Reacties voor: Eén op de tien Nederlanders wil Disney+, vooral jongeren en Videoland-kijkers

In aanloop naar Apple TV+ kijken we ook naar andere video on demand-diensten, vooral als ze in hetzelfde straatje liggen. Je komt dan al snel uit op Disney+. In Nederland blijkt daar heel wat belangstelling voor te zijn: één op de tien Nederlanders wil zich erop abonneren. Vooral jongeren zien het aanbod met Marvel, Pixar en Star Wars wel zitten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 24 reacties

  1. Echt nul interesse.
    Enige wat echt gewoon ***** is, is dat ze al hun marvel series van netflix aan het afhalen zijn om zo mensen over te halen naar hun disney kanaal te komen.

  2. Weer een abonnement erbij, heb zelf allen Netflix maar je hebt zoveel verschillende diensten. HBO/Netflix/Disney/Apple/Google/Amazon, je blijft bezig. Ik vind het niet erg om te betalen voor mijn content maar ga geen 100 euro betalen omdat er op elke aanbieder 1 andere serie staat die ik leuk vind.

  3. Origineel geplaatst door TS
    Echt nul interesse.
    Enige wat echt gewoon ***** is, is dat ze al hun marvel series van netflix aan het afhalen zijn om zo mensen over te halen naar hun disney kanaal te komen.

    Volgens mij gaan die er niet af. Het zijn Netflix originals. Het is wel zo dat ze gestopt zijn met de series, komen geen nieuwe seizoenen meer.

    Zelf snap ik niet zo waarom sommige mensen niet blij zijn met deze ontwikkeling. Ik denk juist dat het goed is dat er meer concurrentie komt. Kan de prijs misschien wel omlaag brengen, maar vooral zorgt het ervoor dat de kwaliteit omhoog gaat (denk ik). En het argument over geld, waarom abonneer je niet op Netflix, kijk je de series die je wilt en stop je dan het abonnement. Vervolgens neem je een abonnement op Disney+, kijkt daar alles wat je wilt en stop het abonnement weer. Dat lijkt mij een prima methode voor mensen die niet meer geld uit willen geven.

    Ik denk dat ik prima kan leven met meerdere diensten en ben wel bereid daar meer voor te betalen. Ik kijk niet overdreven veel films en series, maar als ik op de bank plof wil ik gewoon een breed aanbod hebben om uit te kiezen. Ik heb regelmatig films gehuurd en dan kost het 4-5 euro per film. Doe je dit meerdere keren per maand dan zit je zo aan de 30 euro. Heb ik een abonnement op Netflix en Disney+ betaal ik zelfs minder en heb ik onbeperkte toegang. Spot goedkoop allemaal, het is maar hoe je het ziet 😜

  4. Ik heb hier zeker wel interesse in. Zeker nu The Disney Company zoveel fusies is aangegaan met als een van de laatste aanwinsten 20th Century Fox. Ik ben er vanaf dag 1 bij

  5. Ik zou willen weten wat er allemaal te zien is bij Disney+ en hoe groot het aanbod is. Dan wil ik mijn Videoland abonnement wel opzeggen. Het aanbod van Videoland is om te janken. Meeste kan je ook op Netflix terug kijken of (in mijn geval) via Ziggo Film en Series.

    Verder ben ik wel blij ook blij met mijn Netflix abonnement, hopelijk komt er ooit een studenten abonnement aan.

  6. Ik geloof zo’n onderzoek eigenlijk maar half. Het is niet voor te stellen dat dit een representatief onderzoek is. Het kan bijna niet zo zijn dat nu al 1.7 miljoen mensen hier übehaupt een gedachte aan heeft gewijd, laat staan weet dat zij hier voor gaan kiezen . Volgens mij komen in zo’n onderzoek vooral de early-adapters “aan het woord”. Of zit ik er helemaal naast?

  7. Ik zal Disney+ ook aanschaffen vanaf dag een. Wat je wel gaat krijgen is dat je abonnementen gaat delen. Dit doen wij al met Netflix en Videoland. Anders wordt het toch een aardige kosten post. 1,5 jaar geleden nam ik alleen internet bij KPN en ben overgegaan naar NLziet en internet. Langzaam aan zijn er dus weer abonnementen bijgekomen. AppleMusic Family hebben we ook nog eens. Tel maar op wat dat allemaal kost. Ik ben van mening dat als diensten €5 per maand hanteren ze meer omzet kunnen draaien doordat minder mensen de behoefte hebben om dan hun abonnement te gaan delen.

  8. Ironische wel dat de reden dat Disney van Netflix is afgestapt is omdat ze vonden dat Netflix teveel macht kreeg. Nou als je het plaatje van Disney nu eens bekijkt waar zij allemaa controle over hebben…dat is nogal wat.

    Verkijk je niet op het feit dat Disney 1 VOD die st is, want ze hebben verschillende abonnementen om de content te bekijken. Denk maar niet dat je voor € 10 alle content kan zien. Abonnementen beginnen bij € 7 dacht ik en lopen op tot …

  9. Ik blijf lekker bij kodi

  10. Disney is door de overnamen van een aantal studio’s echt een “ziekte” voor de film industrie. Marvel lgbt politiek correct gezeik, hoop fox titels worden geschrapt.

    De vraag of er überhaupt nog bepaalde R-rated of hoger films komen is de vraag. Disney ziet alles liefst PG13 rommel. Oh en laten de talloze zinloze remakes niet vergeten 🤣

  11. @Omar: En ik bij usenet.

  12. Zal het direct aanschaffen als het beschikbaar is in Nederland. Past mooi in het rijtje:

    – Netflix
    – Videoland
    – NLziet
    – Plex (eigen bibliotheek)
    – Disney+

    Ben heel benieuwd.

  13. Eigenlijk zag ik nog veel liever HBO now voor Nederland beschikbaar komen, Netflix, Amazon, Videoland….Ik vindt het allemaal maar zo zo…

    Nu ben ik eigenlijk verplicht om van provider te wisselen alleen voor HBO, mijn huidige bevalt me eigenlijk prima.

    Disney+ ? Ben benieuwd, ben bang dat ik vooral de goede films allang in mijn bezit heb (Marvel)

    We wachten wel af.

  14. Geen interesse. Teveel losse apps allemaal. Niks voor mij. TV kijken we amper. Kunnen het niet wegdoen het TV abbo, want bij Delta kun je niet alleen internet nemen.
    Over Netflix het meest tevreden. Videoland wat minder. Maar delen we met andere familie leden die elders wonen, wat behoorlijk de prijs drukt. Anders vindt ik het te duur.

  15. Disney+ lijkt me stukken interessanter dan AppleTV+. Wij overwegen idd een abo naast onze Netflix abonnement.

  16. @HJ: jij gaat uit van 17 miljoen inwoners maar je moet natuurlijk niet alle leeftijdscategorien meetellen. De jongeren groep in dit onderzoek is vanaf 19 jaar. Ook 65+ zal niet tot de onderzoeksgroep behoren. Hiermee valt al een heel groot deel van de bevolking af. Verder is 1 abonnement binnen een gezin al gemiddeld voor 3 personen.

  17. @Tjeu: is niet nodig HBO is gewoon te verkrijgen je moet alleen weten hoe;-)

  18. Weet je wat geweldig is de TV app van apple! Als je weet hoe hem te gebruiken is alle content voor handen!

  19. Doe al half jaar om half jaar met Netflix en Videoland, gaan we het jaar gewoon in 3e verdelen….

  20. @Jasper: ik denk dat dit met de jaren steeds erger gaat worden totdat er op een gegeven moment de mensen daar ook weer klaar mee zijn….

  21. Hier staat voor 95% Tv uit, nog af en toe enkel Netflix. Voor films ga ik liever naar de bioscoop 🍿

  22. @Patrick: wellicht handiger dan ook een beetje aan te geven hoe of waar meer te vinden is?

  23. @Rv: Ja dat is natuurlijk wel zo, maar dan moet je niet als kop boven het stuk zetten: Eén op de tien Nederlanders…. dat is nogal suggestief.

  24. Origineel geplaatst door Roy
    @Patrick: wellicht handiger dan ook een beetje aan te geven hoe of waar meer te vinden is?

    Zorg dat je bij Amazon een USA account hebt dan komt alles goed;-)

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.