Reacties voor: Door politie gevreesde Apple Maps-kaarten in Australië aangepast

Apple heeft de volgens de Australische politie gevaarlijke kaarten in Apple Maps bijgewerkt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. Oke, ze hebben nu dus 1 fout snel hersteld? Denk niet dat de politie nu gelijk weer gaat zeggen dat Apple Maps geen probleem meer is. Het vertrouwen in de kaart is geschaad en het duurt dus zeer lang voordat mensen eer blind kunnen vertrouwen op de kaarten… (vergeet niet dat dit iets verder gaat dan een straat niet kunnen vinden in een Nederlandse plaats..)

  2. Ik ben echt klaar met dat gedoe over die kaarten app. Technisch gezien is een fantastische app die veel sneller laad en er mooier uitziet dan de Google Maps app. Ik gebruik de navigatie functie erg veel, omdat deze prima is en veel minder accu verbruikt.

    Helaas hebben ze wat pech met de data die er in zit. Al deze systemen hebben zo hun zwakke punten gehad. Zo ook de maps app, de tomtom’s van deze wereld en ook de Nokia app.

    Iedereen doet net alsof de wereld vergaat, omdat er een Australië een verkeerde route aangegeven wordt. Of omdat er een brug niet goed 3d weergegeven wordt.

    Pff… Dit wordt vanzelf beter!

  3. Iedereen is schijnbaar de problemen vergeten die er ALTIJD al geweest zijn door het onnadenkend en slaafs volgen van navigatiesystemen: auto’s die in een kanaal sukkelen, vrachtwagens die zich vastrijden in de centra van kleine dorpjes. Nog niet zo heel lang geleden een ouder koppel verdronken toen ze met hun gewone auto vastreden in een “doorwaadbare plaats” in een rivier.
    Het is nog altijd aan de gebruiker om zijn verstand te gebruiken want dat heeft zo een navigatiesysteem nu eenmaal niet.
    Ik kan in Google maps tal van dorpjes invoeren die in meerdere landen bestaan. Als je dat zonder nadenken voor waar gaat volgen kan je maar beter zorgen dat je een volle bak hebt voor je vertrekt.

  4. Origineel geplaatst door Lennie
    Iedereen is schijnbaar de problemen vergeten die er ALTIJD al geweest zijn door het onnadenkend en slaafs volgen van navigatiesystemen: auto’s die in een kanaal sukkelen, vrachtwagens die zich vastrijden in de centra van kleine dorpjes. Nog niet zo heel lang geleden een ouder koppel verdronken toen ze met hun gewone auto vastreden in een “doorwaadbare plaats” in een rivier.Het is nog altijd aan de gebruiker om zijn verstand te gebruiken want dat heeft zo een navigatiesysteem nu eenmaal niet.Ik kan in Google maps tal van dorpjes invoeren die in meerdere landen bestaan. Als je dat zonder nadenken voor waar gaat volgen kan je maar beter zorgen dat je een volle bak hebt voor je vertrekt.

    Navislaven!

  5. Wat ik nu niet snap aan het hele verhaal is hoe je midden in zo’n natuurpark kunt stranden. Je kunt toch altijd de weg terugrijden die je gekomen bent, of ben ik dan dom?

  6. @Alfred: Niet dom, maar onwetend :). Dat soort gebieden zijn niet te vergelijken met bijvoorbeeld Nederland, waar je om de paar kilometer een tankstation vind.
    Elk tankstation betekent verplicht TANKEN, anders haal je volgende vaak niet eens. Dus terugrijden is in dit geval geen optie en doorrijden wellicht ook niet.

    Apple Maps stuurt mij in Nederland ook nog steeds vaak verkeerd, alleen zijn de gevolgen hier minder ernstig, maat wel irritant.

  7. hebben ze zoveel knaken… en hebben ze nog steeds de kaarten niet op orde. Voorbeelden hoe het moet genoeg!

  8. Origineel geplaatst door Anthony Wedding
    Al deze systemen hebben zo hun zwakke punten gehad. Zo ook de maps app, de tomtom’s van deze wereld en ook de Nokia app.

    Breng dat dan niet als “de” navi-oplossing die alles wegvaagt.
    #FAIL

  9. @Alfred: Bekijk eens met google maps & panoramio hoe de wegen er daar uit zien. Dan kan je wel begrijpen hoe je daar vast kan komen te zitten als je geen terreinwagen hebt.

  10. Srry hoor , ik weet dat dit een pro-Apple site is. Maar als jij een smartfoon haalt van bijna 650 euro en er zat al een goed werkende navigatie app op, en om wat voor reden dat programma vervangen moet worden. Dan kom je niet met een programma, dat grote fouten heeft en navigatie functionaliteit (O.V.) mist. Zo ga je niet met je klanten om, die goed geld voor de producten neerlegt!

    Moet je in middle of nowhere, alleen vertrouwen met je leven, op een navigatie app op je foon?…. Nee, ook niet erg handig…

  11. @Gilian: Sorry, maar er zat nog geen turn by turn navigatie op, omdat Google dit niet in de iPhone app bouwde. Uit noodzaak moet Apple in korte periode een app bouwen (die gewoon goed) is en data inkopen, want er is te weinig tijd om dit zelf te verzamelen.
    Je vergeet daarnaast dat dit toestel niet alleen maar draait om een navigatie. Apple heeft onze wereld veranderd, door ons de iPhone te brengen. Om ze nu af te vallen, omdat sommige routes niet goed zijn. Kom op zeg.

    Daarnaast kan je ook gewoon een TomTom installeren of 1 van de 50 andere route apps.

  12. Origineel geplaatst door Anthony Wedding
    Apple heeft onze wereld veranderd, door ons de iPhone te brengen. Om ze nu af te vallen, omdat sommige routes niet goed zijn. Kom op zeg.

    Haha mag ik even heel hard lachen. Kom op zeg en doe ff normaal en hou je aan de feiten.
    Apple Maps is een complete fail, dus afgeven daarop lijkt me niet meer dan logisch. En een noodzaak zoals je zegt is onzin. Het contract met Google liep nog ruim een jaar.
    Verder ben ik blij hoor met mijn iphone, maar van dat fanboyachtige gedrag, waarin blind alles wat Apple doet verdedigd word krijg ik de kriebels.

  13. @MAT078: Ok ok, misschien een beetje overdreven, maar om nou te praten over een gevreesde app, kom op! Ik wil meer zeggen dat we het nu allemaal wel weten dat het (nog) niet zo’n beste app is. Het is voor mij in ieder geval niet een minder goed toestel door geworden.

    Btw. werk ook met Android en Google Apps waar ik verder ook tevreden over ben, dus niet alleen een Apple fanboy.

  14. @Anthony Wedding: Ook al zou t zo zijn dat ‘t contract afliep, dit is toch geen goodwill bedrijf ofzo???
    “Ja jongens contract liep af…dus als jullie ff een 1jaartje met deze buggy app kunnen doen, terwijl we de fouten eruit halen…” Kom op zeg!

    Apple heeft geld zat, dan ga je tijdelijk contract met een andere map-bedrijf aan, totdat je je zaakjes op orde hebt, en dan lanceer je pas je eigen map app…

    Hou verder van m’n iPhone, maar al dat goed praten van Apple’s acties door fanboys, word ik soms een beetje moe van. Prettige dag verder…

  15. Origineel geplaatst door Gilian
    Apple heeft geld zat, dan ga je tijdelijk contract met een andere map-bedrijf aan, totdat je je zaakjes op orde hebt, en dan lanceer je pas je eigen map app…

    Haha leuk al deze reacties… Misschien moet je maar eens in de app zelf kijken waar de data vandaan komt. 10-tallen contracten met data leveranciers te vinden zoals, TomTom, DigitalGlobe, CoreLogic enz.!

    Dat is misschien juist hun grote fout geweest. De grootste fout is nog wel het samenwerken met Yelp. Als ergens weinig in te vinden is, is het wel op Yelp.

  16. De nieuwe kaartenapp is de rede dat ik niet upgrade naar IOS6…

  17. @athony, dude yelp is huge in de VS. Alternatief hier is Iens 0.1?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.