Reacties voor: Eerste Lightning-adapters van andere partijen duiken op

Op Amazon zijn de eerste Lightning-adapters voor de iPhone 5 van andere partijen opgedoken. Opmerkelijk, aangezien eerdere geruchten beweerden dat eerst alleen Apple deze zou produceren.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 21 reacties

  1. Toch spijtig dat er geen adaptor is die airplay ondersteunt.
    Adaptor in de soundbox of ander apparaat en afspelen via airplay,zou makkelijk zjn.

  2. @Truckdriver: Het lijkt me niet onmogelijk om een dergelijke adapter te maken. Zou je niet gewoon even geduld hebben en fabrikanten de tijd geven dit te maken, gezien de iPhone 5 en de lightning connector nog niet eens te krijgen zijn?

  3. @Truckdiver: Volgens mij was dit een kickstarter project…

  4. @Truckdiver: Ik kan je echt aanraden bijvoorbeeld een volledige receiver met AirPlay te kopen (b.v. Yamaha). AirPlay gaat veel verder dan alleen het streamen van audio. Je neemt ook direct de hele bediening van het apparaat over; inschakelen, volume, OSD met nummer informatie. Dat heb je met een adapter niet.

  5. Klopt staat hier.

  6. Was maar ideetje,nu heb ik er soms mijn airport-express achter hangen enzo een kabeltje nr de soundbox.
    Zou makkelijker zijn als er op de pinconnector een mini-express geplugd zou worden?

  7. Toch jammer dat die adapter zo grof/groot moet zijn. Ik zou er maar eentje willen hebben, voor mijn JBL sounddock. Alleen een iPhone die er 1,5 centimeter bovenuit steekt, lijkt me niet het meest stevig of mooi staan.

    Ik wacht rustig af wat er allemaal nog meer op de markt komt. Van mij mag hij zo kort mogelijk, maar bijvoorbeeld wel de heel breedte van de iPhone zijn. Zodat het een dock-in-dock oplossing wordt.

  8. @truckdriver: Die adapter is er al een tijdje.. hij heet airport express 😉

  9. Hou gewoon Dealextreme, Ebay en dergelijke sites in de gaten,binnen de kortste keren staan die vol adapters in alle soorten en maten voor weinig geld.

  10. Wacht op’n adapter die de phone aan de onderzijde omsluit voor de stevigheid

  11. Beetje naief van dit artikel dat “alleen Apple zo’n converter zou aanbieden”.
    Algemeen bekend dat er vanuit China binnen no-time genoeg oplossingen komen

  12. @stronk: Het gaat dan ook om legitieme aanbieders, niet namaak.

  13. Eigenlijk te gek dat Apple dit doet maar goed. Nog ff en bij dealextreme.com voor paar euro.

  14. Toch haal ik niet uit dit bericht of de functionaliteit van display/remote van de ipod en navigatie dan wel mogelijk is. Want als de lightning connector het gewoon niet aanbiedt houd het op.

  15. Voorlopig is mijn appradio2 van pioneer van 3 maanden oud niet compatible omdat de video out niet ondersteund zal worden en pioneer kennende duurt t wel ff voor er een eigen oplossing komt.

  16. Heb een 30 pin bluetooth receiver gekocht bij dx voor op mn harman kardon go+play 12 dollar en via a2dp te besturen.

  17. @iphoneuser1000: ik heb het zelfde probleem. En heb pioneer hier over gemaild, maar die antwoorden doodleuk dat ze daar nog niets over weten en dat ik de vraag over een paar week nog maar eens moet stellen

  18. Ik denk dat er toch wel verschil in kwaliteit tussen de adapters kan zitten; Als ik het goed begrepen heb, is de Lightning uitgang alleen digitaal. Uit de 30-pins adapter komt analoge audio. Dus zal er toch een DA Converter in moeten zitten, nietwaar? En die heb je echt wel in verschillende kwaliteiten (over verschillen tussen CD spelers zijn bijv. heel wat discussies te vinden…) ! Ik ben ook benieuwd waar die DA Converters door gevoed worden; zou best kunnen dat je iPhone batterij sneller leeg is als je analoog ipv digitaal out gebruikt.

  19. Origineel geplaatst door Pietje Puck
    Ik denk dat er toch wel verschil in kwaliteit tussen de adapters kan zitten; Als ik het goed begrepen heb, is de Lightning uitgang alleen digitaal. Uit de 30-pins adapter komt analoge audio. Dus zal er toch een DA Converter in moeten zitten, nietwaar? En die heb je echt wel in verschillende kwaliteiten (over verschillen tussen CD spelers zijn bijv. heel wat discussies te vinden…) ! Ik ben ook benieuwd waar die DA Converters door gevoed worden; zou best kunnen dat je iPhone batterij sneller leeg is als je analoog ipv digitaal out gebruikt.

    Gelukkig staat hij dan in je dock en laad hij meteen op. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.