Reacties voor: DisplayMate vergelijkt scherm iPad mini met Nexus 7, Kindle Fire HD

DisplayMate heeft het scherm van de iPad mini vergeleken met de displays in de Google Nexus 7 en Amazon Kindle Fire HD.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 14 reacties

  1. Gewoon even geduld tot de retina uitkomt. Kan niet lang gaan duren, denk uiterlijk de zomer 2013.

    Gewoon een dikke update, Retina, A6X en betere camera. Net zoals de iPad 2 veel beter is dan de originele iPad en de iPhone 3G een enorme stap was tov de originele iPhone.

  2. Het is gewoon erg jammer dat apple de A6 chip en het retina scherm niet in de iPad mini gestopt heeft zodat er een verschil blijft tussen de iPad mini en de gewone iPad. Je weet alleen nu al welke update de iPad mini volgend jaar krijt, een retina display en de A6 chip, en dan roepen dat de iPad mini nu twee keer zo snel is terwijl ze die snelheid nu al kunnen bereiken..

  3. Als de iPad mini nu al een retina scherm krijgt en A6(X) processor, hoe moeten ze de verschil dan verantwoorden in prijs tussen de iPad mini en de normale??

    Mensen roepen wel dat de iPad mini geen retina heeft, maar vergeten wel dat hij 180 euro minder kost dan de gewone iPad! Als de iPad mini nu dezelfde specs zou hebben als de gewone iPad, dan koopt iedereen toch de kleinere versie als het 180(!!!) euro scheelt. Dan moesten ze de iPad mini een hogere prijs geven. Maar als de iPad mini hoger geprijsd was hadden ze een zeer slechte introductie, het is simpelweg te duur vergeleken met de concurrentie.

    Apple heeft nu een lekkere prijs neergezet met goede specificaties vergeleken met de concurrentie. Vergelijken met de gewone iPad is volkomen onlogisch gezien de prijs. Dat is hetzelfde als een MacBook Air vergelijken met de Retina Pro versie.

    Apple zou volgend jaar een nieuwe versie uit kunnen brengen met een hogere prijs, dan is de keus bijvoorbeeld 50 euro meer voor een retina mini ipv non-retina. Dan zullen meer mensen bereid zijn het te betalen. Als hij nu al 380 gekost zou hebben zou niemand het halen.

  4. Hèhè eindelijk wel iemand die het snapt voor dat ie gaat schreeuwen aaahh geen retina dit dat belachelijk volgend jaar enzovoorts@ASN:

  5. En weer die vergelijking met de Nexus 7… Het bruikbare scherm oppervlak van de iPad mini is bijna 50% (!) groter dan die van de Nexus! Ik heb ze allebei, en het verschil is veel groter dan je denkt. Nexus is flink goedkoper, mooi apparaat, maar zwaarder, kwetsbaarder (2 keer spontaan defect in een maand) en kleiner!

  6. En weer die vergelijking met de Nexus 7… Het bruikbare scherm oppervlak van de iPad mini is bijna 50 procent groter dan die van de Nexus! Ik heb ze allebei, en het verschil is veel groter dan je denkt. Nexus is flink goedkoper, mooi apparaat, maar zwaarder, kwetsbaarder (2 keer spontaan defect in een maand) en kleiner!

  7. En weer die vergelijking met de Nexus 7… Het bruikbare scherm oppervlak van de iPad mini is bijna 50 procent groter dan die van de Nexus. Ik heb ze allebei, en het verschil is veel groter dan je denkt. Nexus is flink goedkoper, mooi apparaat, maar zwaarder, kwetsbaarder – 2 keer spontaan defect in een maand- en kleiner!

  8. En weer die vergelijking met de Nexus 7… Het bruikbare scherm oppervlak van de iPad mini is bijna 50 procent groter dan die van de Nexus. Ik heb ze allebei, en het verschil is veel groter dan je denkt. Nexus is flink goedkoper, mooi apparaat, maar zwaarder, kwetsbaarder – 2 keer spontaan defect in een maand- en zoals gezegd kleiner.

  9. Ik heb zelf de iPad 3. Mijn vriendin sinds afgelopen vrijdag de iPad mini. En ik moet zeggen, wat een geweldig apparaat. Als de mini er eerder was geweest had ik destijds niet de 3 aangeschaft denk ik. Ik vind al de negatieve reacties over het scherm erg overdreven. Zoals hierboven ook al iemand schrijft. Het apparaat kost niet voor niets minder geld. Dat moet ergens in zitten. En om nou te zeggen dat het scherm zoveel slechter is en je er niet aan kunt wennen als je retina gewent bent, nou nee daar ben ik het niet mee eens. De mini is een prima iPad! En ja er zijn betere, maar het lijkt me niet nodig om te gaan zitten wachten tot de mini retina uit komt. Dan kan je blijven wachten, want apple kennende komt er redelijk snel daarna toch wel weer iets beters uit, en weer en weer…

  10. Er zal wel verschil zijn in de technische specificaties, maar het blijft toch ook een kwestie van persoonlijke voorkeur waar je het liefste mee wilt werken. Daarbij speelt natuurlijk ook mee dat de hoge prijs van een ipad mini niet voor iedereen is weggelegd.

    De schermkwaliteis is van alle drie prima. Ik heb de ipad 2 en mn zwager de 3, en geef toe dat het scherm van de 3 beter is, maar maar dat alleen was niet genoeg om meteen naar de winkel te rennen en ook een 3 te halen. De 2 kan zich nog goed meten met alle tablets vd concurrentie. Ik bewaar mn geld ff voor de ipad 5 😉

  11. Maart 2013 zal de retina mini iPad er wel zijn en dan gaat het de 2 andere gewoon wegblazen. Ik heb beidde en ik moet zeggen dat de mini nu niet echt super is.

  12. De Mini heeft dezelfde resolutie als de iPad 2 maar het scherm is kleiner, en dus scherper. Ik heb beide iPads en ik vindt het scherm van de Mini net iets beter dan dat an de iPad 2. Uiteraard is mijn 4S scherm beter omdat dit retina is, maar waarvoor ik de iPad Mini gebruik is het scherm meer dan voldoende. Het is echt de volledige iPad ervaring op klein formaat. Als je na een tijdje de gewone iPad oppakt dan is ook deze weer indrukwekkend (groot) 🙂

  13. Ik heb een Kindle Fire HD, maar mijn iPad mini is toch echt een stuk fijner, puur omdat het scherm gewoon 4:3 verhouding heeft en ook meer praktische oppervlakte biedt.
    Dat 7″ 9:16 scherm van de Kindle lijkt net een kleine kijkdoos, ondanks dat het inderdaad wel scherper qua detail is.

  14. Ik ben een tevreden iPad3 gebruiker (wel balen van de 4th gen, maar ok).
    Heb gisteren tijd kunnen spelen met de iPad mini. Ik was zwaar onder de indruk.
    Pixels merkte ik niets van, ook niet na maximaal zoomen, gewoon strak. Het paste in het zijzakje van m’n jas. Ideaal voor on-the-road
    Ik twijfelde over de iPhone5 (het kleine scherm begint me te steeds meer te storen door het vele gebruik van de iPad), maar plaatje wordt me nu duidelijk:
    Simpele iPhone voor het bellen, met thetering (m’n oude 3G), de mini wifi met thetering voor mobiel gebruik en een nog grotere (11″-13″) voor thuis.
    Bottom line: ik moet me inhouden om een mini te kopen; super device!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.