Reacties voor: ‘Eind mei komen de eerste HomeKit-accessoires’

De eerste HomeKit-accessoires worden eind mei aangekondigd, nog voordat WWDC 2015 begint. Zo krijgen fabrikanten toch aandacht, omdat er op het WWDC-podium geen plek voor ze is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ik weet niet of je naar de kalender gekeken hebt, maar volgende week is niet echt ‘eind mei’ :P.

  2. Dus als ik het goed begrijp zijn bestaande “domotica” producten, zoals het Philips Hue systeem, niet compatible met Apple HomeKit? :/

  3. @Dviate: die zijn dan via siri aan te sturen is volgensmij de bedoeling.

  4. Heel m’n huis via Apple laten schakelen/bedienen?
    Dat kost vast een berg accessoires

  5. @Dviate: juist!! Je moet wel spullen hebben die met Apple homekit kunnen communiceren. Heb vernomen dat sommige bedrijven straks ook losse accessoires verkopen die je dan kan koppelen. Dus dan hoef je niet een volledig pakket te vernieuwen.

    Net zoals Philips hue, die verkoopt dan alleen zo’n tussen kastje (denk ik, hoop ik).

  6. Eind mei is dus vandaag of morgen. Ben benieuwd! 😉

  7. Origineel geplaatst door Benjamin
    Ik weet niet of je naar de kalender gekeken hebt, maar volgende week is niet echt ‘eind mei’ :P.

    LOL, viel mij ook al op. Merkwaardige kop vh artikel.

  8. De sleutel tot een succesvol domotica systeem in je huis is een open protocol waarbij alle apparaten met elkaar kunnen communiceren ongeacht fabrikant. Ik zit niet te wachten op apparaten die gecertificeerd moet zijn door apple, daar betaal je namelijk veel en veel te veel voor kijk naar een simpel oplaadkabeltje. Ik heb mn huis vol met hue hangen en ik ga dit echt niet vervangen. Gelukkig zijn er al zoveel open alternatieven.

  9. Je moet eens aan Siri vragen naar de lijst van apparaten. Als je Hue hebt vindt ze die nu al. Je kan er alleen nog niks mee. Wie wil zien wat homekit gaat brengen kan de app MyTouchHome downloaden.

  10. Origineel geplaatst door gijsmans
    Je moet eens aan Siri vragen naar de lijst van apparaten. Als je Hue hebt vindt ze die nu al. Je kan er alleen nog niks mee. Wie wil zien wat homekit gaat brengen kan de app MyTouchHome downloaden.

    Welke zin vraag je juist aan Siri?

  11. @gijsmans: Als ik aan Siri vraag “Laat me een lijst van apparaten zien” dan zegt ie dat er nog niks is aangesloten, terwijl ik wel een Hue systeem heb.

  12. Origineel geplaatst door Mark
    Als ik aan Siri vraag “Laat me een lijst van apparaten zien” dan zegt ie dat er nog niks is aangesloten, terwijl ik wel een Hue systeem heb.

    Ah ok. Dat is al lang zo sinds introductie van iOs8 met home kit. Zinnen zoals doe het licht uit, zet de verwarming op 20 graden Celcius, enzovoort laten Siri altijd zeggen dat hij of zij geen aangesloten apparaten vind maar er wel voor kan zorgen als je een apparaat toevoegt wat pas zal werken als er apparaten met home kit ondersteuning op de markt komen wat tot nu toe nog niet het geval is.

  13. @PimPam: Siri vindt hier twee apparaten.

  14. Origineel geplaatst door Mark
    @gijsmans:
    Als ik aan Siri vraag “Laat me een lijst van apparaten zien” dan zegt ie dat er nog niks is aangesloten, terwijl ik wel een Hue systeem heb.

    Haha, idem hier. Als je de vraag verkeerd stelt gaat Siri zelfs lollig doen door op Wikipedia te zoeken naar “devices”. Ik kwam dit filmpje trouwens tegen, er is dus nog hoop voor Philips Hue bezitters!

  15. Heb het niet uitgezocht maar ben toch benieuwd wat Apple en consorten allemaal te weten komen over het reilen en zeilen in je gezinnetje!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.