Reacties voor: DisplayMate: ‘iPhone 5 heeft beste smartphonescherm’

DisplayMate heeft de iPhone 5 onder de loep gelegd en concludeert: dit is het beste scherm dat ze ooit hebben getest. Vergeleken met de iPhone 4 en Samsung Galaxy S III is het veel beter.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Mooier als de galaxy s 3 is ook niet moeilijk, Die heeft een vies OLED scherm wat voor veel mensen mooi lijkt maar niet mooi is.
    Scherm van de htc one x is bijv veel mooier de kleuren hoe het echt is dan van de s3.

  2. lg optimus G is veel beter, zelfde techniek maar hogere resolutie 1280×768 , iphone 5 scherm is van lg maar met een veel lagere resolutie

  3. Origineel geplaatst door benzine
    lg optimus G is veel beter, zelfde techniek maar hogere resolutie 1280×768 , iphone 5 scherm is van lg maar met een veel lagere resolutie

    Valt te verwaarlozen.

  4. Origineel geplaatst door benzine
    lg optimus G is veel beter, zelfde techniek maar hogere resolutie 1280×768 , iphone 5 scherm is van lg maar met een veel lagere resolutie

    De LG heeft dan ook een 4.7inch…

    De Iphone heeft zelf een hogere pixeldichtheid…326ppi tegenover 320ppi voor de LG
    Wat jij bedoeld zijn de afmetingen van het scherm in pixels

    Besluit Iphone is scherper van beeld

  5. Ligt t nou aan mij of zijn die samsung schermen blauwig?

  6. Wat mij opvalt is dat er bij de S3 meer groene subpixels zijn dan rode en blauwe. Weet iemand toevallig waarom dat is?

  7. Wat mij opvalt is dat de Nokia Lumia 920 niet is meegenomen… Volgens mij knalt de Lumia 920 de iPhone 5 omver…

  8. Origineel geplaatst door Jitse
    ft zelf een hogere pixeldichtheid…326ppi tegenover 320ppi voor de LG

    Dat komt volgens mij omdat het een PenTile scherm betreft. Die hebben altijd veel minder rode en blauwe pixels dan groene. Dit in tegenstellingen tot een RGB scherm waarin het aantal pixels per kleur gelijk is.

  9. Vind de schermen ook niet te vergelijken waardeloze test. Oled is echt gigantisch nep, overloaded qua contrast en totaal andere techniek.

    De Htc One X is daarbij dicht tegen de realiteit. En sowieso de scherm grootte verschilt nogal dus is het ook niet te vergelijken. Ik vind het scherm van de iPhone 5 te klein.
    Het blijft een persoonlijke mening over een scherm.

  10. @remcootje: Dit is precies hoe ik het ook wou zeggen maar kwam er niet op.

  11. In de tekst klopt iets niet men heeft het namelijk over de iphone 4s en als ik de test lees ivm met de vergelijking dan spreekt over de iphone 4 de iphone 5 en de Samsung Galaxy s3 en heeft men het nergens over de iphone 4s. En ik moet toch zeggen dat ik het scherm van de 4s ten opzichte van de 4 toch iets beter vindt niet alleen wat betreft kleur maar ook met betrekking met het weergeven van zwart. En uiteraard is dit mijn persoonlijke mening.

  12. Totdat de nokia lumia uitkomt

  13. Oke dus ze hebben 3 schermen vergeleken waarvan 2 van een Iphone en IPC concludeert dat de Iphone 5 het beste smartphonescherm heeft?

  14. @Reindert: Ehm, het scherm van de iPhone 4S is toch hetzelfde als dat van de iPhone 4, hoor. 😛

  15. Batterij tijd bij max licht scherm en in vliegtuigmodus zonder het draaien van app’s
    iPhone 4 – 7,8hr
    iPhone 5 – 6,6hr
    Samsung SIII – 5,6hr
    Samsung heeft een groter scherm dus daardoor waarschijnlijk een groter energie verbruik. Ben benieuwd of het scherm bij een zelfde schermgrootte als de 4 & 5 minder energie zou gebruiken.
    iPhone 5 gebruikt door het scherm dus aanzienlijk meer stroom dan de iPhone 4 maar de batterij is niet noemenswaardig groter geworden. Ben benieuwd wat de accu van de iPhone 5 ten opzichte van de iPhone 4 en 4S doet?

  16. Dat iphoneclub even de app aanpast aan het nieuwe iphone scherm…zeer irritant doe balken :p

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.