Reacties voor: ARKit komt traag op gang: er zijn nog geen duizend apps

ARKit komt maar langzaam op gang: er zijn momenteel nog geen duizend apps beschikbaar die gebruik maken van Apple's oplossing voor augmented reality. Is er nog hoop?

Reacties: 13 reacties

  1. Heel leuk dat AR, maar ik zei weinig toepassing zodat je het dagelijks gebruikt. Het is te omslachtig alleen interessant voor een aantal hele concrete toepassingen. Dat gaat aan de massa voorbij

  2. Ik heb inderdaad ook nog geen enkele app gezien waar het meerwaarde heeft. Het is tot nu toe niet meer dan een leuke gadget.

  3. Arkit maakt het weliswaar makkelijker maar het is voor ontwikkelaars nog steeds een lastige klus om een ar app te bouwen.

  4. Leuk idee, maar vind het niet alleen omslachtig, ook de uitvoering niet goed. MeasureAR ofzoiets werkt bv voor geen meter

  5. Zoals Cook al zei:
    Ik zie AR als fundamenteel. Niet vandaag, niet de apps die je vandaag in de App Store ziet, maar wat het gaat worden, wat het kan worden.

  6. Het gaat snel vervelen om met je iPhone om je heen te zwaaien als een venstertje over de werkelijkheid heen. Net als Layar jaren geleden: supercool concept totdat je er meer dan een kwartier mee gewerkt hebt.
    Nog geen toegevoegde waarde, dus nog geen boterham voor developers.
    Pas met een niet al te lelijke en niet al te dure, draadloze bril wordt het interessant.
    Magic Leap komt dit jaar hopelijk eindelijk met iets dat een beetje in de buurt komt.

  7. Hm, die vertaalapp die je voor Cook’s citaten gebruikt, is ‘m nog niet. Of Tim spreekt werkelijk in zulke niet te volgen hypertaal, dat kan natuurlijk ook 🤨

  8. Ik ben ervan overtuigd dat dit wél aan gaat slaan zodra er Brillen komen om AR te kunnen zien.
    Nu is het alleen maar lastig want je moet je iPhone of iPad in rare standen houden en om je heen bewegen om iets te kunnen zien. Als ik op de bank hang is dat het laatste waar ik zin in heb.

  9. Origineel geplaatst door Daan
    MeasureAR ofzoiets werkt bv voor geen meter

    Laat staan centimeter 😁

  10. 2000 inmiddels.

    Apple’s announcement also attempts to dispel a report yesterday that claimed there are fewer than 1,000 ARKit-enabled applications in the App Store. The company touts that “customers are now enjoying” almost 2,000 ARKit applications across all categories

    (bron)

  11. Komen de mensen weer met die bril.
    Niemand gaat extra hardware kopen voor AR als je een mini supercomputer in je hand hebt.

    De usecase voor AR is zo beperkt dat dat prima kan met je iPhone.

  12. Gezelschapsspellen met AR? RPG’s op je tafel? Ik zie er wel wat in. AR-games (in de stijl van Pokémon) lijken me ook wel een toekomst te hebben.
    En zelfs die bril zie ik nog wel lukken, maar dan wel niet 24/7 op je neus, maar bijvoorbeeld tijdens het autorijden (gps) of tijdens het uitvoeren van een operatie of één of andere taak.

    Het gaat nog even duren voor mensen zich er wat bij voor gaan kunnen stellen, maar dat komt wel. Het zal alleen niet zo snel gaan als sommige mensen zouden willen. De verwachtingen van journalisten en het publiek liggen tegenwoordig véél te hoog.

  13. @Gabor: Wacht maar af… dit gaat de toekomst worden…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.