Reacties voor: Eerste iPad-school in Utrecht gaat van start

In Utrecht gaat de eerste iPad-school van start. Nu testen de scholieren nog met iPads voor vakken als taal, rekenen, geschiedenis en muziek, maar na de zomervakantie stapt de school volledig over op iPads.
Lees het complete artikel → Eerste iPad-school in Utrecht gaat van start
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Zat ik daar maar op school, ook al zit ik volgend jaar op de universiteit

  2. Wow! ik wou dat ze dat in mijn tijd hadden 🙁

  3. Dat moeten ze op alle scholen gaan doen.

  4. De titel is onduidelijk: het lijkt alsof het de eerste iPadschool is. Maar er zijn al iPadscholen, het is alleen de eerste in Utrecht.

  5. Als er Apps op de markt komen die een individueel lvs in zich hebben of aansluiten op een schooloverkoepelend lvs zie ik ook de voordelen. Tot die tijd heb je er niet veel aan als docent. Helemaal niet in een school waar je individueel werkt. Zonder lvs kan onvoldoende controle houden op de vorderingen.

  6. Iemand toevallig lijstje welke apps zij gebruiken. Er zijn veel educatieve apps maar benieuwd welke zij geselecteerd hebben.

  7. Blablabla, de stagiaires zeggen “waarom zou ik nog wat leren? Ik heb toch Google?”… Zucht wat een theorie***kerij, we weten toch dat het onderwijs tegenwoordig waardeloos is, waarom zullen we het dan nog erger maken?

    En waarom moet het weer een Apple tempel worden?
    Op een openbare school hoort men over alles te leren, dus maak het een tablet school, niet een Appleschool…zucht…

  8. Ik wil geen spelbreker zijn, maar wie betaald deze iPad ? Ik ben zelf een fan en mijn vrouw en ik hebben er 1, maar ik kan me menig gezin voorstellen waar dit een luxe is, en dus het niet kunnen betalen !

  9. @martin: Dat zal waarschijnlijk door de school worden betaald.
    Kan ook zijn dat het op huurbasis is, dat zullen we nog moeten “horen”.
    Vind het in ieder geval een zeer positieve verandering omdat de leerling/student in kwestie bij bijvoorbeeld slechtziendheid de tekens kan laten vergroten en als er een “voorlees” optie is, dan kan het worden voorgelezen.

  10. Ik vind dat die kinderen zo niks meer leren! straks kunnen ze niet eens normaal schrijven! straks hebben we allemaal een ipad en communiceren we via de ipad in plaats van onze mond! Ik heb dingen op school geleerd die uiteindelijk bullshit zijn geweest. tegenwoordig leer je alleen nog maar via die kut pc’s!

  11. Wat een geweldige school zijn jullie! Succes met de ipads, hartelijke groeten van ons uit Knapvilla

  12. http://www.youtube.com/watch?v=nSkfYuPPVl4

    Zo werkt het al sinds oktober 2011 in Utrecht

  13. @shiir:

    http://www.youtube.com/watch?v=lpet4TJi41A

    Zie kansen en geen beren….

  14. Ik werk als schoolleider op een kleine dorpsschool in de Betuwe en we hebben voor onze 40 leerlingen 12 iPads beschikbaar. Ik wil graag ervaringen en tips delen met andere basisscholen!

  15. @Patrick: In het artikel werd het uiteraard wel goed uitgelegd. Ik heb nu één woordje in de titel opgeschoven, want er zullen wereldwijd ongetwijfeld nog meer scholen zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.