Reacties voor: Driekwart Nederlanders voorstander van smartphoneverbod op de fiets

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de Nederlanders voor een smartphoneverbod op de fiets is.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 29 reacties

  1. En terecht!

  2. Sorry, maar dit is geen driekwart van de Nederlandse bevolking: er is draagvlak onder driekwart van de ondervraagden.

    Los van het feit dat dit verbod nog vandaag moet ingaan.

  3. @JWB: Dit is een representatief onderzoek mag je aannemen.

  4. Origineel geplaatst door Jan Willem
    @JWB: Dit is een representatief onderzoek mag je aannemen.

    Behalve dan dat het onderzoek is uitgevoerd bij personen van 18 jaar en ouder terwijl een groot deel van de mensen die de smartphone op de fiets gebruiken jonger dan 18 jaar is…

  5. Origineel geplaatst door Jan Willem
    @JWB: Dit is een representatief onderzoek mag je aannemen.

    Origineel geplaatst door Arie
    Behalve dan dat het onderzoek is uitgevoerd bij personen van 18 jaar en ouder terwijl een groot deel van de mensen die de smartphone op de fiets gebruiken jonger dan 18 jaar is…

    Een onderzoek bij die jongeren zal niet representatief zijn daar deze juist tegen het verbod zullen zijn als zijnde de grote groep smartphone gebruikers op de fiets. Bij de 18+ zal het veelal gaan om automobilisten die het vanuit een ander perspectief bekijken over hoe een fietser met een smartphone zich gedraagt in het verkeer.

  6. Mee eens of je nu in auto zit of op de fiets, telefoon moet verboden worden.

    Zo ramp is het niet even een whatsapp of iets negeren, wil je toch kijken stop je maar even en ga je aan de kant staan.

  7. En nu ook iets doen tegen automobilisten die appen en fb-en terwijl de telefoon in de houder zit. Ze houden de telefoon niet vast, maar daar is dan ook alles mee gezegd. Dat zij zichzelf dood willen rijden, prima, maar meestal zijn anderen de dupe.

  8. Prima voorstel. Als ik maar wel lekker naar muziek kan luisteren op de fiets. En dat ik op m’n racefiets wel routes kan bijhouden – automatisch dan -. Verder gebruik ik siri, dus m’n telefoon heb ik echt nooit vast op de fiets.

  9. Ik ben dan misschien 18 maar volledig voor het verbod, enorm gevaarlijk en je verliest volledig de aandacht op de weg.

  10. Sowieso moeten ze fietsen verbieden!

  11. Nu maar hopen dat het doorheen komt. Flinke boete geven dan leren ze het wel snel af. Veilig verkeer doen we samen.

  12. Dit heeft helemaal geen zin, dit is niet te handhaven.
    Zonde van alle tijd en geld die met een wetsvoorstel gemoeid zijn.

  13. Origineel geplaatst door Arie
    @JWB: Dit is een representatief onderzoek mag je aannemen.

    Origineel geplaatst door Jan Willem
    Behalve dan dat het onderzoek is uitgevoerd bij personen van 18 jaar en ouder terwijl een groot deel van de mensen die de smartphone op de fiets gebruiken jonger dan 18 jaar is…

    In grote steden doet echt iedereen het. Het is geen jeugdprobleem.

  14. Los van het feit dat ik het met jullie allemaal eens ben. Hoe willen ze het verbod gaan handhaven? Het is ook een groot probleem onder autorijden Nederland. Ik zie nog heel veel mensen gewoon maling hebben aan het verbod achter het stuur. De boetes mogen van mij ondragelijk hoog worden. Omdat je 90% van de gevallen een twee zijdig ongeluk veroorzaakt.

  15. Zou mooi zijn. Weer wat zombies minder!

  16. Haha 500 man op 17 miljoen inwoners representatief. Das geen onderzoek, meer een drukke verjaardag. Wat een bananenrepubliek dat Nederland.

  17. Wij van WC eend, advideren WC eend. I rest my case :/

  18. Tja, als de regel maar niet zaken als navigatie op het stuur ook verbied

    De telefoon als dashboard op het stuur moet niet verboden worden

  19. Prima. En dan ook nog de oordopjes verbieden. Heb er laatst nog 1 slingerend tegen m’n portier gehad omdat ze totaal in haar eigen muziekwereld zat. Viel mee, had alleen schaafwonden en pijnlijk been maar had erger kunnen aflopen.

  20. Vind dat je best muziek kan luisteren op de fiets of snor scooter maar dan geen noise canceling en gewoon 30% volume. Broodje eten op de fiets kan ook nog gewoon dus.

  21. Ik ben benieuwd hoeveel % van de ondervraagde minimaal 1 keer per week op de fiets zit en een smartphone heeft?

  22. @EJ: Muziek op moeten ze ook verbieden, net zo gevaarlijk je hoort totaal niets!

  23. @Dennis: Deel mee eens. Bellen met de telefoon in de hand? Not-done wat mij betreft. Maar de auto regels op de fiets toepassen is wat anders. Als ik de fiets stop en de telefoon pak ben ik namelijk ook strafbaar. Ik neem nog altijd ‘deel aan het verkeer’. Wat vind je van hands-free bellen met oortjes in op de fiets? En hoe maak je onderscheid tussen bellen met oortjes en muziek luisteren? Wat vinden we van een mobiel aan het stuur van de fiets geknoopt? (Navigatie tot Pokémon die gevangen worden)…

    Is wat mij betreft niet zo makkelijk stellen wat dan wel en wat dan niet. Ik vermoed dat de meeste mensen zich storen aan bellende mensen met mobiel aan het oor. Maar dit verbod gaat verder. Wat vinden we daar van?

  24. In België al een hele tijd verboden en ik vind dit zeker geen slechte zaak. Fietsers letten al niet op, met een smartphone in de hand zou dit nog 10 keer erger zijn.

  25. Origineel geplaatst door Le0
    Haha 500 man op 17 miljoen inwoners representatief. Das geen onderzoek, meer een drukke verjaardag. Wat een bananenrepubliek dat Nederland.

    Cursus statistiek zou ie niet mistaan, google even op minimale populatie en steekproef.
    Wat heeft marktomderzoek met een bananen repupliek te maken?

  26. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  27. Beter goed reguleren dan verbieden.

    Mensen blijven toch wel hun smartphones gebruiken in het verkeer.

  28. Origineel geplaatst door Lngr
    Beter goed reguleren dan verbieden.
    Mensen blijven toch wel hun smartphones gebruiken in het verkeer.

    Hoe kun je dit reguleren? Het enige dat je kunt doen is verbieden. Naast een boete kom je na een aanrijding in de knoei met je verzekering. Lees binnenkort maar eens je polisvoorwaarden erop na. Vergelijk het met bv zonder winterbanden rijden in Oostenrijk. De verzekering keert dan niet uit als vaststaat dat je met je mobiel bezig was en dus een verboden handeling verrichte. Dus dan kun je je fiets en schade aan auto uit je eigen zak betalen en hopen dat je zorgverzekeraar coulant is mbt eventuele letselschade. Voor jongeren die onder hun ouders zijn verzekerd, zal het een zorg zijn, maar reken maar dat papa en mama er flink van zullen balen als ze je studiebeurs moeten aanspreken.

  29. Dit is toch nooit te handhaven, ze rijden massaal over de stoep en tegen het verkeer in, en ze hebben geen idee wat ze fout doen, er is geen agent die er iets van zegt, vandaag of morgen rijden ze mij dood op mijn Segway.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.