Reacties voor: Duurdere iTunes-nummers zakken in de ranglijst

Sinds afgelopen woensdag zijn sommige nummers in de iTunes Store in prijs verhoogd van $0,99 naar $1,29. Billboard heeft al ontdekt dat de prijsverhoging invloed had op de verkoopcijfers.
Lees het complete artikel → Duurdere iTunes-nummers zakken in de ranglijst

Reacties: 15 reacties

  1. Haha was ook wel te verwachten, mensen zijn minder bereid om ze dan te komen, 99 cent was altijd nog wel een redelijke prijs, maar 1.29 niet

  2. Goed zo aanpakken die handel, er werden vorig jaar geloof ik records gebroken bij de legale online winkels. Als ze nu denken dat het een reden is om prijzen te verhogen, hoop ik dat ze mede door dit soort gevolgen er snel op terug komen.

  3. Haha eigen schuld! Moeten ze de prijzen maar niet omhoog gooien! Zelf heb ik nog nooit een Dollar uitgegeven voor muziek! Kom op zeg… Laat ze maar voelen dat ze de prijzen niet omhoog moeten gooien!

  4. dit effect zal Apple berekend hebben en verwacht, en ze weten donders goed dat de meeste mensen over een tijdje gewend zijn aan de duurdere prijzen.

    de platenmaatschappijen kunnen nu weer mega winst draaien zoals ze al jaren doen op de cd’s.

    wie hoopvol had gedacht dat de prijzen goedkoper zouden zijn juist voor populaire nummers…WAKKER WOORDEN :LOL

  5. zoveelste voorbeeld van de apple mafia

  6. @Absrnd:

    Welke winst? Zo goed als alles wordt tegenwoordig gedownload.. Vergeet niet dat artiesten er een hoop werk aan hebben om een track te maken.. Vroeger betaalde je toch ook een cd voor 40 gulden? Waarom zou dat nu goedkoper moeten worden? Niet omdat er minder moeite in zit hoor..

    Goede muziek kan naar mijn mening ook meer kosten, dan heb je er naar mijn mening veel meer plezier van. 1,29 dollar is echt niks voor een losse track..

  7. Duh,de iets gedaalde verkoop wordt ruim goed gemaakt door de hogere prijzen.

  8. Apple heeft dit niet gewild maar is onder druk van de platen maatschappijen overstag gegaan.

    @Erik: jij wilt toch ook betaald worden voor je werk? Gezien je reactie heb je geen recht van spreken. Je betaalde er toch al niet voor.

  9. @Jack,

    Doe eens even een research vooraleer je zo’n belachelijke opmerking maakt! De cijfers over hoeveel Apple ontvangt zijn geen geheim.

    Deze prijsverhoging was al in januari aangekondigd. Apple heeft er op zijn minst toch al voor kunnen zorgen dat alles nu DRM vrij is. Uiteraard heeft de druk van de Europese commissie geholpen zodat de maffiabazen van de platenmaatschappijen eindelijk toegaven.

  10. Tja ik denk dat de platenmaatschapijen nu de zoveelste graf voor zichzelf graven!
    Als ik een album heel graag wil dan koop ik deze toch op cd. Voor mij is de reden simpel ik wil iets tastbaar en hoge kwaliteit. Dat kan ik niet zeggen van de iTunes Store.

  11. Tja ik denk dat de platenmaatschapijen nu de zoveelste graf voor zichzelf graven!
    Nu kan het mij toch niets schelen aangezien ik nooit muziek aanachaf in de iTunes Store. Als ik een album heel graag wil dan koop ik deze toch op cd. Voor mij is de reden simpel ik wil iets tastbaar en hoge kwaliteit. Dat kan ik niet zeggen van de iTunes Store.

  12. @Dorus

    Wie zegt dat ik niet betaalde voor muziek? Dat heb ik echt niet gezegd hoor… Ik heb wel gezegd: ik betaal geen dollar voor 1 nummer…

    Misschien een comment een 2e keer lezen?

  13. Origineel geplaatst door Erik
    @DorusWie zegt dat ik niet betaalde voor muziek? Dat heb ik echt niet gezegd hoor… Ik heb wel gezegd: ik betaal geen dollar voor 1 nummer…Misschien een comment een 2e keer lezen?

    Nee hoor,je zegt dat je nog nooit een dollar hebt betaald voor muziek,dat impliceert dus dat je het “pikt” van internet.
    Als je wat anders bedoelt,beter formuleren dus.

  14. @Pete

    Ik bedoel idd dat ik muziek uit de iStore koop in cd’s dus betaal ik geen losse nummers!

  15. Ik moet bekennen dat ik een boog maak om duurdere nummers. Ik ben echt niet geneigd meer te betalen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.