Reacties voor: EcoScan scant je afval en vertelt in welke afvalbak het thuishoort

Moeite met het scheiden van afval? EcoScan is een nieuwe app van Nederlandse makers die je helpt bij het scheiden van afval. Je maakt een foto van hetgeen dat je weg wil gooien en de app vertelt je in welke bak het moet.
Itske -

Reacties: 9 reacties

  1. Lijkt met een heel vermoeiende app….alleen bij het idee krijg ik al die neiging om alles in een bak te gooien.

  2. Zoo ff een foto van mijn ex uploaden

  3. Origineel geplaatst door Deef
    Zoo ff een foto van mijn ex uploaden

    🤣🤣🤣

  4. Nou vond het leuk om te proberen, idee leuk, maar werkt niet.

    Plastic Spa flesje herkent hij op een stenen ondergrond als glas en op een houten ondergrond als textiel. Een lege shampoo fles is textiel etc. Fanalen geprobeerd Alleen groenafval herkent hij een beetje.

  5. Aan de hand van de eerste voorbeeldfoto en een foto die ik zelf maakte, zie ik dat de app het afval verkeerd categoriseert, in vergelijking met de officiële afvalwijzer. Het plastic flesje dat hier is afgebeeld moet niet bij het restafval, maar in de PMD bak. Zelf had ik een foto gemaakt van een vies servet. De app geeft aan dat dit bij het groenafval moet, maar formeel volgens de afvalwijzer hoort vies papier bij het restafval.

  6. @Deef: Waarom weggooien als je er nog iemand anders blij mee kan maken?

  7. leuk dat jullie de app allemaal aan het proberen zijn. Ik ben de ontwikkelaar van de app en ik probeer de app (uiteraard) constant te verbeteren. Uiteindelijk is het gaaf als alle objecten goed worden herkent. Het sorteren wordt dan een stuk beter en wellicht wordt het dan ook wel mogelijk om het sorteren pas in de afvalverwerking te doen. Dat scheelt dan ook weer een aantal bakken 😉

    Zoals jullie ook hebben gemerkt zitten er wel een aantal kinderziektes in. Veel objecten gaan goed, maar vooral flesjes heeft hij nog moeite mee. Vaak staan er ook meerdere dingen op een foto en dan focust het model zich op het verkeerde object. Komende week wordt de herkenning zeker weer wat beter.

  8. Origineel geplaatst door Rick Buiten
    leuk dat jullie de app allemaal aan het proberen zijn. Ik ben de ontwikkelaar van de app en ik probeer de app (uiteraard) constant te verbeteren. Uiteindelijk is het gaaf als alle objecten goed worden herkent. Het sorteren wordt dan een stuk beter en wellicht wordt het dan ook wel mogelijk om het sorteren pas in de afvalverwerking te doen. Dat scheelt dan ook weer een aantal bakken 😉
    Zoals jullie ook hebben gemerkt zitten er wel een aantal kinderziektes in. Veel objecten gaan goed, maar vooral flesjes heeft hij nog moeite mee. Vaak staan er ook meerdere dingen op een foto en dan focust het model zich op het verkeerde object. Komende week wordt de herkenning zeker weer wat beter.

    Het gaat niet alleen om het herkennen van de objecten aan de hand van de foto’s, maar ook aan het categoriseren van het afval volgens Afvalwijzer. Dat categoriseren gaat ook niet goed.

  9. @Digilike: Wat bedoel je precies? Volgens mij hebben we het wel over hetzelfde namelijk ;). De resultaten zijn soms niet altijd even goed doordat de app het verkeerd ziet. Ik heb gister een nieuwe release gedaan naar Apple die dit zou moeten verbeteren, verder werk ik hard om de grootste pijnpunten te analyseren en op te lossen. Het is allemaal nieuw en zelf gemaakt. Helaas daarom nog niet foutloos maar daar wordt aan gewerkt om dat percentage omhoog te krijgen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.