Reacties voor: Eenderde van iPhone-gebruikers denkt dat ze 4G gebruiken

Bij een Amerikaans onderzoek bleek dat 34% van de iPhone-bezitters al denkt dat ze een 4G-telefoon hebben. De invoering van 4G-netwerken zou wel eens omgeven kunnen zijn met verwarring en onbegrip.

Reacties: 44 reacties

  1. bij iphone 3g/s zou ik het nog kunnen snappen omdat het ook zo is maar bij iphone 4 is het toch wel logisch dat het om een vierde iphone gaat.

  2. Sommige mensen zeggen maar wat ze zien een 4 en maken er 4G van. De grote mannen zijn er nog niet uit welke snelheid 4G theoretisch moet hebben

  3. Dan ben je wel heel erg simpel hoor. Want dan snap je de magnetron in de keuken waarschijnlijk ook niet.

  4. Ik maak heel vaak van die domme mensen mee, die maar een iPhone kopen omdat het ‘hip’ is en er niks van snappen. Heel irritant..

  5. Iphone gebruikers hebben kennelijk het minst verstand van techniek.
    Smartphone for dummies. Daarom is ie ook zo succesvol.
    Je hoeft niets van techniek af te weten om hem te kunnen gebruiken.

  6. Origineel geplaatst door iFeun
    Iphone gebruikers hebben kennelijk het minst verstand van techniek.
    Smartphone for dummies. Daarom is ie ook zo succesvol.
    Je hoeft niets van techniek af te weten om hem te kunnen gebruiken.

    Em tegelijkertijd is ie zo geavanceerd dat je er heel veel mee kan doen!

  7. Origineel geplaatst door Le0
    Dan ben je wel heel erg simpel hoor. Want dan snap je de magnetron in de keuken waarschijnlijk ook niet.

    Jawel, knopje tijd, knopje start…. wat wil je meer snappen?
    de diepere fundamentele werking van micro-golven…. trillende atomen/moleculen…. maakt niet uit, het werkt!
    Jij snapt het waarschijnlijk beter, en geeft bij elk magnetron-gebruik er
    een gratis lezing bij over de diepere fundamentele werking.
    (dat is dus echt irritant, zie hieronder)

    Origineel geplaatst door jsm
    Ik maak heel vaak van die domme mensen mee, die maar een iPhone kopen omdat het ‘hip’ is en er niks van snappen. Heel irritant..

    Wat is daar irritant aan? Zolang ze jou niet lastigvallen.

    En andere mensen DOM noemen omdat ze een verder onbelangrijk apparaatje anders gebruiken dan jijzelf is pas echt dom.

  8. LTE staat op wikipedia dat die 100mb haalt en 3.5G maar 14mb 3G is umta ofzo

  9. Hoe moest je het anders noemen? “IPhone 4th Generation with no 4G support”?

  10. Er zijn ook zat mensen die het de iphone 4g noemen. Leer ik ze meestal gelijk af :p

  11. Wordt het niet eens tijd voor een overzicht met de snelheid per provider?

  12. Het grappige is dat zowel HSPA+ als LTE geen 4G is. Pas LTE Advanced (de opvolger van LTE) is officieel 4G.

  13. @vuurvreter: 7.2mb allemaal
    kpn was wel bezig sinds 2009 met LTE

  14. Dus 34% van de amerikaanse iPhone bezitters zagen niet dat er naast de signaalbalkjes 3G stond ipv 4G?
    Ik wist dat er veel lompe Amerikanen waren maar dit percentage is wel erg hoog.

  15. Haha, inderdaad, dat hebben ze dan zelfs niet eens gezien:P

    Maar, heel veel mensen zijn wel zo helaas. “Oh, iPhone 3G heeft 3G iPhone 4 zal dan wel 4G hebben”

  16. Ik repareer iPhones, en aan mijn klanten te horen zou ik dit eerder op 80% schatten.

  17. Eigenlijk hebben die mensen het wel goed de iPhone 4 is de 4g iPhone (net als dat er achter op mijn iPod video 5.5g staat…) Apple noemde vroeger de iPods ook simpelweg 2g 3G 4g etc. Nu nog steeds geloof ik. Dus ik ben wel degelijk de trotse bezitter van een 4g iPhone. Wat kan mij dat netwerk boeien… Ik kijk non stop YouTube, megavideo etc. En dat in de trein… Volgens mij is het netwerktype dus alleen van belang voor personen die niet in een stedelijk gebied leven dat goed bereik heeft.
    Het zal namelijk ook niet lang duren tot 5g in zicht komt en dan heeft de iPhone waarschijnlijk pas net 4g omarmt…

  18. Mensen zijn dom. Dat is nou eenmaal een gegeven waar we mee moeten leven. 3/4 mensen denk ik dat ook de iphone 4 de iphone 4G noemt, terwijl die echt iphone VIER heet. Zelfs op de Hi site noemen ze het een iphone 4G. Het zou alleen kloppen als de G voor generation staat, maar dat weten meeste mensen ook niet.

  19. M’n vorige telefoon ondersteunde wel 3G , de iPhone 4 dus niet begrijp ik? Veel verschil merk ik eigenlijk niet.. (Vodafone)

  20. Edit: 3G plus. (maar het plusteken is niet te zien?

  21. Niemand gedacht over de iPod touch 4G?

    “Huh, er moet toch 4G op dit ding zitten?…”

  22. De iPhone is nooit als smartphone op de markt gezet. Meer als multimedia-apparaat. Dat hij inmiddels hetzelfde kan maakt hem geen smartphone. Want een smartphone is toegespitst op zakelijk gebruik. Ook dat kan ‘ie, maar daar is het toestel te frivool voor.
    (Red.) Oorspronkelijke quote verwijderd.

  23. Ik wacht op de iPhone 5….. deze heeft toch wel 5G 🙂

  24. Dit heeft niets met domheid oid te maken. Het ligt er maar net aan waar je interesses liggen. Wat mij betreft onbelangrijk te onhouden hoe je telefoon nu precies heet. Mijn vriendin heeft een iPhone en ook zij weet niet welk type ze heeft. Ze kan er mee mailen, bellen en internetten. Dat is het belangrijkste.

  25. Dit heeft niets met domheid oid te maken. Het ligt er maar net aan waar je interesses liggen. Wat mij betreft onbelangrijk te onhouden hoe je telefoon nu precies heet. Mijn vriendin heeft een iPhone en ook zij weet niet welk type ze heeft. Ze kan er mee mailen, bellen en internetten. Dat is het belangrijkste.

  26. Echt waar hoe dom kun je zijn sorry maar goed ken zelf ook zat mensen met zulke dingen, En voor mij is het dan erg logisch maar soms denk ik dan hoe kan je zoiets denken.

  27. Mij boeit die techiek ook niet.
    Heb jaren terug voor apple gekozen omdat het gewoon doet wat het moet doen. Op een manier die ik niet hoef te begrijpen. Het toestel begrijpt mij 🙂
    Heb nu 2 jaar mijn huidige iphone, en hoop binnenkort de volgende te gaan bestellen. Ongeacht de netwerk snelheid of andere dingen. Er komt gewoon de volgende generatie Iphone.

  28. Vond het al een schande dat vorig jaar in sommige Mobistarwinkels papiertje ging:
    iPhone4GS uitverkocht …

  29. Origineel geplaatst door Bram Groenveld
    En tegelijkertijd is ie zo geavanceerd dat je er heel veel mee kan doen!

    Dat is ook de kracht van het apparaat en waar anderen hebben gefaald!

  30. Was wel te verwachten. Er zijn heel veel accessoires te koop (voornamelijk chinese import) waarop staat ‘For iPhone 4G’. Dus dat is ook al lekker duidelijk.

    Uiteraard heeft Apple er met reden voor gekozen dat de ‘G’ is weggelaten in de naam.

    En de iPhone is net zo geavanceerd als alle andere smartphones… de interface is erg duidelijk en makkelijk in gebruik, dat is dan ook het doel van Apple. Maar ga maar eens spitten in de code van het apparaat dan kom je heel wat mooie dingen tegen ;).

  31. Bovenaan je scherm staat 3G voor de lol natuurlijk..

    Amerikanen…

    Diepe zucht 

  32. Er staat gewoon ‘3G’ in beeld, maar dat lijkt mensen niet echt veel te doen.

    Overigens zijn de termen 2G/3G/4G niets meer dan generieke namen voor een set mobiele data technologieën. Van GPRS (2.5G) tot LTS (4G), maar ik geloof dat het gebruik van die termen niet bepaald gestandaardiseerd is.

  33. Ze hebben ook 4g: 4de generatie…

  34. Dit heeft absoluut niets met domheid te maken, maar met slecht geïnformeerd zijn. Er zijn tal van redenen om een iPhone te kopen die helemaal niets met de technische aspecten te maken hebben, zoals naamsbekendheid, uiterlijk, koopadvies, enzovoort. Tegenwoordig komen elke dag nieuwe technologieën uit, welke gewone consument houdt dit nog bij? Zolang de iPhone werkt en doet wat hij moet doen, is de consument tevreden.

    Ik durf overigens te wedden dat dit percentage niets bijzonders is voor vele andere producten.

  35. Wat maakt het uit?!?! Was afgelopen 4dagen in Londen en onvoorstelbaar hoeveel iphones je daar ziet(3g/3gs maar toch het meeste de 4). Ik ben belg en hier verschoot ik me vaak een bult als ik er eentje in het wild zag:p. Mensen die de dikkenek uithangen omdat ze een iphone4 hebben, moeten daar eens een uurtje rondlopen…ik heb mn lesje alvast geleerd hehe!! Zo zie je dat koppelverkoop gewoon veel betaalbaarder is en dat het hier in belgie gewoon kut is..nuja:)

  36. Zo zijn er ook mensen die in een dure auto rijden met een heleboel techniek en weten dikwijls niet eens dat er ook een richtingaanwijzer op zit.Vaak kunnen ze ook niet rijden.

  37. Onlangs heeft BMW een onderzoek gedaan bij eigenaars van een model uit de 1-serie. Een groot deel van de eigenaars dacht met een voorwiel aangedreven wagen rond te rijden.

    http://www.driving-fun.com/269/home/news/1-Serie–voor-of-achterwielaandrijving-/80—van-de-1-Serie-rijders-denkt-voorwielaandrijving-te-hebben.aspx
    http://www.bright.nl/mijn-bmw-heeft-voorwielaandrijving-toch

    Dergelijke ‘misvattingen’ zullen uiteraard ook veelvuldig voorkomen bij andere producten die soms iets technischer zijn of waar een technisch kantje bij hoort.

  38. In Amerika maken ze al een tijd gebruik van een 4G netwerk dus daar mogen ze het zo noemen. In Europa lopen we weer jaren achter met 3G.

  39. er staat ook gewoon 3g linksboven op je statusbar als je verbinding maakt met een mobiel netwerk dus als je dan nog steeds denkt dat je op 4g zit ben je niet de slimste

  40. Origineel geplaatst door kevins
    M’n vorige telefoon ondersteunde wel 3G , de iPhone 4 dus niet begrijp ik? Veel verschil merk ik eigenlijk niet.. (Vodafone)

    meen je dit nou serieus? =/

  41. Het is wel erg dom als je een ander dom vindt, alleen omdat jij meer weet van een bepaald onderwerp/techniek, alleenmaar omdat dát jou wel interesseert en de ander niet. Ik wed dat er niet-technische onderwerpen zijn die de onderzochte 34% weten en jij die hun dom noemt, totaal geen weet van hebt, simpelweg omdat dát hun interesseert en jou niet.
    Echt dom om een ander dom te noemen.

  42. Origineel geplaatst door marli
    Het is wel erg dom als je een ander dom vindt, alleen omdat jij meer weet van een bepaald onderwerp/techniek, alleenmaar omdat dát jou wel interesseert en de ander niet. Ik wed dat er niet-technische onderwerpen zijn die de onderzochte 34% weten en jij die hun dom noemt, totaal geen weet van hebt, simpelweg omdat dát hun interesseert en jou niet.Echt dom om een ander dom te noemen.

    haha ik weet niet of je het in de gaten hebt maar de pot verwijt nu de ketel dat die zwart ziet met je: “het is dom om een ander dom te noemen.”
    als je het verschil tussen 3 en 4 niet weet vind ik gewoon dat je een beetje dom bent, dit heeft verder niks met technische kennis, intresses en andere zaken te maken.

    en met 3 en 4 bedoel ik de getallen 3 en 4 van 1,2,3,4… als er 3g staat betekent het dus dat er geen 4g staat. maar als jij vindt dat mensen die dit niet snappen niet dom zijn twijfel ik aan jouw slimheid

  43. @aaipet: Tuurlijk, jij snapt dit onderwerp en dat maakt jou slim. Niet een ieder is geinteresseerd, alleen dat maakt ze nog niet dom. En niets de pot verwijt de ketel…dat is zo verkeerd gebruikt spreekwoord in deze, maar je hoort mij niet zeggrn dat jik dom bent, omdat ik geinteresseerd ben in gebruik van spreekwoorden en deze niet op de juiste plek is gebruikt. Have a good ignorant life

  44. Tjonge tjonge tjonge. zo worden we steeds toleranter.

    Begint een beetje op de Telegraaf reacties te lijken hier.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.