Reacties voor: Eerste foto’s van in Brazilië geproduceerde iPhone 4

Apple gaat binnenkort iPhones in Brazilië produceren. De eerste foto's zijn inmiddels uitgelekt. De Braziliaanse iPhone heeft een afwijkende opdruk en is goedgekeurd door een lokale instantie.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 8 reacties

  1. Dat ANATEL is wel lelijk erop :p en maar denken dat het niet lelijker kon lol

  2. Had de iphone nou maar wel een verwijderbare accu. Dan stond dat er ten minste in en niet op.

  3. Daar zetten ze alle onderdelen aan elkaar ja.

  4. Industria Brasiliera is juist cool

  5. Hmm Apple producten worden daar dus goedkoper dan android producten.
    Klinkt raar.
    Maar brazilie heeft altijd een prijs die zo’n 2 tot 5 keer duurder is dan in nederland.
    in tegen stelling tot eten wat in brazilie juist zo’n 2-5 keer goedkoper is.
    Dus ja als Apple daar een fabriek heeft worden de prijzen aanzienlijk laag waardoor de kans groot is dat mensen voor apple producten kiezen.
    Slime zet van Apple overigens.

  6. @Michel: Waarom zou de prijs aanzienlijk laag worden? De kosten voor Apple worden lager, de prijs niet. De iPhone 4 kost met een abonnement nog/al niks.
    http://www.vivo.com.br/iphone/home.php

  7. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Michel: Waarom zou de prijs aanzienlijk laag worden? De kosten voor Apple worden lager, de prijs niet. De iPhone 4 kost met een abonnement nog/al niks.

    Wat bubbly zegt, meer winst voor apple! En investeringskosten moeten ze er ook eerst uithalen uiteraard

  8. Brazilië legt hoge heffingen op, om haar inwoners te stimuleren eigen waar te kopen.

    Ja, dat is inderdaad de officiele uitleg… de werkelijkheid is dat Brazilie niet in staat is om op normale manier loonbelastingen te heffen en dus doen ze het maar met superheffingen op “luxe” producten. (En dat gaat zover als een blikje italiaanse gepelde tomaten in de supermarkt)

    Uiteindelijk is de prijs van electronica in Brazile net niet 2 x de US$ adviesprijs (omgerekend) waarvan iets meer dan 45% belastingen.

    De prijzen gaan niet dalen. Er worden op dit moment bijvoorbeeld ook lokaal computers geproduceerd en die zijn nagenoeg net zo duur als het geimporteerde spul. Waarom.. omdat de belastingen de marktprijs bepalen en ze het er voor kunnen vragen.

    @Michel: Ik weet niet wanneer en waar jij voor het laatst je wekelijkse boodschappen in Brazilie gedaan hebt maar in de 6 maanden per jaar die ik daar zit geef ik in supermarkten ongeveer 30% meer uit dan in Nederland en dan koop ik min of meer dezelfde producten maar dan niet of heel weinig geimporteerd.

    Vlees, bonen en rijst en wat andere producten die in de Cesta basica (basis mandje) zitten…dat is het enige wat goedkoper is dan in Nederland. Voor de rest is Brazilie gewoon een onwijs duur land.

    En waar het in dit geval op uit gaat draaien.. gelijke prijzen, meer winst voor Foxxcon, meer winst voor Apple en nog steeds salarissen van tussen de 300 en 850 Euro per maand voor de fabrieksarbeiders, net niet en net wel genoeg om jezelf in leven te houden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.