Reacties voor: iOS-ontwikkelaars richten vakbond op en eisen meer geld van Apple

Een groep van 35 iOS-ontwikkelaars heeft een vakbond opgericht. De Developers Union wil dat Apple meer doet voor ontwikkelaars, te beginnen met gratis trials voor alle apps. Ook moet het makkelijker worden om je dagelijkse brood te verdienen met apps.

Reacties: 7 reacties

  1. Dit zou wel mooi zijn.

  2. Goede ontwikkeling

  3. Wens ze veel succes. Apple is geen opdrachtgever dus denk niet dat ze een poot hebben om op te staan.

    Ze zeggen dat Apple met die 30% te veel vraagt maar zonder de app store verdienen ze helemaal niets.

    In mijn ogen wisten ze waar ze aan begonnen dus moet je niet achteraf lopen klagen.

  4. Ik hoop dat ze het voor elkaar krijgen. Ik ben dol op kleine bedrijfjes die apps maken. Zij reageren wanneer je een vraag of probleem hebt. Hebben vaak meer passie voor hun app. Staan open voor suggesties. Reageren vaak zelfs op je recensie (oprecht en niet een standaard antwoord) en ga zo maar door. Vaak maken ze iets specifieks voor een kleinere doelgroep zoals de makers van mijn agenda app bijvoorbeeld. Ik had een fijne waterdrink app van nederlandse bodem, maar zij vertelden mij dat ze het naast hun bestaande werk moesten doen en dat daardoor updates heel lang duurden. Jammer is dat

  5. Dan vragen ze toch meer voor hun apps, als die zo goed zijn! Maar Apple is niet het probleem, het probleem is dat mensen gierig zijn. Wel €1000 voor een telefoon betalen omdat ze populair willen doen,maar een beetje voor een app neer moeten leggen en ze klagen al!

  6. @Suzanne: Hey Suzanne! Zijn de apps waar jij het over hebt héél toevallig Easy Calendar en Drink Diary? Zo ja, dit zijn beiden apps die ik zelf door-ontwikkel en support op lever. En inderdaad omdat ik het naast mijn full time baan doe heb ik amper tijd om Easy Calendar genoeg aandacht te geven, laat staan Drink Diary. Ik zou ook wel willen dat ik door kan ontwikkelen aan Drink Diary dus ik snap volledig wat je zegt! Leuk om te horen dat je de manier van reageren op vragen/problemen heel fijn vindt en dat je ziet dat er passie is voor de apps die ik maak.

    Als je trouwens niet mijn apps bedoelde, vergeet dan wat ik heb gezegd 😅

  7. Simpelste oplossing : stop met ontwikkelen voor iOS.
    Als genoeg ontwikkelaars dat doen, verandert de iPhone in een zeer dure “dumbphone”.
    Misschien dat Apple dan leert om de ontwikkelaars wat meer in de watten te leggen.

    Persoonlijk ben ik twee weken geleden overgestapt naar een Nokia 8 met stock Android erop.
    Als zeer lange iOS gebruiker was ik bang dat de overstap ging tegenvallen, maar mijn ervaring tot nu toe is bijzonder positief.
    Er is nu echt wel een concurrerend platform voorhanden dat Apple het vuur aan de schenen kan leggen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.