Reacties voor: ‘Dubbele camera ook in 2017 uitsluitend op iPhone Plus-model’

Apple zal in 2017 geen dubbele camera toevoegen aan de 4,7-inch iPhone. Voor een dubbele cameralens zul je ook volgend jaar het grotere Plus-model moeten hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 30 reacties

  1. We weten dat het allemaal pure marketing is..het gaat niet om kosten maken of zo..ik denk eerder dat apple bang is dat ze minder Plus versies gaan verkopen als beide telefoons dezelfde specificaties krijgen. Één ding wat mensen ook niet beseffen is dat de telefoons met de jaren alleen maar duurder worden en accepteren de inferieure versie van de twee ipv te eisen dat de 4,7 inch versie ook de beste specs krijgt. De iphone 8 gaat een fortuin kosten dat kun je nu al raden.

  2. Hmmm dat slechts 1 lens ois heeft hadden ze niet zo duidelijk vermeld vind ik persoonlijk.. Hopelijk kunnen ze later nog meer softwarematig features toevoegen voor deze dubbele camera ( zoals ze nu an gaan doen met het bokeh effect).

    Nog even een andere vraag, een beetje off topic… 😇
    Is de earpiece en FaceTime camera van de nieuwe iPhone 7 groter dan deze van de iPhone 6/6s? En zitten ze op dezelfde plaats? Je kan nu gemakkelijk screenprotectors kopen voor de 6/6s, dan zou je deze kunnen gebruiken op de 7.
    Idem voor de plus natuurlijk, maar dat spreekt voor zich! 🙂

  3. Het feit dat de Plus-versie van de iPhone 7 door Apple zo enorm wordt voorgetrokken, is inderdaad niets anders dan pure, zorgvuldig uitgedachte marketing. Wat hiertoe echter de beweegredenen van Apple zijn, is mijns inziens de vraag. Ik vermoed, dat Apple hiermee de Plus-versie, met zijn volgens velen onhandelbare formaat, op een ‘kunstmatige’ wijze aantrekkelijker wil maken. Waarschijnlijk verwacht Apple daarentegen, dat de ‘gewone’ iPhone ook zonder deze welkome toevoegingen sowieso wel in voldoende mate verkocht zal worden. Buiten deze marketingaspecten, zie ik geen enkele logische reden waarom de gewone iPhone niet ook van deze extra’s zou kunnen worden voorzien.

    Off topic: de reden dat er van de ‘Jet Black’ iPhone 7 geen 32GB-variant verschijnt, maar enkel de duurdere 128GB- en 256GB-versie, is mijns inziens eveneens pure marketing. Waarschijnlijk om de ‘Jet Black’-versie hiermee een exclusievere uitstraling te geven (ook al zijn de overige uitvoeringen óók gewoon met 128GB en 256GB geheugenopslag verkrijgbaar). Heel vreemd vind ik dit echter wel.

  4. De dubbele lens valt enigszins tegen omdat de 56mm geen OIS heeft. Anderzijds een mooie functie die uiteindelijk ook wel naar de 4.7″ komt.

  5. Ik had eigenlijk verwacht dat de dubbele camera gebruikt zou worden voor ‘post focus’ waarbij je zelfs nadat de foto genomen is nog kunt kiezen welk onderwerp je scherp wilt stellen. Daar heb je meer aan dan een lullige 2x optische zoom. Maar misschien komt zoiets later nog softwarematig beschikbaar.

  6. Kijk je verlekkerd naar de dubbele camera in de iPhone 7 Plus en hoop je dat die ook snel op het kleinere 4,7-inch formaat beschikbaar komt?

    Nou nee, dubbel nee zelfs. Vind de 4″ van mijn 5S (of een SE) nog steeds ideaal, 4,7″ dus al te groot, en de dubbele lens allesbehalve indrukwekkend.

    Want laten we reëel blijven, de ‘optische zoom’ waarmee Apple zich nu op de borst klopt voor de plus is effectief welgeteld 2x En niet traploos, maar òf 1x òf 2x. Al het andere blijft digitale zoom, met bijbehorend kwaliteitsverlies. Zelfs de allergoedkoopste compactcamera heeft minimaal 3x optische zoom, en dan wèl traploos.

    Maar misschien krijgt de iPhone 8 Plus wel drie lenzen, een groothoek, standaard en (echt) tele, om weer een klein stapje dichter bij die compactcamera te komen. Tegen die tijd kan de gewone acht dan twee lenzen krijgen en blijft er daardoor toch een ‘overtuigend’ verschil van één lens meer of minder met de plus 😁

    Enige voordeel is en blijft dat je je iPhone (vrijwel) altijd bij je hebt, en een echte camera vaak nèt niet op onverwachte leuke foto-momenten.

  7. Wel opvallend: telefoons zwart en gitzwart waren gister allemaal uitverkocht. Nu staan de zwarte modellen allemaal weer als beschikbaar voor 16 september.

  8. Origineel geplaatst door Fabrice
    We weten dat het allemaal pure marketing is..het gaat niet om kosten maken of zo..ik denk eerder dat apple bang is dat ze minder Plus versies gaan verkopen als beide telefoons dezelfde specificaties krijgen. Één ding wat mensen ook niet beseffen is dat de telefoons met de jaren alleen maar duurder worden en accepteren de inferieure versie van de twee ipv te eisen dat de 4,7 inch versie ook de beste specs krijgt. De iphone 8 gaat een fortuin kosten dat kun je nu al raden.

    Waar slaat dit op? nieuwe iphone nemen heel vaak gewoon de prijs over van de laatste iphones. Net zoals nu met de 7 gebeurd. Er is wel 20 euro boven op gekomen maar dat heeft meer met inflatie te maken

  9. Al heeft iphone plus 5 cameras op achterkant dan nog zou ik het niet kopen. 4,7 inch is het perfecte formaat. Of de bezels moeten verdwijnen en dan heb je ook wel 5,5 inch maar iphone zou iphone niet zijn als ze geen grote bezels hadden.

  10. Onderscheid moet er zijn om de Plus meer als premium model te verkopen, denk ik.

    Ik hoop echter dat bij iPhone 8 er 3 maten komen met gelijke uiterlijke kenmerken, dus de small (4″) en de huidige twee.

  11. @Sandra: Hoop juist dat er (liefst eerder nog) een 4″ model komt met innerlijk zoveel mogelijk dezelfde eigenschappen. Nu loopt bijvoorbeeld qua flash-geheugen de SE zelfs twee stappen achter bij de 7’s, met die schamele 64GB als max. Dat hadden zelfs de 4S en opvolgers al 😢
    Om over de (nu eindelijk, op een zuinige manier) quad-core A10 nog maar te zwijgen, dàt zijn features waarvoor ik wèl een nieuwe (4″) iPhone zou overwegen…

    Met de looks van 5S en SE is imho echter helemaal niets mis.

    Off topic: jammer dat de A10 niet is omgedoopte in het voor de hand liggende AX. Of zouden ze daarmee op de elfde editie wachten? AXI klinkt natuurlijk nog beter 😉

  12. Origineel geplaatst door Robert Janssen
    Off topic: de reden dat er van de ‘Jet Black’ iPhone 7 geen 32GB-variant verschijnt, maar enkel de duurdere 128GB- en 256GB-versie, is mijns inziens eveneens pure marketing. Waarschijnlijk om de ‘Jet Black’-versie hiermee een exclusievere uitstraling te geven (ook al zijn de overige uitvoeringen óók gewoon met 128GB en 256GB geheugenopslag verkrijgbaar). Heel vreemd vind ik dit echter wel.

    Ik denk juist dat, omdat de glossy finish duurder is om te maken, er bij de 32GB versie niet genoeg marge overblijft voor de gewenste winst. Zoals je in het filmpje kon zien is het best nog een klus om de glossy finish te fabriceren.

  13. Ik snap niet waarom iedereen nu al praat over de iPhone 8. Alleen vanwege het gerucht dat de vólgende iPhone (in 2017) ineens een nieuw design zou hebben en daarom niet 7s zou kunnen heten, dus iPhone 8 zou moeten zijn?

    Onzin! Dat gebeurt niet. Apple stapt niet zo makkelijk van zijn gewoontes af, dus de iPhone van volgens jaar gaat gewoon iPhone 7s heten en heeft ongetwijfeld weer nieuwe verbeteringen.

    Heel begrijpelijk dat er verschil tussen iPhones zit en dat moet ook zo blijven. iPhone SE als voordeliger instapmodel voor de basic gebruikers die meestal weinig met internet doen.
    iPhone 4.7″ als ‘gewoon’ nieuw model met alles erop en eraan en de iPhone Plus met extra’s zoals nu de dubbele lens op de camera. Vergeet niet dat hij duurder is en ook meer ruimte heeft om dingen in te bouwen. Dan mag je ook meer verwachten.

    Zelf heb ik opnieuw het Plus model besteld, omdat een groot scherm heerlijk is, de batterij het beste presteert en de camera. Je moet trouwens geen overdreven verwachtingen hebben van die dubbele camera. Het is aardig zo’n ‘extra’ telelens en leuk dat je iets kunt inzoomen, maar 2x optisch inzoomen is in fototermen bijna niks. Als je verder inzoomt, zoom je softwarematig in op het beeld en worden de pixels dus veel groffer. De scherpte verdwijnt, ook al zei Schiller dat dit zou ‘meevallen’ door de software.

    Leuk, maar het wordt pas interessant als je 10x kunt inzoomen op een optische manier (zuiver met alleen de lenzen) maar daarvoor is nog veel meer ruime nodig.

  14. @Robert Janssen: “de iPhone Plus met zijn volgens velen onhandelbare formaat” – ik moet erg lachen om die tekst. Iedereen heeft zijn eigen keus. Er zijn landen (vooral in China en andere Aziatische landen) waar het Plus formaat de meest populaire iPhone is. En dat terwijl de mensen daar veel kleiner zijn! Het is net wat je handig vindt. Vroeger vonden we een groot beeldscherm op de Mac ook niet belangrijk. Later wel.

    Twee jaar geleden kon ik moeilijk beslissen. Ik dacht dat de iPhone 6 Plus niet in m’n broekzak zou passen. Daarom naar de winkel gegaan en er een in m’n broekzak geprobeerd. Geen enkele last van.
    Ik heb veel plezier van het grote scherm en wil nooit meer kleiner!

  15. Origineel geplaatst door Macaanzee
    @Robert Janssen: “de iPhone Plus met zijn volgens velen onhandelbare formaat” – ik moet erg lachen om die tekst. Iedereen heeft zijn eigen keus. Er zijn landen (vooral in China en andere Aziatische landen) waar het Plus formaat de meest populaire iPhone is. En dat terwijl de mensen daar veel kleiner zijn! Het is net wat je handig vindt. Vroeger vonden we een groot beeldscherm op de Mac ook niet belangrijk. Later wel.

    Twee jaar geleden kon ik moeilijk beslissen. Ik dacht dat de iPhone 6 Plus niet in m’n broekzak zou passen. Daarom naar de winkel gegaan en er een in m’n broekzak geprobeerd. Geen enkele last van.

    Ik heb veel plezier van het grote scherm en wil nooit meer kleiner!

    Iedereen heeft inderdaad zijn/haar eigen keuze; dat bestreed ik ook niet. Bovendien heb ik niet beweerd dat er niemand is (of zelfs een minderheid) die het formaat van de Plus verafschuwt. Het woord ‘velen’ houdt niet per definitie iedereen of een meerderheid in. In China is het grote formaat populair vanwege de status die het uitstraalt, niet primair om het (vermeende) gebruiksgemak. Maar voor de duidelijkheid: er zijn ook velen die wèl overweg kunnen of willen met de Plus.

  16. Origineel geplaatst door Justin K

    Waar slaat dit op? nieuwe iphone nemen heel vaak gewoon de prijs over van de laatste iphones. Net zoals nu met de 7 gebeurd. Er is wel 20 euro boven op gekomen maar dat heeft meer met inflatie te maken

    Waarom hebben alleen de 7’s last van inflatie en zijn de prijsjes van de 6 niet gecorrigeerd? Of van de SE?

  17. Origineel geplaatst door Justin K

    Origineel geplaatst door Fabrice
    We weten dat het allemaal pure marketing is..het gaat niet om kosten maken of zo..ik denk eerder dat apple bang is dat ze minder Plus versies gaan verkopen als beide telefoons dezelfde specificaties krijgen. Één ding wat mensen ook niet beseffen is dat de telefoons met de jaren alleen maar duurder worden en accepteren de inferieure versie van de twee ipv te eisen dat de 4,7 inch versie ook de beste specs krijgt. De iphone 8 gaat een fortuin kosten dat kun je nu al raden.

    Waar slaat dit op? nieuwe iphone nemen heel vaak gewoon de prijs over van de laatste iphones. Net zoals nu met de 7 gebeurd. Er is wel 20 euro boven op gekomen maar dat heeft meer met inflatie te maken

    Waarom praten mensen elkaar zo vaak na? Bijvoorbeeld dat die €20 extra redelijk is ivm inflatie? Weet je wel hoe hoog die dit jaar is? De gemiddelde inflatie van Nederland in 2016: 0,21 %. (http://nl.inflation.eu/inflatiecijfers/nederland/historische-inflatie/cpi-inflatie-nederland-2016.aspx). Op een telefoon van €800 kom je dan dus op €1,68. Apple wil gewoon weer meer verdienen. Praat dat dan niet goed door te spreken over een inflatie correctie.

  18. Origineel geplaatst door Patrick

    Origineel geplaatst door Justin K

    Waar slaat dit op? nieuwe iphone nemen heel vaak gewoon de prijs over van de laatste iphones. Net zoals nu met de 7 gebeurd. Er is wel 20 euro boven op gekomen maar dat heeft meer met inflatie te maken

    Waarom hebben alleen de 7’s last van inflatie en zijn de prijsjes van de 6 niet gecorrigeerd? Of van de SE?

    Omdat die prijsverhoging dus niks te maken heeft met inflatie….
    http://nl.inflation.eu/inflatiecijfers/nederland/historische-inflatie/cpi-inflatie-nederland-2016.aspx

  19. Al die negativiteit ten opzichte van het plus model snap ik niet?
    Ok, het is allemaal niet eerlijk want het “gewone” model kost ook heel veel centjes dus ik vind ook dat ze de zelfde specs erin moeten stoppen!!
    Ik heb ze beiden gehad en zou nooit meer terug gaan naar het kleinere model!
    En dat heeft niks te maken met het feit dat de plus meer kan…
    En ik ben echt niet de enige die liever de grote heeft…
    Wij betalen dan ook MINSTENS 100€ meer é!

  20. Wat een gezaag zeg…in een auto bieden ze ook verschillende motors aan. je koopt diegene die je wil of die je kan betalen hé…Altijd dat gemekker over waarom dit en dat!! Apple is een bedrijf zoals alle anderen, met de bedoeling winst te maken en liefst zo veel mogelijk, net als samsung, sony, microsoft…. Dus cut the crap.

  21. Een iPhone is sowieso overprized, maar ja als je er eentje wil dan zul je er toch voor moeten betalen. Apple weet dat maar al tegoed dus doet niets aan de prijs, sterker nog ze gooien er juist nog een schepje bovenop iedere keer. En de extra opties van de plus zijn er alleen om ‘het volk’ voor de plus te laten kiezen. Zo genereren ze verkoopcijfers voor de plus. Maar als je het goed bekijkt wat biedt de 7 plus nu eigenlijk meer dan de 7? Een zoomlensje van 2x? Man man man…

  22. @Wim van Driel: Een groter scherm?

  23. Het is juist logisch dat Apple in het duurste model wat extra functionaliteit stopt: op die manier hebben klanten het gevoel dat ze niet meer betalen voor ‘alleen maar een groter scherm’. Of je nu een groter model tv, auto of wat dan ook loopt: het is bijna altijd zo dat er dan standaard wat meer in zit, dan alleen maar het feit dat hij groter is. Consumenten moeten het gevoel hebben dat de uitgave voor een groter model de ‘meerprijs waard is’.

  24. Gewoon volgend jaar een opvolger van de SE en we zijn dik tevreden

  25. Wrm kopen mensen de plus? Op de 1ste plaats natuurlijk vanwege het groter scherm. En als je dan kan kiezen tussen de gewone normale camera en nu die dubbele die toch wel weer wat beter zal zijn dan is mijn keuze alvast gemaakt.
    Normaal koop ik dit jaar geene (al zeg ik nooit nooit), volgend jaar zal het meer de moeite zijn.

  26. @Macaanzee: @Robert Janssen: Dank u Robert, ik twijfelde bij de iPhone 6 , of ik niet beter de + zou nemen, heb het niet gedaan en had er nadien spijt van, dus nu de 7 + besteld.😀

  27. Origineel geplaatst door Fabrice
    We weten dat het allemaal pure marketing is..het gaat niet om kosten maken of zo..ik denk eerder dat apple bang is dat ze minder Plus versies gaan verkopen als beide telefoons dezelfde specificaties krijgen. Één ding wat mensen ook niet beseffen is dat de telefoons met de jaren alleen maar duurder worden en accepteren de inferieure versie van de twee ipv te eisen dat de 4,7 inch versie ook de beste specs krijgt. De iphone 8 gaat een fortuin kosten dat kun je nu al raden.

    Origineel geplaatst door Justin K

    Waar slaat dit op? nieuwe iphone nemen heel vaak gewoon de prijs over van de laatste iphones. Net zoals nu met de 7 gebeurd. Er is wel 20 euro boven op gekomen maar dat heeft meer met inflatie te maken

    Er is helemaal geen 20 bovenop maar 70 € afgegaan… eerst kijken naar de capaciteit dan vergelijken. Niet de 256 met 128 vergelijken, oneerlijke vergelijking.

  28. Ik zou het geen probleem vinden om zelfde bedrag voor een 4,5 inch neer te leggen als die van de Plus (maar dan zelfde specs – op batterij na).

    Bij autofabrikanten heb je toch ook keuze tussen een korte of een lange wielbasis met zelfde vermogen?

    Persoonlijk vind ik 4,7 inch prettig formaat. Plus is net te groot en voor andere zaken weer onhandig klein, daar heb ik immers al een iPad voor: 😉

  29. Origineel geplaatst door L8
    Ik zou het geen probleem vinden om zelfde bedrag voor een 4,5 inch neer te leggen als die van de Plus (maar dan zelfde specs – op batterij na).

    Ps. Ik koop geen telefoon met gedachte om premium te voelen. Apple vind ik degelijk product in combinatie van een OS die aan mijn wensen voldoet.

    Bij autofabrikanten heb je toch ook keuze tussen een korte of een lange wielbasis met zelfde vermogen?
    Persoonlijk vind ik 4,7 inch prettig formaat. Plus is net te groot en voor andere zaken weer onhandig klein, daar heb ik immers al een iPad voor:

  30. Voor mij werkelijk waar geen enkele reden om van de iPhone 6S over te stappen naar de iPhone 7. Dit terwijl ik inmiddels toch al wel bijna alle modellen heb gehad en altijd wel stond te springen als er weer een nieuw model werd aangekondigd. Het bijzondere gevoel is er in 2016 wel een beetje af!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.