Reacties voor: Deze berichtenapps lekken persoonlijke data en trekken je batterij leeg

De grootste boosdoeners kun je al raden
Een onderzoek laat zien dat je met het uitwisselen van een linkje soms persoonlijke data kunt vrijgeven. Ook kunnen de apps veel meer data verbruiken en je batterij leegtrekken. Facebook Messenger en Instagram zijn daarbij de grootste boosdoeners. Ook LinkedIn krijgt een veeg uit de pan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Signal en Threema zijn ook vermeldenswaardig naast WhatsApp en iMessage. Maar waar is Telegram?!?

  2. Wat goed dat jullie dit soort overzichten hier publiceren. Voor mij namelijk redenen om zo’n app er af te gooien (In dit geval niet nodig, want ik had alleen iMessage en Whatsapp op mijn iPhone staan).

  3. Interessant om te weten dat er zo’n verschillende methodes worden gehanteerd! Zeker het stukje over ‘niet te achterhalen’ urls zet me aan het denken..

  4. Heel apart dat Telegram er niet tussen staat.

  5. (Red.) Toegevoegd dat Snapchat en Telegram in het gelinkte onderzoek ontbreken.

  6. En nu nog de privacypolicy erlangs leggen en dan blijven alleen iMessage en Signal over.

  7. Dan heb je regering Trump die een oorlog tegen WeChat en TikTok voert, terwijl die hier als beste uit de bus komen. Ondertussen heb je Facebook en Instagram…

  8. Nu ben ik helemaal benieuwd hoe Synology Chat functioneert. Ik ben van threema afgestapt omdat die open source ging/gaat/wil gaan.

  9. @iSan: dat is idd het eerste wat mij opviel, waar is telegram.

  10. Origineel geplaatst door aeensing
    Nu ben ik helemaal benieuwd hoe Synology Chat functioneert. Ik ben van threema afgestapt omdat die open source ging/gaat/wil gaan.

    Dat maakt me dan wel weer erg nieuwsgierig, omdat opensourcesoftware in het algemeen als de betere keuze geldt; althans, vanuit het oogpunt van controle op werking onder de motorkap.

  11. Ik ervaar dat als ik iCulture open, de batterij snel leeg raakt. Dit is al een poos zo, maar hoor hier niemand over. Ben ik de enige?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.