Reacties voor: DigitalStrom stopt smart home in een kroonsteentje

DigitalStrom is een nieuwe aanbieder voor smart home-oplossingen. Het bedrijf stopt chips in kroonsteentjes en kan zo alles aansturen via een app.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Ik dacht dat dit al enkele jaren in België aangeboden werd, One home control heet het

  2. Origineel geplaatst door Laurent
    Ik dacht dat dit al enkele jaren in België aangeboden werd, One home control heet het

    De wesite is:
    http://onesmartcontrol.com/

  3. Twee dingen, ze zijn wel degelijk zelf te bestellen op internet, en dan zie je gelijk dat het vrij prijzige kroonsteentjes zijn van €80 per stuk. Maar buiten dat vindt ik het een leuk systeem en zie het zeker wel zitten.

  4. Ikzelf ben voor mijn toekomstige huis opzoek naar een domotica oplossing. Deze heb ik ook zitten bekijken maar dit is toch wel erg prijzig vergeleken met bijv. KlikAanKlikUit.

    Nadeel van KAKU is wel dat veel zaken op batterijen werken, voornamelijk de schakelaren enzo.

  5. Dit lijkt me een ideaal systeem! Inderdaad lijkt mij dit hetzelfde als onesmartcontrol.

  6. Origineel geplaatst door Rido
    Ikzelf ben voor mijn toekomstige huis opzoek naar een domotica oplossing. Deze heb ik ook zitten bekijken maar dit is toch wel erg prijzig vergeleken met bijv. KlikAanKlikUit.

    Nadeel van KAKU is wel dat veel zaken op batterijen werken, voornamelijk de schakelaren enzo.

    Ik heb mijn hele huis met KAKU aan elkaar hangen en er werkt maar 1 ding met een batterij en dat is de Afstandsbediening in de woonkamer.

    De rest gaat allemaal gewoon via de stroom in de contact dozen of lamp fittingen en met apps.

    Eventueel kun je alles aansturen via een centrale unit. Zoals bv die van HomeWizzard

  7. @Rido: je kan dit niet vergelijken met klik aan klik uit. Dat is (met alle respect) een domme rf systeem. Dat wilt zeggen dat die doet wat die moet doen. En meer dan dat mag je ook niet verwachten. Digital strom is de ontwikkelaar en bedenker van de chip in de kroonsteen. Een aantal merken zoals one smart control hebben een eigen omgeving gebouwd rondom deze Kroon steentjes. Hun ambitie is om deze chip ooit standaard in alle apparaten te bouwen. Zelf vind ik dit een geniale oplossing waarbij je van je stroomnet een bus systeem kan maken. Zelf ben ik niet zo van powerline oplossing voor mijn grote data verkeer(beeld), trek altijd liever nog even een netwerkkabel en werk die netjes weg. Echter gebruikt een commando voor verlichting ongeveer max 100kb en daar is dit geniaal voor. Wat ook leuk is aan dit systeem is dat je eenvoudig kan programmeren dat jouw Deurbel door je sonos speakers klinken. Handig voor als je zometeen in de tuin zit of op zolder bezig bent.

  8. @Donstil: Elke zender heeft een batterij bij KaKu, dus ook een unit die je achter een schakelaar bouwt die apparaten op afstand bedient. Echter, de unit die je achter een bestaande schakelaar inbouwt werkt op het lichtnet

  9. Leuk systeem dat “eenvoudig” te installeren is.
    Door het gebruik van het bestaande leidingwerk en herhaling van het verzenden van de opdrachten is signaaloverdracht gegarandeerd.
    Dit domotica systeem is voor bestaande installaties een ideale oplossing.

    Ook wat betreft de uitstraling hoeft niks te veranderen. De ingangen kunnen met ieder merk schakelmateriaal aangestuurd kan worden.

    De prijs-kwaliteit verhouding is prima wanneer je een goed werkende betrouwbare installatie wilt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.