Reacties voor: Eerste indruk: xGPS 1.2 in 21 screenshots (Cydia)

xGPS 1.2 is nu een paar uur beschikbaar. In een gallery met 21 Nederlandse screenshots kun je zien wat deze routenavigatie voor de iPhone te bieden heeft.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Ziet er goed uit jammer dat me 3g dood is. Kan het niet echt uit proberen om me oldskool iPhone.

    Maar werkt het programma fijn en is het snel?

  2. Weet iemand het verschil tussen gebruik maken van Google Maps of Google Maps Terrain bij de Map Type instelling?

  3. Jammer dat stadsnamen en straatnamen niet mee draaien. Of zie ik dat verkeerd?

  4. Morgen op weg naar het werk een testen.
    Was al blij met de eerdere versie, natuurlijk niet o uitgebreid als TomTom, maar eigenlijk wel voldoende om gewoon ergens naar toe te kunnen rijden, al bleven er nog wel wat wensen over. Benieuwd hoeveel er daarvan met deze versie zijn vervuld 🙂
    Wat ik het meeste mis(te): een indicatie wat de duur van de gevonden route was, nu moest je maar raden hoe lang het rijden zal zijn. Benieuwd of dit is opgelost…

  5. Erg leuk om te zien dat de screens van mijn woonplaats zijn gemaakt!

    Ik ga dit zeker een keer uittesten op weg naar mijn werk!

  6. Vanochtend vanaf huis naar m’n werk geprobeerd:
    -Hij berekent een route die verre van optimaal is (8 km. omrijden!!!!)
    -Het pijltje zit regelmatig een eind naast de weg waardoor hij aangeeft dat ik terug moet. (Ik weet het, er zit geen snap-to-road functie in zoals bij TomTom, maar irritant is het wel)
    -Kaarten laden haperde vaak terwijl ik vol bereik had met 3G (Dat kan natuurlijk ook aan T-Mobile of Google liggen)

    Één ritje is natuurlijk niet voldoende om het programma goed te testen, dus ik ga hier nog niet direct conclusies aan verbinden, maar ik moest het toch even kwijt! 😉

  7. Hey is er nog steeds 3G of wifi nodig voor de route te berkenen of herberekenen?

  8. @Buur: Ik kan me voorstellen dat maps alleen een kaart is, en terrain een satellietkaart waarin hoogteverschillen duidelijk te zien zijn. Zoals gewoon op google maps..

  9. De eerste versie zag er al goed uit! Maar met deze update zeker een aanrader. Hiermee kan je makkelijk ergens komen ook al is de verbinding van de gps in je iPhone niet al te best. Wat ik mij ook afvraag is wat Google Maps Terrain nou precies voor is.

    ps. leuke intressante review!

  10. blijkbaar wel. Hoewel ik bv de kaart van antwerpen heb gedownload, als ik een route wil berekenen, of een plaats opzoeken, binnen die kaart, krijg ik nog steeds meldingen van geen internetverbinding. En ja,hij staat in offline mode. Dus ben je eigenlijk nog steeds even ver.

  11. Wat ik niet begrijp is, dat je landkaarten moet downloaden. Op de 3G zit toch al Google Maps. Maar blijkbaar gebruikt xGPS deze niet?

  12. @rob: bij google maps moet je de data / mappen ook downloaden. precies hetzelfde princiepe. je kunt bij xGPS alleen die cache opslaan voor offline gebruik.

  13. ik krijg telkens een melding dat de route niet berekend kan worden. Verder niets. Heb gewoon 3g.

  14. Het concept dat je altijd een internet verbinding moet hebben voor je kaarten terwijl je door een land heen rijd vind ik niks.

    Als je het buitenland in gaat en je hebt data-roaming aan staan krijg je een hele dure rekening na je vakantie…
    Dit staat los van de kaart-laad-problemen die je ongetwijfeld krijgt als je in the middle of nowhere rijd…

    Ik vind dit echt een ondoordacht concept.

    Ik heb liever een programma waarbij er een paar GB op m’n telefoon versnoept is maar waarbij er nooit laad-problemen kunnen ontstaan.

  15. Origineel geplaatst door rob
    Wat ik niet begrijp is, dat je landkaarten moet downloaden. Op de 3G zit toch al Google Maps. Maar blijkbaar gebruikt xGPS deze niet?

    Googlemaps moet OOK al z’n kaarten downloaden…

  16. Kijk eens voor de gein op de site van X-GPS. Daar kan je software halen (Windows en MAC) om kaarten via je pc te downloaden, en naar je iPhone te sturen. Kan je lekker off-line navigeren. Toppie!

  17. Beetje buggy, maar voor een gratis programma 5 sterren waard!!
    Nu maar hopen dat het straks niet betaald wordt 😛

  18. cool! ik wist niet eens dat je ook via je iphone zelf de maps kon downloaden, ik dacht dat het via de pc ging.

  19. Even wat kaarten downloaden, kijken hoe het werkt

  20. En toch ben ik totaal niet enthousiast. Het blijft verre van een echt navigatie programma. Nu ik Sygic heb gezien op de iphone (sygic is tomtom, maar dan sneller/beter/gelikter/uitgebreider) vreet ik mij steeds meer op om het feit dat apple dit programma (sygic) toelaat in de appstore.

    Hetzelfde geldt voor tomtom die al maanden zijn software werkend heeft op de iphone.

    Het wordt tijd om apple onder druk te zetten.

  21. Wat ik niet snap, ik heb eindhoven gedownload om offline te navigeeren, zet ik 3g en wifi uit (of vliegtuig modus) maar dan vraagt ie voor een internet verbinding?????? Iemand een idee??

  22. @antvuur, ik zit met hetzelfde probleem.
    Iedereen praat over het offline navigeren, maar wanneer ik een kaart gedownload heb, dan vraagt hij nog steeds bij het ingeven van een route (die binnen de gedownloade kaart ligt) naar een internetverbinding…
    Wat ik ook raar vind, dat is het ingegeven van een route.
    Bij tomtom is dit gewoon: land, gemeente/stad, straat & nummer. Maar hoe kan je hier een correct adres aanwijzen?
    Mss zou het handig zijn om een topic te starten met enkele trics & tips over dit programma, het is naar mijn weten het eerste Europees werkende GPS programma voor de iphone, dus naar mijn mening een topic waard…

  23. Antvuur;
    Dat komt waarschijnlijk omdat je voor het zoeken van plaatsen en het berekenen van routes sowieso internet nodig hebt… Heel stom inderdaad…

  24. En dit is dan de reden om te jailbraken…

  25. daar staan we dan met onze iPhone 2G. Maybe een gpsmodule zou handig zijn.

  26. even nog iets anders. krijg het nu namelijk wel voor het elkaar en het werkt prima 🙂

    Maar ik zie in het allerbovenste plaatje van de gps aan de rechterkant een leuek app staan dat je je power in % ziet en het weer. (hoe heet die app?:P)

    Groetjes en het werkt prima nu 😀

  27. @Nils ][VMC: Dat batterij-status-ding is gedaan met SBSettings, dat weericoontje kan ik je helaas niet noemen, ben zelf ook geinteresseerd :).

  28. @ Nils

    je bedoeld weathericon?

  29. Ondanks enkele onvolkomenheden wederom een stapje in de goede richting voor de Appelaars.

    Inderdaad een adres vinden, zeker rijdend (foei), is een crime. En de spraakondersteuning nog lang niet voldoende (bij mij nogal buggy). Direct downloaden van kaarten via Wifi bij mij nog niet gelukt (althans geen grote kaarten). En nee ook geen ‘snap-to-road’ functie zoals al eerder gememoreerd.

    MAAR …. ik kan nu wel de snelheid zien en mijn positie op de kaart. En de kaart draait mee met de rijrichting.

    Derhalve vind ik dit een prima stap in de goede richting. Value for money (gratis dus). Op naar versie 2.0.

    En oh ja, dankzij dit tooltje zijn er vandaag weer 2 jailbroken Iphones ….

  30. Tja het downloaden van Randstad kaarten is moeilijk, het werkt vaak tot halverwege de download dan wordt de APP gesloten helaas,

    Morgen ga ik hem op de weg proberen, kijken hoe die reageerd,

  31. Vandaag getest en wat een ramp, of ik snap het niet. Trage en onnauwkeurige posititie bepaling, op een plek in de auto waar mijn Tomtom geen problemen heeft. Ik heb zelfs 200 gereden binnen de bebouwde kom. Onhandige manier van invoeren bestemming. Downloaden van alleen mijn directe omgeving duurde al een eeuwigheid, laat staan als ik de hele benelux erin wil hebben. Ben vandaag amper toegekomen aan echt navigeren, toen was ik het gepruts al zat. Doe mij maar mijn oude vertrouwde Tomtom voor de navigatie en de iPhone voor waar hij echt goed in is.

  32. Downloaden van een kaart duurt inderdaad een jaar of twee… Grappig dat in een screenshot Terneuzen stond, want als je die plaats opvraagt geeft het programma aan dat het niet bestaat…
    Onderweg navigeren gaat nog niet zoals je zou verwachten van een moderne machine maar elke stap is er weer een.

  33. Hij doet het hij praat ook niet ik heb gewoon een 3g en wijkt heel erg kwa gps signaal

  34. vreemd die klachten over afwijkingen, op de meest vreemde plekken in Amsterdam tamelijk nauwkeurige bepaling bij mij. Ja soms is de snelheid verkeerd maar vind ik niet storend.

  35. Het downloaden van de kaarten doe je natuurlijk thuis op je iphone over wifi.
    Werkte perfect.

  36. Ik heb gisteren XGPS getest op Iphone 16GB 3G met F 2.2. Ik heb de kaarten nog niet gedownload en heb eea via 3g online binnen gehaald… tot ca 110 km per uur lukt dat behoorlijk. De gps zit erg vaak ver naast de weg. en de snelhid is niet echt betrouwbaar in beeld… GPS loopt ver achter.
    Ik heb ook nog een IGPS 360 moule liggen van mijn oude iphone 2g. Die werkt ook met Xgps (helaas verder met weinig andere applicaties…) Wat een verschil!! Je kan bij wijze van spreke zien op welke rijstrook je rijdt (zeker op een 6 baans weg zie je dit duidelijk. Snelheid ok… Alleen op de A2 rijd je af en toe door het weiland maar dat is omdat ze de weg verlegd hebben…
    Herberekenen van routes werkte bij mij niet maar had ik waarschijnlijk niet goed ingesteld.
    Verder plug ik de iphone met een stekkertje aan mijn aux ingang van de radio zodat muziek en spraak van de XGPS via de speakers komen (nu nog niet getest). Telefoon via BT aangesloten op dezelfde autoradio… (Pioneer 85BT) is een redelijk werkende combi… wanneer A2DP aangezet kan worden dan kan er weer een stekkertje af (en een betere geluiskwaliteit denk ik…).

    Ik heb wel en vraag:
    Heeft iemand Heel nederland op alle levels geschikbaar? Ik zou die graag willen overnemen..

    Groet Hans

  37. mensen, voice instructions doet hij bij mij niet hij laat wel op het beeldscherm zien dat ik bv verkeerd ga,

    maar krijg de voice instructions niet aan het praat weet iemand wat ik niet weet het heb xgps al 3 keer verwijderd en opnieuw geinstalleerd..

    graag hulp

  38. Eén ding snap ik nog steeds niet.
    Het zal wel aan mij liggen 🙂
    Hoe haal ik dit xGPS programma naar men iPhone en waarom moet deze jailbroken zijn ?
    Gaat het niet met een ‘originele’ 3G recht uit de winkel?

    Ik kan via die manager wel mappen downloaden, maar dan zal ik eerst de iPhone app nodig hebben waardoor ik hiervan gebruik kan maken he…

    Thanks

  39. Origineel geplaatst door Mike
    Eén ding snap ik nog steeds niet.
    Het zal wel aan mij liggen
    Hoe haal ik dit xGPS programma naar men iPhone en waarom moet deze jailbroken zijn ?
    Gaat het niet met een ‘originele’ 3G recht uit de winkel?Ik kan via die manager wel mappen downloaden, maar dan zal ik eerst de iPhone app nodig hebben waardoor ik hiervan gebruik kan maken he…Thanks

    Omdat xGPS in cydia staat, en je enkel cydia hebt als je je iPhone jailbreakt?

  40. @Christophe:
    En Cydia is…een soort van OS/omgeving/… ?

    Sorry daar heb ik nog niet van gehoord 🙂

    Thx

  41. @Mike:

    Google-o-matic machine is erg goedkoop, give it a try. Verdiep je er eens in voor dat je overige vragen gaat stellen.

    Alle begin is moeilijk 🙂

  42. Ik krijg geen gps verbinding.
    Iemand een idee?

  43. Origineel geplaatst door maltje
    Ik krijg geen gps verbinding.
    Iemand een idee?

    Waarschijnlijk even naar Instellingen > GPS > GPS to use en daar kiezen voor iPhone 3G GPS.

  44. Bij mij zegt hij heel de tijd dat ik ergens in Duitsland zit, ik ga zelf tegen 60km per uur terwijl ik gewoon achter de computer zit 🙂 ! Zijn er nog mensen die dit hebben meegemaakt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.