Reacties voor: Dropbox is vernieuwd: dit zijn de zes belangrijkste verbeteringen

Dropbox is flink onder handen genomen en brengt een aantal handige verbeteringen. Zo is er een gloednieuwe Mac-app en zijn er meer samenwerkingen mogelijk met externe diensten. We zetten de belangrijkste vernieuwingen op een rij.

Reacties: 13 reacties

  1. Dropbox zou interessant kunnen zijn als ze eens wat meer gratis GB’s zouden geven #weblijvenhollanders

  2. Sinds je nog maar met maximaal drie apparaten tegelijk ingelogd mag zijn met het gratis account is het voor mij niet meer interessant. Ben dus met alles overgestapt op iCloud drive.

  3. Misschien goed om ook te vermelden dat de prijzen van (in ieder geval) Plus ook omhoog gegaan zijn van 9,99 naar 11,99 per maand. Al deze mooie vernieuwingen krijg je helaas dus niet cadeau. In het mailtje wat ik vanmorgen van Dropbox kreeg stond ook vermeld dat ik nu 2Tb (ipv 1Tb) opslag heb.

  4. Origineel geplaatst door Niels
    Misschien goed om ook te vermelden dat de prijzen van (in ieder geval) Plus ook omhoog gegaan zijn van 9,99 naar 11,99 per maand. Al deze mooie vernieuwingen krijg je helaas dus niet cadeau. In het mailtje wat ik vanmorgen van Dropbox kreeg stond ook vermeld dat ik nu 2Tb (ipv 1Tb) opslag heb.

    Interresant. Ik heb al jaren 2tb maar heb er te weinig aan. Hoe heb jij die upgrade verkregen als ik vragen mag?

  5. Origineel geplaatst door Niels
    Misschien goed om ook te vermelden dat de prijzen van (in ieder geval) Plus ook omhoog gegaan zijn van 9,99 naar 11,99 per maand. Al deze mooie vernieuwingen krijg je helaas dus niet cadeau. In het mailtje wat ik vanmorgen van Dropbox kreeg stond ook vermeld dat ik nu 2Tb (ipv 1Tb) opslag heb.

    Ik lees hier dat je voor slechts €2,- dubbele opslag krijgt.

  6. @Ranney: Ik kreeg vannacht een mailtje waarin dat stond, hoefde er verder niets voor te doen. In dat zelfde mailtje werd ook gemeld dat ik meer moest gaan betalen. Als ik nu op de website kijk, bieden ze alleen nog maar 2Tb aan bij een Plus abonnenment.

    @Wim: Zo kan je het ook bekijken. Punt is alleen dat ik denk dat het merendeel van de gebruikers 1Tb niet eens vol zal krijgen (ik zit zelf op 400Gb). Dus het is leuk dat je nu 1Tb erbij krijgt, maar dat ga ik zelf nooit gebruiken. Het is ook zo dat de 1Tb variant komt te vervallen. Ik moet dus upgraden en extra betalen terwijl ik daar zelf eigenlijk niets aan heb.

  7. En waar blijven de goedkopere abbo’s voor gebruikers die aan 50 tot 100 GB voldoende hebben?
    Betalen voor 2TB terwijl je er nog geen 5% van gebruikt is natuurlijk kolder.
    Ik zou graag 3 tot 5 euro betalen voor 100GB.

  8. Ik heb momenteel een Dropbox plus abonnement maar nu dat de prijs met 20 euro per jaar (of 2 euro per maand) verhoogd wordt ga ik mijn abonnement niet verlengen. Ondanks de extra nieuwe functies en upgrade naar 2TB opslag (ik heb ruim voldoende aan 1TB).
    Voor 99 euro per jaar heb je momenteel bij Microsoft 1TB opslag (one drive) en licenties voor alle Office apps. Het verbaasd mij hoe goed tegenwoordig de apps van Microsoft op de Mac werken. Dus ik ga op het einde van mijn abonnement periode Dropbox toch vaarwel zeggen nu dat het mij nog eens extra gaat kosten.

  9. Origineel geplaatst door Isegrimm
    En waar blijven de goedkopere abbo’s voor gebruikers die aan 50 tot 100 GB voldoende hebben?
    Betalen voor 2TB terwijl je er nog geen 5% van gebruikt is natuurlijk kolder.
    Ik zou graag 3 tot 5 euro betalen voor 100GB.

    Exact dit dus.

    Heb een gratis abonnement met 6GB van Dropbox omdat het eenvoudigweg ALTIJD en probleemloos werkt op Mac, Windows en IOS. In tegenstelling tot Onedrive (wat weer ‘gratis ‘bij mijn Office 365 zit), wat echt beroerd werkte en meermaals een kans gegeven. Onedrive synct niet goed evenals Onenote.
    Icloud Drive is weer te beperkt in functionaliteit en krijg de werking nog steeds niet echt onder de knie en daarnaast is het online zo sloom op je windows (werk-pc) .

    Evernote is weer goed maar in andere dingen. Zou graag Evernote en online opslag opzeggen ten faveure van 1 app. Maar zit nu dus vast aan Evernote (premium: OCR en Offline opslag op iPhone, Apple notities (wat met IOS 13 beduidend beter gaat worden o.a.. de zoekfunctie), Office365 (met Onedrive en beroerde sync) en Dropbox (gratis)

    10-12 euro voor Dropbox maandelijkse kosten is te hoog. Ik zou met 100Gb of minder al geholpen zijn en wil daar best wel voor betalen 4-5€/maand maar niet zo veel voor GB’s die ik niet nodig heb.

    Dropbox is steeds meer een bedrijfsinstrument en consumenten doen ze er een beetje bij geloof ik. Zie je ook wel aan alle samenwerkings-dingetjes (Slack e.d.)

    Plus versie van dropbox mist daarentegen nog zelfs essentiele opties waardoor je i.p.v. €9.99 /maand dan zelfs €16,58/maand (bij jaarabonnementen) zou moeten betalen.
    Deze essentiele functies zijn:
    1. Zoeken in volledige tekst (hoewel erbij staat dat Plus dit binnenkort ook gaat krijgen)
    2. Auto-OCR

  10. Sinds kort overgestapt naar Pcloud. Goedkoop en werkt net als Dropbox.
    Is ook even betrouwbaar als Dropbox. Concurrentie is leuk 😛

  11. Origineel geplaatst door Nisayatsu
    Sinds kort overgestapt naar Pcloud. Goedkoop en werkt net als Dropbox.

    Is ook even betrouwbaar als Dropbox. Concurrentie is leuk 😛

    Tot zo’n bedrijf ineens besluit ermee te stoppen. De stabiliteit van een betrouwbare partner is ook wat waard.

  12. de gratis dienst van box is ook veel beter dan dropbox 10 gb en goede app voor ios ook op meer apparaten te registreren.

  13. Om Google sheets of docs of andere documenten te kunnen creëren, bewerken, enz. moet je bij Google ingelogd zijn met hetzelfde e-mailadres als Dropbox. Hoe idioot is dat??

    Ik heb via werk Google G suite: onbeperkt data storage, en documenten aanmaken die door iedereen gelezen en bewerkt kunnen worden, zonder aanmaak account, zonder inloggen. Hoe simpel kan het nog zijn?
    Alleen jammer dat de Google Finder cliënt niet werkt. Dat doet dropbox dan weer feilloos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.