Reacties voor: Digitimes: twee nieuwe iPads in januari met batterij die twee keer zo lang meegaat

Volgens Digitimes komt Apple begin volgend jaar (26 januari 2012 om precies te zijn) met maar liefst twee nieuwe iPads op de markt: een goedkoper en een duurder model, beide voorzien van een snellere A6-processor, een beter scherm met hogere resolutie en een batterij die twee keer zo lang meegaat evenals betere camera's (5- en 8-megapixelvarianten).
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Hmmm, dus enige verschil tussen de 2 versies is de camera?

  2. @Wimsan:

    ik denk meer 7inch en een 9.7 inch komt.

  3. Lijkt mij onmogelijk om dit voor dezelfde prijs te kunnen aanbieden…

  4. Als de batterij twee maal grotere capaciteit krijg hoeft dat niet te betekenen dat hij ook twee keer zo lang meegaat. Als Apple er een retina display in zet met sterkere processor en extra achtergrond verlichting dan zal dit meer energie verbruiken dan een iPad twee. Trouwens de dual-led zetten ze er niet in voor extra verlichting maar om de zelfde sterkte te houden omdat een retina display minderlicht door laat.

  5. @Kevin, volgens de tekst gaat het om 2 x 9.7″ dus allebei even groot :

    Volgens Digitimes gaat het om twee 9,7-inch modellen met een hogere “QXGA”-schermresolutie

  6. Er zijn al JAREN geruchten over een goedkopere lijn iPhones, en een nieuwe goedkope Macbook lijn… lijkt me dat deze daaraan toegevoegd kan worden, want Apple heeft nog nooit iets gemaakt dat een budget-uitvoering is van een bestaand product.

  7. @lichtgroen: een snellere processor leidt juist tot minder stroom verbruik, de processor heeft dan veel minder moeite met de meeste handelingen.

  8. miereknneukmodes

    kan je

    1536 bij 2048 pixels

    even omdraaien naar

    2048 bij 1536 pixels

    wel zo logisch toch?

    /mierenneukmodes

    Ik denk, en ja nu is het ook weer hard gissen geblazen, dat het verschil tussen goedkoop en duur de resolutie van het display zal zijn… niet ALLEEN maar de camera… iemand?

  9. Origineel geplaatst door Nigel
    @lichtgroen: een snellere processor leidt juist tot minder stroom verbruik, de processor heeft dan veel minder moeite met de meeste handelingen.

    Zo simpel werkt het nou ook weer niet.

  10. Origineel geplaatst door Nigel@lichtgroen: een snellere processor leidt juist tot minder stroom verbruik, de processor heeft dan veel minder moeite met de meeste handelingen.

    Zoals hierboven al genoemd. Zo simpel werkt dat niet.

  11. @FDJ Ik geloof óók niet dat er begin volgend jaar iPads zullen worden aangekondigd in 2 beeldformaten.
    Maar om nou te stellen dat Apple “nog nooit iets gemaakt dat een budget-uitvoering is van een bestaand product.” gaat me wat te ver…
    Check: http://www.apple.com/ipod/

  12. Natuurlijk komen ze met twee modellen; zwart en wit

    En altijd beter en sneller en natuurlijk voor de zelfde prijs. De concurentie zit niet stil; de ipad is de koploper in tabletland. Als ze bij een nieuw model ook een hogere prijs gaan vragen, zullen ze zichzelf de markt uit prijzen. De ipad zoals die nu geprijsd is, zit naar mij idee op de rand. 50 tot 100 eur meer is over de rand. Dan zal de massa toch voor de lesser gods als de samsung of zo kiezen.
    Commercieel gezien is het dan beter om minder marge te draaien per apparaat maar daardoor wel de concurentie voor te blijven en dus op het einde meer winst te behalen dan wel te behouden.

  13. Mijn echtgenoot wil opeens een iPad. Ik word dan ook nerveus van die nieuwe-iPad-geruchten want ik zou stevig balen als er een maand (of twee) na aanschaf opeens een betere iPad in de schappen ligt.

  14. Ik zie het wel als ie gewoon in de winkel ligt.. 😉

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.