Reacties voor: DisplayMate over de iPhone 7: ‘Nog nooit zo’n goed scherm gezien’

Het scherm van de iPhone 7 krijgt juichende beoordelingen van de experts van DisplayMate. Nog nooit scoorde een smartphone-scherm zo goed.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 39 reacties

  1. Nou daar worden we dus gewoon blij van!

  2. Ik heb de iPhone vandaag voor het eerst gezien. Het scherm is inderdaad geweldig. Maar veel is natuurlijk alleen te meten en niet direct goed te zien.

  3. “Beter dan welke mobiele monitor” is dan ook beter dan een amoled scherm?

  4. Nice job! Het scherm van de ipad air 2 reflecteerd inderdaad lekker weinig.

  5. Mooi om te lezen dat mijn gevoel wel klopt. Vind het namelijk een erg prettig beeldscherm voor de ogen. Daarnaast maakt de combi camera en beeldscherm de foto’s ook gelijk een stuk mooier 😊. Gister jetski video’s en fotos gemaakt in de schemer met naast me iemand die schoot op 12800 iso. Kon eigenlijk best wel meekomen 😄

  6. @Ad: Dat vraag ik me dus ook af. In het artikel is het soms van alle lcds en soms van alles. Lijkt me trouwens wel moeilijk het contrast van amoled is echt super, vooral voor video.

  7. Oke duidelijk volgend jaar weer geen amoled scherm in de iphone.

  8. Nou overdrijven is ook een vak ik zag bijna geen verschil met mijn 6s.

    Sorry Apple dit jaar trap ik er niet in volgend jaar beter.

  9. Vergeleken met smartphones van andere merken presteert de iPhone veel beter. Sterker nog, het scherm van de iPhone is qua kleurweergave beter dan welke mobiele monitor, tv of UHD-tv die mensen thuis hebben staan.

    Dus beter dan een iMac 4k / 5k..? volgens mij waren deze twee gelijk aan elkaar.

  10. Dan vind ik het wel vreemd dat mijn oude 6 helderder is dan mijn nieuwe 7. De tint van de 7 is warmer en daar werd ook voor gewaarschuwd, maar los van dat vind ik het scherm niet bijzonder veel schelen tov de 6…

  11. Klinkt als een reclame. Maar dan een hele slechte. Echt beter dan amoled? Echt? Het zwart op het iPhone-scherm is echt om te janken hoor. Dat is geen zwart maar zwart met wit/grijze vlekken en bleeding van de backlight.

  12. Ze spreken wel over het beste lcd scherm maar nadien zeggen ze dan maar een iPhone heeft geen 4K (of ander beter scherm) nodig??? En dat zijn experts?
    Hoogtijd dat ze mij dan ergens aannemen want dit is lachwekkend.
    Ik heb de s7 edge gehad en als er nu 1 is die de top is op gebied van scherm en camera is het de S7 Edge wel en de iPhone 7 kan er niet aantippen, aan geen van beiden en ik heb de iPhone 7 nu dus ik heb beide toestellen gisteren nog zitten testen hier. En wat gaan ze dan doen mss? Volgend jaar weer hetzelfde scherm behouden haha, als ze nog minder iPhones willen verkopen dan zijn ze er goed mee bezig. En ik kan u dus zeggen dat je het verschil niet een beetje maar zeer zeer duidelijk ziet tussen de iPhone 7 en de S7 edge in kwaliteit. Experts die dan afkomen maar een iPhone heeft geen ander scherm nodig, wtf zeg. Moeilijk serieus te nemen zo’n mensen.

  13. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  14. Origineel geplaatst door vroem
    Ze spreken wel over het beste lcd scherm maar nadien zeggen ze dan maar een iPhone heeft geen 4K (of ander beter scherm) nodig??? En dat zijn experts?

    Hoogtijd dat ze mij dan ergens aannemen want dit is lachwekkend.

    Ik heb de s7 edge gehad en als er nu 1 is die de top is op gebied van scherm en camera is het de S7 Edge wel en de iPhone 7 kan er niet aantippen, aan geen van beiden en ik heb de iPhone 7 nu dus ik heb beide toestellen gisteren nog zitten testen hier. En wat gaan ze dan doen mss? Volgend jaar weer hetzelfde scherm behouden haha, als ze nog minder iPhones willen verkopen dan zijn ze er goed mee bezig. En ik kan u dus zeggen dat je het verschil niet een beetje maar zeer zeer duidelijk ziet tussen de iPhone 7 en de S7 edge in kwaliteit. Experts die dan afkomen maar een iPhone heeft geen ander scherm nodig, wtf zeg. Moeilijk serieus te nemen zo’n mensen.

    Je ziet absoluut verschil. En dat verschil zit ‘m in de minder goede kleurechtheid van de Samsung-smartphones, aangezien AMOLED blauw uitslaat. 😉

    Wat betreft de resolutie, die heb je inderdaad niet nodig omdat je het verschil absoluut niet zien, behalve bij VR-toepassingen.

  15. Yeah right, et regent klachten over de schermen inmiddels… het scherm in de galaxy in note series is vele malen beter. Voor deze “reclame” is betaald, de 7 heeft hetzelfde scherm als de 6/6s.

  16. @vroem: ze hebben over beste lcd scherm. Ze vergelijken niet met amoled. Lezen is ook een kunst.

  17. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  18. AT; lees nog eens goed; ik begin zelf met te zeggen ze hebben het wel over het beste lcd scherm idd maar nadien beginnen ze maar komkom, een iPhone heeft geen beter scherm nodig want je ziet het verschil niet of nauwelijks, welnu, zoals ik mij nog eens herhaal, je ziet het verschil net heel hard. De iPhone kan niet tippen aan het scherm en de kwaliteit vd foto’s vd S7/Edge. Ik heb ze meerdere dagen beiden in bezit gehad, goed kunnen vergelijken, dezelfde foto’s getrokken enz…
    Ik ben zelf een Apple fan, heb al meerdere iPads gehad, praktisch alle iPhones op de SE, 6s en 7 plus nu heb ik ze al allemaal gehad, zijn er maar weinigen die dat kunnen zeggen en ik heb ook al een paar apple tv’s gehad en een macbook waar ik nu op aant typen ben, ik ben dus vrij grote Apple fan. Het enige verschil is dat ik ook andere toestellen test en een neutralere kijk op de zaken heb dan vele anderen.

    Frits hier is er het mooie voorbeeldje van; heb jij dan een s7/edge gehad? Nee dat heb je niet dus je kan er dan ook niks over zeggen. Met je simpele zever van ik geloof er geen donder van, zegt ene die niet eens de S7/Edge heeft gehad, omg.
    Uw Apple kleppen afzetten, ik heb dat na x tal jaren eindelijk ook eens gedaan, zeker eens doen.

  19. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  20. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  21. @vroem: Het enige wat mooier is op zon AMOLED is zwart. De rest ziet er té uit. Te fel, te veel aanwezig, te nep. Erg jammer want het heeft wel potentie.

  22. Origineel geplaatst door Cihan
    Oke duidelijk volgend jaar weer geen amoled scherm in de iphone.

    Niet eens nodig 👍🏼. Kleuren zijn erg goed, helder zat.. puur om het diepe zwart? Meh.. als het er in zit mooi, maar geen musthave:).

  23. De marketing-trein dendert door…

  24. Origineel geplaatst door Cihan
    Oke duidelijk volgend jaar weer geen amoled scherm in de iphone.

    Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
    Niet eens nodig . Kleuren zijn erg goed, helder zat.. puur om het diepe zwart? Meh.. als het er in zit mooi, maar geen musthave:).

    Je hebt ook nog niet beter gehad beste :-).
    Maar bon, ik ga mijne zuur verdiende tijd daar niet meer insteken. Ik weet waarover ik praar, ik heb sinds dag 1 de S7 Edge gehad tot gisteravond en ik heb het met eigen ogen kunnen zien en zelf testen, ik laat het ook aan andere mensen zien en die zeggen nethetzelfde. Men moet eens verder kijken dan alleen maar Apple/iPhone. Ik zeg niet dat je daarom een ander toestel moet gaan kopen maar enige neutraliteit mag wel vind ik en dat mis ik soms hier.

  25. Tja tot je vr wilt gaan doen. 😕

    Dan is het een heel ander verhaal.
    Apple ziet meer in augmented reality dus zullen we niet snel een hogere resolutie hoeven te verwachten. Tot te veel mensen de iPhone links laten liggen hierom.

    Super dat het zo’n mooi scherm is maar toch mag van mij de resolutie flink omhoog. Al kost dat meer batterij, dan maar een millimeter dikker met ook een betere batterij.

  26. Origineel geplaatst door vroem
    Oef, toch ene die zijn oogkleppen heeft afstaan.

    Ik had eerst gezegd ik ga de iPhone 7 niet kopen, ik heb het dan toch gedaan, puur omdat ik ios wel graag heb en ios10 is gelukkig beter dan zijn voorganger.

    iOS 10 zuigt nogal hoor tegenover 9. Beste iOS was met afstand de latere versies van iOS 7 en 8.

    10 is een wirwar van kleurgebruik en na 8? beta’s lukte het nog niet om een stabiele general te releasen. En ik heb een zakelijke S7. Amoled is qua zwart veel dieper maar de kleuren overig zijn veel fletser en onnatuurlijker. Maar de camera is niets beter. En ik heb nog wel een lijst nadelen of negatieve verschillen.

    En ik word oprecht moe van mensen die schermen (no pun intended) met de prijs van een iPhone en dat je daar dan de hele wereld van mag verwachten. Buiten dat je zelf mag bepalen in de vrije wereld wat je koopt, kijk dan ook even naar wat een losse S7, Note7 en straks de S8 kost. Het kan niemand echt geen bal schelen wat je mening is over de prijs. Duur? Koop ‘m niet. Minder goed? Koop een ander merk. Het kan niemand wat schelen. Je provider niet, je werkgever niet, je ouders niet, het internet niet.

  27. Tijd voor OLED in de iphone 8. dan maken ze een sprong. Amoled, vindt ik te overdreven qau kleur. heb aldoor de neiging om amoled te calibreren naar kelvin 6500. helaas lukt dat niet bij smartphone’s. Amoled blaast alles op en dan krijg je onnatuurlijk effect en kleuren.

  28. @Gonny: Zoals ik het begrepen had moest juist de auto-helderheid uitgezet worden om de hoogste helderheid te halen en niet vice versa.

  29. @Julian: Apple? Het is DisplayMate die deze uitspraken heeft gedaan, die hebben geen moer met Apple te maken. 😛

    OT: dit nieuws doet me toch wel goed. Moet mijn iPhone 7 nog krijgen, maar dan weet ik in elk geval alvast wat ik kan verwachten.

  30. Ik vind dit werkelijk onwaarschijnlijk.
    Heb mijn iPhone 7 teruggebracht naar Apple store en nieuwe gekregen. Het scherm was te donker.
    Eerlijk gezegd is het nieuw toestel niet zo veel beter. Iets minder donker ok.
    Als ik mijn iPhone 6s naast mijn (tweede) iPhone 7 leg, dan springt de 6s er werkelijk uit: véél helderder scherm, en veel mooier en accurater witbalans.
    De iPhone 7 is zó geel, en zó véél minder “brighter”.

  31. Qua kleurweergave hebben ze gelijk. Hele mooie kleuren.
    Het scherm van de plus is ook scherp. Maar die van de 7 “4,7” is niet scherp genoeg.
    Dat zie ik al met alleen lezen. Het is ook de enige reden waarom ik de plus koop. Hoop echt dat de volgende compacte iPhone een beduidend scherper display heeft.
    Daar heb je echt geen vr voor nodig om het verschil van te zien. Alleen naar de scherpte van letters te kijken.

    Met betrekking tot foto’s is er helaas voor halve oplossingen gekozen. 1 camera heeft hele andere kleurbalans, geen stabilisatie, scherpstellen gaat hortend en stotend vaak. Samsung stelt bijvoorbeeld supersnel scherp. De 2e camera op de iPhone is een leuke toevoeging, maar maak het dan ook echt af. Ze moesten weer wat te verbeteren overlaten voor de volgende generatie.

  32. Het beste lcd misschien ja. Maar heb de iPhone 7 naast mijn Galaxy S7 edge gehad en toch echt een wereld van verschil met zo’n Super Amoled. Sorry Apple, maar ik blijf ook dit jaar nog even weg 🙂

  33. Ach ,het wel of niet mee eens zijn of het scherm beter is … ik vind het scherm vd de iPhone 7 net zo mooi als mijn iPhone 6 .het is dat er voor mij te weinig design veranderingen zijn anders had ik hem wel gekocht ,Helaas een jaartje wachten op de waarschijnlijk met de naam iPhone 8 .

  34. @Frits: Geloof het maar wel, het artikel zegt dat het het beste IPS LCD scherm is, niet het allerbeste scherm. De beste schermen zijn en blijven Amoled.

  35. Ik kan erom blijven lachen dat mensen denken dat het scherm van de Galaxy S7 beter is omdat de kleuren meer verzadigd zijn. Je hebt namelijk ook nog zoiets als kleurechtheid. 😉

  36. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  37. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  38. Origineel geplaatst door Oude sok
    Ik kan erom blijven lachen dat mensen denken dat het scherm van de Galaxy S7 beter is omdat de kleuren meer verzadigd zijn. Je hebt namelijk ook nog zoiets als kleurechtheid.

    Eindelijk iemand die weet waar ie het over heeft!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.