Reacties voor: Europese ontwikkelaars krijgen minder terug voor DTK Mac mini

Moet voor 31 maart teruggestuurd worden
Apple heeft ontwikkelaars geïnformeerd dat ze hun Developer Transition Kit voor 31 maart moeten terugsturen. Met deze omgebouwde Mac mini konden ontwikkelaars alvast aan de slag met Apple Silicon. Maar buiten de VS zijn ontwikkelaars niet blij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 7 reacties

  1. Ben toch wel heel erg benieuwd naar een (logische?) verklaring voor deze ongelijke behandeling.

  2. Ze krijgen dus als eerste toegang tot de developer kit. Dus om apps aan te passen een grote voorsprong. Daarna krijgen ze minder terug. Lijkt me toch gewoon een investering? Waarschijnlijk belasting technisch nog aftrekbaar ook. Niet zo klagen, hoort bij het ondernemers risico.

  3. Ik zou ‘m dan gewoon houden, kun je er over een paar jaar een leuk bedrag voor krijgen van een verzamelaar… 😉

  4. Origineel geplaatst door Flupke
    Ze krijgen dus als eerste toegang tot de developer kit. Dus om apps aan te passen een grote voorsprong. Daarna krijgen ze minder terug. Lijkt me toch gewoon een investering? Waarschijnlijk belasting technisch nog aftrekbaar ook. Niet zo klagen, hoort bij het ondernemers risico.

    En waarom net vind je dat één persoon moet investeren en de andere niet omdat die op een andere plek woont?

  5. Die €539 was toch inclusief de BTW die je als ondernemer terug krijgt. Dan is het slechts tientjes werk, wie maakt zich daar nu druk om.

  6. @Dries: Dat vind ik niet, maar is toch altijd al geweest. In bepaalde landen krijg je voor een en dezelfde beroepsgroep meer subsidie, minder btw kosten dan in NL bijvoorbeeld.

    Ik gaf alleen aan dat als ik als ondernemer X (€535,-) bedrag investeer. Tov mijn concurrent die dat bijvoorbeeld niet doet. En ik daardoor eerder een vergelijkbaar product (iOS app) op de markt kan brengen. (Dus concurrentie voordeel heb) Terwijl er een bedrag is voor afgesproken als ik het weer inlever. Ik dan achteraf niet moet gaan klagen als dat bedrag lager is dan wat ik ervoor betaald heb. Dat heet namelijk investeren.

    En ja verschillen tussen hetzelfde beroep maar verscheidene landen en ieder hun eigen regels, voor- en nadelen hou je toch.

  7. @Corryworst: ik denk dat je dan een enorme rechtszaak aan je broek krijgt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.