Reacties voor: Project Infinite van Dropbox: bekijk alle opgeslagen bestanden op de desktop

Dropbox heeft een nieuwe functie aangekondigd met de naam Project Infinite. Hierdoor zijn in de cloud opgeslagen bestanden direct te zien vanuit de Finder. Zo kun je ze openen zonder dat ze lokaal opgeslagen hoeven zijn.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Hier heb ik heel lang op gewacht. Ideaal.

  2. Dit heb ik op de windows pc al heel erg lang via windows verkenner. En dat werkt prima.

  3. Eindelijk. Bizar dat dat niet veel eerder kon. Het is voor mij reden om alleen de webinterface te gebruiken en niet de applicatie op mijn Mac. De App voor iOS is een stuk slimmer in gebruik!

  4. Het maakt een NAS bijna overbodig. Maar het zit mij in ieder geval wel aan tot denken..

    Hier zullen ze absoluut de verkoop omhoog mee krikken. Ik bedoel, dit geeft mij reden om echt een 1Tb abonnement af te nemen, al mijn data erin droppen en vet ruimte besparen op mn SSD. Downloaden wanneer nodig, ideaal.

  5. @Ewout: Je bedoelt OneDrive?

    Als je dit bedoelt, dan was dit alleen in Windows 8/8.1 zo ingebouwd.
    In Windows 10 is dit er uit gehaald, maar wordt weer teruggebracht in de zomer-update.

  6. Wat is hier nieuw aan? Dropbox heb ik al lange tijd als onderdeel van Finder zichtbaar. Hetzelfde geldt voor Onedrive.

  7. Origineel geplaatst door Digilike
    Wat is hier nieuw aan? Dropbox heb ik al lange tijd als onderdeel van Finder zichtbaar. Hetzelfde geldt voor Onedrive.

    Het vernieuwde is dat Dropbox dan alleen nog maar ‘omhulsels’ (stubs) van bestanden op je toestel opslaat en niets op voorhand download. Zodra je een bestand echter nodig hebt, kun je er gewoon op klikken en het wordt automatisch geladen en geopend, alsof het al volledig op je toestel stond. Verder kun je dan per bestand instellen of het op je schijf bewaard moet worden of niet. Nu synchroniseert Dropbox alles automatisch en kun je alleen bepaalde mappen uitsluiten (en dan worden ze ook niet meer in Finder getoond). Als je veel hebt opgeslagen bij Dropbox, ben je al die ruimte op je schijf ook kwijt (en het duurt ook ontzettend lang voordat alles is gesynchroniseerd).

    Eigenlijk is het gewoon een soort iCloud-fotobibliotheek. Als je dat namelijk gebruikt, kun je al je foto’s gewoon op je toestellen bekijken. Maar het hoeven niet de volledige bestanden te zijn. Zo bespaar je veel ruimte en leeft je bibliotheek als het ware op een server. Hetzelfde principe hier.

    Dit lijkt mij enorm belangrijk voor bedrijvensklanten van Dropbox. Stel je voor, die gigantische hoeveelheid aan bestanden op zo’n server. Met deze functie is het net alsof je alles al op je toestel hebt staan en kun je gewoon in Finder alles doorzoeken en bekijken.

    Eigenlijk is dit nou iets wat ik van Apple had verwacht. Als iCloud Drive dit ook zou kunnen, maar dan misschien verspreid over je hele home-directory… Wow. Dat zou wel cool zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.