo nieuw is…

  30. @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

  31. @ Michel Lusthof

    facetime is via wifi, en volgens mij heeft dat geen invloed op je provider bereik

  32. Origineel geplaatst door Bernd: Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.

    Lekker als je linkshandig bent, zoals ik… 

  33. Klinkklare onzin. Iedere telefoon doet dat. Vooral als je vochtige handen hebt. Dat is de prijs die we betalen voor een telefoon met een inwendige antenne. De eerste GSM’s hadden een uitwendige antenne en dat was niet voor niks. Ik zie zelfs het verschil in WiFi ontvangst. En niet alleen bij de iPhone.

    Robert

  34. Origineel geplaatst door jules00
    http://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

    Origineel geplaatst door jules00
    @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

    Ik denk niet dat het zo werk hoor. 😉

  35. Geen verassing dat dit neit uit de field-test is gekomen. Het is tenslotte zo dat de field testers een ‘hoesje’ moesten gebruiken, zodat het toestel op de 3Gs leek. Dan raak je de metalen banden dus niet aan..

    Hopelijk lossen ze dit snel op! Liefst voor deze in mijn handen ligt 😀

  36. Ik vroeg me ook al af wat er gebeurt als je de antennes op één of andere manier zou kortsluiten. Verkooptruckje voor een Bumper?

  37. @Jorne: Het gaat erom dat het bereik wegvalt als je de iPhone op een bepaalde manier vasthoud. Of je nou aan het bellen, FaceTimen of spelletjes aan het spelen bent is daarbij niet relevant.

  38. Origineel geplaatst door Robert
    Klinkklare onzin. Iedere telefoon doet dat. Vooral als je vochtige handen hebt. Dat is de prijs die we betalen voor een telefoon met een inwendige antenne. De eerste GSM’s hadden een uitwendige antenne en dat was niet voor niks. Ik zie zelfs het verschil in WiFi ontvangst. En niet alleen bij de iPhone.Robert

    Ik kan mijn HTC Desire overal vasthouden zonder dat er signaal wegvalt, of iig niet zoveel wegvalt. Want bij WiFi merk ik wel eens dat als ik een zwak signaal heb en ik houd hem wat anders vast dat het signaal weg is.
    Maar qua ontvangst voor te bellen valt er niets weg… of iig toch niet zo extreem als bij die iPhone 4

  39. Whyyyyyyyyyyyyyyyy?
    Ik wil ’em nog altijd, maar, komaan! Wat een partypooper 🙁
    Maar ‘k moet wel zeggen dat ik ten tijde van mijn MacBook Pro aankoop ook veel op het Apple forum zat en daar waren er veel problemen te lezen (logisch). Maar de mijne was volledig in orde.
    Dus hopen dat het bij slechts een beperkt aantal iPhones is.

  40. tja dit is niet handig van apple

    Een telefoon is om te bellen dus ontvangst is natuurlijk super belangrijk.

    Echter wanneer je gebruik zou maken van een invisibleSHIELD om krassen te verkomen isoleer je het ontvangt probleem.

    Apple was zeker al op de hoogte van mogelijke problemen vandaar die mooie Bumpers for iPhone 4 die het probleem ook isoleren

  41. Klinkklare onzin? Zeg dat maar tegen al die mensen die nu tegen de problemen aanlopen.
    Ik wacht nu echt eerst wel ff af hoe dit afloopt..ga niet 2 jaar aan een dure abbo zitten met een toestel dat dit soort problemen heeft. Lekkere domper dit.

  42. Vooral de antenne problemen baart mij zorgen niet dat ik de iphone zal gaan kopen maar meer voor het algemeen gebruik.
    Toen Apple bekend had gemaakt dat zij de antenne onderdelen in de metalenrand hadden verwerkt was ik positief omdat dit iets geheel nieuw is, geen enkele fabrikant heeft dit ooit in een comsumenten en commerciele product gebruikt. Helaas zoals het er nu uit ziet zal dit alleen theoretisch mooi uit zien en niet in de praktijk waar het uiteindelijk wel om gaat.
    Kijken of Apple de volgende keer weer de nieuwe iphone zal gaan testen met hoesjes

  43. Deze problemen traden ook op bij de 3G en 3GS echter daarna hoorde er niets meer over…

    De meestal zeer kritische reviewers hebben diversen malen het toestel laten vallen en geen enkele kras te bemerken of andere zaken van bovengenomende.

    Eerst maar even afwachten.

  44. Origineel geplaatst door jules00
    @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

    Helaas werkt dat niet zo met antennes. Antennes moeten specifiek bij de frequentie banden passen waar ze voor gebruikt worden. Verder absorbeert het menselijk lichaam de straling ipv het uit te zenden.

  45. Dat word huilen in NL met T-mobile als provider. Dubbel slecht bereik 😉 Wacht denk ik ook nog maar ff met de aankoop vd iP4 nu ik deze problemen zo lees.

  46. He Henk, da’s natuurlijk beetje onzin he, “wanneer gaat Apple nou eens deugdelijke producten make?” Ik werk al jaren met een iMac en al 1.5 jaar met mijn 3G iPhone naar ALLE tevredenheid terwijl om mij heen mensen van PC’s en GMS wisselen alsof ze schone kleren aantrekken. Apple maakt zeeeer goede apparaten. Tuurlijk gaat het wel eens mis, daarom wacht ik ook met iPhone 4 aanschaffen to kinderziektes eruit zijn!
    Groetjes Erik

  47. Hoop dat het alleen een ‘weergave-probleem’ is zoals Mossberg aangeeft. Op Gizmodo verschijnen ook filmpjes van speedtests die lager uitvallen?

  48. Origineel geplaatst door kaas
    @ProGunNL:Hahah, maar zoals de comments bij dat filmpje al aangeven.. heeft hij er WEL last van als je zijn FaceTime demo bekijkt. Hij gebruikt dan z’n andere hand (links) en houd zij- en onderkant vast.http://www.youtube.com/watch?v=ugd8c6zDDQA

    misschien toch een probleem met links en rechts

    edit:

    als dit echt een hardware fout is mogen ze wel gratis een bumper geven om dit te voorkomen :@

  49. Origineel geplaatst door iphonevier
    Als het goed is moet de iphone bumpercase bestemt om het te verkopen maar het is wel van de zotte dat je nu gedwongen wordt om die bumper te kopen anders kan je niet bellen. maar ze hebben ook een andere oplossing gevonden om contact tussen je hand en de iphone te voorkomen. ook binnenkort tekoop bij de resellers.http://cache.gawker.com/assets/images/comment/4/2010/06/94ed12f1aeb313eee7ddeed03d72c223/original.jpg

    What. The. Hell.

    Probeer je echt informatie over te dragen of heb je gewoon de kat over je toetsenbord laten rennen en het resultaat gepost?

  50. krassen maakt in principe niets uit. daar heb je de invisible shield van zagg voor. het ergste vind ik de verkleuringen van t scherm. een gele scherm..lol. en het bereik..volgens mij kan je die bumper ding van apple eom heen doen. dan zou je t probleem niet meer hebben=

  51. In haar eenvoudigste vorm bestaat een antenne uit een geleidende, dunne draad.

    De antenne maakt gebruik van het verschijnsel dat elektromagnetische golven in geleiders een wisselstroom opwekken (bij ontvangen) en omgekeerd dat wisselstroom elektromagnetische golven opwekt (zenden). De geleiders kunnen bestaan uit een of meer draden, een staaf of spriet die vervolgens via een leiding met een ontvanger verbonden zijn. Bij antennes die specifiek voor een bepaald frequentiegebied zijn bedoeld, bestaat er een vaste relatie tussen de lengte van de antenne en het gewenste frequentiegebied. Bij een simpele staafantenne bijvoorbeeld is de lengte voor het beste rendement een kwart van de golflengte van de gemiddelde gewenste frequentie.

    In principe zijn er geen verschillen tussen een zend- en ontvangantenne, in de praktijk zullen de gestelde eisen de uitvoering en constructie bepalen. Hooguit zal men bij een hoog-vermogen zendantenne rekening moeten houden met de dikte van de antenne om interne verliezen door onder andere skineffect te vermijden en mogelijke ionisatie van de lucht rond scherpe punten.
    bron wikipedia
    Kan mij voorstellen dat bij ieder extern contact er een verstoring optreed van de frequentie waardoor ontvangst en zendvermogen sterk beinvloed worden

  52. Wat maakt het uit als je een hoesje om je iPhone moet doen zodat hij én beschermd is én hij werkt volledig. Ik heb er persoonlijk geen problemen mee om een hoesje om mijn iPhone te doen zodat hij goed werkt.

  53. Origineel geplaatst door Michel Lusthof
    Zoals in de reacties op zijn video wordt opgemerkt heeft hij hetzelfde probleem wel in de demo van FaceTime. Al kan dat ook te maken hebben met een softwareprobleem dat niet het juiste aantal streepjes laat zien, zoals Walt Mossberg in zijn review opmerkt.

    Ik ben blij dat je dit laat zien, was voor mij een reden geweest te wachten met aankoop.

  54. @Robert:
    ik heb al andere redelijk recente smartphones in handen gehad en deze hadden veel minder last van uitval van het netwerk en dergelijke meer, hetgeen ik altijd al bij alle iphone heb gehad, zeer irritant.

  55. Origineel geplaatst door ProGunNL
    Jon van Technobuffalo heeft geen problemen met het bereik al hij hem vast houdthttp://www.youtube.com/watch?v=9rfr3TYtuR8

    Voor de volledigheid moet je de reviews daaronder ook lezen 😉 heeft ie in een keer wel problemen

  56. Origineel geplaatst door HeijtInk
    Ik heb me trouwens al eens serieus afgevraagd wat er gebeurd als de twee antennes contact met elkaar maken dmv handen, stof of andere geleiders.

    Als je de uiteinden van een antenne aanraakt worden deze capacitatief verbonden en gaat je lichaam er deel van uitmaken.
    Dan is de dimensionering gelijk weg en werkt het allemaal minder. Een handschoen of case hoeft dat niet altijd op te lossen.

  57. Krasjes op de achterkant zal me een worst wezen, gewoon een invisible shield er op plakken en probleem opgelost. @Bernd:
    Volgens mij pakt die kerel hem op met zijn linker hand..

  58. Waarom denke jullie dat wachten het probleem zal oplossen? Denk je echt dat apple de antenne’s gaat redesignen? Software upgrades goed en wel, maar dit lijkt wel een duidelijk hardware probleem (antenne-probleem). Wel raar dat apple dergelijke dingen blijkbaar niet genoeg test. Want neemt niet iedereen zijn telefoon aan de zijkant vast als je ermee belt?

  59. Origineel geplaatst door wouter
    Origineel geplaatst door Bernd: Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.Lekker als je linkshandig bent, zoals ik… 

    Inderdaad… lekker dan, ben zelf ook lefty dus ik sla deze voorlopig maar over.

  60. zat al te kijken naar hoesjes. durf mijn iPhone echt niet zonder in mijn zak te doen. te veel kans op beschadigingen.

  61. Origineel geplaatst door Dennis
    Origineel geplaatst door henkWanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.

    Daarom is er een behoorlijke geschiedenis aan ondeugelijke producten bij Apple? (Denk aan de die kleine, witte macbooks, haarscheurtjes en verkleuringen?) En waar is de Apple precies beter in in vergelijking met HP en Sony (let ook op de prijs) ?

    Het is belachelijk dat Apple geen goede behuizingen kan maken. Jammer genoeg is de iPhone ongeëvenaard en neem je dit op de koop toe…

  62. Nou dat is pech voor die lui met die nieuwe IPhone 4,Maar dat komt allemaal weer goed wacht maar af,Maar ik hou het wel even bij mijn Iphone Gs3.
    Werkt perfect

  63. Ik heb een Sony 1800€ en dat is na 1 Jaar zonder problemen Feiten aub geen zever van horen zeggen@Dennis:

  64. wat een aanfluiting….
    hopelijk kunnen ze het nog fiksen! voorlopig ben ik nog zeer tevreden met mijn 3gs: zonder krassen en vlekken, met bereik

  65. Ik heb wel het idee dat dit altijd weer bij de zelfde mensen gebeurt.
    (heb mijn iPhone nu drie jaar nog niks aan de hand, geen krassen of deuken en scheurtjes)
    Een collega van mij is ook zo’n rare, die loopt ook altijd aan zijn iPhone te trekken en te duwen, en kijkt er dan raar van op dat hij het glas voelt loskomen (om maar een voorbeeld te geven)
    Je duwt toch ook geen koelkast in je wijf en gaat daarna verbaasd roepen dat ze uitgelubberd is…!
    Of zie ik het verkeerd

  66. Het lijkt toch echt met de manier van vasthouden te maken te hebben:
    http://www.macrumors.com/2010/06/24/iphone-4-in-hand-signal-issue-isolated-to-bottom-left-corner/

  67. Origineel geplaatst door Joep
    Ik vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5

    -Nieuw, veel beter beeldscherm
    -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant
    -Nieuw design
    -Behoorlijk betere batterij
    -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden
    -Front camera
    -Dubbel zoveel geheugen
    -Snellere A4 chip
    -Betere ontvangst
    -Beter geluid bij bellen door een tweede mic
    -En nog een aantal zaken die ik vergeet

    En dat noem jij geen opzienbarende update..

  68. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..

    lol @ ontvangst en scherm

  69. Origineel geplaatst door Jole
    Origineel geplaatst door DennisOrigineel geplaatst door henkWanneer gaat Apple een keer deugelijke producten maken?Ik denk dat de producten van Apple vaak beter zijn dan andere bedrijven, neem de macbook wedden dat deze op veel punten vele malen beter is dan een sony of hp computer.Verneem graag een onderbouwing van je stelling; ik daag je hierbij uit en vergeet vooral de prijs niet in je onderbouwing mee te nemen!

    Ik zou ook graag een onderbouwing willen zien, want het is gewoonweg onzin.

    Ik had voordat ik mijn MacBook eind 2008 kocht al twee laptops, een van Sony en de ander van LG. Ik had nooit problemen met deze. Ze waren goed verwerkt en werken nu nog uitstekend (gingen door naar familieleden). In mijn familie zijn ondertussen nog een Dell en een PB gekocht — ook zonder problemen. Bij mijn MacBook ging het echter mis. De eerste die ik kreeg had scheve toetsen en moest worden vervangen. De tweede had een ontzettend irritant SuperDrive en moest worden vervangen. Bij de derde waren de magneten aan het beeldscherm te zwak en hielden zij het ‘deksel’ niet goed dicht (heb ik toen niet laten reclameren). Inmiddels laat het beeldscherm aan de randen enigszins los, waardoor er mogelijk ooit stof onder gaat zitten. Helaas net buiten garantie. Bovendien laat de kwaliteit van het beeldscherm zelf te wensen over. Inmiddels is Apple op dat laatste punt al beter geworden.

    Ik durf niet te zeggen dat Apple voor de hogere prijs ook betere kwaliteit levert, want dat klopt gewoon echt niet. Het is maar dat Mac OS X zo’n geweldige software is en de accu van de MacBook ontzettend lang mee gaat. Anders dan dat is een MacBook beslist niet beter, vooral niet als je beseft dat je snel twee keer zoveel betaald voor dezelfde hardware bij andere merken.

  70. Praat toch niet zo dom… Koop een HTC dan.
    Je kwam zeker stomtoevallig op iPhoneclub terecht…
    @henk:

  71. @Kallt:
    Lol kerel, ge beseft toch dat voor elke persoon met een verhaal als het uwe, er 10 zijn die net gewoon geen problemen met hun Apple producten hebben eh… Zowel binnen mn familie als binnen men vriendenkring zijn er veel Mac’s aanwezig, en daar hoor ik dan weer 0,0 problemen van.
    Dus laten we het houden op gij die gewoon veel malchance had.

  72. Dat krijg je als je zo snel gaat produceren en verschepen. Apple was altijd een exclusief product. De iPhone is de laatste jaren zo populair geworden dat het nu een massa product geworden is. Ik heb al eerder geroepen dat Apple moet oppassen dat dit niet ten kosten van de kwaliteit en hun goede naam begint te gaan…

  73. Als Apple een gratis bumpertje (van 20euro of wat voor stompzinnig hoge prijs vragen ze daarvoor?) meegeleverd zijn 2 van deze problemen opgelost.

  74. als je hem niet in je handen mag nemen, pak je hem toch gewoon met je voeten! daar hoor je niemand over… 😉

  75. Origineel geplaatst door Joep
    Ik vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5

    joep, wat mis jij allemaal? Of wat verwacht jij bij de Iphone 5? Denk namelijk niet dat het verschil tussen de 4 en zijn opvolger heel groot gaat zijn. Denk een 3G->3GS verhaal.

    Top!!
    Als iedereen hier zijn iPhone aankoop uitstelt dan heb ik er zeker 1 bij de launch…waar maakt iedereen zich druk om. Denk je echt dat Apple een telefoon op de markt brengt waar het bereik bij aanraking wegvalt? Dit ding is tot in den treure getest. Het betreft incidenten.

  76. Origineel geplaatst door Soliber
    @Kallt: Lol kerel, ge beseft toch dat voor elke persoon met een verhaal als het uwe, er 10 zijn die net gewoon geen problemen met hun Apple producten hebben eh… Zowel binnen mn familie als binnen men vriendenkring zijn er veel Mac’s aanwezig, en daar hoor ik dan weer 0,0 problemen van. Dus laten we het houden op gij die gewoon veel malchance had.

    Ik vind het altijd prachtig om te zien hoe mensen dit blijven mooipraten. De fouten die ik heb genoemd bleken toentertijd veel voor te komen. Nu ook bij de iPhone 4 zijn er kennelijk design ofwel productiefouten. Ik vind dit langzamerhand slordig en niet acceptabel. Andere bedrijven geven je tenminste nog twee jaar garantie bij de aankoop.

  77. Ik ben sinds 2 dagen overgestapt naar een samsung galaxy S met Android en ben voorlopig positief verrast. zeer goed groter scherm, geen ontvangst lag, 16 gb intern met max 32gb sd uitbreiding, dunner dan de 3g en lichter.
    Ik zit voor m’n muziek en films niet meer vast aan itunes, itunes gebruik ik dagelijks op m’n mac en het werkt in principe prima, maar dat syncen met de iphone en overzetten van media…….
    Als ik dit lees ben ik blij dat ik toch niet voor de iphone 4 ben gegaan.

  78. @Kallt:
    Lol, ben je soms zo naiëf om te denken dat andere bedrijven *geen* problemen hebben met hun producten? Spit Engadget eens uit over andere telefoons… Of als we over andere producten gaan praten, breek me dan de bek niet open over Nvidia moederborden, Samsung printers, Akai platenspelers, weet ik veel wat…
    Ik praat helemaal niks goed; ik ben me wel ter dege bewust van het feit dat ge bij alle fabrikanten wel eens problemen hebt, en dat ge bij Apple doorgaans zeer goeie service hebt, waardoor die problemen bij hen meestal deftig worden afgehandeld.
    Ik wil wel eens een dagje wonen in die wereld van je, waar geen enkel product ontwerpfouten bevat… Relativeren is het woord.

  79. Tja dat risico loop je met zo’n eerste batch. En vwb die krasjes, her blijft een gebruikstoestel, daar komen hoe dan ook krasjes op. Dan moet je ‘m of nooit gebruiken en in het doosje laten zitten of de telefoon (ja het is nog steeds n telefoon) in n stuk of wat condooms doen. 🙂 voila geen krasjes meer.

  80. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..

    -Nieuw, veel beter beeldscherm

    Absoluut niet noodzakelijk. Huidige beeldscherm is prima en volstaat. Hogere resolutie is een onzin feature voor mensen die boeken lezen op een Iphone wellicht handig maar absoluut niet nodig. Heb bij mijn eerdere iphones nooit getaant naar een hogere resolutie.

    -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant

    Het glas van mijn 3GS is na 1,5 jaar krasloos.

    -Nieuw design

    En? Is dat dan beter?

    -Behoorlijk betere batterij

    Misschien een aankoopoverweging maar ik ben bij normaal gebruik niet ontevreden over de duur bij mijn 3GS.

    -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden

    Absoluut geen behoefte aan. Indien je serieus een HD film wilt opnemen doe dit dan met een deugdelijke video camera niet met een telefoon. De lens is kwaliteit playmobiel in vergelijking met een “echte”HD camera.

    -Front camera

    Video bellen, dat had ik al op mijn Nokia N95 voordat ik naar Apple overstapte. Oude wijn in nieuwe zakken wat ik op mijn Nokia al nooit gebruikte.

    -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip

    3GS is snel genoeg, nooit enig probleem gehad met de verwerkingssnelheid wel met de internetsnelheid/ontvangst maar dat is bij de I4 nog belabberde, indien bovenstaande berichtgeving klopt uiteraard.

    -Betere ontvangst

    hahaha… actief lezen zou ik zeggen.

    En dat noem jij geen opzienbarende update..

    Wellicht dat dit voor jou belangrijk is voor mijn dagelijks functioneren niet in ieder geval…

  81. @Joep:

    Zegt iemand met een iPhone 3gs.. die alleen maar sneller was als de 3g en een betere camera heeft..

    En hoe heb jij in godsnaam je 3gs al 1,5 jaar?

  82. Wat een gelul dat sommigen zeggen dat er een bumper bij hoort en dat dan het probleem weg is.
    Wat een onzin, hij moet het gewoon doen met of zonder bumper, zulke verhalen dat ontvangst beter moest zijn, dat het scherm stukken beter is..en op juist die punten scoort hij op het moment zeer slecht?
    Wil geen bumper, wil een goed werkend telefoontje voor dat geld.

  83. Dat van het bereik met het vasthouden van je iPhone heb ik ook op mijn 3G! 🙁
    Nu valt t kwartje pas na het lezen van dit artikel maar ik heb er dus op mijn 3g ook last van.
    Erg matig…

  84. Die gozer die het probleem heeft had WIFI aanstaan, in het filmpje van Jon van Technobuffalo staat WIFI uit.
    Misschien zit hier het verschil in?

  85. Totaal onacceptabel, ik ga zeker wachten tot ze dit probleem hebben verholpen.
    Een telefoon waarmee je NIET kunt bellen als je hem vast pakt…. wat een grap!

  86. De paar filmpjes die ik heb gezien zijn met provider at&t.
    Daar heb ik vaker over problemen van ontvangst gehoord.

    Zou het kunnen dat wij er dan minder last van zouden kunnen hebben??

  87. @Joep: Jij lijkt me wel overgekwalificeerde telefoons te kopen voor je behoeften 😀

  88. Origineel geplaatst door Soliber
    @Kallt: Lol, ben je soms zo naiëf om te denken dat andere bedrijven *geen* problemen hebben met hun producten?

    Aanleiding van deze discussie was de bewering dat Apple voor de hoge prijzen ook betere producten en service zou bieden. Ik ben van mening dat dit gewoonweg niet het geval is. Apple’s producten hebben fouten en de service laat ook te wensen over. Op dat punt heb je uiteraard gelijk: Apple is net als andere bedrijven. Maar beslist niet beter omdat zij hogere prijzen vragen.

  89. Origineel geplaatst door Simon
    De paar filmpjes die ik heb gezien zijn met provider at&t.Daar heb ik vaker over problemen van ontvangst gehoord.Zou het kunnen dat wij er dan minder last van zouden kunnen hebben??

    Wel ik vroeg me ook af of dit misschien beter zou zijn bij andere frequenties. Want voor zover ik weet zijn er 4 GSM-frequenties. Misschien dat andere frequenties net minder of net meer last van hebben?

  90. Openingen afdichten, glas afplakken, busje spraylak over de zijkant.

  91. @Mickel:

    Alsjeblieft Mickel, waarom toch die persoonlijke agitatie bij kritiek op Apple? Ik begrijp die personificatie met fabrikanten en hun producten niet. Net zoals de opgeklopte tegenstelling tussen Nikon en Canon. Als jij blij wordt van elke scheet die Apple of ‘Steve’ (zoals de man liefkozend genoemd wordt) laat, dan moet je eerst eens daar over nadenken voordat je commentaar op anderen levert.

  92. Het is tijd voor een HTC Desire.

  93. Origineel geplaatst door HowowcanIgo
    @Joep: Jij lijkt me wel overgekwalificeerde telefoons te kopen voor je behoeften

    Hoezo, wat weet je over mijn behoefte? De 3GS voldoet prima, geen nieuwe dus…maar wellicht in de toekomst 🙂

  94. Ik lees trouwens op het officiele Apple forum van de iPhone 4 dat niet iedereen de probs ervaart dus dat heeft me alweer hoop 😀

  95. @Kallt:
    Well, I respectfully disagree, ik zou het prijsverschil niet betalen als het mij niet waard was. Granted, ik heb de problemen niet gehad die gij blijkbaar hebt gehad, dus ik versta je positie wel.
    Hun producten mogen wel fouten hebben, en qua service zullen er sommige mensen ook wel al eens problemen gehad hebben, maar het feit dat ge wat meer betaalt voor Apple producten is geen aanleiding om te denken dat plotseling alles perfect moet zijn. Bij Mercedes is ook alles duurder, krijgt ge ook minder garantie, en hebben sommige mensen problemen met service; kunt gij daar nog binnen stappen en 100% perfectie eisen omdat ge 20000€ meer betaalt voor een auto, problemen zullen er toch altijd zijn ze.

  96. Origineel geplaatst door Joep
    Origineel geplaatst door HowowcanIgo@Joep: Jij lijkt me wel overgekwalificeerde telefoons te kopen voor je behoeftenHoezo, wat weet je over mijn behoefte? De 3GS voldoet prima, geen nieuwe dus…maar wellicht in de toekomst

    Foutje van mij. Je hebt blijkbaar alle nieuwe functies niet nodig. En daardoor nam ik dan aan…

  97. @Mickel: Ik neem aan dat je het tegen deze Henk hebt.

    Goed onderbouwd verhaal, vol feiten. Ik heb een iPhone 3G en ook deze heeft de nodige haarscheurtjes te verwerken gehad. Het is gewoon een feit dat producten van Apple meer dan gemiddeld uit elkaar vallen van ellende. Kan het er nog zo mooi uitzien, maar misschien moeten ze eens wat meer aandacht besteden aan de kwaliteit van de gebruikte plastics e.d.

  98. Origineel geplaatst door jules00
    @bericht: Deense professor Gert Frølund Pedersen… kan zijn, maar het is ook zo dat als je contact hebt met de antenne, je hele lichaam als antenne zal gebruikt worden… met als gevolg dus een betere ontvangst.

    Is het niet zo dat groter in dit geval niet beter is? Dacht dat een antenne het efficiëntst is bij een lengte van 1/4 golflengte.

  99. @soliber

    Het is natuurlijk wat anders als je mercedes stopt met rijden zodra je het stuur vast pakt.

    Een gsm die zijn signaal verliest zodra je hem vastpakt is natuurlijk totaal waardeloos.
    Daar helpt ook geen KPN of Vodafone meer.

    Bij Apple moeten toch nu alle alarmbellen rinkelen?!

  100. Hoezeer ik ook Apple fanboy ben moet ik toegeven dat ik het er ook wel over vind. ‘t Blijft in de eerste plaats een telefoon.

  101. @henk:
    Jij heb niks van apple zeker?

  102. Probleem is niet nieuw. Kijk maar eens op de video:

    http://www.maccast.com/2010/06/23/iphone-4-antenna-issue-on-a-3gs/

  103. Het enige dat Apple computers zo goed maakt is het Operating System, qua hardware zijn ze niet zo goed.

  104. @kevin: Lees mijn vorige reacties nog eens….

    Het is wel een beetje zielig hoor, zo verknocht zijn aan een merk dat je kritiek niet meer kan hebben. De materialen die Apple gebruikt zijn gewoon vaak bagger, en dat is een groot minpunt. Ze maken toffe producten, ik wil die iPhone 4 ook graag hebben. Maar voor zo´n prijs mag je op zijn minst verwachten dat het ding het doet en normaal gebruik overleeft. Ja, jongens en meisjes.. Ook Apple maakt fouten, deal with it.

  105. Tja, wederom slechte kwaliteit net zoals de 3G en 3GS. Wat wel is dat je een goede service krijgt, heb mijn iPhones al 6 keer moeten inwisselen. Kreeg telkens een nieuwe dus das opzich wel goed!

  106. Die verkleuringen had ik ook na ongeveer twee jaar gebruik op mijn iPhone. Deze verschijnen echter alleen wanneer de iPhone (erg) warm is. Door de zon of veel data- of belverkeer. De verkleuring is een geel streepje aan de linkerkant van het scherm. Niet hinderlijk, maar het ziet er net niet uit…

  107. Zou je het probleem dat de netwerk verbinding slechter word met het aanraken van de zijkant ook gebeuren met een bumper er omheen?

  108. Dan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….

    InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!

    http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php

  109. @Ernst: Zit deze vlek er altijd of alleen als de iPhone (erg) warm is?

  110. Ik hoop dat die gele schermproblemen echt serieus anders zijn dan bij de huidge iMac 27 inch. Zo niet dan vrees ik voor een langdurige kwestie met omruil na omruil na omruil…

    Zelf heb ik een iMac 27″ gekocht in december. Hierbij is tot 3x toe het LCD-paneel compleet vervangen en onlangs heb ik het dan voor elkaar gekregen om een compleet nieuwe iMac als vervanging te krijgen en ook deze had weer vergelijkbare problemen (gele tint + schaduw). Ik ben klaar met deze generatie iMacs in elk geval en zoals het nu lijkt vrees ik met grote vrezen voor de nieuwe iPhone 4 (wat mijn 1e iPhone zou worden)… had me er juist zo op verheugd…

  111. Origineel geplaatst door C. Prins
    Dan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php

    Mis ik iets? Hoe is dit de oplossing?
    Met de invisible shield kun je toch nogsteeds de rand aanraken?

  112. @ Joep & Kallt
    Gelukkig zijn er nog mensen zoals jullie die willen blijven nadenken. +10. Ik werk al sinds de Macintosh II met dat apple. Soms perfect maar steeds vaker bagger qua hardware. Reeds drie verschillende moederboarden gehad plus een nieuw high res laptopscherm. En service hahahaha arrogantie ten top. Eerst jatten ze het logo van the Beatles en nu het grove ontwerp van de Sony Ericsson M600i met precies zo’n zelfde alluminium rand (twas trouwens een hele slechte telefoon pfff http://news.soft32.com/wp-content/upload/sony-ericsson-m600i-black.jpg). Als ik iets wil kopen moet het gewoon werken waar het voor bedoeld is, zeker voor dat geld en in deze tijden. Ik snap niet dat mensen het daar niet mee eens zijn. Moet jezelfs eens zoiets verkopen. Staan al je klanten op je stoep. Jonguh!

  113. Toen de iphone 3g net nieuw was had die iphone ook veel problemen daardoor heb ik een half jaar gewacht met het kopen van de iphone 3g.
    heb toen uiteindelijk de knoop door gehakt met als resultaat dat ik daar na 1,5 jaar nog steeds geen spijt van heb gehadt.

    Ik weet nog wel dat de iphone 3g heel veel in het nieuws kwam door slecht bereik enz. maar hoor je mensen daar nu nog over zeuren? nee.

    toen ik mij iphone net had hoorde ik van heel mensen, omdat die alleen maar geloven wat het nieuws hun verteld, dat het volgens hun een slecht aankoop had gedaan wegens slecht bereik van de iphone, maar vanaf dat ik mijn iphone heb heb ik daar nog nooit last van gehad:D

    zo zie je maar weer alles heeft problemen elke apparaat heeft wel iets. maar omdat er hier zo veel mensen actief zijn worden de kleinste dingetjes het grootst uitgebeeld.

  114. Origineel geplaatst door MdG
    Origineel geplaatst door C. PrinsDan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.phpMis ik iets? Hoe is dit de oplossing?Met de invisible shield kun je toch nogsteeds de rand aanraken?

    Klopt kan je aanraken echter plastiek geleid toch niet 😛

  115. @ProGunNL:
    hmm, hij houdt de iPhone inderdaad in zijn rechterhand vast…… Misschien heeft Bernd wel gelijk…

  116. Tssssssss early addapters ik wacht nog wel ff.

  117. Origineel geplaatst door Zimmer
    Origineel geplaatst door MdGOrigineel geplaatst door C. PrinsDan is dit de oplossing voor het krassen EN het antenne probleem. Plastic geleidt immers niet….InvisibleShield MAXIMUM coverage NIET de Easy install!http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.phpMis ik iets? Hoe is dit de oplossing?Met de invisible shield kun je toch nogsteeds de rand aanraken?Klopt kan je aanraken echter plastiek geleid toch niet

    Klopt, maar dat zit toch ook niet op de rand?

  118. Ik quoteer engaget …”P.P.S. Since some of you are asking, our review unit showed none of these issues”
    Want veel mensen hadden gevraagd aan Engaget of hun review model ook het probleem had met signaal wegvallen, bleek bij testen het niet zo te zijn….

  119. Amusant om deze discussie te volgen…

    Azijnpissers zul je blijven houden, evenals fanatieke Apple-adepten. Maar is het mogelijk dat persoonlijke voorkeuren en gebruiksintensiviteit ook een rol spelen?

    Ik heb zelf de 3GS nu ruim een jaar, en hij zit onder de krassen. Door het intensieve gebruik, ja!
    Een bumper? Niet handig als je een dock hebt in je auto om ‘m op te laden…

    Ben tot nu toe zeer tevreden over 3GS, minder over de leverancier, die na diverse malen contact geen aanstalten maakt om de iPhone op te halen ter reparatie van een valschade… Wacht dus rustig tot 23 juli en koop de 4G!

  120. Twee misverstanden:
    Het probleem treedt alleen op bij zwak signaal (dus niet bij Engadget en soms bij Walt Moss)
    Een plastc coating help wel iets maar het gaat om een capacitieve verbinding die de antenne’s verbindt (gaat door coating heen)

    Verder:
    “Apple has revolutionized the way we hold mobile phones”

  121. Ok, een verkleurd beeldscherm, nou ja, zou kunnen, maar jemig de pemig, Apple is toch ook niet gek? Die hebben de WIFI & GSM ontvangstkwaliteit heus wel goed getest hoor, en een dergelijk euvel zal dan snel gevonden zijn tenzij de Apple testers hun iPhone 4 met handschoenen of met hun beschoeide voeten bedienen.

    Deze “antenneverhalen” lijken mij broodje aapverhalen. Krijg toch het idee dat er hele, door de concurrentie betaalde(?), teams klaarzitten om overal allerlei bange blogjes te droppen met noodverhalen.

    Net als die paar zogenaamd ontplofde iPhones 3G; hoor je ook helemaal NIETS meer van, hoeveel zijn er daarvan inmiddels verkocht? 10-Tallen miljoenen dus dat was een kletskoek van hier tot Tokio.

    En nu begind dat weer van voren af aan.

  122. Gelukkig ben ik rechtshandig :p

    http://www.youtube.com/watch?v=MDFqAJOZW1w

  123. Origineel geplaatst door Joep
    Origineel geplaatst door Gerardus89Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..-Nieuw, veel beter beeldschermAbsoluut niet noodzakelijk. Huidige beeldscherm is prima en volstaat. Hogere resolutie is een onzin feature voor mensen die boeken lezen op een Iphone wellicht handig maar absoluut niet nodig. Heb bij mijn eerdere iphones nooit getaant naar een hogere resolutie.-Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkantHet glas van mijn 3GS is na 1,5 jaar krasloos.-Nieuw designEn? Is dat dan beter?-Behoorlijk betere batterijMisschien een aankoopoverweging maar ik ben bij normaal gebruik niet ontevreden over de duur bij mijn 3GS.-Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan wordenAbsoluut geen behoefte aan. Indien je serieus een HD film wilt opnemen doe dit dan met een deugdelijke video camera niet met een telefoon. De lens is kwaliteit playmobiel in vergelijking met een “echte”HD camera.-Front cameraVideo bellen, dat had ik al op mijn Nokia N95 voordat ik naar Apple overstapte. Oude wijn in nieuwe zakken wat ik op mijn Nokia al nooit gebruikte.-Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip3GS is snel genoeg, nooit enig probleem gehad met de verwerkingssnelheid wel met de internetsnelheid/ontvangst maar dat is bij de I4 nog belabberde, indien bovenstaande berichtgeving klopt uiteraard.-Betere ontvangsthahaha… actief lezen zou ik zeggen.En dat noem jij geen opzienbarende update..Wellicht dat dit voor jou belangrijk is voor mijn dagelijks functioneren niet in ieder geval…

    De ontvangst is wel degelijk beter, aangezien Mossberg en die gasten van Engadget minder last hadden van telefoontjes die wegvielen vergeleken met hun 3GS. En tja, als je elke vooruitgang gaat bestempelen als niet nodig, dan is het niet interessant. Maar het is vrij simpel: veel grotere updates dan van 3GS naar 4 ga je niet krijgen, de iPhone 5 wordt hoogsten weer wat sneller, verder niets, uitgaande van het feit dat Apple elke keer 1 grote en 1 kleine update doet (en snelheid boeit je niet zoveel zeg je).

  124. Goeie verkooptruc, laten ze iedereen een bumper kopen!

  125. Origineel geplaatst door Gerardus89
    Origineel geplaatst door JoepOrigineel geplaatst door Gerardus89Origineel geplaatst door JoepIk vond het al geen opzienbarende update en ga nu zeker niet overstag. Ik blijf bij de 3GS en wacht wel op een echte update de Iphone 5-Nieuw, veel beter beeldscherm -Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkant -Nieuw design -Behoorlijk betere batterij -Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan worden -Front camera -Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip -Betere ontvangst -Beter geluid bij bellen door een tweede mic -En nog een aantal zaken die ik vergeetEn dat noem jij geen opzienbarende update..-Nieuw, veel beter beeldschermAbsoluut niet noodzakelijk. Huidige beeldscherm is prima en volstaat. Hogere resolutie is een onzin feature voor mensen die boeken lezen op een Iphone wellicht handig maar absoluut niet nodig. Heb bij mijn eerdere iphones nooit getaant naar een hogere resolutie.-Nieuw sterk Gorillaglass op de voorkantHet glas van mijn 3GS is na 1,5 jaar krasloos.-Nieuw designEn? Is dat dan beter?-Behoorlijk betere batterijMisschien een aankoopoverweging maar ik ben bij normaal gebruik niet ontevreden over de duur bij mijn 3GS.-Nieuwe camera waarmee HD video opgenomen kan wordenAbsoluut geen behoefte aan. Indien je serieus een HD film wilt opnemen doe dit dan met een deugdelijke video camera niet met een telefoon. De lens is kwaliteit playmobiel in vergelijking met een “echte”HD camera.-Front cameraVideo bellen, dat had ik al op mijn Nokia N95 voordat ik naar Apple overstapte. Oude wijn in nieuwe zakken wat ik op mijn Nokia al nooit gebruikte.-Dubbel zoveel geheugen -Snellere A4 chip3GS is snel genoeg, nooit enig probleem gehad met de verwerkingssnelheid wel met de internetsnelheid/ontvangst maar dat is bij de I4 nog belabberde, indien bovenstaande berichtgeving klopt uiteraard.-Betere ontvangsthahaha… actief lezen zou ik zeggen.En dat noem jij geen opzienbarende update..Wellicht dat dit voor jou belangrijk is voor mijn dagelijks functioneren niet in ieder geval…De ontvangst is wel degelijk beter, aangezien Mossberg en die gasten van Engadget minder last hadden van telefoontjes die wegvielen vergeleken met hun 3GS. En tja, als je elke vooruitgang gaat bestempelen als niet nodig, dan is het niet interessant. Maar het is vrij simpel: veel grotere updates dan van 3GS naar 4 ga je niet krijgen, de iPhone 5 wordt hoogsten weer wat sneller, verder niets, uitgaande van het feit dat Apple elke keer 1 grote en 1 kleine update doet (en snelheid boeit je niet zoveel zeg je).

    Broodje aap? http://discussions.apple.com/thread.jspa?threadID=2475508&tstart=0

  126. Origineel geplaatst door Henk
    @kevin: Lees mijn vorige reacties nog eens….Het is wel een beetje zielig hoor, zo verknocht zijn aan een merk dat je kritiek niet meer kan hebben. De materialen die Apple gebruikt zijn gewoon vaak bagger, en dat is een groot minpunt. Ze maken toffe producten, ik wil die iPhone 4 ook graag hebben. Maar voor zo´n prijs mag je op zijn minst verwachten dat het ding het doet en normaal gebruik overleeft. Ja, jongens en meisjes.. Ook Apple maakt fouten, deal with it.

    Apple gebruikt geen bagger materialen, dat lijkt me nogal duidelijk. Wanneer je GorillaGlass gebruikt voor je scherm (volgens mij is er niets sterkers), dan gebruik je geen bagger. Hun macbooks zijn volledig van metaal, dat heeft ook nog geen enkel ander merk. Hoogstens is de interne hardware soms wat minder, zoals de moederborden (wat ik overigens behoorlijk slecht vind). Maar het woordje ‘vaak’ is echt wel overdreven.

  127. @MdG: Ja dat gaat om het aantal streepjes dat je ziet, en dat is een software-fout die Apple heeft toegegeven en gaat veranderen (zie review van Mossberg) Ik heb thuis weleens het volledige aantal streepjes staan op mijn Samsung, maar de verbinding is brak. Het gaat om het bellen zelf (niet om het aantal streepjes), en dat is wel degelijk beter!

  128. @Joep:
    Joep wat verwacht je dan. Dat de telefoon drastisch anders zou worden.
    Het is en blijft een telefoon. Hij zal niet veel meer kunnen dan zijn voorganger. Ik begrijp dat je tevreden bent met je huidige telefoon. Had ik ook toen ik mijn 3G kreeg had ik ook kritiek op de 3GS maar want dat was echt een minimale verschil.
    Maar de iphone 4 is in mijn ogen toch even de volgende stap voor Apple, niet voor de telefonie want er zijn andere telefoons op de markt die net zo goed zijn.
    Verbeteringen op meerdere gebieden (op de antenne na dan, maar was wel een mooie oplossing als het geen problemen gaf)
    Ik denk dat als je hem in je handen hebt gehad dat hij je wel zal bekoren.

  129. Origineel geplaatst door Gerardus89
    @MdG: Ja dat gaat om het aantal streepjes dat je ziet, en dat is een software-fout die Apple heeft toegegeven en gaat veranderen (zie review van Mossberg). Het gaat om het bellen zelf, en dat is wel degelijk beter!

    Ik hoop dat je gelijkt hebt.

  130. @Gerardus89:

    Dus dat de data snelheid vele malen lager ligt als je hem vast houd en minder streepjes hebt is ook een software fout?

  131. Origineel geplaatst door MdG
    Origineel geplaatst door Gerardus89@MdG: Ja dat gaat om het aantal streepjes dat je ziet, en dat is een software-fout die Apple heeft toegegeven en gaat veranderen (zie review van Mossberg). Het gaat om het bellen zelf, en dat is wel degelijk beter!Ik hoop dat je gelijkt hebt.

    gelijk (kan niet editen met Safari?!?!)

  132. Ik denk dat Apple maar met één tip komt over het antenneprobleem: de bumper-case!

  133. @Gerardus89: Haarscheurtjes in iPhones, verkleuringen en breuken in Macbooks hebben wel degelijk met slecht materiaal te maken. Toegegeven: ze vervangen het wel gewoon, maar (in geval van die witte macbooks) moet je gewoon om het half jaar terug voor hetzelfde euvel. Dat ze gorillaglas gebruiken zegt natuurlijk niets over de andere materialen. Het is een drogredenatie… een Trabant met een Ferrari-uitlaat, blijft een Trabant 🙂 (gechargeerd, natuurlijk).

    Het spijt me zeer, ik zou ook graag willen dat Apple wat meer aandacht besteed aan de kwaliteit van de behuizing. Maar dit is gewoon één van de mindere kanten van Apple.

  134. Ik heb enorm getwijfeld of ik de iphone 3g wilde kopen destijds, maar naar een half jaar zitten twijfellen heb ik de knoop door gehakt en de iphone gekocht.

    omdat ik zoveel twijfelde was mede door deze site ik kwam hier vaak op om het nieuws rond de iphone te volgen.
    In het begin van de iphone 3g waren er veel problemen met het bereik van die iphone.
    Maar heb toen dus als nog de iphone gekocht.
    Ik heb hem inmiddels 1,5 jaar en op de dag van vandaag heb ik nog geen enkele spijt dat ik heb hem gekocht, ik heb verder nog nergens last van gehadt!

    in het begin toen ik de iphone net had hoorde ik van mensen om mij heen, die vooral het nieuws in de gaten hielden via tv, dat de iphone een dik mis koop was maar ik heb al die mensen het tegendeel bewezen.

    elk apparaat heeft zo zijn problemen, maar omdat er nog al veel mensen op de iphoneclub actief zijn worden de kleinste foutjes van de iphone hier groots uit gepakt wat aan de ene kant heel goed is en aan de andere kant niet.

  135. Zo zou volgens Engadget de iPhone 4 nogal snel krassen vertonen, met name op de achterzijde van het toestel

    Grote vertaalfout. Het enige wat ze zeggen is dat ze bij slechts een iPhone 4 een krasje hebben gevonden die heel moeilijk zichtbaar is en pas met heeeeel veeeeel verlichting én in een bepaalde hoek zie je pas zo’n krasje.

  136. Wegvallen van signaal gebeurd ook bij T zelfs zonder handen, maar lol we hebben Voice-dial kan ook zonder handen maar niet zonder T dus weer terug bij af ga niet langs af ga direkt naar de gevangenis!

  137. Mensen, check dees eens, reactie van Apple:

    Apple has replied to the reception issue, stating in the following apple forum

    http://discussions.apple.com/thread….309&thr=45&f=1

    “We are aware of the reception issue, caused by bridging the two antennas.

    Our manufacturing process is being reassessed and from now on will fix the issue, for those who have already purchased the iPhone 4, if you wish to fix the reception issue, please enable airplane mode.”

  138. @Soliber:
    Originele post op Apple forum is foetsie, ma het kwam van Macrumours:
    http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=948533&page=19#464

  139. Origineel geplaatst door Soliber
    Mensen, check dees eens, reactie van Apple:Apple has replied to the reception issue, stating in the following apple forumhttp://discussions.apple.com/thread….309&thr=45&f=1“We are aware of the reception issue, caused by bridging the two antennas.Our manufacturing process is being reassessed and from now on will fix the issue, for those who have already purchased the iPhone 4, if you wish to fix the reception issue, please enable airplane mode.”

    Ha that’s easy solution kan je alleen niet bellen!

  140. Begin te denken dat ik me laten vangen heb, omdat die post verwijderd is of niet bestaat, dunno >_>

  141. @Soliber:

    Uiteraard is dat een grap.

    “if you wish to fix the reception issue, please enable airplane mode”. Tuurlijk. 😛

    (edit: oh je had het al door. 😉 )

  142. Miljaar ik ben stom -_-
    Nuja, op het Apple forum staat wel ergens dat iemand al gebeld heeft naar Apple zelf, en dat ze het probleem bevestigd hebben, dus alleszins weten ze ervan. Wat voor magere troost dat ook moge wezen :-p

  143. Hi all,

    Heb mijn iPhone sinds gisteren, en heb geen geel getint scherm, NOG geen krassen maar heb wel de Coverage problem :(.

    Als ik de iPhone in mijn linkerhand hou gaan de bars naar beneden :(.

  144. @PhilipG:
    En droppen u calls als ge dat zo vasthoudt?

  145. lekker de 32GB3GS gehaald alles mooi, alles goed, io4 doet het ook prima. Voor hd video, pak ik mn camera. Voor multitasken mijn Droid, zo hup opgelost. Doei

  146. Origineel geplaatst door Jasper
    @Gerardus89:Dus dat de data snelheid vele malen lager ligt als je hem vast houd en minder streepjes hebt is ook een software fout?

    Ja dat zeg ik, dat je minder streepjes hebt komt door de software. Ik lees niets over datasnelheid, alleen dat mensen zeggen dat ze minder streepjes zien. Maar de belkwaliteit is beter, tenzij ze bij Engadget en Wall Street Journal goede redenen hebben om te liegen..

  147. @Gerardus89:
    Sommige mensen hebben al Youtube video’s gepost waarin getoond wordt hoe calls gedropt worden door die fratsen, dus tis zeker niet louter een visuele bug 🙂

  148. Wat een gejank weer, exact hetzelfde verhaal als bij de 1ste, 2de en derde generatie….zijn het nou altijd dezelfde die huilie doen?

  149. @Gerardus89: Ik wil je niet teleurstellen maar dit lijkt eerder op een ernstige ontwerp fout. Wat Soliber ook al zegt. Er zijn op youtube al genoeg filmpjes verschenen waarop te zien is dat telefoongesprekken uitvallen. Zie hier je eigen bron: http://www.engadget.com/2010/06/24/some-iphone-4-models-see-signals-drop-to-0-when-held-left-handed/

  150. @Soliber:
    Ja, de bars gaan in 5 seconden naar beneden tot er No Service/Searching staat

    Ben echt teleurgesteld en wil geen free bumper indien ze dit willen geven. Dit doet me denken aan de slecht designde stroom stekkers voor de iPhone in het verleden ook een design fout 🙁

  151. @Pete:

    Als je net een peperdure gsm hebt gekocht mag je best “janken” als je geen ontvangst hebt.
    Blijkbaar is bellen voor jou maar een bijkomstigheid.

  152. @Gerardus89:

    Wil je niet teleurstellen en heb zelf enkel Apple products maar bellen is echt wel niet mogelijk met dit probleem.
    Ik verlies eerst de bars dan 3G dan Searching en dan No Service.

    Ik heb al confirmatie van andere vrienden.
    Kan vanavond een filmpje maken als je het echt niet zou geloven maar ik denk dat er al genoeg mensen zijn.

    Voor de rest voelt de iPhone 4 echt super aan en vindik het een supper ding maar IK WIL er wel mee kunnen BELLEN ;/

  153. @MdG

    Bij de maximum zit de shield ook op de rand, bij de easy install niet (zijn even duur btw)

    klik maar op de maximum optie 😉

    http://www.zagg.com/invisibleshield/apple-iphone-4-cases-screen-protectors-covers-skins-shields.php

  154. Plakbandje op een van de antenne’s en voila (de onderste b.v.). Problem solved.

  155. Origineel geplaatst door P5ycH0
    Plakbandje op een van de antenne’s en voila (de onderste b.v.). Problem solved.

    Dat zou toch niet mogen? Ik vind als je ergens 700+ euro voor betaald het ook wel mag werken zonder er een bumper rond te doen of met plakband te zitten werken.

  156. Mijn 3GS doet het ook, zie mijn filmpje..

    http://www.youtube.com/watch?v=ab0sCkEQqJg

  157. Damn, ik begin er nu toch een slecht gevoel over te krijgen.
    Mijn reservering zit in de 14 Juli batch, maar ik speel met de gedachte deze te cancellen als er voor het eind van de maand niet meer bekend is…
    Ik voel er weinig voor om hem dezelfde week weer terug naar de uk te sturen ter reparatie of omruil, wat misschien weken duurt.
    Goeie zet Apple! 🙁

  158. Neem aan dat Apple dat antenne systeem heus wel heeft getest. Zal daarom wel meevallen verwacht ik.

  159. Origineel geplaatst door P5ycH0
    Plakbandje op een van de antenne’s en voila (de onderste b.v.). Problem solved.

    Haha plakbandje op een dure iPhone. Voor dat geld verwacht ik wel een betere oplossing zonder eerst weer te moeten investeren in een case of IS.Wacht in dit geval wel even af op een evt ‘oplossing’ van Apple. Niettemin blijf ik me altijd vermaken met de reacties hier 😉

  160. Heb een case geopend met Apple, bellen me normaal om 2PM EST dus zullen zien of ze al iets van plan zijn of nog aan het brainstormen. Op het eerste zicht ziet het er naar uit dat ze de antennas zullen moeten coaten met een product.

  161. Bwa in alle ernst, ik zou vast ook gewoon een bumper er rond doen, tot het gedoe gefixt is en em daarna binnen steken onder garantie.
    Maar dit begint meer en meer richting massive recall te wijzen, en ik vind dit eigenlijk behoorlijk beangstigend; ik kan me niet herinneren wnr Apple nog eens in een positie heeft gezeten waar het echt een recall moest doen.

  162. met t-mobile geen bereik en met de iphone geen bereik, toppertje!!!!!!!!! altijd een excuus, perfecte uitvinding, wat een rust!!!!

  163. @Checkditdan:

    Hmm ik ben rechts maar bel eigenlijk altijd met linkerhand, hou ik nl schrijfhand over

  164. @emonty: Haha idd.. * sorry schat ik moet nu toch ff die telefoon oppakken, tuut tuut*

  165. Origineel geplaatst door wouter
    Origineel geplaatst door Bernd: Dat van het bereik is makkelijk uit te leggen. Het gebeurt alleen als je hem in je linkerhand houd. Want links onder zit dat kiertje tussen de 2 antennes. Als je hem dus met je linkerhand vasthoud maak je hele dichte kortsluiting. Als je hem met je rechterhand vasthoud is er niets aan de hand.Lekker als je linkshandig bent, zoals ik… 

    Maakt niet uit……ik hou mijn telefoon als rechtshandige met mijn linkerhand vast.
    Kortom…zo’n een ontvangstprobleem moeten ze gewoon fixen, want met de netwerkdekking van T-Mobile kan je straks niet eens meer normaal bellen zonder dat je naast zo’n mast staat.

  166. @Jo…:

    Helemaal mee eens. Plakband erop zetten is geen oplossing.
    Straks zeggen ze nog dat je hem het beste in de verpakking kan laten….

  167. Wat een treurig gezever allemaal over bereik en kleurverschil! Precies hetzelfde geneuzel wat ik bij de lancering van de 3G ook te horen kreeg, alleen waren het toen haarscheuren en een toestel wat erg heet werd. Er zijn ondertussen zoveel van die dingen uitgegeven, tuurlijk kom je incidenten tegen!
    En slecht bereik hadden ze al met AT&T dus zal dat nu niet anders zijn en zal alleen maar toenemen met meer IPhones in gebruik..

    Ondertussen heb ik mijn 3G nu bijna 2 jaar en op de normale gebruikers slijtage na ziet het er nog prima uit, ondanks dat dat ding bijna met mijn hand vergroeid is. (16GB data verkeer tot nu toe)
    Ik kan niet wachten tot ik versie 4 kan ophalen.

  168. Origineel geplaatst door kokkie
    http://www.youtube.com/watch?v=ab0sCkEQqJg

    Ach, ben gewoon praktisch.
    En zo’n dun plakbandje zie je en voel je niet. Je hebt ook protectors die je niet ziet en voelt.
    Ik weet het, het is rediculous, maar niet onoverkoombaar.
    In ieder geval kun je dit doen tot apple het probleem heeft opgelost, en dan je device omruilen.

    @Jaap zei op 24 juni 2010 om 17:42
    Mijn 3GS doet het ook, zie mijn filmpje..

    http://www.youtube.com/watch?v=ab0sCkEQqJg

    Geweldige test, thnx.
    Misschien valt het in de praktijk allemaal wel mee.

    Anyway, Ik moet toch wachten tot de witte 32Gig versies simlock vrij te krijgen zijn….

  169. @Krijtertje:

    iPhone 4 wordt ook vrij heet hoor, en is geen gezever en heeft deze keer niets met AT&T te maken.

    Is wereldwijd dat mensen het probleem kunnen naproduceren, ik wou het eerst ook niet geloven maar kamp met hetzelfde probleem. Straks belt Apple me op waarschijnlijk zullen ze me bumper aanraden maar daar heb ik persoonlijk niet veel zin in.

  170. ik wacht nog maar even tot een goeie oplossing.
    slecht slechter slechtst.

  171. Waarom probeert iedereen dit mooi te praten. Accepteer gewoon dat dit een fout is van Apple. En laten we hopen dat dit wordt verholpen met de volgende productie lading die mogelijk in Nederland komt in plaats van dat Apple vs. Android/Nokia etc.

    @P5ycH0. Wat is dat nou weer voor onzin. Je betaalt voor een iPhone 4 (zonder abonnement) meer dan 600 euro en dan moet je er een plakbandje op plakken? No way.

    @Krijtjertje. Dit van een ander kaliber. Met de 3G zeiden ze idd dat hij heet werd. En dat dit aan AT&T licht is echt onzin. In het filmpje is duidelijk te zien dat eerst het balke van bereik volledig is. En wanneer hij zijn hand op de antenne legt valt het bereik weg. En dan blijven beweren dat dat toeval en een incident is. Nee dat is gewoon een producite/design fout.

  172. OMG dit is nog erger dan de haarscheurtjes issues. Daar had niet iederéén last van. Nu kun je dus gewoon niet bellen.
    Waarom alleen met de linker hand receptie problemen, niet met de rechter??

  173. Dat is gewoon niet waar hoor. Ik heb er genoeg telefoons gehad inclusief iphones en heb nooit zo een daling in bereik gezien als in de video’s wordt gedemonstreerd. @Robert:

  174. Laten we maar afwachten hoe de iPhone het bij ons doet op onze netwerken. Zou het toch kunnen dat het AT&T netwerk niet zo denderende goed werkt met de iPhone? En in de USA op veel plaatsen de ontvangst makkelijk weg valt bij de kleinste hinder? (dit zijn maar speculaties) Toen de 3GS naar hier ging komen stond het internet ook vol problemen met het toestel en ik had geen van deze maar een heel ander,mijn scherm zat lichtjes schuin in het toestel en dat voelde ik als ik met mijn vinger van het scherm over de Chrome rand wrijfde.

  175. Origineel geplaatst door Michael
    Mich

    Goed joh, jij je zin. Raad vooral iedereen aan die de iPhone 4 gekocht heeft met dit probleem om vooral geen plakband te gebruiken om het probleem te omzeilen totdat je je apparaat kunt omruilen.

  176. Back, heb mijn case call achter de rug.

    Apple is er dus wel degelijk van op de hoogte en je kan hen gewoon bellen met al je info. Wanneer er een oplossing komt contacteren ze de persoon terug voor een reparatie. Maar het is dus wel degelijk door de antenna.

    Ik had opmerkingen gelezen van mensen die zeiden dat apple de Bumper probeerd te verkopen maar dit was bij mij niet het geval. Ik heb heel eerlijk het probleem uitgelegd en ze werken er aan.

    Mensen die nog steeds denken dat dit een provider issue is zijn fout. Maar goed, zoals ik al zei het is een worldwide problem niet enkel US.

    Gelukkig woon ik in de US en ben ik zeer tevreden van Apple care met hun snelle aanpak. In EU heb ik geen idee hoelang dit wel kan duren.

    *UPDATE*
    Hebben net teruggebeld, ik krijg een nieuwe iPhone opgestuurd en ontvang hem zaterdag, de andere stuur ik gewoon terug wanneer ik de nieuwe ontvangen heb.
    I love applecare 🙂

  177. als je bij de 3GS de iPhone ook zo vastpakt gebeurd hetzelfde hoor haha. Dit is gewoon al langer bekend. Ik hou me iPhone vast als op dat filmpje en hetzelfde gebeurd. Dit is niet door de iPhone 4.

  178. het probleem van het verkleurde beeldscherm is niet echt een probleem want het verdwijnt na een paar dagen…

  179. Het gaat hier wel om een drastisch andere implementatie van de antenne, dus dat het voor de 3g volgens jou gezever is beteknt toch niet dat het nu ook zo is! Ik wacht nog wel even af om te zien of dit idd incidenten zijn. @Krijtertje:

  180. HOAX dit filmpje, buiten beeld wordt er een jammer aangezet wanneer het toestel wordt vastgehouden…..

  181. @PhilipG
    Wat is dan anders met die nieuwe iphone 4 van zaterdag, hebben ze jouw daarover iets verteld ?

  182. Het is toch wel grappig dat iedereen nu denkt dat de problemen met alle iPhones zijn. Koop hem dan maar niet! Des te sneller ik de iPhone 4 geleverd krijg!!

  183. @Marc: Ik lag ook in een deuk! Dan zeggen ze ook nog dat het door en door getest is 🙁

  184. zijn miss nog kinderziektes he 🙂

    ik hoop dat ze er wat aan doen aan al deze problemen maar hoe ze het gaan oplossen … das hun zaak ! anders blijf ik wel bij mn 3GS 🙂

  185. Zou de iphone dan misschien toch eens floppen?!

  186. @vuong pham
    Het is een design fout, ze gaan voor jouw die antenne elementen een nieuwe design geven, en het wordt zaterdag al geleverd. Dream on.

  187. Eerst t-mobile geen goed bereik en nu ook de iPhone 4 lekker is dit.

  188. Is het nog niemand opgevallen dat de Iphone’s die de pers in handen kreeg na de Keynote dit probleem niet hadden? Ik heb verschillende videos op youtube bekeken, waar ze de Iphone ook goed vasthouden, en het signaal dropt daar niet. Erg raar!

    Hier bv: http://www.youtube.com/watch?v=XazA4No73gE&feature=related

  189. @Wes:

    Daar zit wat in.
    In dat filmpje zwakt het signaal niet af.

  190. Mij maakt het toch niet uit, vind een bumper mooi en voorkomt krassen, en nu dus ook geen last van dit.

  191. Check mijn filmpje over ontvangst die wegvalt. Heb 9 uur in de rij gestaan vandaag in London maar het was erg leuk. Ben benieuwd naar Apple’s reactie http://bit.ly/duehfb

  192. Ik las net op Gizmodo dat iemand Apple had gebeld, en hem werd verteld dat ze op de hoogte zijn van het probleem (Kun je ook moeilijk omheen), en dat er een batch iPhones de deur uit is gegaan waarbij er geen speciale coating om de metalen rand zat.
    Ze gingen hem de dag erna meteen een nieuwe sturen.
    Ben benieuwd…

  193. Origineel geplaatst door Aeron
    Ik las net op Gizmodo dat iemand Apple had gebeld, en hem werd verteld dat ze op de hoogte zijn van het probleem (Kun je ook moeilijk omheen), en dat er een batch iPhones de deur uit is gegaan waarbij er geen speciale coating om de metalen rand zat. Ze gingen hem de dag erna meteen een nieuwe sturen. Ben benieuwd…

    Heb je daar soms een linkje van?

  194. Man, wat een storm aan reacties hier. Velen zijn blijkbaar opeens expert ter zake of zijn Apple-aandeelhouders. Blij dat er toch nog een hoop mensen hier zit met gezond verstand. Dit is een productiefout en nog geen kleintje (en dan beperk ik me alleen tot het antenne-probleem). Als jullie Apple desondanks toch graag 700 euro geven om toch maar het nieuwe hebbeding te hebben, wil ik hier gerust ook nog een paar producten te koop aanbieden hoor: broodrooster die in brand vliegt, maar er staat wel een mooi apple logo op, slechts 450 euro. Je kan het probleem makkelijk oplossen met een natte handdoek…Xbox RROD anyone?

  195. Gewoon handschoenen met uitgesneden vingertoppen gebruiken joh! valt je signaal ook niet weg. 😉

  196. Onvoorstelbaar dat er mensen zijn die dit goed praten. Dit zijn de zelfde mensen die lopen te ze**en over Microsoft. Dit is grenst aan oplichting, een product uitbrengen waarvan je weet dat het niet goed is en niet op te lossen zonder omruiling. Dit is meer dan een patch.

  197. @ Steve: WIN!!!

    Ik heb een 3gs en ben er tevreden mee..
    Maar omg wat faalt apple hier hard..
    Steve jobs met mooie praatjes over brilliant engineering, maar dit is gewoon belachelijk.,
    En dan lees ik hier ook nog dat mensen ‘maar ff een case aan moeten schaffen’
    Kom op man, dit ding van bijna 1000 euro faalt op het gebied waar hij eigenlijk voor bedoeld is, als je zoveel betaald voor een telefoon moet je er toch gewoon mee kunnen bellen, ook zonder hoesjes..
    Ik vind het echt belachelijk dat er ook nog mensen zijn die dit gaan verdedigen door dingen te roepen als: “dan hou je hem toch in je andere hand” of: “dit is met alle telefoons” want dat is niet zo, als ik mijn oude 3310 ondersteboven met handen en voeten vast hou belt ie ook gewoon, zoals het hoort!

    Apple, schaam je..wat een belachelijke vertoning dit..de iphone 4 heeft me nooit echt helemaal kunnen overtuigen aangezien hij imo te weinig vernieuwing brengt op het prachtige scherm na, mja daar ga ik geen 700 euro voor uitgeven.

    Ik hou het mooi bij mijn 3gs die wel bereik heeft! En omg, ik heb hem nu gewoon even, zomaar, met 2 handen vast!!!! Hoe Is het mogelijk

  198. Apple geraakt hier wel mee weg. Mensen zijn verblind door de iPhone hype/gekte en geven maar al te graag geld aan iets waarmee ze erbij horen of vrouwen kunnen versieren zoals steve jobs het zo mooi aanhaalde tijdens de keynote.

  199. Wat een hoop experts hier…wat een hoop paniek…wat een hoop mensen die eigenlijk gewoon lekker een ouderwetse Nokia moeten kopen en pijp moeten gaan roken, hoeven ze zich ook niet meer druk te maken om een product wat uit troep bestaat en totaal niet getest is, in de doos al krast en door een paar productiefouten uit de eerste batch die door mensen zijn gemaakt die 20 uur per dag werken en misschien het allemaal niet zo helder meer zagen….hier wordt een topproduct weer op basis van geouwehoer (dat is het) om zeep geholpen! Zien/horen we jullie niet elk jaar zeuren hier op dit forum? Relax, don’t panic!

  200. Only in america!

  201. Ik heb er gisteren een in Londen gehaald en bij mij blijft het bereik MAXIMAAL als ik dat doe, wat ze in het filmpje deden!!!!
    Er zijn altijd mensen die iphone SUCCES kapot willen maken.
    MENSEN laat Apple nou, ze zijn goed bezig!

    SUPER GAAF DING

  202. fimpje schijnt een hoax te zijn zoals Stegman ook al meldde, er schijnt geen enkel probleem te zijn met bereik.
    geloof me dat er niks van waar is, binnenkort komt het filmpje waarin de GSM jammer wel te zien is!

  203. Even snel getest op mijn 3G, en ook daar loopt de verbinding 3 balkjes terug wanneer ik hem vast heb. Merk het pas na het lezen van dit artikel. En gezien ik er in de praktijk geen problemen mee gehad heb. Zal het denk ik met de iPhone4 ook wel meevallen. Mijn conclusie is dus, dat het niet een exclusief probleem voor de iPhone4 is.

  204. Ze zijn echt de weg kwijt dit wisten ze al lang oplichters zijn het.

    Wat moet je nu met een telefoon waar je niet goed mee kan bellen ivb ontvangst.

    Anyway heb spijt van mijn pre order die ik 9 juli ontvang

    (Red.) Preorders kun je meestal gewoon annuleren, tenzij je bij Beun de Haas bent langsgeweest.

  205. @Goran:

    Wrijf is in je handen totdat je zweet op je handen hebt en leg dan je vinger eens langs de linker kant.. Zweet verhoogt de geleidbaarheid ontzettend en dat schijnt het probleem te veroorzaken.

  206. @Zimmer, je kan het nog steeds annuleren, en je hebt altijd recht op retour binnen 2 weken na ontvangst. Ook al heb je hem via Apple in (Frankrijk, Belgie, Nederland) gekocht.

  207. Ik heb het indd ook even getest op mijn 3Gs en merk nu dat het bereik bij mij ook helemaal terugloopt (KPN) als ik hem oppak. Maar heb hier nog nooit problemen mee gehad. Ik hoop maar dat het hetzelfde is als met de 4, dan verandert er in principe niks voor mij 🙂

  208. Early adapter hier… Ik heb de iPhone4 gisteren in Parijs opgehaald en zie inderdaad ook de verbinding minder worden als ik de iPhone vasthoud zoals in het bovenstaande filmpje. Er zijn echter nog geen gesprekken weggevallen, dus hij doet wat ie moet doen. Als ik het apparaat tegen mijn oor houd, zie ik verder niet wat er met de netwerksterkte gebeurt. Dat merk ik pas als het gaat storen tijdens het gesprek of als het gesprek beeindigd wordt. Toch?

    Overigens wel een slechte zaak, dat dit niet tot in den treure getest is en opgelost voor de release.. Als gesprekken weg gaan vallen is dat echt een malfunction van jewelste. Het blijft (onder andere) een PHONE!

    Ik had hiervoor overigens een 3G en dit is wel weer een topapparaatje hoor!

    Gele vlekken zijn niet te zien op het beeldscherm. Dat is dus al gedroogd in de mijne.

  209. @allemaal,

    het filmpje is geen hoax. Ik ben een groot Apple fan (met mijn 4 iPhones op het moment) en wil ook geen schade aan het merk toebrengen. Vind het wel vervelend dat dit gebeurt met een product dat op deze manier in de markt wordt gezet. Nogmaals het filmpje: http://bit.ly/duehfb

  210. Origineel geplaatst door Steve
    Man, wat een storm aan reacties hier. Velen zijn blijkbaar opeens expert ter zake of zijn Apple-aandeelhouders.

    LOL! Schitterende reactie!

  211. Net even bij een t-mobile shop in Duitsland geweest.
    En jawel ook daar het antenne probleem, ik heb het ter plekke getest.
    Toen ik de verkoper hier op aansprak keek hij heel verbaast.
    Moet er wel bij zeggen dat het signaal niet helemaal weg viel, 1 streepje bleef over.

    Maar wat ook meteen opvalt is het display… wat een kanon van een display. Het hele toestel voelt zeer stevig aan.
    Maar ja zonder goed signaal heb je er geen reet aan natuurlijk.

  212. Origineel geplaatst door Monkey
    fimpje schijnt een hoax te zijn zoals Stegman ook al meldde, er schijnt geen enkel probleem te zijn met bereik. geloof me dat er niks van waar is, binnenkort komt het filmpje waarin de GSM jammer wel te zien is!

    Kerel ik heb hem net in m’n hand gehad en kreeg meteen het zelfde probleem.
    Tjongejonge, ik geloof dat sommige hem zelfs zonder display zouden goed praten.
    Een vorm van radicale Apple gelovigen?

  213. @Marc:
    Funny hé hoe mensen dit accepteren. Zoals ik al zei voordien Apple confirmeerde met mij dat mijn iPhone van een slechte batch was. Wat het verschil gaat zijn met de nieuwe die ik morgen krijg weet ik niet. Maar ze zeiden dat het probleem weeg moet zijn. We zullen zien. Ik hou graag mijn iPhone in mijn linkerhand om met mijn rechterhand te browsen, doe je dat verlies je signaal. Anyway ga niet blijven herhalen dit is een erkende fout door Apple, heb je het dan moet je hen bellen.

  214. Lol, ik dacht even dat ik een mailtje had 🙂

    Je snapt dit toch niet, zo’n ding test je toch maanden van te voren?

  215. @ PhilipG: Hoe je ons op de hoogte wanneer je uw nieuw toestel hebt? Ik ben benieuwd :).

  216. @Wes
    Zeker, zal er zelfs filmpje van proberen maken. Stel dat het nog niet in orde is bel ik hen weer op voor een gratis bumper. Er waren 3 opties (normaal 4) toen ik belde:

    – Gratis bumper (Overnight)
    – Zelf return met UPS en wachten op nieuwe (3 tot 5 dagen)
    – Nieuwe ontvangen en oude terugsturen met temp charge op credit card. (2 tot 3 dagen)
    – De 4de optie exchange in applestore is momenteel onmogelijk voor hen voor de komende 2 weken.

    AppleCare doet veel voor jou als je rustig en vriendelijk blijft, ik lees dat mensen hen belden (weet niet in welke staat, agressief?) en daar deden ze enkel de bumper suggestie of zelfs niet. De truck is voorbij de Firstline Agent te geraken die proberen iedereen af te blocken.
    Ik ben wel een gekende Apple klant met apple care op elk toestel dus ik denk dat dat ook een rol gespeeld zal hebben in de service die ik kreeg (Heb in totaal 3 Macbook pro’s imac en macbook en dan alle iPhones behalve 3G en nog paar ipods en 2 airport extremes alles met apple care) dus mag wel een bepaalde verlening krijgen lijkt me, wat ze tot nu toe ook doen.

    Ik ben benieuwd wat het zal worden…

  217. het ware komt uit.
    niet elke smartphone kan perfect zijn..!
    niet bij android en blijkbaar ook niet bij apple.

  218. Waarom geen antenne zoals vroeger…

  219. @ PhilipG, al nieuws ?

  220. Vandaag replacement iPhone ontvangen en heeft dus net hetzelfde voor. Met deze krijg ik hem wel niet in No service / Searching op het eerste zicht maar is dus wel hetzelfde probleem.

    Met droge handen werkt het prima, met vochtige handen is het bereik zo weg. Wachten tot Apple met een update uitkomt lijkt me 🙁 en anders een bumper.

  221. @ diegenen die hem in het buitenland kochten…
    Zit die dan niet meer gekoppeld aan een abbo..? Moet je hem dan meteen gaan unlocken of hoe gaat ie… ik weet hier in belgië zou hij wel moeten komen zonder abbo koppeling ( wettelijke verplichting ) maar hoe zit dat via London of Parijs?
    – voor de bumper of hoesje.. mijn 3G zit al levenslang in een hoesje en is daar bijzonder blij mee, want anders was ie al beslist stuk geweest… op grond denderen of in het water ( wat ik heb kunnen voorkomen door het covertje met deksel dat ik nog net vast kon grijpen … anders plons )
    – qua kwaliteit .. 1e iPhone die van het vrouwtje ..een 1st gen uit de States ( unlocked en jailbroken ) – nog niet één keer een klachtje over opgevangen en toch vrij intensief ini gebruik … eigen 3G toestelletje ook nog perfecte toestand dus.. iMac book Pro .. geen probleem mee vastgesteld tot nu toe…
    – voedingsadaptertjes zowel van iPhone als van Mac book hebben een mankementje dat hun draad snel loskomt aan de stekker en dan op termijn slecht contact gaat geven. ( opgelost door een er stukje krimpkous over heen te trekken )
    conclusie: ik ben best tevreden over hun producten qua kwaliteit en super tevereden over de toepassingen ervan… Mac OS is echt de max…

  222. Vaya Con Dios Iphone . . .

  223. ik heb de antenne problemen ook bij mijn iphone 2g als ik mijn hand op het zwarte gedeelte op de achterkant legt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.