Reacties voor: Waarom Apple elke toekomstige iPhone uit moet rusten met een dubbele cameralens

Apple gaat de iPhone 7 Plus vermoedelijk voorzien van twee cameralenzen, maar waarom zou dit niet in alle toekomstige iPhones geïmplementeerd kunnen worden?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Ze zullen wel moeten want concurrentie zal Apple hier ook weer gewoon voor gaan zijn.

  2. Hoezo hadden de iPhone 6 en 6Plus, los van het schermformaat, geen andere verschillen? Batterij duur, Landscape mode, beter beeldscherm?? Genoeg verschil lijkt mij zo…

  3. Ik denk dat 3 lenzen een nog beter resultaat zullen geven.

  4. Origineel geplaatst door EOTB
    Ze zullen wel moeten want concurrentie zal Apple hier ook weer gewoon voor gaan zijn.

    Zie bij al de P9 van Huawei.

  5. Ik heb de s7 edge nu eens aangeschaft en Apple gaat met wat goeds moeten afkomen.
    Want fotoke trekken en dat scherm bij de s7 edge amaai, super.

  6. Origineel geplaatst door johan
    Ik denk dat 3 lenzen een nog beter resultaat zullen geven.

    Goed idee, maar het allerbeste resultaat krijg je toch met vier lenzen: op elke hoek één. Dan maakt het ook niet meer uit als ze uitsteken, ben je toch van het wiebelen af 😉

  7. Is dit nu een opiniestukje of vraagt de auteur zich werkelijk af waarom Apple niet direct twee lenzen op alle modellen wil introduceren? Als je Apple een beetje volgt dan weet je het antwoord toch wel? Er moet ook weer een iPhone 7S komen en een 8 en een 8S etc etc.

  8. Allemaal leuk en aardig maar het ziet er natuurlijk niet uit 2 van die uitstekende lenzen 1 is al erg genoeg.

  9. Soms is dat nodig, soms niet. Sommige moeten meer intern geheugen hebben om snel te zijn, Apple vaak niet. Mooi filmpje op Youtube over de iMac vs Windows computer. Hoe meer intern geheugen in de iMac, hoe trager die werd, alleen Windows heeft dat nodig. En de camera’s op de iPhones zijn al zeer goed!!

  10. @P: Zeker nog nooit met zware programma’s naast elkaar gewerkt? Op een normale werkdag trekt mijn Mac toch regelmatig meer dan 8GB RAM vol.

  11. Vraag me af hoe snel 2 camera’s de accu leeg trekken.

    Al heb je nog bijv. 3% over en je start je camera op dan valt hij meestal al uit. Slurpt toch aardig wat energie.

  12. ‘Dubbele cameralenzen op meerdere soorten toestellen brengt professionele fotografie naar de massa’

    Een telefoon kan door zijn fysieke beperkingen natuurlijk nooit dezelfde kwaliteit bieden als een professionele camera met grote sensor en topobjectieven, hoeveel camera’s je er ook in stopt. En los daarvan brengt een betere camera hooguit ‘professionele’ kwaliteit naar meer mensen. Voor fotografie van professionele klasse is nog wel wat meer nodig dan alleen goede spullen… Laat onverlet dat een smartphone met betere beeldkwaliteit natuurlijk wel een steeds leukere aanvulling wordt voor pro’s

  13. Origineel geplaatst door WvB22
    Is dit nu een opiniestukje of vraagt de auteur zich werkelijk af waarom Apple niet direct twee lenzen op alle modellen wil introduceren? Als je Apple een beetje volgt dan weet je het antwoord toch wel? Er moet ook weer een iPhone 7S komen en een 8 en een 8S etc etc.

    Hear, hear!

    Het is idd opinie denk ik. Apple trekt zich weinig aan van dingen als: ‘het zou zonde zijn dat’. Hetzelfde geldt namelijk voor beeldstabilisatie enz. Apple moet zijn producten differentiëren om de meerprijs enigszins te kunnen rechtvaardigen. Verder heeft het te maken met aandeelhouders die erg gefocust zijn op de gemiddelde toestelprijzen en marges. De SE heeft ongetwijfeld een lagere marge, dus zal een aantrekkelijk topmodel weer moeten zorgen dat alle iPhones bij elkaar weer hetzelfde (of liefst meer) opleveren.

    Het is inderdaad vervelend en ‘zonde’, maar zo ik Apple ken verbaast het me niets en ben dan ook aan het sparen voor een model met 2 camera’s die ik erg graag zou hebben.

  14. @Ferryman: Meesterlijk!!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.