Reacties voor: Dief loopt in de val dankzij Find My iPhone

Find My iPhone levert regelmatig leuke verhalen op, van mensen die hun iPhone onder aparte omstandigheden terugvinden.
Lees het complete artikel → Dief loopt in de val dankzij Find My iPhone
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 46 reacties

  1. Als dief kan je toch de find my Iphone en het mobile me account verwijderen?

  2. Origineel geplaatst door Niels
    Als dief kan je toch de find my Iphone en het mobile me account verwijderen?

    Niet als je een wachtwoord ingesteld hebt, wat overigens sowieso aan te raden is.

  3. Tsja, feitelijk is er hier geen sprake van diefstal. Nikos heeft zijn telefoon laten liggen en iemand anders heeft deze eerlijk gevonden.

    Natuurlijk moet je trachten om een gevonden voorwerp aan de rechtmatige eigenaar te retourneren maar een iPhone blijft nou eenmaal een verleidelijk apparaat nietwaar?

  4. @Niels: Dat kan, tenzij je dit met beperkingen beveiligd. Dit zou ik ook iedereen aanraden. De dief kan natuurlijk altijd het toestel uitzetten. Ik ben benieuwd of er ook een app is die het uitzetten van het toestel tegengaat door bijvoorbeeld een code te vragen..

  5. Je kan ook gewoon ervoor zorgen dat er een wachtwoord staat op het verwijderen van apps, dan hoef je niet steeds je wachtwoord in te voeren elke keer dat je wat wil checken op je iPhone..
    (voor de mensen die dat heel erg irritant vinden)

  6. Moet die man dan door de tent gaan roepen van wie die iphone is.dan hoor je 10 man zeggen is van mij.. Mischien was hij daarmee wel na de politie gegaan na het eten.en dat ding afgegeven…..( wie weet).

  7. kun je een met lock-code beveiligde iphone wel gewoon via itunes herstellen eigenlijk? Als dat zo is heeft ‘find my iphone’ toch uberhaupt weinig kans van slagen?

  8. Zijn zonnebril die hij kwijt was staat op zijn kop. Dus hij is doof en blind.

  9. @Boxerrip Dan vraag je toch of een van die 10 nep eigenaars het telefoonnummer kan geven om daarmee de iPhone over te laten gaan. Daarmee heb je een redelijk bewijs dat het iemands eigen iPhone is.

  10. Haha best lullig

  11. @peer:
    Ja, dat kan, alleen je moet de telefoon dan wel in DFU modes zetten.
    En dan ben je er ook zeker van dat alles wat de vorige eigenaar ingesteld heeft verwijderd is.

  12. Dubieus verhaal. Die dude heeft m zelf laten liggen, die man had na de koffie wel naar de politie kunnen gaan enz. Ik persoonlijk had de phone aan de manager gegeven met mijn naam zodat bij niet reclaimen deze van mij zou worden. Lijkt me het eerlijkste. Vergeten is als verliezen: gewoon niet slim.

  13. Klopt het dat je Find my Iphone alleen kunt gebruiken als je een apparaat hebt dat ook werkt met ICloud, en niet als je alleen een Iphone, of in combinatie met een Macbook OS X 10.6.8, hebt?

  14. Mijn vraag is hoe je dat signaal af kan laten gaan als jij je iPhone kwijt bent? Er vanuit gaande dat je niet nog een iPhone of iPad bij je hebt als je ergens koffie gaat drinken??

  15. @Freek:

    Hij die enig goed dat geheel of ten dele aan een ander toebehoort wegneemt, met het oogmerk om het zich wederrechtelijk toe te eigenen, wordt, als schuldig aan diefstal, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

    Artikel 310 Wetboek van Strafrecht

    Onder wegnemen wordt verstaan: het daadwerkelijk pakken van het goed. Naar Nederlands recht was dit dus wel degelijk diefstal.

  16. En dan miet die manager ook maar eerlijk zijn…. Is ook geen optie..dus

  17. En dan moet die manager ook maar eerlijk zijn…. Is ook geen optie..dus

  18. @Harley1968; scherp! Hahahaa

  19. Ik zou naar de manager gaan en dan aangeven dat ik een iPhone heb gevonden mijn gegevens achterlaten mocht die gene die zijn iPhone kwijt is daarheen gaan dan kunnen ze mijn gegevens doorgeven en dan kunnen ze bij mij bewijzen dat dat hun iPhone is.. en dat hetzelfde bij de politie.. mocht er na een jaar nog niemand zijn geweest dan is het jouw eigendom geworden.

  20. Origineel geplaatst door Freek
    Tsja, feitelijk is er hier geen sprake van diefstal. Nikos heeft zijn telefoon laten liggen en iemand anders heeft deze eerlijk gevonden.Natuurlijk moet je trachten om een gevonden voorwerp aan de rechtmatige eigenaar te retourneren maar een iPhone blijft nou eenmaal een verleidelijk apparaat nietwaar?

    LOL en hoe denk je dit goed te kunnen praten voor een rechter?

    Origineel geplaatst door franzz
    Dubieus verhaal. Die dude heeft m zelf laten liggen, die man had na de koffie wel naar de politie kunnen gaan enz. Ik persoonlijk had de phone aan de manager gegeven met mijn naam zodat bij niet reclaimen deze van mij zou worden. Lijkt me het eerlijkste. Vergeten is als verliezen: gewoon niet slim.

    Onzin, als jij een iPhone vindt in een winkel, ga je dan helemaal naar de politie of geef je het af achter de kassa?
    Overigens “wordt” een telefoon niet van jou als je die aan een winkelmanager geeft. Het “is” niet van jou en dus “wordt” het dat ook niet. Lijkt mij dat het naar gevonden voorwerpen of politie gaat.

  21. @peer:

    Hee ben jij peer KL uit DDDDL?

  22. Origineel geplaatst door Freek
    @Harley1968; scherp! Hahahaa

    nou niet zo.
    Als je goed kijkt zie je op tafel, naast die beker van Starbucks, ook een zonnebril liggen. die zullen ze wel zijn vergeten, en niet de zonnebril die zich op het hoofd van de man bevindt.

  23. Wat een lul-verhaal. Had hij dan een tweede telefoon bij zich om find my iphone te gebruiken en het alarm in te schakelen?

  24. Origineel geplaatst door Freek@Harley1968; scherp! Hahahaa

    Nee hoor, goed lezen!
    Zijn vrouw kwam terug en aangezien er op de foto nog een zonnebril te zien is, lijkt het me aannemelijk dat het om die zonnebril ging.

  25. Hij had zeker niet “Find My Zonnebril” geïnstalleerd?

  26. Dat komt dus door de crisis hè

  27. Een gevonden telefoon meenemen wordt wél gezien als diefstal. Heb dit van dichtbij meegemaakt toen ik in een supermarkt werkte. Een medewerker had zijn telefoon gebruikt als rekenmachine en vervolgens ergens, per ongeluk, laten liggen. Een klant zag de telefoon liggen en heeft deze meegenomen.
    Politie is ingeschakeld, camera beelden zijn bekeken en vervolgens werd deze klant dus meegenomen naar het bureau.

  28. En 30 min later werd deze klant weer netjes door de politie thuis gebracht……

    Origineel geplaatst door KevinEen gevonden telefoon meenemen wordt wél gezien als diefstal. Heb dit van dichtbij meegemaakt toen ik in een supermarkt werkte. Een medewerker had zijn telefoon gebruikt als rekenmachine en vervolgens ergens, per ongeluk, laten liggen. Een klant zag de telefoon liggen en heeft deze meegenomen.
    Politie is ingeschakeld, camera beelden zijn bekeken en vervolgens werd deze klant dus meegenomen naar het bureau.

  29. @raymond. Goed lezen haha. Er staat niet dat de vrouw terug kwam. Ze kwamen terug. Maar scherp dat diegene de zonnebril op tafel ook zag liggen.

  30. Die man was geen dief, maar een vinder, misschien was hij er wel mee naar de politie gegaan. Hoe kun je nou je iphone laten slingeren!!! Dit soort mensen vooral toegang tot dit soort fora weigeren. Eigen schuld, dikke bult.

  31. Of de dief had de iPhone uit kunnen zetten DUH!!

  32. Ik zou iedereen(met een jailbreak) igotya aanraden. Ken je gewoon via cydia downloaden. In combinatie met find my iphone, is t de beste beveiliging.

    Wanneer je een codeslot hebt, en je telefoon staat vergrendeld, en iemand toetst de verkeerde code in, wordt er stiekem een foto gemaakt van diegene, en per email wordt de foto en plaats van diegene naar je gestuurd.

    Ook kan je instellen dat wanneer je telefoon vergrendeld staat, deze niet uitgezet kan worden.

    En zo zijn er nog meer dingen mee te doen. Het is een super programma.

  33. Whaha en al zou je hem ‘stelen’ dan kan diegene die hem gevonden had op elk moment zeggen ‘ik was van plan hem terug te geven zodra ik de eigenaar achterhaald had’ en dan is hij onschuldig, want zo gaat dat in Nederland;)

  34. Origineel geplaatst door pompino
    Ik zou iedereen(met een jailbreak) igotya aanraden. Ken je gewoon via cydia downloaden. In combinatie met find my iphone, is t de beste beveiliging.Wanneer je een codeslot hebt, en je telefoon staat vergrendeld, en iemand toetst de verkeerde code in, wordt er stiekem een foto gemaakt van diegene, en per email wordt de foto en plaats van diegene naar je gestuurd.Ook kan je instellen dat wanneer je telefoon vergrendeld staat, deze niet uitgezet kan worden.En zo zijn er nog meer dingen mee te doen. Het is een super programma.

    En herstellen met iTunes?? Lukt dat dan ook niet??

  35. Volgende x misschien de tel uitzetten.

  36. Heeft apple ook een oplossing voor al die miljarden die we in Athene kwijtraken?

  37. Wellicht dom je iPhone te laten liggen, zoiets heiligs vergeet je toch niet.
    Eigelijk is het eerlijk gevonden, maar het beste is het om af te geven bij de balie niet zo sneu,
    Maar wel prachtig dat “Find my iPhone” er is 😉
    Ik heb het zelf ook is gebruikt toen ik hem kwijt was in huis 😉
    Love iOS5

  38. Gek dat t gezicht is afgedekt met een zwart blokje, de hele wereld kan de man gewoon zien op FBook. Gekke redactie die iPhoneclub.

    zie hier: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150673770833266&set=p.10150673770833266&type=1

  39. Tegenwoordig kan je een iphone bijna niet meer jatten als die vent nou slim wAs geweest telefoon uit thuis aan de pc hangen dfu mode aan restore en weg is find my iphone

  40. @Freek en Henk,

    het betreft geen diefstal maar verduistering 😉

  41. Ik heb zelf een iPod en was hem laast ook kwijt nu had ik mazzel maar als je niks van dat Find my iPhone of weet is het een gekloot om dat ding terug te vinden

  42. @iDMi:

    Ja dat kan wel.

    Maar voordat die persoon naar huis is gegaan en hem aan itunes gekoppeld heeft, zal jij toch wel allang in de gaten hebben dat je iphone weg is?

  43. Find my iPhone is volkomen nutteloos als je telefoon door een notoire dief gestolen word..: simpelweg de telefoon uitzetten en de telefoon is niet meer te traceren. Wat nog erger is, zelfs met een schermblokkade, pincode, kan de telefoon uitgezet worden! Iets wat ik nooit heb geweten.

  44. @Jacq: batterij eruit halen? duh?

  45. @petje: Je moet het verhaal even lezen. Hij zat er met een groep ontwikkelaars en één van die ontwikkelaars pakte zijn laptop erbij. Graag geen onzinnige reacties posten, dit voegt niks toe.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.