Reacties voor: Eerste dag meer dan een miljoen downloads voor Mac App Store

Apple heeft bekendgemaakt dat er de eerste dag na de opening van de Mac App Store meer dan een miljoen applicaties zijn gedownload.
Michel Lusthof -

Reacties: 28 reacties

  1. er waren er 13 van mij, wel gratis en vandaag nog 2 betaalde: Chopper 2 (€0,79) en Toki Tori (€3,99)

  2. Zo vindt men het storend dat applicaties na installatie meteen in de Dock geplaatst worden. Het is (nog) niet mogelijk om dit uit te schakelen.

    Sleep, poef 😉

    Maar een vinkje in een menu zou handig zijn.

  3. bij mij ging het wel mis. Ik klikte bij een app voor meer informatie en hij werd meteen gekocht en geinstalleerd omdat ik al ingelogd was.

    dus of die miljoenen downloads terecht zijn betwijfel het.
    ben in afwachting wat apple doet met mijn klacht.

  4. Wel irritant dat het mijn wachtwoord niet onthoudt zoals itunes… dus net als op de phone.
    Wel vreemd, in itunes op de mac mag ik dus wel altijd maar blijven kopen en op de iphone en mac app niet :S

  5. ik heb chopper 2 op de ipad gekocht, moet ik dan ook nog betalen voor de versie op de mac?

  6. Shit! 10.5.8 :S
    kan niet updaten:(
    Iemand een oplossing?

  7. Origineel geplaatst door Melle
    Shit! 10.5.8 :S kan niet updaten:( Iemand een oplossing?

    € 29,00 😉

  8. Origineel geplaatst door Juppe
    Origineel geplaatst door MelleShit! 10.5.8 :S kan niet updaten:( Iemand een oplossing?€ 29,00

    hmm beetje veel voor mac store

  9. Origineel geplaatst door Eddy
    Wel irritant dat het mijn wachtwoord niet onthoudt zoals itunes… dus net als op de phone. Wel vreemd, in itunes op de mac mag ik dus wel altijd maar blijven kopen en op de iphone en mac app niet :S

    Dit is gewoon een beveiliging zodat je of iemand anders niet per ongeluk een betaalde app zou aankopen, wel jammer je bij gratis apps je ook je wachtwoord moet invullen.

  10. @Melle: moet je wel een intel hebben natuurlijk! op een g5/g4/g3 draait snow leopard niet.

  11. @Melle: Dat is echt niet het enige wat je ervoor terugkrijgt.

  12. Origineel geplaatst door Eddy
    Wel irritant dat het mijn wachtwoord niet onthoudt zoals itunes… dus net als op de phone. Wel vreemd, in itunes op de mac mag ik dus wel altijd maar blijven kopen en op de iphone en mac app niet :S

    Ik moet eerlijk zeggen dat ik inmiddels al bijna drie keer per ongeluk op ‘kopen’ heb geklikt, terwijl ik alleen de app wilde bekijken. Godzijdank vroeg de App Store mij naar mijn wachtwoord, anders was ik nou al meer dan 150 euro kwijtgeraakt. De App Store heeft duurdere apps, ik denk dat het een bewuste maatregel van Apple is.

    De App Store laat naar mijn mening gewoon nog teveel wensen over als dat ik het beter dan macupdate.com e.d. zou vinden. Er zijn vrijwel geen instellingen mogelijk (zoals directe installie in de Dock, wat ik zelf ook heel irritant vind), gedownloade apps kunnen niet uit de historie verwijderd worden en er ontbreken simpele functies om het hele aanbod te kunnen bekijken. Zo kan ik niet naar apps zoeken met de laagste prijs of de beste beoordeling en ook geen filters om een maximumprijs aan te geven ontbreekt. Bovendien valt de App Store op door zijn afwijkend layout (de stoplichten in het midden, donkergrijze buttons e.d.) wat ik bijzonder jammer vind.

    Het meest cruciale minpunt vind ik echter dat ontwikkelaars geen mogelijkheid hebben om hun klantenbestand aan de App Store te koppelen, als deze de app al eerder elders hebben gekocht. De App Store herkent weliswaar dat ik de app al heb, maar ik kan de app niet downloaden. De enige oplossing tot nu toe is de app opnieuw te kopen via de App Store en dus dubbel te betalen. Gelukkig hebben sommige ontwikkelaars daarop gereageerd door een toekomstige update gratis aan te bieden om de nieuwe aanschaffing te rechtvaardigen. Maar ook weer, dit is iets wat de App Store had moeten aanbieden, nu merk je dus duidelijk dat er een kloof ontstaat tussen apps die in de App Store zijn gekocht en apps die ergens anders vandaan komen. Een gemiste kans als je het mij vraagt.

  13. Dit is Mac App Store versie 1.0. Geef Apple de tijd om dit concept te verbeteren zou ik zeggen.

  14. Het ziet er goed uit. Ik kan niet klagen.

    Btw: komt er nu ook een Macclub.nl?

  15. @Toon: ja je moet hem OPNIEUW kopen, je hebt geluk hij is nu nog €0,79

  16. Natuurlijk wil Apple geld verdienen… Zoveel is de afgelopen jaren wel steeds meer duidelijk… Nieuwe melkkoe…

    Ik moet zeggen dat ik blij ben dat ik niet heel iLife ’11 hoefde te kopen, maar bijvoorbeeld iMovie los kon kopen voor 11,95. (jaja, ik weet dat er betere progs zijn…) iPhoto wilde ik niet en de oude Garageband doet het prima voor wat ik ermee doe (en is niet verbeterd in de nieuwe). Dus dat is wel heel okay…

  17. Volgens Twitter hebben zij 900.000 gedownloade apps gehad in 24 uur. Weinig over de rest 🙂

  18. Eerdere comment was een grapje natuurlijk, al zal de Twitter app aardig veel gedownload zijn. Ben benieuwd hoe dit zich verder gaat ontwikkelen.

  19. Nou daar zit geen download van mij bij. Ik probeer elke keer weer iets te downloaden, maar er gebeurt helemaal niks.

    Moet ook twee keer mijn wachtwoord opgeven, een keer voor de log in en direct daar achter aan moet ik weer mijn wachtwoord invoeren om vervolgens op de knop Betaalinformatie te drukken??

    Maar downloaden ho maar. App komt niet in mijn Dock terecht en kan hem ook nergens terug vinden via de Finder.

    Iemand hetzelfde probleem en/of tips!? Thnx.

  20. “Zo vindt men het storend dat applicaties na installatie meteen in de Dock geplaatst worden.”

    Op zich jammer voor mensen die hun Dock zo leeg mogelijk willen houden, maar het verwijderen is maar 1 muisklikje slepen. Kan niet makkelijker, toch? Als dit het enige probleem is…

  21. Tot nu toe positief over het concept, moet ik zeggen.
    Nog niet al te veel echte killers gezien, maar er staan een aantale leuke dingen tussen, en ik ga er van uit dat het alleen maar beter gaat worden in de toekomst.

  22. @Markboefje: Ik kreeg te maken met dit fenomeen nadat ik gisteren vier apps had gekocht; mijn creditcard werd niet meer herkend, en dat ook in de iOS store! Het is zojuist weer gelukt om dingen aan te schaffen, dus ik hoop dat het probleem voor mij voorbij is. Denk dat het een van de opstartproblemen is……

  23. Ik vind het leuk om via de Mac app store van alles te kunnen kopen. Hier in Belgie moet men soms zoeken naar een speld in een hooiberg om iets te vinden voor de Mac. Gelijk waar men gaat, het aanbod voor mac is aan de geringe kant, zeker voor spellletjes. Nu is dat opgelost en de Mac app store kan er alleen maar beter op worden.

  24. Ik heb dus ook wat @Markboefje beschrijft. App aanklikken, wachtwoord invullen dan nog een keer de verificatie invullen en op de knop Betaalinformatie drukken. Vervolgens gebeurd er niets! App wordt niet gedownload en ik krijg geen melding dat er iets niet lukt. Andere mensen ook last van? Gevolg is dus dat ik niets kan kopen uit de app storen..

    Ben er inmiddels achter: Als het niet werkt, even op logout klikken bovenin de balk ‘store -> logout’ Dan weer op ‘ store login’ , als het goed is krijg je dan een scherm waarin de verificatie plaatsvind en daar moets ik even opnieuw mijn creditcard controle nummer invullen, vervolgens op gereed en klaar ben je. Nu lukt het me wel om apps te downloaden.

  25. @Menier:

    Hier in Belgie? Hebben jullie een eigen internet dan? :S

  26. Ik bedoel dus wel dat men hier in de winkels niet veel vindt voor de Mac op gebied van spelletjes ! @eddy:

  27. zou er misschien ook een app store komen voor de pc?

  28. @Punto Thnx voor de tip!!! 🙂 Idd even uitloggen, opnieuw inloggen en verificatiecode van de creditcard opnieuw invullen en toe lukte het wel.

    Meteen Twitter even gedownload, dus ben benieuwd 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.