Reacties voor: Dwangsom voor T-Mobile vanwege ongebruikte UMTS-frequenties

T-Mobile heeft een dwangsom van 5 miljoen euro opgelegd gekregen als ze ongebruikte UMTS-frequenties niet vrijgeeft. Het Agentschap Telecom is van mening dat T-Mobile de frequenties moet benutten, of anders terug moet geven.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 58 reacties

  1. Wat een bullshit zeg. Toen ze net Orange hadden overgenomen had ik nog wel 3G bereik bij mij thuis. Nu helemaal niet meer. En dit kwam omdat de Orange palen volgens de technische dienst niet meer in gebruik waren en dus uitgezet. Als ze die weer aanzetten, dan zou ik weer bereik hebben en veranderd er dus wel degelijk wat voor de (i)phone bezitters.

    Dus als T-Mobile zegt dat er voor ons niks veranderd, lichten ze gewoon de boel op dus. Om kosten te besparen.

  2. dan krijg ik misschien wel bereik hier in Kaatsheuvel

  3. Read this earlier and think its about time t-mobile were fined , they promised a better network and have failed to do that , i had full signal in my house with orange now nothing , sooner t-mobile are gone the better as we pay for a service we dont get, dont count on a better service as they have had enough time to improve the network , i hope high fines will kick this poor excuse of a network into providing thier so called best network in holland , at the moment the company is a big joke

  4. Die dekking van T-Mobile wat betreft 3G mogen zo nog wel een hoop aan doen vind ik.. op bepaalde plekken in Nederland, waar je verwacht gewoon 3G bereik te hebben, is er totaal GEEN bereik of geen 3G terwijl Vodafone gebruikers vol bereik en 3G+ zelfs hebben.. dus ik hoop dat daar nog wel aan gewerkt gaat worden zoals ze zeggen…

  5. T-mobile sucks

  6. Hopelijk dan beetje betere dekking hier in Arnhem-noord. De verbinding valt hier om de haverklap HELEMAAL weg!!!
    Heb daardoor nu wel 50% korting op abbonnement, maar liever ontvangst en 3G.

  7. Wat een slap en politiek correct antwoord van t-mobile. Hun normale netwerk vindt ik wel ik, maar wat andere ook al zeggen over 3g klopt. Op plekken waar je het verwacht heb je het weer niet.

  8. En wie mag die boete ophoesten? Wij als gebruikers….

  9. Maarten, jij kan niks bepalen over wat een bedrijf doet met het geld wat ze van gebruikers krijgen. Maar ik ben meer geinteresseerd in dat met LTE.

  10. dacht verstand ervan te hebben,maar WAT is 3g plus??
    ik heb 3g s maar plus heb ik nog nóóit van gehoord…

  11. Origineel geplaatst door davy
    dan krijg ik misschien wel bereik hier in Kaatsheuvel

    dat vind ik een goeie, hihi, was pas in de Efteling, bijna geen signaal inderdaad!

  12. Origineel geplaatst door Dave Wouters
    Origineel geplaatst door davydan krijg ik misschien wel bereik hier in Kaatsheuveldat vind ik een goeie, hihi, was pas in de Efteling, bijna geen signaal inderdaad!

    Een beetje gprs hier en daar, maar in de Efteling hoeft wat mij betreft ook geen bereik… Maakt het nog mooier 😉

  13. Eindelijk aanpakken t-mobile heeft een zeer slecht netwerk! Gewoon dwingen dat de dekking overal goed moet zijn hier in Rotterdam en omgeving is het gewoon SLECHT!

  14. Voor de volgende 3 jaar???? Dat betekent toch niet dat de iPhone nog 3 jaar bij deze bagger provider blijft?

  15. @dborhem:
    3G = UMTS (1,8 Mbs download snelheid)
    3G+/3,5G = HSDPA (3,6 – 7,2Mbs …)
    Op Vodafone althans…
    Als de voorgaande reacties lees over TMobile, is het niet zo vreemd dat je geen ervaring hebt met HSDPA. 😉

    3GS is naar mijn weten gewoon de iPhone 3G (dus eerste met UMTS) maar dan met verbeterde prestaties, met name op snelheid. Daar staat de extra “S” voor…

  16. Origineel geplaatst door Willem. Knegt
    Eindelijk aanpakken t-mobile heeft een zeer slecht netwerk! Gewoon dwingen dat de dekking overal goed moet zijn hier in Rotterdam en omgeving is het gewoon SLECHT!

    Ik als Rotterdammer heb zelden last. Waar in R’dam woon je?

  17. Het 3G netwerk van t-mobile is echt niet goed idd. In grotere openbare gebouwen is het vaak erg zwak of niet aanwezig, in de auto of trein kun je het ook vergeten. Ook als je ergens bent met veel mensen (500+) is het vaak slecht omdat die geen connectie meer kan maken door de drukte.

    Ik vind het vreemd voor een klein landje als Nederland dat ze de dekking niet 100% voor elkaar krijgen. Dat AT&T in Amerika moeite heeft snap ik wel, dat land is onmetelijk groot. Maar hier zou het toch moeten kunnen.

  18. T-Mobile heeft volgens Schreur dan een beter uitgangspunt bij de toekomstige verdeling van LTE-frequenties (4G) in Nederland.

    had ik nog niets over gehoord:P weer een sneller netwerk dus. goeie naam voor het 2010 model van de iphone. iPhone 4G, mits die functionaliteit erbei inzit natuurlijk

  19. In Harderwijk heb ik ook een prima dekking, maar ik hoop dat het in de toekomst ook mogelijk word dat je binnen ook nog dekking hebt 🙂

  20. Ik woon in Rotterdam naast Diergaarde Blijdorp, op 1 km van Centraal Station. Thuis, maar ook in de straat is er geen 3G bereik. Gekkenwerk.

  21. http://nl.wikipedia.org/wiki/HSDPA 3G+, ook wel 3.5G genoemd zit tussen 3G en hsdpa in…@dborhem:

  22. bij mij thuis hoef je zoiezo niet op 3g te rekenen, op school wel maar dat ligt ook in een stad

  23. Ook in midden brabant geen of heel weinig 3g
    Hoop dat ze daar iets aan doen.

  24. Slightly off-topic:

    Dekkingskaartje op hun site klopt geen bal van, ik was laatst in Arcen (boven Venlo), had daar 0,0 bereik met T-Mobile ( en 100% met m’n zakelijk KPN ding zowel GSM als 3G)

    Volgens T-Mobile”s kaartje is alles daar helemaal lekker, maar ik daag ze uit daar zo’n commercial op te nemen, wordt er een in de trand van “Dit is de voicemail van …..)

    Misschien komt het ooit (het liefst binnen mijn contractperiode) nog goed….. ???

  25. Origineel geplaatst door dborhem
    dacht verstand ervan te hebben,maar WAT is 3g plus??
    ik heb 3g s maar plus heb ik nog nóóit van gehoord…

    3g is UMTS, 3g is een vervetting zoals de iPhone 3gs is van de 3g en heet hsdpa en is dus sneller. 4g heet in het geval van Nederland lte… Weer een tandtje sneller.

    Ontopic: jammer dat 100% 3g dekking in het geval van tmobile niet het geval is en dat we dan toch al over de volgende stap praten….

  26. Er verandert voor de eindgebruiker niets, dus. Dus verandert er niets aan mijn voornemen om volgend jaar over te stappen op losse iPhone + Vodafone SIM-only 😉

  27. T-Mobile slachtoffer hier:

    Ik rijd letterlijk door heel Nederland naar klanten en de normale dekking is okay.

    De 3G dekking daarentegen is buiten de grote steden, en dan vooral rijdend op de snelweg of in veel dorpen, gewoon slecht of geheel niet aanwezig.

    Mijn collega’s met Vodafone en een zelf aangeschafte iPhone hebben het merkbaar beter.

    Ik heb me hier al diverse keren over beklaagd maar ze doen net of hun neus bloed.

    M’n iPhone is recent officieel ge-unlocked door T-Mobile en réken maar, dat er een Vodafone sim-kaart in gaat.
    Ik ben het echt helemaal beu !!

  28. Tja, de ontzettend slechte 3G dekking van t-mobile hier in het oosten is eigenlijk mijn enige echte iPhone-teleurstelling sinds ik de iPhone gebruik…

  29. ik heb ineens last van geen dekking na zondag hier
    zelfs binnen niet en dat had ik toch wel al 2 maanden
    toch raar ineens

  30. you can understand counties like the uk that only has 99% signal with all the hills ect , but holland is flat so easier to give full coverage , its just the network do not care , all they want is your money , complaining just goes in one ear and out the other , simular to the uk t-mobile which is now owned by orange uk , which was sold because of the lack of customers , the only way this company will listen ( or not ) is not to sign up a contract with them , give your hard earnt money to a better network

  31. Ik hoopte dat de overname van Orange verbetering van de belabberde dekking zou opleveren doordat Orange-masten zouden worden opgenomen in het T-Mobile netwerk. Dit is in ieder geval in onze regio (tussen Alkmaar en het Noordzeekanaal) niet het geval geweest. Er is geen enkele verbetering van de matige bereikbaarheid, en uit betrouwbare bron heb ik begrepen dat men besloten heeft de zendmasten van Orange in deze regio toch maar niet op te nemen in het netwerk. Onbegrijpelijk als je ziet hoe groot de dekkingsproblemen zijn.

    Ik geef het Agentschap Telecom groot gelijk dat men de frequenties terugeist. T-Mobile gebruikt ze in de praktijk toch niet. Probeert alleen concurrentie buiten de deur te houden en harkt lekker wat geld binnen met de gedwongen winkelnering met de iPhone.

    Als ik dan vandaag de radiocommercial hoor op BNR waarbij T-Mobile jubelt over de bereikbaarheid met het eigen netwerk, komt er stoom uit mijn oren.

  32. Ik werk in Almere op een industrieterrein en ben vanwege de Iphone overgestapt naar T-Mobile waar ik al vraagtekens bij had. Zat bij Vodafone en was er super tevreden over. Altijd en overal bereik, ook op mijn werk waar we veel staal en beton in het gebouw hebben met heel veel electrische straling van apparatuur. Kon helaas alleen voordelig via T-Mobile aan de Iphone 3GS komen die mij voor 200% bevalt, maar wat heb ik een spijt dat ik bij Vodafone weg ben. In het gebouw totaal 0.0 bereik sinds dien en dus geregeld voicemail berichten. GRRRrrrrrrrr……….. wat een netwerk. Belachelijk dat T-Mobile het alleen recht heeft met de Iphone gecombineerd met een abonnement, dat heet monepoly positie en een oneerlijke concurrentie in de telecom markt, waarbij de consument geen andere voordelige keuze wordt gesteld dan grof geld voor een Iphone los betalen met een sim Only. Dat dit nog kan tegenwoordig.

  33. De dekking van t-mobile is inderdaad echt niet best. Ik heb zelf hier iets heel vaags. Op de ene plek op de bank heb ik wel 3g,10 cm (!!) naar links en ik zit met een paar streepjes gprs. Echt belabberd. Nu helpt de iPhone ook niet want die heeft volgens mij ook niet bepaald de beste ontvangst. Een vriendin heeft een Android toestel en heeft wel 3g bereik bij ons binnen.

  34. Klagen klagen klagen..
    Maar toch allemaal terug naar T-Mobile.. Raar..
    Heb zelf thuis geen 3g, ook niet nodig, gewoon wifi.
    Buitenshuis vrijwel overal 3g..
    Enig probleem tot nu toe heb ik ondervonden in het noorden.. Groningen, haast geen bereik.
    Let wel, het is ook toestel technisch, leg er maar is een Nokia naast, werkt top! Op 3g, daar waar je iPhone niet wil….

  35. Ben overgestapt van KPN naar T-mobile vanwege de iPhone. Maar dat de 3G ontvangst zo slecht is, had ik niet verwacht.
    Zelfs op Schiphol heb ik op oost totaal geen 3G! Dat zou je toch niet verwachten op zo’n locatie?
    Het lijkt wel of het nog Ben is toen ze pas begonnen, alleen nu de dekking op 3G gebied.

  36. Origineel geplaatst door gijsmans
    Ik woon in Rotterdam naast Diergaarde Blijdorp, op 1 km van Centraal Station. Thuis, maar ook in de straat is er geen 3G bereik. Gekkenwerk.

    Ik woon ook in de buurt van CS en ik heb echt altijd 3G! Alleen soms in de badkamer niet maar verder heb ik in Rdam zeer zelden geen 3G…

  37. Downtown Schagen (noordholland) 0% 3G, maar loop ik nou een weiland in hier, geen probleem, ga ik met een bootje midden op het IJsselmeer liggen of zelfs op de Noordzee, volle 3G…?!? :s

    Als je ook naar de dekkingskaart kijkt van T-Mobile/3G zie je ook alles rood(dekkend) en Schagen is grijs (niks dekkend) en voorheen met Orange wel…. rara hoe kan dat…?
    Maar doe nou niet een maand minder betalen ( waarom betalen voor iets wat je niet krijgt) want dan staat er gelijk een deurwaarder op de stoep… 🙁

  38. Voorlichters.. een apart volkje

  39. Origineel geplaatst door 1862
    Klagen klagen klagen..Maar toch allemaal terug naar T-Mobile.. Raar..Heb zelf thuis geen 3g, ook niet nodig, gewoon wifi.Buitenshuis vrijwel overal 3g..Enig probleem tot nu toe heb ik ondervonden in het noorden.. Groningen, haast geen bereik.Let wel, het is ook toestel technisch, leg er maar is een Nokia naast, werkt top! Op 3g, daar waar je iPhone niet wil….

    Wat wil je nou zeggen? Dat op basis van jouw N=1 ervaring onze klachten geen hout snijden? Waarbij je notabene vaststelt dat je thuis geen 3G hebt?

    Naar mijn stellige overtuiging hebben T-mobile Iphone klanten alle reden om kritisch te zijn en te klagen als T-mobile niet hetgeen levert ze suggereren. Op basis van de vele ervaringen van mijzelf en vele vrienden met Iphones (zowel T-mobile netwerk als KPN en Vodafone) durf ik zonder enig schroom te beweren dat de kwaliteit van T-mobile absoluut minder is. Zowel qua voice als data.

    Naar mijn smaak zouden ze eerlijk moeten toegeven dat de kwaliteit niet gelijkwaardig is aan bijvoorbeeld KPN (neem het ontberen van de lagere frequenties waardoor bereik in huizen sowieso minder kan zijn) en dat ze GPRS aangevuld met 3G aanbieden. Zoals ze het nu aanbieden, 3G met de suggestie dat je bijna door geheel Nederland 2Mbit kunt ontvangen, is het eigenlijk ronduit misleidend.

    Oh ja, ik heb gewoon wifi in huis en kan dus prima data ontvangen. Helaas ben ik bijna nooit bereikbaar en blijven zelfs voicemails/ sms’jes soms een dag ‘hangen’. En dan woon ik in een gewone woning in Amsterdam-West.

  40. T-Mobile krijgt nog 3/4 kwart jaar, dan loopt mijn contract af. Geen verbetering en ik ben weg, dan maar een paar honderd euro extra en vodafone. Wat heb je aan al die fancy nieuwe dingen die 3g vereisen als je er niks mee kan op het t-mobile netwerk. En ja kom nu niet aan met bij mij thuis prima ontvangst en hier overal ontvangst. Ja bij mij thuis ook en op het werk ook. En ja er zijn plekken waar het goed is. Maar het gaat er juist om dat je onderweg ook goed ontvangst hebt en dan vooral wat constanter dan nu. Vooral dat geswitch tussen 3g en gewoon wil er nog wel eens voor zorgen dat je helemaal geen bereik hebt.

  41. Gelukkig heb je als T-Mobile klant het recht om je iPhone na bepaalde tijd simlock-vrij te laten maken.

  42. haha,

    ik heb me iphone 2dehands gekocht en een sim only abb van telfort!
    is veeel goedkoper en heb overal dekking!
    alleen soms in de trein niet (ligt volgens mij aan de trein)
    en heb nog maar 1x geen bereik gehad in de afgelopen 2 jaar met telfort!
    alleen wel triest dat het fare use internet is:(

    en wat 3G betreft…
    heb bijna altijd 3G, maar soms ff zon rondje ding maar dat is vaak maar 10 sec. ofzo

    als je van t-mobile af wil, ik zou telfort nemen met sim only;)

  43. Om aan die miljoenen euro’s te komen
    gooit t-mobile toch gewoon weer een maand of twee
    de belstatus eruit.
    iedereen gaat over zijn bundel en klaar.

    want van die belstatus site dat die kapot is geloof ik echt geen ruk.
    die hebben daar de beste ict’ers dat er niks naar de klote mag gaan.
    en gaat alsnog kapot

  44. Lang leve Vodafone! Bijna overal goede 3G-dekking. En bovendien ben ik met mijn iPhone 3G icm Vodafone altijd een stuk sneller met browsen dan mijn vrienden die een 3GS met T-Mobile hebben. Ik hoop zo ontzettend dat bij een volgende iPhone die irritante koppelverkoop met T-Mobile er niet meer is. Liefst vrije keuze, maar anders graag een deal met Vodafone…

    Ik zal in ieder geval nooit een i-abonnement afsluiten, dan koop ik wel een simlockvrije iPhone.

  45. Op de plekken waar T-Mobile geen of onvoldoende dekking had hebben we gebruikgemaakt van bestaande Orange-masten om het T-Mobile-netwerk nog beter te maken;

    En er zijn nog zoveel plekken, zelfs in de Randstad waar het 3G ontvangst 0 is…. Ik zie een schone taak voor T-Mobile weggelegd!

  46. Ik heb voor KPN gekozen omdat in het dorp waar ik woon (naast Kaatsheuvel) andere providers weinig bereik hebben. Ik ben uitermate tevreden over KPN (Telfort). Zit nu ook alweer twee uur in de trein te internetten. Die fare use policy wordt steeds soepeler, 1-2GB per maand is geen probleem. Tmobile heeft mij nog niet kunnen overtuigen om naar hun netwerk te gaan, prijs en dekking zijn beide niet de beste

  47. t-mobile heeft geluk dat ze als enige de iphone mogen aanbieden, anders zouden er veel klanten overstappen met die baggerdekking van ze 🙂

  48. Iphone + Vodafone is een veel betere combinatie. (zinloze opmerking maar wou het even kwijt.)

  49. Ik kan niet wachten op de dag (augustus 2010) dat ik van mijn T-Mobile abo af ben.
    Ik hoop dat veel mensen hier ook de moeite voor nemen en dat T-Mobile haar extra klanten (die een iPhone aanschaften) verliest.
    Slecht presterende dienstverleners moeten afgestraft worden.

  50. Lang leve België met de simlock vrije iPhone! Geen operator waar je aan vasthangt…
    Men kope en iPhone zonder abo bij Mobistar en neemt een prepaid simkaartje van Mobile Vikings waar je 1 gig, 1000 smsen en 15 euro belkrediet per maand krijgt!

  51. ik heb eerst ook t-mobile met iphone 3g in nijmegen bijna geen 3g dekking daarna vodafone abonement genomen werkt perfect.
    ps zelfs tmobile winkel in nijmegen geen dekking 3g.

  52. Wat een onzin over dat ze dagelijks bezig zijn om de dekking te verbeteren waar nodig. Ik moest 2 weken kruistesten doen met telefoons en simkaarten, zodat t-mobile een smoes kon verzinnen om mij te vertellen.

    Mij werd gewoon verteld dat ze er helemaal niets aan gaan doen ( in mijn gebied dan) en in de toekomst ook niet.

    Nou sorry mensen van T-mobile dat zorgt nog eens voor goede mond op mond reclame of mond op blogpost in dit geval..

    Bleeh…

  53. Origineel geplaatst door Bart
    Hopelijk dan beetje betere dekking hier in Arnhem-noord. De verbinding valt hier om de haverklap HELEMAAL weg!!!
    Heb daardoor nu wel 50% korting op abbonnement, maar liever ontvangst en 3G.

    Hoe heb jij 50% korting voor elkaar te gekregen ? Ik kreeg maar 20%. Jij hebt zeker een duurder abonnement dus 50% is nog steeds net zoveel geld als mijn abonnement met 20% korting.. Zal me niets verbazen als ze zo te werk gaan.

    Ik heb ook orange gehad en er was altijd berijk! zelfs in de eerste niveau van een parkeergarage, als je dan nog redelijk dicht bij de ingang stond….

    Maar bij t-mobile heb ik het gevoel ik in een lodendoos zit met 2 meter dik telefoonfrequentie weerhoudend betton.

  54. Toch snap ik dat T-Mobile netwerk niet.
    Ik heb een jaar lang met een SIM kaart van T-Mobile Laptop rondgelopen in mijn PDA, overal 3G.
    Die SIM kaart is uit de PDA in de iPhone gegaan, 2 dagen goede ontvangst en op de dag dat het iPhone abonnement in ging werd de ontvangst direct knudde.
    Ra ra.

  55. My next phone sure as @#$# won’t be an iPhone due to the exclusivity. Also tired of this !@#$. And on top of that belstatus still doesn’t work well!!!!!!

  56. Prima! Aanpakken! Sinds ik wegens de iPhone van KPN overstapt op T-Mobile valt m’n bereik vaak weg en gaat er bijna geen telefoongesprek in de trein voorbij zonder afgebroken te worden: zal ze een hoop extra aan starttarief opleveren!

    En laat ze dan meteen het slechte bereik bij evenementen aanpakken: heb nog geen concert op hardloop evenement meegemaakt waar ik fatsoenlijk kon bellen. Waar KPN nog wel eens een extra, tijdelijke mast neer wil zetten bij een groot evenement, lijkt T-Monile daar niet aan te doen…

  57. Nou ik heb met orange ook 3g hier in Raamsdonksveer
    maar met T-Mobile niet.
    dus maar beter als ze die palen weer aan gaan doen;)

  58. Ik had altijd gewoon internet via mijn UMTS verbinding, 3G, nooit problemen mee gehad, tot 18 november…

    Ineens geen verbinding meer hier, heb er sindsdien 3x over gebeld met T-mobile.
    1e conclusie: instellingen resetten
    2e conclusie: problemen met mast
    3e conclusie: stop je sim in een telefoon die geen UMTS verbinding zoekt :-s

    Zou kunnen liggen aan wat in dit artikel werd omschreven?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.