Reacties voor: Disconnect privacy-app is nog strenger tegen cookies en adtrackers

Dissoneert heeft de iPhone-app om veilig te kunnen internetten, verbeterd. Het is makkelijker geworden om malvertising (advertentiediensten) buiten de deur te houden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Spellchecker of predictief toetsenbordje ingeschakeld? “Dissoneert CEO” – Neem aan dat “Disconnect” bedoeld werd…

    Mooi initiatief overigens, erger me meer en meer aan ads die wel akelig lang en dicht bij mijn surfgedrag aansluiten. Lijkt recent wel erger dan ooit tevoren, en werkt (bij mij iig) averechts. Één webshop ihb waar ik serieus overwoog aantal aankopen voor serieus bedrag te doen komt zo vaak langs in ads op totaal onverwante webpagina’s dat ze hard zakken op mijn voorkeurslijstje en even hard stijgen op mijn irritatielijst…
    Ontbreken van app in playstore zegt ook veel over Google trouwens (al weten we natuurlijk al langer hoe die tegenover privacy staan)

  2. @Ferryman: Oeps, ‘mooi initiatief’, jawel, maar wel een beetje prijzig… net de prijs in de app store voor de in-app aankoop (abonnement!) van paid features gezien :-O

  3. Er zijn maar twee business modellen over op internet. Bedrijven die je persoonlijke gegevens maximaal uitmelken, bv, Google, Facebook, Twitter etc, en bedrijven die je privacy beschermen en dus op een andere manier geld moeten verdienen. Apple via hardware, Disconnect, 1Password, Tomtom met geld vragen voor een abonnement of app.
    Als je dat veel vindt kun je je afvragen wat Google en Facebook met je gegevens doen dat ze er zoveel aan verdienen?

  4. @Gert: Ehm, ontzettend doelgericht adverteren?

  5. Klik op “upgrade to protect” en dan “restore” en dan heb je volledige versie

  6. @Anthony: als dat zo is, lekker veilig is het dan. Hebben ze hun eigen app niet eens op orde.

  7. Haha restore werkt idd (iig tot 16 december) maar wat ik me afvraag is hoe die trackers allemaal op mijn iPhone staan (ongeveer 13 stuks) terwijl al mijn apps zijn afgesloten?

  8. @johandederde: er staat bovenaan Example app: Flashlight. En daar zijn die trackers van

  9. Origineel geplaatst door Anthony
    Klik op “upgrade to protect” en dan “restore” en dan heb je volledige versie

    Hallo Bobbers,
    Dat heet introductiekorting. Vanaf 16 december wordt die €4,99 per maand afgeschreven. De prijs voor internet-privacy anno 2015.

  10. @James: Yep, met over jouw gedrag verzamelde gegevens die zij voor veel geld verkopen of je wilt of niet.

  11. Origineel geplaatst door Gert
    Er zijn maar twee business modellen over op internet. Bedrijven die je persoonlijke gegevens maximaal uitmelken, bv, Google, Facebook, Twitter etc, en bedrijven die je privacy beschermen en dus op een andere manier geld moeten verdienen. Apple via hardware, Disconnect, 1Password, Tomtom met geld vragen voor een abonnement of app.
    Als je dat veel vindt kun je je afvragen wat Google en Facebook met je gegevens doen dat ze er zoveel aan verdienen?

    Mooi gezegd! Maar is het niet triest dat je je privacy niet bij de grote spelers kunt ‘afkopen’?
    Dan zijn dit soort apps niet meer nodig.
    Ik heb bijvoorbeeld Fastmail en betaal daar graag 30 euro per jaar voor om m’n mail ook echt privé te houden. Die optie is er bij Google, Yahoo, Microsoft etc. niet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.