Reacties voor: iPhone dit jaar nog niet in Nederland te koop

Volgens de Financial Times gaat Apple de iPhone dit jaar niet in Nederland uitbrengen. Eerst komen Frankrijk, Duitsland en Engeland aan de beurt. Pas in 2008 volgen de andere Europese landen, waaronder Nederland.
Lees het complete artikel → iPhone dit jaar nog niet in Nederland te koop
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Nog langer wachten…

  2. Ik vind het een vaag bericht.
    Waarom zou een provider die het toestel in Duitsland voert, het toestel niet ook in Nederland
    op de markt brengen.
    Zowel T-Mobile, als Vodafone en Orange hebben we hier toch ook.
    Maar tot na januari ga ik niet meer wachten, wat een idioterie.

  3. Als dit allemaal waar is en ik moet wachten tot ergens 2008 en misschien moet overstappen op KPN dan maar geen iphone, met Apple word het steeds erger, ik ben een mac uses van 1987.

  4. Waarom zou je moeten overstappen op KPN?
    Dat is nu net de enige provider die nergens genoemd wordt.
    Het zal vast wel T-Mobile of Vodadinges worde.

  5. Ik denk niet dat een provider zoals T-Mobile in één moeite ook even Nederland meeneemt. Dat zijn afspraken die ze per land met Apple maken. Het wordt wel makkelijker om er eentje in Duitsland te halen, aangezien de simlock toch al gekraakt is. Eigenlijk kun je beter eentje in Engeland halen, want anders krijg je misschien een model met Duitse interface. Ben wel benieuwd of ze die interfacetalen net zo makkelijk wisselbaar hebben gemaakt als op de Mac.

  6. Dan hoop ik maar dat er een nieuwe, op de europese markt gerichte, Iphone is.
    En dat de kleine minpuntjes weggewerkt zijn.
    We moeten zowieso al meer dan 6maanden langer wachten dan de Amerikanen.

    P.s: Staat er niet een foutje in de titel? “Nog geen niet”, dubbele ontkenning?

  7. Spijtig maar dan kan ik nog wat langer sparen 😉

  8. OH MIJN GODDD!!!!

    AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH

    NEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!

    DE PIJN!!!!

    IK HOU HET NIET MEER UIT!!! IK WIL NU EEN IPHONE.

  9. Ik begin nu toch wel erg benieuwd te worden of het Vodafone
    of T-Mobile wordt.
    Zou er deze week niet iets bekend gemaakt worden?

  10. I am tempted to wait til it is available in the UK (it will be 3G, right?) and IF the sum lock is cracked, and IF you can buy it pre-paid, then I will do that. Waiting til 2008 is onzin!!

  11. Jammer maar dit zou wel eens kunnen kloppen als je bedenkt wat er nog allemaal moet gebeuren. De interface moet worden vertaald. Het voorspellende woordenboek dat aan het toetsenbord hangt moet worden gemaakt (of is dit identiek aan het woordenboek in Mac OS X?) samen met nog wat andere aanpassingen aan het de toetsenbord invoer. Dan moet de NL provider Visual Voicemail nog technisch mogelijk maken. En tot slot moet de verpakking en alle handleidingen worden vertaald. Dat kost allemaal tijd. En die opmerking van R.H. dat het met Apple steeds erger wordt slaat nergens op. Je moet je stelling onderbouwen, anders zijn het loze kreten waarop we hier niet zitten te wachten.

  12. @ Marc
    Heel mooi dat je zo veel begrip toont voor de situatie van Apple, maar al die dingen die je opnoemt (die nog gedaan moeten worden om het toestel gereed
    te maken voor de Nederlandse markt) moeten toch ook voor de Duitse en Franse versie gebeuren?

    En hoe zit het eigenlijk met Belgie? Was het niet zo dat koppelverkoop daar niet toegestaan is? Hoe komt het toestel daar dan uit?

  13. Interesseert me allemaal geen reet. IK wil NU een iPhone. Dan maar de engelse versie, zolang er maar 3G op zit, potverdrie, en stereo bluetooth, en een default koppeling met outlook en natuurlijk mms! Oh ja.. en 60 uur batterijduur. En een gratis macbook pro. En een massage van de vrouw van Steve. Issie eigenlijk wel getrouwd vraag ik me nu ineens af?

  14. @ Geo
    Yup, het zal voor alle marken moeten gebeuren. Maar hoe zou jij het aanpakken? Alles tegelijk of stap voor stap en dan beginnen met de grootste markten?

  15. @ Marc
    Eén release, van de Engelse versie, voor héél Europa op dezelfde datum.
    De hardcore fans willen toch Engels en daarna in een tweede fase, de taal versies.
    Dit duurt zo eindeloos lang. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er zó veel tijdverschil zat
    bij het wereldwijd uitbrengen van een dergelijk apparaat, niet bij de Communicators van Nokia
    en niet bij de Treo’s van Palm.

  16. @ Geo
    Ik snap je ongeduld ik had zelf graag ook nu al een iPhone, maar Apple zal het nooit zo doen. Levert niks op. Misschien wat extra verkopen terwijl ze die nu niet nodig hebben. Als het later komt kopen we het ding ook nog wel. En hoe leg je zoiets uit? Stel dat de Consumentenbond het apparaat zou testen. Dan beginnen ze vast en zeker te zeuren over de taal en dat het toetsenbord niet goed werkt omdat het afhankelijk is van het woordenboek en taalalgoritmes. Dat is het gevolg van de keuze voor een soft-keyboard en dat is een verschil met Nokia of Palm, en daarom werk het voor de iPhone anders.

    Jou strategie levert mogelijk negatieve publiciteit op voor Apple. Brei dat maar weer eens recht.
    Veel risico zonder dat het veel oplevert = economisch niet interessant.
    Een product met mitsen en maren op de markt brengen = niet doen, dat begrijpt niet iedereen en past niet bij Apple’s manier van werken.

    Denk eens terug aan de uitrol van de iTunes musicstore. Dat ging ook in stappen. Vergeet niet dat de Europese markt heel anders in elkaar zit dan de Amerikaanse en dat het in dit geval gaat over een complex product bestaande uit hardware, software én services.

    Een troost, we hebben het over het eerste product van een nieuwkomer op de telefoonmarkt. Als de infrastructuur en de servicedeals gesloten zijn gaat het met de volgende modellen vast sneller.

  17. Wat een geluk ik kan in 2008 een nieuw abbo afsluiten hmmm zal wel eentje met Iphone worden denk ik hihihi.

  18. Wacht dan wel tot je zeker weet welke provider de iPhone gaat voeren.

  19. Ik heb geen haast. Liever een iPhone die van alle kinderziektes af is dan eentje die constant kaputt is. Bovendien loopt mijn huidige abbo in April ’08 af, dus tegen die tijd zullen ze wel in NL zijn. Graag wel met Vodafone of KPN… T-Mobile is behoorlijk bagger… :S

  20. ***** mn vodafone is per deze maand afgelopen, ga maar voor blackberry ben ik bang

    belachelijk die mediaplanning

  21. @ Michiel
    Als je abo afgelopen is, hoef je’m niet meteen te verlengen, het loopt dan gewoon door
    voor onbepaalde tijd en je verlengd ’em op het moment dat er meer bekend is
    of/wanneer Vodafone de iPhone gaat voeren.
    Mijn KPN abo is al 6 maanden verlopen.

  22. Dit berichtje had ik ook al bij een andere post geplaatst, maar ook nog maar ff hier dan:

    Frank zegt:

    augustus 1st, 2007 op 16:57

    Ben vanmorgen in de Orange-shop geweest om mijn abonnement te verlengen. Volgens Orange zelf gaan zij de abonnementen voor de iPhone in Nederland verzorgen. Vanaf november 2007 kun je dan bij Orange de iPhone kopen zonder abonnement (dus los toestel) en vanaf februari 2008 kun je bij Orange de Iphone gaan kopen met abonnement. Orange blijkt toch de slag in Nederland te hebben gewonnen. Benieuwd wanneer Orange dit officieel naar buiten zal brengen.

  23. En het toestel is Orange gesimlocked neem ik aan?

  24. Waardeloos zeg,

    Ik had echt gehoopt dat de iphone dit jaar zou komen op de Nederlandse markt

  25. Had ik al gezegd dat ik extreem graag een iPhone wil. Liever gisteren dan vandaag nog. zucht.

  26. Ter info:

    27 June 2007 door Ardy Bullee

    Apple is driftig met Vodafone in gesprek over de iPhone, zo melden anonieme bronnen binnen de mobiele operator aan Bright. De deal hangt nog op een paar punten. Apple wil een gegarandeerde afname iPhones van Vodafone, Vodafone wil dat niet. Apple houdt bovendien vast aan zijn inkoopprijs, terwijl Vodafone meer ruimte wil om zo subsidies te kunnen geven bij abonnementen en Apple op deze manier geen invloed wil laten uitoefenen op de verkoopprijs, die waarschijnlijk rond de 500 euro ligt. De iPhone wordt in december in Europa verwacht. Wil je tegen die tijd een iPhone aanschaffen, dan zul je dus moeten overstappen naar Vodafone als je daar nog geen abonnee bent en een tweejarig abonnement moeten afsluiten. Orange en T-Mobile waren ook in de running als pan-Europese operator maar Apple heeft een voorkeur voor Vodafone. Aanstaande vrijdag start de verkoop van de Apple iPhone bij AT&T in de VS.

    bron: Bright

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.