Reacties voor: Eerste half jaar T-Mobile Hotspot toch niet gratis

T-Mobile heeft een rectificatie verzonden, waarin ze verklaren dat klanten van T-Mobile Hotspot niet een half jaar lang gratis de dienst mogen gebruiken. Ze krijgen slechts korting, waardoor ze 5 euro per maand betalen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 46 reacties

  1. Gewoon TetherMe installeren en je hebt Personal Hotspot gewoon lekker werkend, echter niet aan te raden met de huidige abo’s.. Gelukkig heb ik nog een vodafone sim only met onbeperkt data 🙂

  2. Meteen een goede reden om te jailbreaken idd. Zou niet moeten uitmaken op welk toestel ik m’n data verbruik. Wel onbeperkt internet erbij natuurlijk, wil me niet ineens blauw betalen.

  3. Fijne lui bij t-mobile. Veel beloven, weinig geven.

    Wat ik nog het ergste vind is dat je € 5,- moet betalen om een functie van je telefoon te gebruiken.

    Uitgaande van de € 10,- die je betaald om weer een verse gb aan data te krijgen, betaal je dus € 5,- per maand om alleen die functie aan te zetten.

    Het punt is dat ik niets voel voor een jailbreak. Maar de verleiding wordt groot.

  4. Geld dit alleen voor nieuwe klanten, mijn abbo loopt nog maar een half jaar .. Kom ik dan wel in aanmerking voor zo’n dataroaming bundel ? En die korting ?

  5. Ben nog altijd blij met mijn duosim en web n walk dongel. Werkt nog altijd en kost niets extra

  6. Wat een oplichters zeg, laat mensen die functie lekker gebruiken, als de bundel op is merken ze het vanzelf wel

  7. Vraagje.. Als ik Tether me download kan ik dan gratis onbeperkt gebruik maken van personalhotspot? Ik heb een t-mobile nieuwe I300 abonnement. Komt T-mobile hier dan niet achter? Worden er dan niet alsnog extra kosten verhaald op mijn rekening?

    Alvast bedankt.

  8. Duosim is voor mij ook nog een optie idd. Heb hem wel maar dat geeft gedoe met dingen die je aan en uit moet zetten.

  9. Gewoon niet in zee gaan met die gasten, heb alleen maar negatieve ervaring met hun!!!

  10. Dit slaat nergens meer op. Toen je nog “onbeperkt internet” had, kon ik het nog begrijpen. Dan wordt het netwerk meer belast. Maar daar zijn ze ook vanaf gestapt, dus wat boeit het hun of je sneller door je limiet bent? kunnen zij meer geld vangen, maar nu ook nog eens 15 euro extra voor een feature aanzetten en 1GB extra data? beetje duur hoor.

  11. Origineel geplaatst door Pete
    Gewoon niet in zee gaan met die gasten, heb alleen maar negatieve ervaring met hun!!!

    . . . ik ook en daarom zijn ze me kwijt als klant.

  12. Ik gebruik mijn iPhone wel om mijn mail te lezen….ik ga dus echt niet extra betalen voor iets dat ik al heb (onbeperkt internet). Het idee is mooi, maar de uitvoering teleurstellend.

  13. Ik geloof dat dit toch niet strookt met de netneutraliteit in de Telecommunicatiewet en kunnen ze dit dus niet doen.

  14. Gewoon mywii instaleren.

  15. Dit mag geloof ik niet eens. KPN mocht ook geen WhatsApp blokkeren en daarmee is een aantal dingen aangepast.

  16. wat een gepruts dit….is Vodafone wel een aanrader?

  17. Tja, Typish T-Mobile. Altijd gezeik met hun. Heb thuis en op school niet eens berijk. Wil overstappen naar een andere provider, maar weet nog niet welke “Unlimited Data” Aanbieden.

    Dag dag T-Mobile..

  18. unlimited data?? bij geen een heb je dat met de huidige aboo’s ook bij t-mobile niet, je hebt 1 GB daarna is het knijpen tot gprs snelheid, kan ik niet eens internet noemen.

  19. Heeft iemand ervaring met de tethering optie van benm.at??? Lijkt me leuk!!!

  20. 15 euro per maand? Dat is best duur naar mijn mening

  21. Ik stop m’n simmetje van m’n zakelijke onbeperkte abonnement gewoon in een t-mobile internet usb stick en dat werkt prima…

  22. Blijf het toch apart vinden dat wanneer ik met bijvoorbeeld een Windows Mobile telefoon wel gewoon voor niks extra te betalen het internet kan delen!
    Why not on the iPhone

  23. @Marcin: Gewoon JB’en. En TetherMe istalleren. Is de enige reden waarom ik ook gejailbreaked heb. Dit aangezien Vodafone ook the personal hotspot functie blokkeerd.

  24. Je kan het ook gewoon niet gebruiken. Ik heb thuis WiFi die om veel gebruik op mijn iPhone en onderweg gebruik ik mijn databundel (en ik heb aan 1gb meer dan genoeg) denk dat T-mobile met deze functie meer mikt op de zakelijke gebruiker die ALTIJD en OVERAL berijkbaar wil en moet zijn.

  25. Hoe zetten ze het in de eerste plaats dan ‘uit’?

    Want bij KPN en Vodafone staat het wel standaard aan, toch?

    Hebben ze dan speciale toegang via Apple? Want kijken wat we doen mag door netneutraliteit niet meer.

    Wat mij betreft valt dit daar trouwens ook gewoon onder: ik betaal voor 1GB, laat mij lekker zelf bepalen hoe ik die opmaak.

    De watermaatschappij gaat toch ook niet bepalen dat het water dat ik gebruik om door te trekken goedkoper is dan het water waar ik mee douche?

    @SuzieQ: Dat kan inderdaad eigenlijk ook. Meeste plekken waar ik internet op m’n laptop zou willen hebben, daar is ook gewoon internet, tegenwoordig zelfs vaak in de trein. Ik kom maar bar weinig plekken tegen waar m’n iPhone niet gewoon zelf volstaat.

    Maat voor de meesten is het gewoon de principekwestie: ik betaal dus ik bepaal wat er met m’n bytes gebeurt. Of ik ze nu direct met de iPhone of met de iPhone als router opmaak, mijn keuze!

  26. ik had ook niets anders verwacht bij T-mobile ;D

  27. Mensen, als je geen geld hebt, dan doe je het toch lekker niet? En zoek je alternatieve methodes als de nood echt nodig is (jailbrake).

    Als je het geld kan missen, dan doe je het wel.

    Zo simpel is het. Ongelooflijk hoe erg sommige van jullie je aanstellen (lees, sommigen). Internet op je mobiel is geen primaire levensbehoefte ofzo, laat staan tetheren.

    Uiteindelijk wordt je door alle providers stevig aangepakt door de nieuwe prijzen, maar T-Mobile is nog steeds het meest voordelig ten opzichte van Voda en KPN, met name gelet op abbo’s met data.

    Ik had verder natuurlijk ook het liefst gezien dat het gratis zou zijn, (zoals bij alle android phones), maar goed blijkbaar doet het teveel pijn in het netwerk als dit kosteloos wordt voor alle iphone klanten van T-Mobile (zij hebben de meeste iphone / smartphone users).
    Dus ik heb liever dat het geld kost, dan dat het netwerk in z’n geheel naar de knoppen gaat en ik problemen krijg met bellen en gebeld worden.

  28. Geen T Mobile meer voor mij. Zit je bij een voetbalwedstrijd kanje niets eens belen sms laat staan internetten

  29. Misschien een hele stomme vraag, maar ik heb een abbo met onbeperkte data. Wanneer mijn abbo verloopt moet ik dan switchen naar een ander abbo of kan ik gewoon verlengen met onbeperkt?

  30. Mag mijn abo verlengen. Zat te wachten op de 5..
    Maar goed. Is er zoveel beter dan T-Mobile? Heb nu onbeperkt internet en wil dat eigenlijk wel houden, al gebruik ik het niet heel veel.

    Eigenlijk flessetrekkerij! 15 euro per maand om een functie op je iPhone te gebruiken….
    Eerst de bundels beperken en dan dit.

    YOUP……HELP!

  31. Inderdaad!

    Dit is de spreekwoordelijke druppel.

    Tijd om naar een andere provider te gaan.

  32. Hahaha. Wat een fail. ‘foutje’ zeggen ze dan. Ik zou zeggen: bescherm jezelf tegen dit soort gezichtsverlies, en laat het alsnog doorgang vinden, dat half jaar gratis. Deze rectificatie ‘kost’ uiteindelijk meer….

  33. Ik begin T-mobile steeds meer te haten. Eerst veel te laat komen met informatie over Personal Hotspot, terwijl ze veel eerder hadden beloofd. En nu er 15€ per maand! voor vragen. Dat is toch niet normaal? En over die fout… dat geloof ik niet. Waarschijnlijk is de omzet te laag uitgevallen ofzo en nu vragen ze er toch iets geld voor. Dacht het niet!!

  34. Origineel geplaatst door Leon
    Misschien een hele stomme vraag, maar ik heb een abbo met onbeperkte data. Wanneer mijn abbo verloopt moet ik dan switchen naar een ander abbo of kan ik gewoon verlengen met onbeperkt?

    Deze wil ik ook weten, iemand?

  35. ik ga toch ook niet meer voor mn benzine betalen omdat ik met een aanhanger wil rijden..?

    nu had ik al een jailbreak dus dat wordt tetherme installen 🙂

  36. Een tikfout is ‘nu voor 1 euro’ ipv ‘nu voor 15 euro’. Ik type zelden per ongeluk ‘nu GRATIS’. De tik en zetfouten disclaimer is op dit soort dingen eigenlijk niet van toepassing.
    Ik denk alleen niet dat je er bij andere providers beter van wordt hoor.
    En ondertussen vindt de OPTA en de minister nog steeds geen aanleiding om te denken dat er afspraken zijn.
    Het lijken wel drugsdealers…. Het eerste shot is gratis; tot je niet meer zonder kan en moet je dokken.

  37. Even terug naar dinsdag 19 januari 2010..

    “T-Mobile: Apple verspreidde ‘tethering’-update iPhone te vroeg

    Apple heeft een update die tethering op iPhones voor T-Mobile-abonnees mogelijk maakt, abusievelijk te vroeg verspreid. Tethering, oftewel het gebruik van een iPhone als laptopmodem, wordt binnen enkele maanden alsnog ingevoerd.”

    Bron: Tweakers.

  38. @peter: Precies mijn gedachte. Wat een duffe actie zeg, slik even die 30Eur per subsciber en kom gewoon je belofte na. Het is niet alsof T-Mob significante directe kosten heeft per verstookte MB.

  39. @zaka: Dat kunnen ze zeer zeker zien ja. De vraag is of ze er iets mee doen.

  40. @zwanneman: Netneutraliteit zit aan de andere kant: het belasten of afknijpen van specifieke diensten.

    Uiteindelijk vind ik dit (= de invoering van betaalde tethering) een klantonvriendelijke actie van T-Mob. Bij onbeperkte data-abo’s kan ik me er iets bij voorstellen maar als je gebruikers laat betalen per GB zou het echt niet uit moeten maken of hun iPhone, laptop of internetkoelkast die data verbruikt.

  41. Ik heb nu onbeperkt/fub internet, maar tmobile zou zo maar over
    een jaar deze voorwaarden kunnen aanpassen. Mijn abbo is verlopen, maar laat ‘m doorlopen.

  42. Kpn/hi lekker gratis(:
    Aldus kun je je iDevice jailbreaken en ‘myWi’ eenmallig kopen, ben je ook klaar.

  43. @Scidd0w: Uiteraard heb ik dit al uitgevoerd:)

  44. Misschien een spelling@Samtulp6_:

  45. ZOjuist even contact gehad met de klanten”service” van tmobile over hun standpunt van de netneutraliteit. Ik ben nog net niet uitgekafferd. 🙂 wat een bedrijf!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.