Reacties voor: Eerste experimenten met koppelverkoop: ‘gratis’ telefoons in België

De eerste twee winkelketens in België gaan experimenteren met koppelverkoop: hotgsm.be geeft gratis toestellen bij een abonnement weg en The Phone House verkoopt een mini-pc met korting als een klant meerdere diensten afsluit.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 36 reacties

  1. huh ? dat is toch altijd al zo dat je een abbonement koopt en daar de telefoon bij krijgt

  2. Origineel geplaatst door Tim
    Nice

    En waarom nice? Koppelverkoop is niet voor niks strafbaar straks. Misschien is het juist slecht?

  3. Origineel geplaatst door Daaf
    huh ? dat is toch altijd al zo dat je een abbonement koopt en daar de telefoon bij krijgt

    nee, ik denk eerder dat je maandelijkse kosten lager zijn en je de iPhone koopt bij het afsluiten van een abbo, niet zoals in NL dat je een Blackberrry gratis krijgt bij een bep. abonnement.

  4. waarom nice ?

    Wel liever NL dan BE hoor :s

  5. @marcel

    koppelverkoop is nu strafbaar straks niet meer

    @daaf

    in nederland is dat misschien zo, in belgië is dit tot de dag van vandaag niet mogelijk.

    Persoonlijk vind ik dit een goede vooruit gang. Ben al jaren Mobistar en al jaren te vreden. Ben ooit nog proximus geweest maar dat trok werkelijk op niks. Bij me thuis nooit ontvangst en als ik dan eens ontvangst had, oproep gemist? Wel nooit gsm horen afgaan. Dan overgestapt op mobistar en een veel betere dekking. Zelf betaal ik nu rond de 30 euro per maand, en daar wil ik graag een goedkope Iphone bij.

  6. De mensen van Nederland mogen gelukkig zijn. Ik hoor her en der klachten hier op het forum. Over gezaag dat mms aangerekend word aan 0.50 cent en dergelijke. Bij ons (in België) is het pas duur. Je koopt bij ons iphone 3G bij Mobistar voor 525 euro en als je daar dan abonnementje bij pakt van 30 euro krijg je nauwelijks 200 MB data voor 3G. Ik zou sta te springen voor koppelverkoop! Het kan er alleen maar goedkoper op worden!

  7. Origineel geplaatst door Thomas
    De mensen van Nederland mogen gelukkig zijn. Ik hoor her en der klachten hier op het forum. Over gezaag dat mms aangerekend word aan 0.50 cent en dergelijke. Bij ons (in België) is het pas duur. Je koopt bij ons iphone 3G bij Mobistar voor 525 euro en als je daar dan abonnementje bij pakt van 30 euro krijg je nauwelijks 200 MB data voor 3G. Ik zou sta te springen voor koppelverkoop! Het kan er alleen maar goedkoper op worden!

    Maar als je in NL een iPhone wil kopen maar niet bij T-Mobile wil dan heb je een probleem!
    In België kan je nu je iPhone combineren met eender welk abonnement of prepaid-kaart.

    Het is dus nadelig als je (net als ik) bij Mobile Vikings wil gaan omdat het daar vééél goedkoper is dan by Mobistar OF omdat je geen abonnement nodig hebt omdat je niet genoeg belt of smst per maand OF omdat je minderjarig bent en geen abonnement kan én wil betalen..

    Ik zou het een vooruitgang vinden als elk toestel in koppelverkoop ook apart moet verkocht worden!

  8. @Marcel: Ik ben niet akkoord. De koppelverkoop mag dan in veel gevallen voordelig zijn – ook bij het aanschaffen van een gsm/smartphone – maar dat is niet voor iedereen het geval. Er zijn volgens mij een hoop mensen die goedkoper af zijn met het toestel te kopen en er dan bv. prepaid bij te hebben. En wat ik een slechte evolutie vind is dat ik straks waarschijnlijk verplicht zal worden om een iPhone en abonnement aan te schaffen terwijl dat voor mij duurder zou uitkomen (tenminste als ik reken met het huidige Nederlandse plan).Koppelverkoop is goed maar ik vind dat het de aanschaf van een iPhone apart niet mag uitsluiten.

    edit: WDS001 heeft blijkbaar dezelfde mening als ik maar was sneller met posten. 🙂

  9. @nkoeti dat is onzin
    elke abo die je neemt met een iphone zal gecombineerd moeten worden met een data-abo; anders werkt het hele apparaat gewoon niet naar behoren.
    prepaid is een onzin-Abo.

    Wat ik altijd lees over België is dat mensen eerst een heel erg duur toestel moeten kopen… Iphone 8gb = 525
    en daarnaast nog een veel te duur abo moeten afsluiten met databundels die gewoonweg thuishoren in de 18’e eeuw voor zo’n 40 euro bij elkaar per maand met limieten…
    Wie is er nu beter af…. den hollander die eenmalig 80 euro betaald voor ‘t toestel, en daarna limietloos kan surfen, en 150 min kan bellen en 150 SMS versturen,

    of den belg die eerst 545 pleuro neerteld, en dus over 2 jaar gerekend per maand 22 euro voor dat “zgn koppelverkoop & simlockvrije” toestel betaald en daarnaast nog een telefoon en data abo moet afsluiten.
    met allerlei limieten!

    Kan jij voor die 8 euro verschil per maand dan 150 belminuten+150 SMS + limietloos “snel” internet krijgen? ik wens je veel plezier.

    het enig belgisch voordeel is dan de sim-lock-vrije provider-keuze…maar in dat stomme
    limiet-landje is er nauwelijks keuze

  10. @boerke goed gezegd 🙂 kwou dak hollander was op dat vlak 🙂

  11. Origineel geplaatst door boerke
    @nkoeti dat is onzin
    elke abo die je neemt met een iphone zal gecombineerd moeten worden met een data-abo; anders werkt het hele apparaat gewoon niet naar behoren.
    prepaid is een onzin-Abo.Wat ik altijd lees over België is dat mensen eerst een heel erg duur toestel moeten kopen… Iphone 8gb = 525
    en daarnaast nog een veel te duur abo moeten afsluiten met databundels die gewoonweg thuishoren in de 18′e eeuw voor zo’n 40 euro bij elkaar per maand met limieten…
    Wie is er nu beter af…. den hollander die eenmalig 80 euro betaald voor ‘t toestel, en daarna limietloos kan surfen, en 150 min kan bellen en 150 SMS versturen,of den belg die eerst 545 pleuro neerteld, en dus over 2 jaar gerekend per maand 22 euro voor dat “zgn koppelverkoop & simlockvrije” toestel betaald en daarnaast nog een telefoon en data abo moet afsluiten.
    met allerlei limieten!Kan jij voor die 8 euro verschil per maand dan 150 belminuten+150 SMS + limietloos “snel” internet krijgen? ik wens je veel plezier.het enig belgisch voordeel is dan de sim-lock-vrije provider-keuze…maar in dat stomme
    limiet-landje is er nauwelijks keuze

    Maar niet iedereen wil zo een abonnement hé..
    Dus het enige wat onzin is is hetgeen dat jij zegt!

    Trouwens in het aantal belminuten en smsen heeft den hollander ook niet veel keuze hé..
    Want als je bv. 1000 smsen per maand wil sturen maar niet belt.. Dan betaal je je abonnement voor niets, want je hebt de helft niet nodig.
    Daarnaast is prepaid ook veel voordeliger omdat je eender wanneer kan overstappen naar een andere operator die een beter aanbod geeft en niet vastzit aan een abonnement van 2 jaar.. De tarieven zijn zo goed als gelijk!

  12. Dure databundels… Hmm… Valt mee hoor
    Bij Base heb ik voor 20 euro per maand:
    Onbeperkt smsen (ahum: 1000/maand)
    500 megabytes dataverkeer over GPRS/EDGE (3G komt later)
    in Postpaid0
    Valt dus mee :p

  13. Dus uiteindelijk 20 euro per maand voor 1000 sms &
    geen dataverkeer over 3g en terug naar 1999 qua modemsnelheid) + die 22 euro per maand die je al kwijt was aan je simlock-providervrije iphone

    uitgerekend: 44 euro per maand zonder gesprekken, zonder snel internet!

    veel plezier

  14. ik werk zelf bij de the phonehouse en ben zelf een hollander dus ken het systeem van nl en be en moet zeggen belgië is beter waarom vraag je je af de gsm ook als is hij met een abn hij blijft altijd zonder simlock dus dat is het grote voordeel de kortingen zijn nog niet zoals in nederland maar je moet ergens beginnen dus allen naar belgië en zal zelf ook de 26e klaar staan voor de nieuwe iphone maar heb gelukkig mijn contacten bij mobistar dus dat gaat helemaal goed komen

  15. Ondanks je totaal warrig verhaal.
    (wel eens van leestekens gehoord)
    moet een belg dus blij zijn om voor 44 euro per maand
    nauwelijks dataverkeer, geen gesprekskosten maar wel! 1000 SMSjes te kunnen versturen.
    En jij werkt bij the Phonehouse? En vind dit een beter systeem?
    geef je daar ook advies? hoop het niet….

    wat is het niveau om aangenomen te worden bij The Phonehouse; groep 4 of zo (met rekendislexie)?

  16. @Guido

    En nu met leestekens graag.

    Fijn dat je je abo kan afsluiten en je gsm dan simlock vrij is. En dan? Ga je switchen naar een ander abo waardoor je in feite 2 abo’s betaalt? Ja, dat is erg handig…

  17. @joachim

    aangezien een uitspraak van het Europees Hof van Justitie bindend is voor de betrokkenen in kwestie(hier de Belgische Staat) is koppelverkoop al toegestaan in België, indien de Staat hier nog problemen zou van maken dan kunnen de operatoren de Belgische Staat vervolgen (verticale werking)

  18. @boerke:

    Ben blij dat je je naam goed gekozen hebt boerke, want dat is wat je letterlijk bent. voor ontopic te blijven heb niet gezegd dat het beter is maar zoals de post zegt je moet ergen beginnen.

    En ja leestekens gaat niet goed op een nokia E71 dus heb speciaal voor ons boerke zonder respect een antwoord gemaakt via de pc.

    Maar laten we allen vrolijk wachten tot de 26e en nee Boerke jij hoeft niet te mailen je ziet maar hoe je aan je Iphone komt

  19. @boerke:

    o ja boerke groep 4 heb jij misschien gehaald maar veel verder dan 5 ben je ook niet gekomen he het is rekendyslexie maar ach laten we het niveau niet te hoog maken.

    Ps er bestaat niet eens een abo van 44 euro per maand, heb gelukkig zelf een gratis abo met 5 uur mobistar mobistar plus 5 uur alle netwerken en gratis sms en data dat krijg je als je groep 4 hebt behaald

  20. @guido

    aangevallen?

    Ja, maar ons boerke wil ook helemaal geen Iphone….
    die heeft’ie al ruim een jaar, en is dus onderhand simlock-vrij.
    Dit alles met dank aan de koppelverkoop van t-mobile voor 30 euro per maand…inclusief mijn gesprekken,sms, en heul veul data.(onbetaalbaar in belgie)

    I rest my case…..

  21. NO-OP

  22. @boerke @guido

    Het is geen rekendyslexie of rekendislexie, maar dyscalculie maar dat ff off topic 😉

  23. @boerke: Ik heb duidelijk gezegd in mijn comment dat het vaak wel voordelig is maar vaak ook niet. Voor jou is het dus misschien voordelig maar voor mij niet.
    Stel ik neem een iPhone 3G 8GB (2008):
    -In Nederland kost me dat €1 + 24 * €29,95 = €798,75 (goedkoopste optie)
    -In België kost het me €525 + 24 * €10 = €765 (die €10 is wat ik gemiddeld verbruik aan prepaid per maand)
    Je kan hier toch niet ontkennen dat het in dit geval zonder koppelverkoop goedkoper is.
    En zoals WDS001 al zei heeft niet iedereen nood aan een abonnement voor het dataverkeer. Veel mensen gebruiken gewoon wifi thuis, op school, op het werk.

  24. Bij koppelverkoop zit je vast aan je abonnement voor 24 maanden. Daarom heb ik prepaid, ik kan op elk moment overschakelen op de goedkoopste prepaid-aanbieder.
    Ik heb nu Mobile Vikings, voor 15 euro heb ik 1 GB dataverkeer, 1000 smsjes en om te bellen betaal ik gewoon 24 cent per minuut.

    Stel dat ik mijn iPhone had gekocht in koppelverkoop, dan had ik nooit kunnen ingaan op het prepaid-aanbod van Mobile Vikings.

  25. Origineel geplaatst door Ponzah
    @boerke @guidoHet is geen rekendyslexie of rekendislexie, maar dyscalculie maar dat ff off topic

    Haha goed bezig !
    Ik wist dat iets niet klopte haha

    Origineel geplaatst door guido
    @boerke: o ja boerke groep 4 heb jij misschien gehaald maar veel verder dan 5 ben je ook niet gekomen he het is rekendyslexie maar ach laten we het niveau niet te hoog maken.Ps er bestaat niet eens een abo van 44 euro per maand, heb gelukkig zelf een gratis abo met 5 uur mobistar mobistar plus 5 uur alle netwerken en gratis sms en data dat krijg je als je groep 4 hebt behaald

    Hij heeft het ook niet over een abo van 44 euro, het was een eigen rekensom naar aanleiding van Génicus

  26. @Boerke: Ik ben et helemaal met je eens!!!! Top systeem dat van (NL) t-mobile 😉

    Ik hoefde maar €20,- voor een 16 GB iphone neer te tellen bij een abo van 29,95 per maand (was een jaar geleden net na release iphone 3G, hoge klantwaarde ofzoiets vandaar de korting)

    Helemaal top voor een kleine 750 eurie heb ik een iPhone 16GB 3G met 2 jaar bellen, smsen, wifihotspotten & 3G surfen!

    Dat gaat je in belgie eg nie lukken!

  27. Origineel geplaatst door ntoeki
    @boerke: Ik heb duidelijk gezegd in mijn comment dat het vaak wel voordelig is maar vaak ook niet. Voor jou is het dus misschien voordelig maar voor mij niet.
    Stel ik neem een iPhone 3G 8GB (2008):
    -In Nederland kost me dat €1 + 24 * €29,95 = €798,75 (goedkoopste optie)
    -In België kost het me €525 + 24 * €10 = €765 (die €10 is wat ik gemiddeld verbruik aan prepaid per maand)
    Je kan hier toch niet ontkennen dat het in dit geval zonder koppelverkoop goedkoper is.
    En zoals WDS001 al zei heeft niet iedereen nood aan een abonnement voor het dataverkeer. Veel mensen gebruiken gewoon wifi thuis, op school, op het werk.

    Ik snap niet wat je hebt aan een Iphone zonder dataverbruik, koop dan een nokia 3310!

    en al dat gereken voor -let wel een verschil van

    tadadiedoe terereted wel 1 euro 40 per maand!

    een x het huis uitlopen, en vergeten je dataverbinding
    af te sluiten, en je bent ‘t al kwijt met die prepaid-dingen.

  28. Vergeef me als ik dit fout heb. Maar als je een iphone koopt zonder data abbonement, of een G1 zonder data abbonement. Dan heb je uiteindelijk toch veel meer kosten?

    Mensen die even je mobiel gebruiken en er vanuitgaan dat ze op internet kunnen zonder kosten, of ”ongelukjes” (per ongeluk 3G gebruiken op welke manier dan ook)

    edit: Waar is die 1 euro eigenlijk van? (van ntoeki’s prijsberekening)
    Leuke theoretische berekening maar in de praktijk pakt het vaak toch net iets anders uit.

  29. @Boerke: Eerst beweer je dat met abo altijd goedkoper is en als ik bewijs dat het niet altijd zo is, kom je met een “Met abo is maar zoveel duurder…” Is het te moeilijk om gewoon te aanvaarden dat je er wat naast zit?

    @[Alpha]-0mega- : Die €1 komt uit de aanbieding van T-mobile een jaar geleden.

    @Boerke & [Alpha]-0mega- : 3G is naar mijn mening niet het ‘grote voordeel’ van de iPhone. Het is het OS en de Appstore en het feit dat het een praktisch all-in-one toestel is.
    Wat het per ongeluk 3G gebruiken betreft, snap ik jullie redenering niet. Als ik het niet gebruik staat het dus ook niet ingeschakeld. Als ik thuiskom ga ik heus niet 3G opnieuw inschakelen om het dan vergeten uit te zetten als ik weer het huis uitloop.
    En niemand in België denkt dat hij gratis kan internetten op iemand anders’ gsm. Maar dat ligt aan de stomme abo’s met datalimieten.

  30. bewijs mij dan eens dat met abbo duurder is 🙂

  31. Vandaag even langs geweest in mobistar center in Aarschot.
    Daar wisten ze me te vertellen dat ze bericht hadden gekregen dat de iphone 3Gs voor 95% zekerheid enkel met koppelverkoop zou worden verkocht.
    Ze zeiden dat mobistar winkels als de phonehouse willen volgen en zich op koppelverkoop storten.
    Dit betekend alvast dat de prijzen zeer goed zullen meevallen.
    overigens is het nog niet 100% zeker dat de iphone overal zal geraken op 26juni.
    daar zijn nog sterke twijfels over.
    Reserveren was ook niet mogelijk.
    wie er ’s morgens eerst is zal er eerst 1 hebben.
    Ze wisten wel dat ze maar 10 stuks zouden krijgen op de lanceringsdag dat zal drummen worden. :S

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.