Dropbox mappen.

Reacties voor: Gebruik je Dropbox op de Mac met een externe schijf? Dat kan straks niet meer

Door een verandering in macOS is het straks niet meer mogelijk om een externe schijf te gebruiken voor diensten als Dropbox. Dropbox waarschuwt voor wat er binnenkort allemaal gaat veranderen.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Zou het ook niet werken met een symbolic link in die cloudstorage folder die dan naar een externe schijf verwijst?

  2. Ik ben nog steeds op zoek naar dé cloud oplossing voor mijn Mac. Wilde bijna naar Dropbox gaan maar dit is wel een belangrijke functie helaas.

  3. Origineel geplaatst door Don
    Ik ben nog steeds op zoek naar dé cloud oplossing voor mijn Mac. Wilde bijna naar Dropbox gaan maar dit is wel een belangrijke functie helaas.

    Ehhhh iCloud?

  4. Heeft Apple hier ook documentatie over wat hierin veranderd en vooral waarom? Iemand een idee anders waarom dit is?

  5. @Mark: Nee. Dropbox werkt al jaren niet meer met symbolic links.

  6. @Don: ik ben juist 2 jaar geleden overgestapt van Dropbox naar iCloud. Sync werkt vele malen beter en sneller en vraagt minder processor en geheugenkracht van je computer. En de volledige integratie met iOS maakt het dagelijks gebruik ook veel makkelijker.

  7. Origineel geplaatst door patjem
    @Don: ik ben juist 2 jaar geleden overgestapt van Dropbox naar iCloud. Sync werkt vele malen beter en sneller en vraagt minder processor en geheugenkracht van je computer. En de volledige integratie met iOS maakt het dagelijks gebruik ook veel makkelijker.

    Dat klinkt goed, zie veel nadelen van iCloud waaronder dat er geen backups gemaakt worden.

  8. @patjem: Ik gebruik ook iCloud, maar toch gaat samenwerken met niet-Apple users niet van harte. Als ik een map of bestand wil delen krijg ik vaak berichten van Android/Windows gebruikers dat ze geen Apple iD hebben. Dit hebben ze ook niet nodig, maar dit wordt niet voldoende duidelijk gemaakt.

  9. Gewoon je Thuismap naar de externe disk verplaatsen en het systeem en apps op je interne schijf/SSD laten staan?

  10. Veel vragen:
    betekent dit dat iCloud ook niet meer synchroniseert met externe SSD’s? En hoe zit dat met de synchronisatie van een lokale NAS met een externe data-SSD? Ik meen nu al te merken dat om mij nog niet bekende reden deze synchronisatie ineens niet meer werkt…
    Ik vind dit een erg vreemde ontwikkeling, die mij alleen logisch lijkt als Apple zo wil bereiken dat iedereen die lokaal kopieën van bestanden wil bewaren de extreem dure interne SSD-uitbreidingen nodig heeft. Omdat dit niet gecommuniceerd is vraag ik me af of dit juridisch wel kan? Bovendien heeft Apple het achteraf uitbreiden van je interne SSD-capaciteit onmogelijk gemaakt. Hier klopt niks van.

  11. Origineel geplaatst door Jan Willem
    Gewoon je Thuismap naar de externe disk verplaatsen en het systeem en apps op je interne schijf/SSD laten staan?

    Zoiets bedoelde ik ook met mijn Symbolic Link opmerking

  12. Wel benieuwd wanneer deze verandering er komt. Ik werk nu met de laatste beta van Ventura en daar werkt het allemaal nog als een zonnetje met MEGAsync…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.