Reacties voor: Acht procent van Nederlandse huishoudens kijkt Disney+

Disney+ is nu een paar weken actief in Nederland. Inmiddels heeft zo'n acht procent van de Nederlandse huishoudens zich aangemeld voor een account. Vooral jongeren en hoger opgeleiden hebben een account gemaakt.

Reacties: 29 reacties

  1. Dit zijn aanmeldingen, maar hoeveel kijken er actief en hoeveel gaan het abonnement houden na 12 november

  2. Wij gebruiken het ook in ons gezin en moet zeggen de kinderen vinden het in ieder geval geweldig. Het aanbod is natuurlijk nog niet enorm en bestaat vooral uit klassiekers.

    Ik zou mijn Netflix er niet voor opzeggen, maar overweeg wel er eerst een Disney abonnement naast te nemen. Of het voor mij uiteindelijk de vervanger wordt van Netflix zal heel erg afhangen van het nieuwe aanbood.

  3. Met het huidige aanbod ik niet. Ze zullen echt tig nieuwe series en films online moeten gooien voor 11 november.

  4. Er moet nog een hoop verbeterd worden! Geen Dolby Vision geen Dolby Atmos. Stotterende beelden!!

  5. Ik heb ‘t wel genomen maar ook meteen weer opgezegd. Ik heb nu letterlijk 1 keer naar een NatGeo documentaire gekeken en dat is het wel. Zie dit dan nog niet als concurrent voor Netflix. Bovendien, vanaf 1 november is er ook nog Apple TV+. Denk dat dat, samen met Netflix en Amazon Prime, voorlopig genoeg is voor mij.

  6. Dit is leuk voor kinderen vanaf 4 denk ik? Die nog niets hebben gezien van Disney? Maar voor iemand zoals ik van 30+ is dit aanbod te mager. Alle Marvel en StarWars en Disney’s films ken ik nu wel. Blijft veel oude meuk over. Netflix blijft mij zo nu en dan verrassen met nieuw spul.

  7. Ik zit al een tijdje op het punt dat mijn lijst met series en films die ik zou willen zien, langer is dan ik nog vrije tijd in de komende 30+ jaren heb. Ik meld me wel aan als ik écht zin heb om weer iets te zien, tot die tijd is Netflix en straks ATV+ genoeg om vrije tijd te “verspillen”.

  8. Disney+ is leuk maar ik vindt het niet fijn werken. Ik heb last van dat die uit het niets gaat bufferen, dus dan weer afsluiten en opnieuw starten. Op mijn 4K OLED zie ik aan de rechterkant en onderin beeld een heel dun wit streepje wat het gewoon niet fijn maakt om te kijken. Daarbij als je vooruit of terugspoelt is het onhandig en traag.

  9. @Eric:

    Dolby Atmos en HDR10 zijn tegen de lanceringsdatum beschikbaar kreeg ik als antwoord op een vraag van mij bereffende dat onderwerp.

  10. Origineel geplaatst door Eric
    Er moet nog een hoop verbeterd worden! Geen Dolby Vision geen Dolby Atmos. Stotterende beelden!!

    Via welke optie kijk jij? Ik heb via mijn Apple TV gewoon dolby vision en atmos.
    Het enige waar ik tegen aanloop is dat “ verder kijken “ niet lekker loopt.

  11. Origineel geplaatst door Danny
    Met het huidige aanbod ik niet. Ze zullen echt tig nieuwe series en films online moeten gooien voor 11 november.

    Voor de 12/11 hoef je geen nieuwe content te verwachten want dan is pas de echte launch datum

  12. Best veel geklaag voor een gratis beta programma.
    Ik vermaak me zeker met gratis! Disney + Beta

    Gaat zeker wel beter worden de komende maanden!

  13. Nu ook het gratis abonnement. Na 12-11 alleen netflix. Meer verschillende soorten series en films. Verwacht dat netflix nog wel gaat reageren na meer concurrentie.

  14. @Eric: Ook hier last op mijn AppleTV 4K van glitchers.

  15. Boven op de slaapkamer nooit haperingen met de ronde Chromecast 2, beneden in de huiskamer wel met de Chromecast 1, terwijl daarmee bv Netflix en YouTube wel zonder bufferen te bekijken zijn.
    Het type Chromecast maakt bij Disney+ dus echt verschil, iig bij mij.

  16. @DD: Dit is niet waar, Disney gaat op 12 november direct nieuwe content toevoegen.. Waaronder (oude) series zoals Quack Pack en Goof Troop. Ook staat op dit moment nog niet elke Disneyklassieker op de dienst, dat zal vanaf 12 november veranderen. Bron: Twitter DisneyPlusHelp

  17. Ik deel een account op het moment met 7 vrienden. Een tientje voor een jaar lang Disney+

  18. Origineel geplaatst door Jordy
    @DD: Dit is niet waar, Disney gaat op 12 november direct nieuwe content toevoegen.. Waaronder (oude) series zoals Quack Pack en Goof Troop. Ook staat op dit moment nog niet elke Disneyklassieker op de dienst, dat zal vanaf 12 november veranderen. Bron: Twitter DisneyPlusHelp

    Dat zeg ik toch? Niet voor 12 november…
    Danny is benieuwd naar nieuwe content voor die datum anders zegt hij op.

  19. @DD: Mijn excuses, dat had ik niet goed gelezen 🙂 We hoeven inderdaad geen nieuwe content te verwachten voor de launch.

  20. Ik hoor hier heel veel gebruikers klagen over de traagheid en het bufferen van de video streams. Al snap ik de klachten, is het misschien ook handig om te weten dat Netflix als een heel stuk zijn met de manier waarop zij hun content bij jou thuis afleveren.

    Zij hebben appliances (servers) bij providers staan om de content snel en zonder problemen te kunnen afleveren bij jou thuis, iets waar Disney hard mee bezig is, om dit ook voor elkaar te krijgen.

    Een leuk artikel om te lezen.

  21. @DD:

    Komt volgende week al nieuwe content. Dan komt Captain Marvel op Disney+ (draaide in maart nog in de bios)

  22. Ik vind het aanbod nog te magertjes en vooral eenzijdig, zeker vergeleken met Netflix.

    Ben bang dat de versplintering weer een hoop piraterij gaat opleveren. Maar weinigen zullen meerdere streaming abonnementen nemen om eens een serie of film elders te kunnen zien. Game of thrones was daar een voorbeeld van.

    In dat kader was het idee van AppleTV+ wel een goede. Hoewel ik de Netflix films erg diep verstopt vind zitten in AppleTV+. Al het direct gepresenteerde aanbod is eigen Apple store aanbod waarvoor betaald moet worden.

    Dat stoort mij nogal en ik gebruik AppleTV+ daarom ook niet

  23. Werkt perfect op Apple TV 4K. Star Wars en sprookjes 🙂 Ook streamen op telefoon werkt vlekkeloosheid

  24. Disney Plus richt zich alleen op het jonge publiek, en op StarWars en Marvel fans. Daardoor is het niet direct te vergelijken met Netflix en Amazon Prime. Disney is waarschijnlijk in de toekomst van plan de streamingdienst Hulu (Fox, ABC) wereldwijd uit te brengen. Wat dan wel direct moet gaan concurreren met Netflix en Amazon Prime.

  25. Ik heb Disney+ en het content bestaat hoofdzakelijk “feel good” films en dat is wel eens een verademing! De serie Violetta (S1 met 80 aflev.) met veel dans en zang is erg leuk vooral voor tienermeiden. Ik blijf hem wel aanhouden want opzeggen gaat per maand dus dat moet geen probleem zijn.

  26. Zit in Spanje met abonnement in Nederland. Ondanks regelgeving kan ik hier niet kijken wat bij Netnix wel kan (beiden op iPhone Xs max)……. Daar waren toch wetten voor….?!?

  27. @Dapaool: maak echt al jaaaaren gebruik van Hulu. Zou het niet meer kunnen missen ondertussen. Ook mijn Netflix account is Amerikaans. Heb ik a langer dan Hulu. Scheelt weer paar centjes in vergelijking met hier…blijf Nederlander he 😉

    En niet teveel klagen over iets dat gratis is mensen. Disney gebruikt dit ook om hun service te finetunen om de officiële launch voor te bereiden…

  28. Origineel geplaatst door Eric
    @Dapaool: maak echt al jaaaaren gebruik van Hulu. Zou het niet meer kunnen missen ondertussen. Ook mijn Netflix account is Amerikaans. Heb ik a langer dan Hulu. Scheelt weer paar centjes in vergelijking met hier…blijf Nederlander he 😉

    En niet teveel klagen over iets dat gratis is mensen. Disney gebruikt dit ook om hun service te finetunen om de officiële launch voor te bereiden…

    Kan je dan wel met Nederlandse ondertiteling kijken? en voor kinderen “Nederlands gesproken”?

  29. Fijn verhaal maar slaat eigenlijk (nog) kant nog wal. De Nederlander is gefocust op “gratis” dus logisch dat er een eerste grote aanloop is, die kan je ook niet vergelijken. Dit artikel had pas na de proefperiode gemaakt moeten worden, heeft nu weinig waarde.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.