Reacties voor: Deze apps en diensten moet Apple zelf inbouwen volgens iCulture-lezers

We vroegen de iCulture-lezers naar de apps en functies die ze nog missen in iOS. Welke bestaande diensten zou Apple beter zelf in kunnen bouwen, zodat iedereen er gemakkelijk gebruik van kan maken? Onze favoriete reacties op een rijtje.
Lars Paymans -

Reacties: 32 reacties

  1. Ik ben het helemaal eens met Justin over NFC. Als Apple ontwikkelaars toegang geeft tot de NFC chip dan kan die ov-chipkaart ook binnenkort weg

  2. Een per app keyboard keuze zou geweldig zijn. Dan kan ik voor chat apps swype gebruiken en voor de ING app en andere het stock keyboard.

  3. De equalizer kan zeker verbeterd worden om je eigen muziek beter afgesteld naar eigen keuze (zoals bij spotify) dat heb Apple nog steeds niet verbeterd.

  4. Haha, met iMessage bericht inplannen kan je ook je baas vroeg in de ochtend een bericht sturen dat je ziek bent, zonder dat je ook daadwerkelijk wakker hoeft te worden om die tijd 🙂

  5. Een fatsoenlijke agenda, met jaarplanning en copy functie.

  6. NFC niet alleen voor Apple Pay gebruiken, maar beschikbaar maken om ook OV Chip, Toegangspasjes en gewoon pinnen mogelijk te maken!

  7. Mis nog steeds het vrij kunnen indelen van apps ipv link boven naar rechts onder uitvullend

  8. Geweldige dingen!! Ben helemaal mee eens ;-). Hopen dat Apple dit ook leest.

    Zeker handig om je foto’s te beschermen met een wachtwoord of je vinger. Zoals ik zelf aangaf, voor alle apps, zou handig zijn.

  9. Herkenning van QR codes in de standaard foto app.

    Om te voorkomen dat je per ongeluk alle QR codes in beeld volgt, eerst vragen of je er daadwerkelijk heen wil gaan.

  10. 1.Zoiets als flipcontrolcenter. Zodat je controlcenter zelf kan aanpassen.
    2.swipeselection
    3.clearlocknotifications, zodat je in 1 keer notificaties delete
    4.Callconnect. Zodat je een kleine tril voelt wanneer er aan de andere kant wordt opgenomen als je iemand belt.
    5.Spotlight werkt ook op spotify
    6. Betere mail app met weer Exchange ondersteuning voor Gmail (zal wel meer aan Google dan Apple liggen)
    Betere Back-up functies waardoor je iMessage berichten apart kan opslaan.

    Ik weet het sommige bestaan al lang in jailbreak scène, maar Apple is goed in het kopiëren van bestaande tweaks zoals F.lux

  11. Lezer Steven zou zijn iMessage-berichten graag inplannen in plaats van dat ze direct worden verstuurd. Handig als je bedenkt dat overmorgen iemand jarig is, en je direct een leuk tekstberichtje in kunt plannen. Door ook de mogelijkheid toe te voegen om berichten automatisch te herhalen, kun je iemand gemakkelijk aan iets herinneren.

    Dit!!!

    Alex: WeTransfer, de mogelijkheid om grotere bestanden gemakkelijk uit te wisselen tussen gebruikers.

    Eh Airdrop?

  12. Het aller mooiste zou zijn, dat Apple eens ging luisteren naar hun gebruikers.

  13. – App Store proofperiode (trial) voor dure apps mogelijk maken voor ontwikkelaars – horizontale rotatielock voor filmen (terwijl verticaal in hand)- API voor Siri, zodat bijvoorbeeld WhatsApp werkt met Siri- cross platform notificaties afvinken – mobiel internet via bedieningspaneel uitschakelen

  14. Rvb: Een screen recorder waarmee je gemakkelijk het scherm van je iPhone of iPad op kunt nemen. Handig als je bijvoorbeeld een spel wilt demonstreren.

    Dat bestaat al. Je hebt er alleen wel een Mac met Yosemite of hoger voor nodig en iOS 8 of hoger. Het zou mooi zijn als je het direct in iOS kunt zonder dat je het apparaat aan je Mac moet hangen.

    WinchKing: Overnemen van 1Password om de iCloud Sleutelhanger beter te integreren in apps.

    Dat zou het domste ooit zijn want dit leidt tot een complete leegloop van 1Password gebruikers. De reden dat 1Password zoveel gebruikt wordt zit hem in het feit dat het in tegenstelling tot iCloud Sleutelhanger volledig offline is. Je kunt er helemaal zelf voor kiezen om cloud storage zoals Dropbox te gebruiken, standaard wordt dit niet gebruikt. iCloud Sleutelhanger kan niet offline, dat is alleen maar via de cloud en dus een zeer groot security risico. Dusdanig groot dat het in het bedrijfsleven gewoon niet gebruikt mag worden.

    Daarbij is het juist iCloud Sleutelhanger die goed integreert in apps en 1Password niet 😉 Bij 1Password moet je een extensie installeren en die is er alleen voor een select aantal webbrowsers. iCloud Sleutelhanger is iets wat heel wat meer apps al ondersteunen omdat Sleutelhanger al heel wat jaren in OS X zit en met iOS ook gewoon onderdeel is van het OS. AgileBits is wel zo slim geweest om hun eigen API te maken zodat je 1Password kunt oproepen binnen een app maar dat heeft wel de nodige beperkingen. AgileBits zou dus Apple moeten overnemen om hetzelfde te kunnen 😉

  15. Iets wat ik niet hoop is dat Apple een dark mode inbouwt maar wel meer met 3d touch opties komt zoals systeem instellingen vanaf het control center.

  16. Ik zou al blij zijn met een niet storen modus uitbreiding dat je hem per dag kan instellen. door de week tot 06:00 uur en in het weekend tot 08:00 uur. lijkt me perfect.

  17. Fijn dat iedereen zo enthousiast blijft, maar ik heb liever dat schoenmaker Apple zich bij de leest houdt en alleen de stabiele basis legt.
    En niet weer de halve wereld platlegt met halfbakken OS-software (Wifi of Ethernetdrivers, haperende Airports, CarPlay enz. )

  18. Ik mis het implementeren van een SIP account(VOIP Bellen) nog op de iPhone via Apple zelf. Op deze manier zou de iPhone zakelijk nog sterker komen te staan. De bestaande apps werken naar mijn mening allemaal niet 100%.

  19. Origineel geplaatst door vuurvreter
    Het aller mooiste zou zijn, dat Apple eens ging luisteren naar hun gebruikers.

    Heeft zo zn voor- en na- delen. iOS werkt mede dankzij het zo gesloten is zo vloeiend zoals het nu is.

  20. yeah! mijn idee staat er ook bij: Niet Storen 2.0

    wil je meer ideeen? ik zit er vol mee 🙂
    maar graag gedaan @iCulture
    hopelijk helpt dit artikel met de daadwerkelijke ontwikkeling. een copyright erop zal ik wel nooit krijgen 😜

  21. Het softwarematig regelen van de geluidssterkte van de wekker. Blijft toch raar dat ik iedere avond de iPhone op 3 streepjes volume moet zetten om me de volgende ochtend niet de rambam te schrikken van de wekker. En ‘s-ochtends niet vergeten het volume weer terug op luid te zetten anders mis ik die dag weer inkomende gesprekken. Ik roep dat al jaren, waarom heeft die wekker geen aparte geluidssterkte??

  22. @Henk: Wat bedoel je precies met een jaarplanning?

  23. @Bman: Dat heet MailDrop 😉

  24. Tip: geef ze ook door op feedback.apple.com of Apple.com/feedback!

  25. Ik wil kaarten met een code in Wallet kunnen toevoegen, zonder ze te hoeven scannen.

  26. @Cloverfield: Helaas. Dat zijn digitale equivalenten van de shredder !

  27. Hoeveel stemmen heeft het blokkeren van private, onbekende of geen nummer contacten?

  28. Jullie kunnen beter een Android telefoon kopen als ik het lijstje en reacties zo lees. Die bieden alles wat jullie vragen… 😉

  29. Niet dat er ooit iets mee gedaan wordt als het niet door de mensen uit Cupertino zelf bedacht wordt maar toch.
    2 dingen die het belangrijkst zijn.

    1
    Volume onafhankelijke wekker/ringtone inderdaad! Dit is zo’n simpel ding en zo’n grote ergernis. Ik begrijp niet waarom dit zo geïmplementeerd is.

    2
    De mogelijkheid om TouchID op meer plekken te gebruiken zodat ik mijn iPhone/iPad met gerust hart aan mijn kinderen of vrienden kan geven.
    Denk aan: Mail, Foto’s, berichten, Safari etc.. Veel makkelijker te implementeren dan het inrichten van diverse gebruikersprofielen.

  30. Sorteermogelijkheid van WIFI netwerken. De belangrijkste bovenaan en alternatieven daaronder. Precies zoals je op de Mac ook vindt!

  31. Een goede agenda

  32. @Henk: mee eens! Die agenda moet echt nog eens aangepakt worden. Met bv een goed week overzicht. Er zijn genoeg agenda apps maar dat zou niet nodig hoeven zijn.

    @Piet: ja hoor er zit er weer één tussen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.