Reacties voor: Dit zijn de populairste talen in Duolingo

In Zweden is de Zweedse taal het meest populair in Duolingo. Er blijkt een opvallende reden achter te zitten, Ook is het wel te verklaren waarom Nederlanders vooral Engels proberen te leren, terwijl je zou denken dat de meeste inwoners dat al wel onder de knie hebben.
Lees het complete artikel → Dit zijn de populairste talen in Duolingo

Reacties: 6 reacties

  1. En blijkbaar hebben ze ook Duolingo in Noord-Korea?

  2. Zo opvallend is de voorkeur voor Duits in Namibië niet, aangezien dit een voormalige Duitse kolonie betreft.

  3. Iemand al de landen gevonden die Italiaans en Turks willen leren? xD

  4. Kom op zeg… Rechtse groeperingen die de statistieken van een app gaan misbruiken om angst voor immigranten te zaaien? Als ze zelfs dat aan moeten grijpen om de angst aan te wakkeren zal het wel goed zitten daar…

  5. Inderdaad speelt de (moderne) kolonie daar een grote rol bij. Ook de grote aantallen aan vluchtelingen. Rekening is al gehouden dan men in Engeland geen Engels wilt leren maar juist een nieuwe taal. Echter als ik de App open moet ik Engels beheersen om een andere taal te leren. Niet iedereen spreekt Engels. Overigens zie ik bijv geen Arabisch tussen wat ik zelf dan weer interessant vind.

  6. Dit is totaal geen argument voor fascisten om angst aan te wakkeren. Het toont eerder dat de nieuwe inwoners interesse tonen in de taal (en cultuur) van Zweden. Als dit niet zo zou zijn dan zouden zij hun eigen taal wel blijven spreken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.