Reacties voor: ‘Apple Watch ECG-functie ook in Europa te gebruiken’

Na aanpassen regio-instellingen
Het lijkt erop dat we ook in Nederland de ECG-app op de Apple Watch Series 4 kunnen gebruiken. Uit de code van iOS blijkt dat de ECG-functie verborgen wordt aan de hand van je regio-instelling. Het aanpassen van je regio moet dus voldoende zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Meestal komt Nederland toch pas 4jaar later ofzo?
    Ik gok dat ondanks de regioaanpassing het niet lang zal duren eer dit uitgezet word.

  2. Dat had ik al gehoopt.. Toch gek dat iets wat iemands leven kan redden eerst goed gekeurd moet worden door, lees: flink door Apple betaald worden aan de EU.

    • @Michel: Dan snap je het écht niet, hè? Het gaat er niet om dat het iemands leven kan redden, maar juist dat de functie (combinatie van hardware, sensoren en software) uitbundig getest en akkoord bevonden moeten worden. Apple zegt dat die functie werkt zoals hij werkt en nauwkeurig genoeg is om je arts een ECG-filmpje als extra eerste informatie aan te kunnen bieden voor een verdere diagnose, maar wie zegt dat dit naar Europese maatstaven is? Dat moet dus getest worden. Afhankelijk van welke klasse deze ECG in geclassificeerd zal worden, moet het aan een bepaalde foutmarge kunnen voldoen. Met andere woorden: van de x metingen mogen er maar y fouten bevatten én die fouten mogen maar z % afwijken.

      Daarnaast geldt dat dit nooit een vervanging is voor welke vorm dan ook van professionele diagnostiek/metingen, slechts een hulpmiddel die mogelijk een indicatie geeft op. Het is in ieders belang (Apple, de gebruiker zelf, de medische wereld) dat er geen false positives gegenereerd worden. Maar blijkbaar denk jij daar anders over…

  3. Met het aanpassen van de regio-settings gaan ook weer veel andere zaken mis. Dus leuk om een keer te proberen maar meer niet.

  4. Origineel geplaatst door Bollie
    Met het aanpassen van de regio-settings gaan ook weer veel andere zaken mis. Dus leuk om een keer te proberen maar meer niet.

    Zoals?

  5. @Michel: hoe kom je daar nu weer bij?? Als je een trouwe lezer van iculture bent dan heb je het vorige maand al kunnen lezen waarom de ecg functie nog niet in Europa gelanceerd mag worden.

    Waarom niet in Nederland?
    De ECG-functie is een medische functie en moet gekeurd worden door de nodige instanties voordat consumenten het mogen gebruiken. De ECG-functie is daarom bij de FDA (Food and Drugs Administration) in behandeling. Voordat de functie in Nederland beschikbaar komt, zijn we dus nog wel een tijdje verder. In Europa gelden er allerlei richtlijnen voor medische hulpmiddelen waar bedrijven aan moeten voldoen. Dit wordt ook wel de Medical Device Regulation (MDR) genoemd.

  6. Lat Apple eerst maar eens de Watch series 4 goed leverbaar maken, en andere projecten afmaken zoals de HomePod.

  7. Origineel geplaatst door Michel
    Lat Apple eerst maar eens de Watch series 4 goed leverbaar maken, en andere projecten afmaken zoals de HomePod.

    Want er is bij Apple maar één afdeling die zich met letterlijk alles bezig houdt?

  8. Origineel geplaatst door Michel
    Lat Apple eerst maar eens de Watch series 4 goed leverbaar maken, en andere projecten afmaken zoals de HomePod.

    Origineel geplaatst door MLVC
    Want er is bij Apple maar één afdeling die zich met letterlijk alles bezig houdt?

    Je kan tientallen producten introduceren maar als het slecht leverbaar is, waarom zou je dan tientallen producten introduceren.

    Apple Pay kan ik me inkomen dat de banken moeilijk doen, maar oa de HomePod en Apple Watch kom op dat miet toch niet zo moeilijk zijn.

  9. Ik ben werkzaam in de zorg ICT. We zien dit soort ecg’s nu nog als totaal onbruikbaar. Maar het beloofd zeker wat voor de toekomst. Er zijn alleen nog een hoop hobbels te nemen. Landelijke epd, uitwisseling van gegevens, datamining en interpretatie van deze data, en noem maar op.

  10. Ik heb vorige week toch voor de 3 series gekozen. Ik vind dat de 4 series (nog) geen meerwaarde heeft.

  11. Origineel geplaatst door Richard
    Ik ben werkzaam in de zorg ICT. We zien dit soort ecg’s nu nog als totaal onbruikbaar. Maar het beloofd zeker wat voor de toekomst. Er zijn alleen nog een hoop hobbels te nemen. Landelijke epd, uitwisseling van gegevens, datamining en interpretatie van deze data, en noem maar op.

    Wil je hier iets meer over vertellen? Is het onbetrouwbaar? Terwijl het in de VS wel is doorgelaten? Geen vervanging voor het echte werk snap ik, maar waarom totaal onbruikbaar?

  12. Origineel geplaatst door Rowin
    Ik heb vorige week toch voor de 3 series gekozen. Ik vind dat de 4 series (nog) geen meerwaarde heeft.

    Zonde. Qua prijs is het verschil best klein. Ik ben erg tevreden met de Series 4 gezien je nu veel meer content om je scherm kunt zien en kunt aanpassen naar wens.

  13. Origineel geplaatst door Michel
    Dat had ik al gehoopt.. Toch gek dat iets wat iemands leven kan redden eerst goed gekeurd moet worden door, lees: flink door Apple betaald worden aan de EU.

    Sorry, maar de ECG-functie op de Apple Watch red geen levens hoor.

  14. Origineel geplaatst door Michel
    Lat Apple eerst maar eens de Watch series 4 goed leverbaar maken, en andere projecten afmaken zoals de HomePod.

    Apple Watch 4 was vorige week gewoon verkrijgbaar bij de Applestore in Haarlem

  15. Origineel geplaatst door Michel
    Lat Apple eerst maar eens de Watch series 4 goed leverbaar maken, en andere projecten afmaken zoals de HomePod.

    Origineel geplaatst door Bollie

    Apple Watch 4 was vorige week gewoon verkrijgbaar bij de Applestore in Haarlem

    Lekker centraal even naar Haarlem voor een Apple Watch 4, was dat ook de Nike 44mm silver met de witte sportsband??

  16. Apple heeft de ECG niet in 5.1 geactiveerd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.