Reacties voor: Eerste officiële iPhone 3G reviews van Mosberg, Pogue en Baig

De eerste officiële reviews van de iPhone 3G zijn binnen! New York Times, Wall Street Journal en USA Today blijken de iPhone 3G al een paar weken in bezit te hebben, om te testen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. De 3e generatie zal compleet zijn denk ik.
    Dit is het begin, Apple wist zelf nog niet hoe en wat. Omdat ze niet actief waren op de telefoonmarkt.

    Verschillende patenten wijzen uit dat Apple de iPhone echt wel groots ziet.
    Dat belooft voor de toekomst.

  2. Mooi! Dankzij deze reviews ben ik nog meer overtuigd van het feit dat ik beter nog even wacht. Ik ga ook eens kijken wat die Blackberry Thunder zo allemaal kan… 😉
    De “verbeteringen” zijn in mijn ogen niet drastisch genoeg om mijn oude iPhone meteen te verkopen/weg te smijten, om dan een nieuwe te kopen voor 615€. (Ik ben belg)
    Dus toch maar even de kat (lees: smartphone) uit de boom kijken…

  3. Mossberg moet, als hij opmerkt dat de iPhone goedkoper is, eerst eens een cursusje koppelverkoop volgen. En tegelijkertijd synchen (met Exchange en iCal) kan al uberhaupt niet omdat je dan allerlei conficten krijgt. Hij moet gewoon een Exchange (of MobileME) account nemen als hij groepsfuncties wil en als freelancer met iCal en AddresBook blijven werken.
    VoiceDialling is gewoon een softwarefunctie (die je apart kan kopen)
    Battery life kan je verbeteren door 3G uit te schakelen als je het niet gebruikt.
    Hier ligt een incentive voor ontwikkelaars: een automatische schakelfunctie op basis van het internet gebruik!?

    Samenvattend: ik denk dat Moss gewoon een weekje heeft zitten lummelen met zijn foon en niet erg terzake kundig is.

  4. ik ben wel erg benieuwd! Maar komt voor de ipod touch op zakelijk gebied ook een update met die kalender enz.?

  5. Ja, voor € 10 kan je er 2.0 firmware opzetten en dan ook je calender met Exchange (of MobileME) synchen. Maar iets dergelijks (als je met Google Calendar werkt) kan je met je huidige firmware ook al met NemusSync.
    Misschien even Googelen!

  6. Maar de batterij is dus slechter???
    Hij had zeker 3G enz continu aanstaan..

  7. Als de batterij nog slechter is is dat echt een ramp.
    De batterij van mijn iPhone nu is al slecht vind ik!… 🙁

  8. Wat heb je aan 3G als je het steeds uitzet? Ik wil mijn mail continue kunnen ontvangen, het is dus geen optie 3G uit te zetten..

  9. @Niels
    Je mail ontvangen in de background heeft neem ik aan weinig haast, temeer daar dat in de foreground nu veel rapper gaat. Lijkt dus handig om dat met een knopje uit te kunnen zetten voordat om 16:00 je batterij leeg is (terwijl het Dock ontbreekt!)

  10. @Niels

    Dan check je toch om het (half)uur even?

  11. @duke
    nu is er push mail en dan zeg jij zelf om het halfuur checken. Niet echt logisch. Je wil je mail direct zien als ie binnenkomt.
    maar 4,5 spreekuur tijd moet je toch wel halen. En als je echt zoveel belt per dag gewoon een dock op je kantoor zetten.

  12. “Unfortunately, there’s not much you can do with the G.P.S. According to Apple, the iPhone’s G.P.S. antenna is much too small to emulate the turn-by-turn navigation of a G.P.S. unit for a vehicle, for example.”

    Dus:
    Ook al zou er navigatiesoftware zijn, de ingebouwde GPS kan de satelliet signalen niet goed genoeg ontvangen om er mee te navigeren. Tragisch !
    GPS was voor mij dé reden om de nieuwe Iphone te kopen, maar aan een slecht werkende GPS erger ik me alleen maar.

  13. Je bedoelt dat je je iPhone niet op de buitenzijde van je autoraam wilt plakken !?

  14. @Bacillus:
    Ik vind jouw samenvatting over de reviews wel HEEL erg PRO-iPhone. Je hebt er blijkbaar genoeg IQ voor, dus als je echt kritisch wilt zijn, zet dan even die roze Apple-bril af en bekijk de harde feiten: 3G zet je niet af als je dat nodig hebt/acht, dus batterij zal effectief minder lang meegaan, cam blijft nog steeds even minderwaardig, GPS zal dus blijkbaar toch niet het verhoopte resultaat geven, enz… Walt & Co zijn gelukkig kritisch genoeg om te zien dat de nieuwe iPhone misschien toch wel een beetje overhyped is. Zeker tegen de Belgische prijs! Maar ja, misschien ben ik als Belg gewoon teleurgesteld in Mobistar en Apple… 😉

  15. Hoeveel per mobistar center leveren ze er??
    Want kzou bij de eerste 10 zijn op de lijst

  16. Lijstjes tellen allang niet meer.

  17. @Cancunlover

    Je hebt helemaal gelijk – je kan niet kritisch genoeg zijn.
    Alleen wist ik vanaf het allereerste begin dat deze iPhone een gevecht tussen batterij en 3G chip zou worden (de reden dat de eerste iPhone alleen met GPRS uitkwam!) dus ik ben minder verbaasd dan Walt Moss. GPS: ik heb geen enkele vrees dat er geen software uit zal komen – die komt zeker.
    Dat de antenne beroerd is, is wel slecht nieuws (alleen daar kwam Moss niet mee) want nu kan je dus in de auto niet goed navigeren. En erger: er zit kennelijk geen externe GPS antenne aansluiting op zoals de meeste GPS units die wel hebben.

    Zo roze is mijn bril nu ook weer niet – ik probeer Apple in het algemeen met een kwinkslag tegemoet te treden. En ik wissel mijn 1e generatie iPhone trouwens niet in (vanwege deze tegenvallers en mijn T-mob abbo dat niet te upgraden is) en ik heb hier zelfs nog een Windows Mobile ding vanwege Pocket Informant (de beste organizer, kan Apple nog veel van leren)

    PS. De camera is inderdaad vodde maar dat had ik ca. 100 posts eerder al opgemerkt.

  18. Chrétien zegt:

    9 juli 2008 op 11:40

    “Unfortunately, there’s not much you can do with the G.P.S. According to Apple, the iPhone’s G.P.S. antenna is much too small to emulate the turn-by-turn navigation of a G.P.S. unit for a vehicle, for example.”

    Dus:
    Ook al zou er navigatiesoftware zijn, de ingebouwde GPS kan de satelliet signalen niet goed genoeg ontvangen om er mee te navigeren. Tragisch !
    GPS was voor mij dé reden om de nieuwe Iphone te kopen, maar aan een slecht werkende GPS erger ik me alleen maar.

    Ongelooflijk, is dit echt zo? Dit is wel héél slecht nieuws… 🙁

    GPS was voor mij ook dé reden om de nieuwe iPhone te kopen, daarom stel ik de koop van een TomTom/Garmin al maanden uit. Hoe kan het dan zijn dat TomTom beweerd al bezig te zijn met navigatiesoftware voor de iPhone?

    Hopelijk komt hier snel echt meer duidelijkheid in, want anders moet ik toch van de koop afzien…

  19. Die GPS functie is voor mij de reden om toch voor iPhone te kiezen ipv een ander toestel. Maar als ik nu lees dat de GPS niet goed genoeg is om in de auto echt mee te navigeren, begin ik toch heel erg te twijfelen. Baal er wel stevig van. Heb nu een MDA Vario die ik met een externe GPS via bluetooth gebruik. Toestel is al meer dan 2 jr oud en ik wilde nu graag een andere.

    Dilemma… wachten op de eerste echte ervaringen of toch al kopen?

  20. Wel vreemd dat de reviewer zegt dat apple beweert dat de gps antenne te klein is voor turn-by-turn, als dat verder nergens is vermeld. Waarom zouden apple zoiets alleen aan de NYT vertellen? Bovendien staat op apples pagina wel: turn-by-turn directions (alleen niet voice).
    En Manhattan is berucht om zijn slechte GPS ontvangst met elk apparaat, vanwege de wolkenkrabbers, dus misschien dat het wel meevalt.
    Als Apple een animatie toont waarop je jezelf als blauw stipje ziet voortgaan op de weg, moet het toch mogelijk zijn om real-time navigatie toe te passen?

  21. @Redfuse:

    Hmmm ja daar heb je ook wel weer gelijk in…. Ik denk dat ik toch ga proberen er eentje te kopen. Of niet. Of wel. Of misschien beter even wachten. Of toch vrijdag kopen…..

  22. @gabrie

    same dilemma here.. Was van plan morgennacht er eentje te gaan scoren, maar als ik lees dat de gps niet echt geschikt is voor navigatie is dat voor mij een hele goede reden om nog maar even bij mn huidige iphone te blijven. Ik heb al wat ervaringen met niet-geschikte gps ontvangers in mijn auto en dat wil ik absoluut niet meer. Dus ik wacht nog maar even af..

  23. “Unfortunately, there’s not much you can do with the G.P.S. According to Apple, the iPhone’s G.P.S. antenna is much too small to emulate the turn-by-turn navigation of a G.P.S. unit for a vehicle, for example.”

    Dit is echt kletspraat van de allerergste soort.
    Je krijgt met satellietnavigatie je positie met een nauwkeurigheid van ca. 20 meter (soms beter) of helemaal niet.
    Het aan de software (en niet aan de antenne) om die nauwkeurigheid te matchen met kaarten (online) Google of (offline) TomTom. Route’s plannen (turn-by-turn navigation) kunnen ze allebei, alleen is TomTom geavanceerder in de planning, maar de nauwkeurigheid wordt op geen enkele manier door de antenne bepaald.

    Niet zozeer de omvang als wel de plaatsing van de antenne is bepalend voor ontvangst van een GPS signaal (“lock” van satellieten): als die verborgen zit achter andere componenten dan je heb je geen lock en dus HELEMAAL geen plaatsbepaling. Maar dat heeft niets met de nauwkeurigheid te maken.
    De route die je gepland hebt blijft gewoon op je scherm en die is en blijft EXACT nauwkeurig (naar gelang de kwaliteit van TomTom/Google).
    Alleen je ziet je eigen positie (= stipje) dan even niet op dat scherm.
    Wel vervelend is dat je daarvoor dan misschien even uit je auto moet stappen…

    Welke ezel dit allemaal schrijft, weet ik niet.

  24. @Bacillus: Ik zou toch ook de kwaliteit van de GPS-chip willen inbrengen als element. Mijn ervaring met de Nokia N95 heeft me geleerd dat daarin wel degelijk verschil schuilt.
    Een mindere chip betekent een slechte, trage of helemaal geen ‘fix’ c.q. ‘lock’. Het kan ook betekenen dat de fix voortdurend wegvalt, waardoor navigeren eigenlijk niet te doen is, zeker niet in stedelijke gebieden met elkaar snel opvolgende zijstraten. Het “stipje op het scherm” is dan veel te onnauwkeurig, en (voortdurend) uitstappen voor een nieuwe fix wil je echt niet.
    Maar: één review betekent voor mij nog niet dat de iPhone een slechte GPS-chip heeft. Hoe goed ie is, weten we binnenkort…..

  25. Bummer die GPS, ik ga ook wachten op gebuikerservaringen, hopelijk komt er snel navigatie software in de appstore. Met T-Mobile ben ik hier evenmin blij, slechte dekking en wat blijft er dan nog aan downstream snelheid over van die 2 mb. Mijn tweede iPhone komt dan waarschijnlijk uit Belgie en dan doe ik er in Nederland een simonly abo van Vodafone bij (3,6 mb)

  26. van de batterij is onzin hij liegt hij heeft niet eens de 3g
    de batterij is juist veel beter geworden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.