Reacties voor: ‘Eén op de drie iOS-apparaten draait op iOS 5’

Analistenbureau Localytics heeft gekeken naar hoeveel mensen inmiddels iOS 5 hebben geïnstalleerd. De conclusie: op 1 van de 3 iOS-apparaten vind je inmiddels het nieuwe OS. Vooral op de iPad 2 wordt hij geïnstalleerd.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 36 reacties

  1. Hebben meer mensen last met het probleem dat hun iPod Touch 3G niet kan worden geupdate naar iOS 5?? Wanneer ik naar updates zoek zegt iTunes dat 4.2.1 de nieuwste software is.

  2. tja, allemaal jailbreakers neem ik aan 😛

  3. Ik wacht wel op een jb voordat ik update :). Ik denk na de eerste release van een jailbreak dat deze statistieken nogal toe zullen nemen.

  4. Het cijfer voor de iPhone4 vind ik toch wel laag. Ik dacht dat het gross van de gebruikers juist uitkijk naar iOS. Tenminste de berichten over notificaties werden hier altijd enigszins juichend ontvangen.

    De rede dat ik nog op v4.3.5 draai is de compabiliteit van jailbreak tweaks. Voor mij zijn Backgrounder en Disable Multitasking een must. Totdat ik vernomen heb dat deze stabiel zijn blijf ik nog even op het oude os.

  5. Ben benieuwd hoe hoog de piek is als de jailbreak uit komt.. 😉

  6. @Rik: had ik ook met me iphone maar als ik hem dan bijwerk klik zei die opeens iets van “weet u zeker dat u wilt updaten naar 5.0?” probeer het eens

  7. @Alex: De jailbreak was allang uit vandaar dat er zoveel mensen gelijk downloaden (zoals ik als er gee jailbreak was had ik hem nog niet) de jailbreak van de GM versie van iOS 5 werkte ook al dus heb hem gelijk gejailbreakt.

  8. Een groot deel van de iPod Touch 4 is waarschijnlijk nog op 4.3.3 gejailbreakt en wordt daarom dus niet geupdate. De iPad 2 is bijna niet te jailbreaken (geweest) en wordt danook geupgrade naar iOS 5 omdat daar de untethered jailbreak voor komt. Het verschil is dan meteen verklaard

  9. @Rik: Jij hebt vast een 8GB iPod Touch. Dat is (helaas) geen 3e generatie ook al werd hij destijds met OS3 of iOS4 verkocht. Het is een flauwe grap van Apple, om alleen de 32 en 64 GB als 3e generatie te maken, maar er is niets aan te doen. De 2e generatie (daar valt dit dus onder) heeft idd 4.2.1 als nieuwste versie en krijgt (voorlopig) geen updates meer. Misschien dat je via http://whited00r.com/ nog een iOS 5 mod kan installeren.

  10. @nickjet: Heb ik ook geprobeerd maar dan staat er ‘iPod van Rik kan niet worden bijgewerkt, omdat het firmwarebestand niet compatibel is.’ En bij update zoeken staat er iOS 4.2.1 is de nieuwste versie..

  11. Heb zelf en een iTouch 4G (altijd gejailbreakt als t mogelijk was) en ken ook veel mensen die er ook een hebben.
    Allemaal hebben we onze iTouch geüpgraded, dus ik snap eigenlijk biet waar t aan ligt…

  12. @Rik: Jij hebt wss een 2de gen dan… heb jij een 8/16Gb?

  13. Er is toch al een beta jailbreak voor ios 5?

  14. @Rik: Dat komt dan omdat je iPod touch 3G geen 3e generatie is maar een 2e generatie iPod touch. Dat is de reden waarom je geen update hebt gekregen. En die zal er voor jouw toestel ook niet komen

  15. Ik ben tevreden met iOS 5, Ik zit alleen te wachten op iOS 5.1 zodat de aantal bugs verholpen kunnen worden, zoals die in de Foto’s app op de iPhone.

  16. @Rik: ik heb de iPod Touch 8gb, en begrijp dat je die niet kunt upgraden. Met de 32 en 64gb-versies moet het wel lukken.

  17. Origineel geplaatst door Rik
    Hebben meer mensen last met het probleem dat hun iPod Touch 3G niet kan worden geupdate naar iOS 5?? Wanneer ik naar updates zoek zegt iTunes dat 4.2.1 de nieuwste software is.

    Dan heb je een iPod Touch 2G.

  18. ik vanaf morgen! mijn iphone 4 komt dan uit herstelling 🙂

  19. Er zijn zoveel mensen die echt hun iphone gewoon nooit aan itunes hangen en gewoon helemaal niks van een update weten. He het is toch gewoon een telefoon??? Firmware?? was dat!

  20. @Bryan: Ooit gedacht aan mensen die wachten op een Untethered JB??

  21. Als je op marktplaats kijkt vind je hier en daar ook nog wel iphone 2G met OS 2 er nog opstaan…..

  22. @Ace:
    Hij heeft wel gelijk, enorm veel mensen doen dat niet.

  23. Helaas wil iTunes 10.5 niet onder mijn Win7 64bit. Hopelijk komt Apple met een fix. En hopelijk heb ik na iOS 5 nooit meer iTunes nodig.

  24. Ipod 4 niet gejailbreakt en loopt op ios 5

  25. Origineel geplaatst door Brad
    Origineel geplaatst door RikHebben meer mensen last met het probleem dat hun iPod Touch 3G niet kan worden geupdate naar iOS 5?? Wanneer ik naar updates zoek zegt iTunes dat 4.2.1 de nieuwste software is.Dan heb je een iPod Touch 2G.

    Klopt. Ik had vorig jaar een iPod Touch aangeschaft en dacht ook het op dat moment nieuwste model (3G) te hebben. Toen ik na 4.2.1 niet verder kon updaten en geen achtergrond kon instellen e.d. ben ik op internet gaan zoeken. Daar ontdekte ik dat ik een 2G had. Wie een 8GB versie heeft zal geen 3e of 4e generatie hebben omdat die vanaf 16GB gaan.

  26. Vraagje ? Ik heb al meer dan een jaar een iPhone 4 met ios 4.01 er op! Toen is mij verteld om hem voorlopig niet up te daten aan de computer, omdat hij dan niet meer zou werken !Dus ik heb hem nog nooit geupdate, hij werkt tot nu toe prima! wat denken jullie er van ? Kan ik hem zonder meer van iOs 5 voorzien ?
    Zonder het risico dat hij gelockt wordt ?

  27. Ik denk dat een groot gedeelte zit te wachten op een untethered jailbreak (waaronder ik zelf) en nog een ander groot gedeelte weet waarschijnlijk niet eens dat iOS 5 uit is. Ook hangen zij de iPhone niet vaak aan itunes.

  28. iOS 5 was een goede reden om mijn jailbreak voorlopig gedag te zeggen. Het werkt heerlijk icm iPad en alle nieuwe handigheden. (bv fotomappen aanmaken op iPhone en foto maken met de volumeknop) 😀

  29. Er zijn zo veel mensen die niet weten dat er een update is. Als ik iMessage open en bij mijn vrienden check of zij al naar iOS 5 zijn, is dit pas 1/3….dat klopt dus met het bovenstraande. Overigens heeft geen van hen een JB. Voor veel mensen is het nog altijd vreemd dat hun telefoon een update krijgt.

  30. Had een Jailbreak onder 4.3.3 maar ben nu toch al over naar iOS5 (zonder Jailbreak).

    Ik moet zeggen: het is ZEER de moeite waard. Zoveel snelheidswinst en het enige wat ik écht mis is MyWi…

    Maar ik kan ook best wel even 2 weken zónder MyWi voordat de untethered JB uit is.

  31. @maastrix: Nooit meer Itunes nodig? Hoe wil je dan een synchronisatie uitvoeren? daarvoor moet Itunes toch echt aanstaan op je PC als je draadloos wilt synchroniseren.

  32. Ik nog niet w8 op een jailbreak untheteret

  33. mijn zus synchroniseert ook nooit,
    ze heeft haar contacten,agenda en email via exchange gesynchroniseerd. en haar muziek koopt ze via itunes.

    ik hamer er elke keer op dat ze backups moet maken.
    anders is ze dr muziek kwijt (in nederland kun je je gekochte muziek nog steeds niet opnieuw downloaden).

    vd week ga ik haar toestel ook voor dr updaten. want ze was toch wel helemaal happy toen ze over de nieuwe iphone las, nu kan ze alvast wennen.

    kan iemand trouwens bevestigen dat de 3Gs echt sneller/snappier word in IOS5 ?

  34. Na lion 10.7.2 en itunes 10.5 wil iphone niets meer weten van sync. Apparaten wordt niet weer gegeven bij itunes.
    iphone =3GS met 4.3.3 en jailbroken. iCloud doet het natuurlijk gedeeltelijk. Is iOS5 echt nodig voor iCloud?
    Bekend probleem? Kan ik iets met Wi-FI sync?

  35. @ZeroMinded: Mijn 3GS is eerder (nog) langzamer geworden na de IOS 5 update. Met name het openen van diverse app’s duurt in sommige gevallen een seconde of 4.

  36. @ZeroMinded:

    Mijn iphone is 3gs 32 gigabyte is bagger traag sinds de update naar ios5. Veel applicatie toen er regelmatig 5 tot 15 seconden over om te openen en mijn batterijduur van 2 dagen is gehalveerd en ik heb al alles uitgezet wat ik maar uit kon zetten. Dat lijkt me toch niet de bedoeling van een ‘upgrade’. Heeft apple geen oplossing om weer te downgraden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.