Reacties voor: Eerste iPhone 4-bestellingen ‘klaar voor verzending’, beperkte voorraad veroorzaakt door tekort aan schermen

Amerikaanse consumenten kregen gisteren te horen dat hun iPhone 4-bestelling klaargemaakt is voor verzending. Beperkte voorraden veroorzaakt door tekort aan schermen.
Michel Lusthof -

Reacties: 46 reacties

  1. Misschien moet Apple wel een beeldschermen fabriek kopen of er zelf een bouwen ^^

  2. Op zich niet zo’n heel groot probleem voor de weldenkende mens (hoewel sommige bloggers als helemaal ontdaan schijnen te zijn als hun iPhone 2 weken bij een reparateur ligt), maar er zijn grotere problemen in de wereld. Maar was er niet heel onlangs een melding van Apple dat alles koek en ei was? Dat de productie op nivo was? Dat (b)lijkt nu allemaal marketing-praat. Mooie woorden, loze beloften. Voer voor mensen die de iPhone als een hele grote hype zien (hoewel de geschiedenis hen ondertussen wel ongelijk heeft gegeven). De Apple-fanboys zullen het Steve Jobs ongetwijfeld wel weer vergeven, maar ik kan me voorstellen dat meer realistische mensen dit toch op z’n minst licht irritant vinden

  3. @Dennis: hmm zou kunnen zijn idd, misschien is de vraag groter dan dat apple had verwacht..

  4. noujah ik heb besloten om dit jaar niet weer in de rij te gaan staan vorige keer stond ik er vanaf kwart over 6 smorgens terwijl ik eigenlijk op weg was naar werk
    dit jaar ben ik wel bereid even te wachten
    zou wel nice zijn als bestaande klanten ook in nl voor gaan

  5. Apple’s marketing werkt perfect: deze schaarste zorgt ervoor dat er alleen maar nog meer verkocht gaat worden… Op deze manier kan Jobs lekker blijven bepalen wat voor achterhaalde features er in de iPhone komen in de komende edities…

  6. Lol! Ik heb de schermen al op voorraad. Volgens mij valt het met de schermen best wel mee…. Al zijn de witte schermen wat lastiger te krijgen.

  7. Wat me al een paar keer is opgevallen: provider is voor internet, niet voor mobiele telefonie. Dat is een operator

  8. Same old song…!

  9. @Dr rePod: \
    Is het mogelijk om de iphone 4 schermen al te krijgen dan? :S

  10. Origineel geplaatst door génicus
    Wat me al een paar keer is opgevallen: provider is voor internet, niet voor mobiele telefonie. Dat is een operator

    Een provider (Engels voor ´voorziener´) voorziet je van iets. Je hebt internetproviders en telefoonproviders. Operators is natuurlijk ook goed ja (en alleen voor telefonie).

  11. Ach, bij de volgende 6 generaties iPhone ontstaan ook tekorten door allerlei oorzaken. Dat hoort bij de marketingstrategie want het is elke keer hetzelfde verhaal.

  12. Kl***zak*en! ‘t is altijd het zelfde liedje. Laten ze maar eens zorgen voor een voorraad van 5 miljoen o.i.d, al voor de lancering… De iPad zou eerst ook wereldwijd zijn, toen alleen in de VS en nu -een heel kwartaal later- is hij nog niet in NL.

  13. @RobinH:

    vind ik ook. loze beloftes en toch grootste customer satisfaction. Voor zo’n marktleider op wereldniveau, is dit ONDER niveau

  14. Apple produceert (bij 2 miljoen per maand) toch zo’n 0,77 iPhones per seconde. Echter, volgens dit artikel zegt iPhoneclub zelf dat er zo’n 3 miljoen iPhones per maand geproduceerd worden. Mocht dit komen door tekorten aan de displays zal Apple toch wel uitkomen op een miljoenenverkoop op de eerste dag. Nu er al 600.000 gereserveerd zijn zal dit een makkie worden. De productie van het apparaat begon volgens het voorgenoemde artikel al in Mei, dus zouden er zo’n 4 miljoen iPhones klaar moeten liggen. Tenzij er dus 4 miljoen iPhones gereserveerd zijn voor de eerste 5 landen kan dat nog wel eens inderdaad leiden tot tekorten. Dat dit een marketing truc zou zijn lijkt me niet onwaarschijnlijk, maar om een productie opvoer af te dwingen zullen de schappen eerst leeg moeten zijn. Opslag kost ook bijzonder veel centen. Als ze dus eerst een stuk of 20 miljoen iPhones in voorraad zouden hebben zou het een heel duur telefoontje worden. Ga dan maar makkelijk uit van zo’n €800 in België in plaats van de €675 die er nu gelekt is.
    Just my 2 cents.

  15. Vraag me af waarom Apple er na 4 jaar nog steeds een zootje van maakt… dit moet toch klanten kosten ???

  16. @Anna: ik denk juist van niet. Veel mensen (vooral die al dit soort sites niet volgen) zullen dan het idee hèbben van “whow die iPhone is echt slecht leverbaar. Zal wel heel fet zij. Dan. Ik laat me wel op die lijst plaatsten”. De tijd dat iemand een mobieltje moest hebben is natuurlijk wel voorbij. Al dat soort mensen kunnen best nog wat weekjes wachten omdat ze al een goed ding hebben.

  17. Is het geen idee van Apple om een overschot te maken door de iphone veel eerder te produceren.

  18. Origineel geplaatst door Anna
    Volgens Ashok Kumar, analist bij Rodman Renshaw, worden de beperkte voorraden veroorzaakt door een tekort aan beeldschermen voor het nieuwe toestel, zo meldt The Street. Kumar baseert zich daarbij op bronnen binnen Apple en de verschillende leveranciers van het bedrijf.

    Doen ze bewust. En het is trouwens maar 3 jaar. 2007-2010

  19. Tja, alsde vraag naar de Iphone 4 zo hoog is, dan lukt het niet eens om schaarste te creeren. Het is er al.

  20. Origineel geplaatst door michal
    Is het geen idee van Apple om een overschot te maken door de iphone veel eerder te produceren.

    dat zou kunnen, maar voor hetzelfde geld koopt geen hond het dan en zitten ze met een grote voorraad aan niet verkoopbaar spul.
    Dat kost een hoop geld, dit niet 🙂

  21. Het kan mij persoonlijk niet zoveel schelen want ik vind het toch een overhypt apparaat.
    Maar voor een beursgenoteerd bedrijf kan dit toch niet. Als je berichtgeving eerst is “we maken er dit jaar zoveel miljoen” en dan opeens “o nee de schermen zijn op” dan vlieg je er als CEO normaal gesproken gewoon uit.
    Maar om dat te voorkomen zegt Apple dan maar weer even helemaal niets.
    Dit is het zakendoen uit de Gouden Eeuw…
    (toen de postduif met tegenwind de beste vriend van slecht nieuws was)

  22. Origineel geplaatst door Robintrackr
    Origineel geplaatst door AnnaVolgens Ashok Kumar, analist bij Rodman Renshaw, worden de beperkte voorraden veroorzaakt door een tekort aan beeldschermen voor het nieuwe toestel, zo meldt The Street. Kumar baseert zich daarbij op bronnen binnen Apple en de verschillende leveranciers van het bedrijf.Doen ze bewust. En het is trouwens maar 3 jaar. 2007-2010

    3 jaar? waar heb je leren tellen?
    2007
    2008
    2009
    2010
    =4

  23. @mattias: Jazeker. Jij maakt een rekenfoutje.

    2007 naar 2008 is 1 jaar
    2008 naar 2009 is 2 jaar
    2009 naar 2010 is 3 jaar

    Owja, graag alleen kritiek als die terecht is.

  24. Origineel geplaatst door Jens Kortmeijer
    … Als je berichtgeving eerst is “we maken er dit jaar zoveel miljoen” en dan opeens “o nee de schermen zijn op” dan vlieg je er als CEO normaal gesproken gewoon uit …

    Ow ja joh? Ik zeg Shell, ik zeg Fortis, ik zeg UPC, ik zeg Microsoft … allemaal bedrijven die niet hun beloftes waarmaakten of de boel om zeep hielpen. Waar zijn daar koppen gaan rollen dan?

  25. Haha, wat een geschreeuw weer hierboven. De beste stuurlui vinden dat Apple z’n supply line niet op orde heeft. Grappig.

    Ten eerste: wie dit soort analisten nog altijd op hun woord gelooft is niet goed snik.
    Ten tweede: waar heeft Apple jou beloofd dat er, op welke datum dan ook, voldoende telefoons zouden zijn om aan welke vraag dan ook te voldoen?
    En tenslotte, voor de mensen die vinden dat er gigantische voorraden moeten worden opgebouwd voor de lancering: hoe stel je je dat voor? Maanden later introduceren? Of maanden eerder stoppen met ontwikkelen? Of “gewoon” de productiecapaciteit verhogen, misschien (en net doen alsof die capacteit, zowel bij jezelf als bij partners, oneindig beschikbaar is)? Wat denk je dat een magazijn met enkele miljarden aan iPhones kost per maand (interest, beveiliging, verzekering)?

    Als je oplossingen hebt kun je heel rijk worden. Heb je die niet, houd dan op met zeuren.

  26. Wat een gezeik in deze comments zeg.
    Zeik liever over het feit dat ie hier in NL alleen via koppelverkoop te bemachtigen is.
    En ga weg met die aanbieders die er 900+ euro voor durven te vragen.

  27. een tekort das iets wat apple zelf in de hand werkt om de hype weer te doen aanswieren.
    blijkbaar helpt het de verkoop de hoogte in om een zogezegd tekort te creeren.

    @P5ycho niemand zegt toch dat iemand 900+ aan dit toestel moet geven dat wilt hij zelf
    dus blijkt maar weer is dat een iphone evenveel waard is als een gek er voor wilt geven.

  28. Allemaal strategie, maar donders slim, Jobs is altijd al een strateeg geweest

  29. Meneer Jobs is niet zo dom inderdaad, als hij niet was teruggekomen in Apple’s CEO dan was er nu geen Apple meer en waren we nog aan het kutten met Windows Mobile want Android is een antwoordt op iOS volgens Google…saaie wereld zou het zijn.

    Trouwens, niemand zeurt toch als hij 8-11 maanden moet wachten op een nieuwe Volkswagen Bluemotion wat nu de wachttijd is….een te grote vraag is altijd een tekort!

  30. je kan hem ook gewoon bij carphonewarehouse halen in Engeland, die heeft gewoon vanaf 24 juni voorraad in de winkels. uiteraard wel beperkt

  31. @Rick: Prima bewoording dan, aangezien men op de iphone meer gebruik maakt van het internet dan van de belfunctie…

  32. Mijn was gisteren nog niet in “Prepared for shipment mode” maar sinds deze morgen wel :). Nog paar daagjes wachten.
    PS: als je een mac hebt is dit een handig countdown programma http://junecloud.com/software/mac/delivery-status.html

  33. Niet zo druk maken allemaal. Ik kan voorlopig nog wel even vooruit met m’n 3Gs. Ik koop de Iphone 4 wel tegen die tijd dat de rust omtrent de telefoon is wedergekeerd 🙂

  34. Origineel geplaatst door mattias
    Origineel geplaatst door RobintrackrOrigineel geplaatst door AnnaVolgens Ashok Kumar, analist bij Rodman Renshaw, worden de beperkte voorraden veroorzaakt door een tekort aan beeldschermen voor het nieuwe toestel, zo meldt The Street. Kumar baseert zich daarbij op bronnen binnen Apple en de verschillende leveranciers van het bedrijf.Doen ze bewust. En het is trouwens maar 3 jaar. 2007-2010 3 jaar? waar heb je leren tellen?
    2007
    2008
    2009
    2010
    =4

    het is niet tellen, maar rekenen, en jij kan het dus niet
    waarom moeilijk doen? 2010-2007=?

    Kan zelfs op je iPhone hoor, als je dit te moeilijk is….

    En als je het nog niet snapt, een raadseltje: als je in Jan 2007 geboren bent, hoe oud ben je dan nu? …… tik tik……. Volgens jou dus 4?!

  35. Origineel geplaatst door PhilipG
    Mijn was gisteren nog niet in “Prepared for shipment mode” maar sinds deze morgen wel . Nog paar daagjes wachten. PS: als je een mac hebt is dit een handig countdown programma http://junecloud.com/software/mac/delivery-status.html

    Vanuit welke shop heb je hem besteld?

  36. Origineel geplaatst door Pat
    Niet zo druk maken allemaal. Ik kan voorlopig nog wel even vooruit met m’n 3Gs. Ik koop de Iphone 4 wel tegen die tijd dat de rust omtrent de telefoon is wedergekeerd

    Same here. Scheelt weer een hoop frustratie.

  37. Gewoon geduld hebben hij komt heus wel en dan, zie je dat het gewoon een iphone is.Waarom al die haast?zodat je kunt zeggen wow ik heb de nieuwste iphone?come on grow up.

  38. @thomas1:
    Sommige hier besteden een hoop tijd aan het bouwen van apps. Het zou toch fijn zijn als we deze apps kunnen testen op echte devices voordat we ze aan de store aanbieden.

  39. @Robintrackr:
    Wel ff rekening houden met de eerste generatie iphone die hier nooit is verschenen:
    2007 iphone 2g
    2008 iphone 3g
    2009 iphone 3gs
    2010 iphone 4

  40. Jaaaaaaa ti’s een mooi stukje hardware maar heb na de 3g me laten verleiden in feb.voor een 3gs prima apparaat hoor morgen de update lol ik laat de hype voorbijgaan heb ik al 2 keer gedaan ben tevreden met 3gs al is de hardware van i4 wel toppie alleen de vorm ti ‘s wel degelijk maar i love dat half ronde achterkantje ik w8 wel af mooi stukje werk Apple 

  41. Origineel geplaatst door Dubois Joris
    @Dr rePod: \ Is het mogelijk om de iphone 4 schermen al te krijgen dan? :S

    Ik had er al 1 liggen voordat bekend werd hoe de 4G eruitzag! (voor de gizmodo leak)

  42. @Dr rePod: Het bastpatroon in het knockoff part dat hier een paar dagen geleden werd getoond past niet bij aluminosilicaat glas zoals dat is aangekondigd voor de iPhone 4. Ik blijf het opvallend vinden hoe vanzelfsprekend publicaties dit soort “nieuws” van elkaar overnemen.

    Als jouw onderdelen op dezelfde manier breken heb je namaak met vensterglas of op zijn best een vorm van gehard glas in handen. Dat is natuurlijk niets nieuws aangezien de niet-officiele spares voor bv. de 3GS ook vaak een lagere kwaliteit hebben (wat dikker, minder mooie snede). We zullen moeten wachten op de eerste tests maar als Apple gebruikt wat ze zeggen te gebruiken waren die foto’s totaal niet van toepassing en gaat de iPhone schermreparatieindustrie donkere tijden tegemoet 😉

  43. Haha… apple zei oa geen oled schermen te willen omdat die te beperkt leverbaar zouden zijn.. En nu is er een te kort aan de IPS schermen?….

  44. iPhone 4 kan by my ook nog wel even wachten

    morgen kunnen we iOS4 downloaden.. kan dus bijna het zelfde als de iPhone 4 (de iPhone 3GS, met iOS4) we hebben alleen geen gyroscoop, en is iets minder snel.. en het scherm is minder (dat ook al duidelijk genoeg is in de 3GS!)

    in 2012 is mijn abbo afgelopen.. tegen die tijd is er weer een nieuwe.. en die heb ik dan weer! (als de wereld dan nog bestaat.. mwhaha maar daar gaat het hier niet over!)

  45. Origineel geplaatst door Eediebie
    @Robintrackr: Wel ff rekening houden met de eerste generatie iphone die hier nooit is verschenen: 2007 iphone 2g 2008 iphone 3g 2009 iphone 3gs 2010 iphone 4

    Nee dan nog zit je met:
    07 naar 08 is 1 jaar (het jaar van de 2g)
    08 naar 09 is 2 jaar (het jaar van de 3g)
    09 naar 10 is 3 jaar (het jaar van de 3gs)

    Je kan de iPhone 4 nu ook wel meetellen, maar die is er nog niet, dus die tel ik niet mee als een volledig jaar.. Tel het maar eens na hoor..

  46. Origineel geplaatst door Pat
    Niet zo druk maken allemaal. Ik kan voorlopig nog wel even vooruit met m’n 3Gs. Ik koop de Iphone 4 wel tegen die tijd dat de rust omtrent de telefoon is wedergekeerd

    Inderdaad, 2 jaar terug heb ik me ook gek laten maken en stond ik smorgens ook in de rij bij de t-mobile winkel. Daar heb ik nu echt geen zin in. Ik kijk in september wel ofzo. Ik kom de zomer nog wel door met mijn 3G. Ik laat deze storm van stress en hype rustig overwaaien.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.