Reacties voor: Duur en nutteloos: I Am Rich (€799)

De applicatie I Am Rich kost €799 in de App Store en doet helemaal niets. Het is de zoveelste marketingtruc van een ontwikkelaar om aandacht te trekken.
Lees het complete artikel → Duur en nutteloos: I Am Rich (€799)
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. en wed maar dat er VEEL mensen zijn die hier intrappen.. die gast wil gewoon slapend rijk worden haha 😉

  2. Vreemd dat Apple dit programma toe heeft gelaten in de App Store, blijkbaar vindt er geen screening plaats van nieuwe applicaties…

  3. Haha, ik ga dan gewoon de app ‘I am even Richer’ uitbrengen met nog mooiere graphics. En voor daarna kan ik ook wel weer wat bedenken! Zo kunnen de rijken elkaar lekker de ogen uitsteken met mijn peperdure apps!

  4. Toegegeven, ik dacht wel even ‘had ik dit maar verzonnen’ toen ik het zag gisteren…
    Ik dacht daarbij niet eens aan mensen die zoiets per ongeluk kopen (dat zou inderdaad wel erg lullig zijn), maar meer aan van die patsertjes die zoiets kopen omdat ze echt niet naar geld hoeven te kijken. Daar hoef je dan weer geen medelijden mee te hebben.
    En al is er maar één die het koopt, dan is het de (kleine) moeite van het maken toch al waard geweest…

  5. ik snap niet hoe apple dit toe kan laten in hun appstore. er zijn zulke goede andere apps die niet toegelaten worden, en dan laten ze een ‘app’ toe die alleen een icoon en een achtergrond heeft met een diamant erin. Apple dat kan beter!

    Aan de andere kant wel slim van die gozer. Hij dacht zeker, laat ik het maar proberen. er zal vast wel iemand zijn die het kan missen; of iemand die niet goed oplet/leest. Zo heeft hij helemaal niet geprogrammeerd (misschien een heel klein beetje), en bij 1 persoon is hij wel 799 euro rijker!

  6. best een slim idee eigelijk, hij zou t naar gaan verkopen..

  7. Graag een review … 🙂
    iPhoneclub … go for it

  8. “More Cowbell” is briljant, met dank aan SNL en dan met name Will Ferell en Christopher Walken.

  9. Het begint wel op Micro$oft te lijken nu. De apps zijn duurder dan het apparaat zelf 😛

  10. DIT IS ECHT BELACHELIJK!! Stel je voor dat je per ongeluk op “Nu kopen” klikt. Heel heel heel erg slecht van Apple!!!!!

  11. he, weten jullie of er een aplicatie is voor die magic tricks die eens voor iphone 1.0 uit was gekomen?

    Dat als je op de scherm drukt dat er een (nep)barst komt in je scherm en dat je de icoontjes in je home scherm kunt wegblazen en al dat soort leuke ongein.

  12. Jongens, ik heb hier in huis twee toiletpotten staan, iemand die er graag € 799 inwerpt? Je krijgt via mijn WiFi-netwerk gratis een wallpaper met een diamant!
    In verband met de verwachte drukte is het noodzakelijk om vooraf te reserveren.

  13. Phone saber niet vergeten tussen die lijst

  14. Da’s nog eens een App, heb hem al hoor!

    http://i36.tinypic.com/2yzewq9.jpg

  15. hahaha
    Ik ga de afbeelding van I’m rich gewoon opslaan en als wallpaper neerzetten op mn ipod,

  16. @Yens: Barbaar! Phone saber is niet nutteloos! 😀

  17. Voor de liefhebbers, koop hem in de amerikaanse app store, scheelt je €100 😉

  18. @Yens
    Phone saber is gaaf, net zoals iPint. Dit zijn juist de apps waar je de blits mee maakt op feestjes :p

    More cowbell is niet waardeloos, je moet hem alleen in de context zien. Hilarisch!

  19. Snel een gehackte versie van in elkaar zetten 😉

  20. Als dit per ongeluk heb gekocht kan je je geld weer dan terug vragen bij Apple?

  21. Aan alle negatievelingen hier: misschien een leuk idee om eerst eens een redelijke mening te vormen voor je reageert?

    1. Niks “slecht van Apple”, onzin. Lijkt me dat Apple de kwaliteit van de software controleert, niet die van de toepassing zelf. Ik heb ook liever niet dat Apple (of iPhoneClub) voor mij gaat bepalen wat wel en niet leuk/handig is. Een app zoals PhoneSaber mag misschien nutteloos lijken, maar ik heb er met vrienden toch even hard om kunnen lachen en dat alleen was de moeite van het installeren al waard.

    2. @iPhoneClub… Calc Pro vooral niet kopen? Wat is dit voor actie? Omdat deze stunt jullie niet bevalt? Beetje kleinzielig om om die reden producten te willen boycotten, niet? Ik dacht echt even dat dit een objectieve nieuwssite was maar jullie laten je hiermee wel heel erg kennen.

    3. Per ongeluk die app aanschaffen? Als je per ongeluk 2x op die button klikt dan ben je gewoon niet zo heel snugger en is dit in ieder geval een goeie les om de volgende keer wat beter op te letten bij wat je doet. Alles heeft zo z’n positieve kant.

    4. Er is hier maar 1 probleem en dat is het feit dat zoveel mensen zo kortzichtig en humorloos zijn. Die recensies in de app store ook… gewoon lachwekkend. De maker licht niemand op, vertelt notabene van tevoren wat de app inhoud en is vrij om dit prijskaartje te hanteren als hij dat wil. Ik gok dat jullie fouter bezig zijn met het boycotten dan de maker die gewoon een eerlijk product neerzet. Ik zou bijna hopen dat de goede man een aanklacht indient.

    En nee ik ga geen 800 euro neerleggen hiervoor, zelfs geen 1 eurocent. Maar geheid dat er minstens 1 persoon op aarde is die dat wel doet en dat is zijn/haar goed recht.

  22. Stel je niet aan Arjan, je klinkt als een huilbaby:) En inderdaad slimme actie van die gast, alleen toch prettig dat iPhoneclub je even waarschuwd, niet dat ik het nodig heb, maar het gaat om het gebaar.

  23. Ik stel me aan omdat ik opkom voor mensen die ten onrechte geboycot worden? Prima dat ze even waarschuwen, maar dit gaat m.i. echt te ver. Het gaat me niet perse om de maker zelf, maar om het principe.

    Stel je voor dat iPhoneClub jouw gebruik van het woord ‘huilbaby’ stom vindt en dus iedereen oproept jou voortaan maar compleet te negeren? Goed, of het je ermee zult zitten is een tweede, maar je moet toch met me eens zijn dat het gewoon niet okay is als zoiets gebeurt.

    En daarbij stoor ik me gewoon enorm aan die simpele zielen die meteen “oplichting!!” roepen. De een roept wat, 10 anderen roepen maar hetzelfde omdat ze geen hersens hebben en voor je het weet heb je een burgeroorlog. Bij wijze van spreken dan. 🙂

  24. Tja. Als je het over het opblazen van een situatie hebt…
    Denk om je bloeddruk he Arjan.

  25. pbone saber is cool m’n klein nichtje zit nu al de hele middag m’n broer achterna te gaan met de tekst ik ga je slaan 😀

  26. Nu ze zelfs in Afrika een iPhone hebben, moet je je toch kunnen onderscheiden he.

  27. Als er nu gewoon 5 mensen zijn die eenzelfde soort app maken is de exclusiviteit er zo van af.

  28. Sorry hoor, maar Arjan heeft toch echt gelijk. Waarom zou je oproepen tot een boycot van een programma, alleen omdat de maker van dat programma iets ludieks heeft bedacht waar hij ook nog eens volledig mee in zijn recht staat.

  29. @Frank: Of iemand een applicatie koopt moet ‘ie zelf weten. Maar als ontwikkelaars flauwe trucs gebruiken om de aandacht op zich te vestigen, vind ik dat persoonlijk een reden om niet te kopen. Lezers zijn volwassen genoeg om te beslissen of ze het daarmee eens zijn. De opmerking “niet kopen!” was bovendien grappig bedoeld, niet als oproep tot boycot. Ik had ook niet verwacht dat er überhaupt iemand zou zijn, die zich daardoor meteen op zijn teentjes getrapt zou voelen.

    Hmm, het begint wel een beetje op Amerikaanse toestanden te lijken, waarbij elk woord op een weegschaaltje moet… Jammer.

  30. Waarom laat Apple dit toe, ze hebben toch niet voor niets die reviews ! .. slecht zeg

  31. Leuke app, ik ga m direct kopen.

  32. Dit is geen leuk of origineel programma, maar een verknipte manier om aandacht te trekken voor zijn rekenprogramma. Iedereen wil namelijk zien waar een programma van 800 duro over gaat, en dan wordt er tussendoor even de aandacht gevestigd opzijn “andere programma’s die goedkoper zijn”. Eerlijk gezegd snap ik niet waarom de mensen van Apple zo naief zijn om daarin te duiken. Maar het zal ook wel een leuke manier zijn om aandacht voor de AppStore te trekken. Dit gaat echt niet om mensen die “rijk genoeg zijn om dit programma twle kunnen kopen” hoor.
    Leuke actie Iphoneclub (serieus!), een grapje als “niet kopen” moet er tussendoor kunnen!

  33. Heiligschennis!

    More Cowbell is de meest hilarische app op dot moment. Zoek maar op YouTube.. Will Ferrel is echt top!

    I need MORE COWBELL!

  34. na even controleren vind ik dit programma niet in app store
    toch eruit gehaald dan ?

  35. De app is inderdaad verwijderd.

  36. Hehehe eindelijk.

  37. Wel superachtelijk dat dit soort nutteloze bende de app store vervuilt. Zo overzichtelijk is ‘ie ook weer niet. En dan te bedenkend dat serieuze ontwikkelaars als Tom Tom nog steeds niet weten of ze wel of niet een programma mogen maken. Wat een drama af en toe dat Apple met programma’s. 80% van de apps is waardeloze zooi en dan laten ze dit wel (even?) toe. Tsss

  38. Hey Steffen: http://i34.tinypic.com/k1td14.jpg
    Nou jij weer! 🙂

  39. i am rich is alweer uit de app store gehaald

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.