Reacties voor: ‘Grote drogisterijketens doen mee aan Apple’s mobiele betaalsysteem’

Apple heeft met CVS en Walgreens afspraken gemaakt over een mobiel betaalsysteem, zeggen bronnen. Daarmee heeft Apple meteen 15.000 betaallocaties in handen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 5 reacties

  1. Handig voor de Healthkit. Weet Apple ook meteen welke medicijnen je gebruikt. 😉

  2. Handig voor Healthkit, weet Apple ook meteen welke medicijnen je gebruikt. 😉

  3. De Walmart of CVS vergelijken met de Kruidvat of Etos… Die winkels zijn vele malen groter en uitgebreider.

    Begrijpbaar dat bedrijven zoals de Walmart die overstap maken, in die winkels wordt heel snel een overgestapt gemaakt met systemen om het betalen bij de kassa nog sneller te maken. Als je al ziet wat voor “pin” systemen daar bij de kassa staan, dan lopen wij nog erg ver achter met ons mini apparaatje wat alleen met een pinpas kan werken.

    • @Mark: Het ging me om een vergelijking van de naamsbekendheid qua grote drogisterijketens. Winkels hebben in de VS heel vaak een groter oppervlak omdat ze in winkelcentra zitten en niet in historische binnensteden. Bij ons zit een kapper of restaurant op 40 vierkante meter, in de VS hebben ze meteen de afmetingen van een bowlingcentrum. En nee, dit is geen noob/cliché-opmkerking van “in Amerika is alles groter”, ik om er 3x per jaar.

      Qua naamsbekendheid, mate waarmee je ze in het straatbeeld tegenkomt en bezoekersfrequentie zijn CVS/Walgreens wel vergelijkbaar met de Nederlandse ketens. Die factoren zijn veel belangrijker, dan het feit dat alles op een groter stuk vloeroppervlak staat uitgestald. Uiteindelijk moet je nog steeds langs de kassa en het invoeren van een nieuw betaalsysteem bij een Etos-kassa verschilt niet zoveel van een CVS-kassa.

      Zeker bij de zelfscankassa’s die CVS steeds vaker invoert, lijkt het me ideaal om nog sneller af te rekenen. CVS-klantenkaart zet je in Passbook, alleen nog even iPhone langs een sensor halen.

  4. Ben benieuwd: er wordt gesproken over hoe dit een nieuwe inkomstenbron kan zijn voor Apple. Wordt dan bedoeld dat ze x cent per transactie krijgen? Krijgen we dan binnenkort weer de melding, net als bij pin in het begin (en creditcard) dat je 25 cent moet betalen per NFC transactie of zo?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.