Reacties voor: Dev Team waarschuwt tegen commerciële unlockdiensten

Commerciële unlockdiensten zien wel brood in de iPhone 3G unlock van het iPhone Dev Team. Ze bieden vanaf 31 december (toeval?) een tool met handleiding aan voor prijzen die kunnen oplopen tot 25 euro.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 44 reacties

  1. Ze moeten maar 1 keer het pakketje verkopen en ze hebben al winst…

  2. Trieste mensen die dit soort handeltjes starten. Je gaat toch ook geen zand verkopen in de Sahara?

    “Hmmm, misschien is zand waar je voor moet betalen beter…” 😐

  3. Origineel geplaatst door sNicker
    Trieste mensen die dit soort handeltjes starten. Je gaat toch ook geen zand verkopen in de Sahara?

    “Hmmm, misschien is zand waar je voor moet betalen beter…” 😐

    xD

  4. Juridische stappen???? Volgens mij kan apple dat ook tegen hun doen

  5. @sNicker – Lol :p

    Maar niet vergeten dat niet iedereen iedere dag / week iPhoneclub checkt en van het iPhone dev team heeft gehorod. Ze denken dat deze sites het zelf hebben ontwikkeld, en kopen het.

  6. @Stig666 – Je iPhone is van jou. Gooi je hem kapot kan apple er niks over zeggen. Unlock je hem, kan apple er ook niks aan doen.

  7. @Jens
    idd, het zijn de mensen die de software ontwikkeld hebben waartegen juridische stappen zullen ondernomen worden, en ik denk dat Stig666 deze ontwikkelaars bedoelde

  8. Origineel geplaatst door Jens
    @Stig666 – Je iPhone is van jou. Gooi je hem kapot kan apple je niks maken. Unlock je hem, kan apple je ook niks maken.

    Verkoop je de software van het dev team kan ook niemand je wat maken denk ik

  9. Origineel geplaatst door Génicus
    @Jens
    idd, het zijn de mensen die de software ontwikkeld hebben waartegen juridische stappen zullen ondernomen worden, en ik denk dat Stig666 deze ontwikkelaars bedoelde

    Klopt

  10. @ Stig666
    Als die de open source license draagt wel

  11. Maybe if all iphone sites have a sort of banner stating the iphone 3g unlock is free with a link to the dev teams site or the part of the forum here where you have the needed info on the free unlock , then this might stop people being conned , if all the iphone sites did this their business would soon be gone , well till they find another phone model to con someone on that is , let them drive a old 1970’s skoda and not a 2009 bmw 😉 ook marktplaats is echte vol met yellowsn0w 🙁

  12. Het unlocken zal wel niet aan te pakken te zijn door apple of telecombedrijven, anders zouden ze dat bij de 2g al gedaan hebben neem ik aan

  13. Wel een beetje flauw om een screenshot te plaatsen van de site VOORDAT er wijzigingen gemaakt zijn.

    En de vergelijking met Jody is absoluut onzin, er wordt GEEN software van anderen verbouwt en verkocht als eigen software. Iets wat Jody wel doet…..

    Graag rectificatie !

  14. Ik zie het probleem niet om mensen te helpen met een unlock en voor die dienst een vergoeding te vragen.

  15. Goed dat Apple hier voor waarschuwt.

  16. Origineel geplaatst door JJS
    Ik zie het probleem niet om mensen te helpen met een unlock en voor die dienst een vergoeding te vragen.

    Mijn idee exact !

  17. ik heb dit ook gedaan met mensen uit het dorp met de iPod touch en PSP….

    want ik als enige die er verstand van heeft!

  18. @JJS, dat is opzich ook niet verkeerd. Probleem is echter dat men vaak betaalt voor iets, wat met een beetje zoekwerk zelf en gratis te doen is. Kijk bijvoorbeeld naar iFoneguide. Wij hebben gewoon gratis tutorials, beschikbaar voor iedereen. Wil je echter persoonlijke hulp, waarbij je langskomt en de gelegenheid hebt om vragen te stellen, dan vragen wij daar een vergoeding voor. Je maakt namelijk tijd vrij, je stelt je huis beschikbaar om iemand te ontvangen, bied diegene iets te drinken aan, en opzich gaan er in heel ver stadium ook nog afschrijvingskosten over jouw spullen. Zo is bij de voorbereiding van een unlock mijn laptop gesneuveld (stond klaar, maar toch op de verkeerde plek).

    @Fidler, ik vind het wel grappig dat jij dat zegt. De discussie in het forum gaat over jou. Probleem van jou is echter dat je mensen laat betalen voor de handleiding én de software. De software is echter niet van jou. Je zegt wel dat je het niet inbegrepen hebt in je pakket, maar goed. Neem een voorbeeld aan iFoneguide.

  19. – Verwijderd en tijdelijke verbanning

  20. – Verwijderd en tijdelijke verbanning

  21. Graag allemaal het een beetje netjes houden, het moet hier ook niet uit de hand lopen. Maar ik kan alvast Fidler melden dat er helemaal geen rectificatie zal gebeuren, jij bent hier diegene dat in de fout gaat dus kunnen wij ons ook een ‘foutje’ permitteren ;)….toch ?

    Mvgr
    Undertaxxx

  22. Ha ha, dit is een leuke discussie. Het lijkt een beetje op nep drugs verkopen in Amsterdam. Daar doet/kan de Politie ook niks aan doen. Iedereen mag poedersuiker verkopen. Iedereen die daar in trapt is een sukkel.

    Iedereen die betaald voor een unlock is dat natuurlijk ook. Maar je krijgt er tenminste wel wat voor. Je hoeft niet zelf op onderzoek uit. Als je niks van techniek snapt is dat wel een oplossing. Als het iPhone Dev Team niet wil dat dat gebeurt moeten ze het zelf aanbieden.

    Het blijft natuurlijk een illegale activiteit. Je mag je iPhone niet zelf unlocken, dat is inbreuk op de licentie die je met Apple bent overeen gekomen. (lekker belangrijk)

  23. Krijg je een bon? Kan ik de BTW terugvorderen? Heb je een KvK inschrijving?

    Als dat allemaal netjes voor elkaar is en je geeft een eerlijke garantie op je werkzaamheden vind ik het eigenlijk best fair.

  24. Origineel geplaatst door Fidler
    Wel een beetje flauw om een screenshot te plaatsen van de site VOORDAT er wijzigingen gemaakt zijn.

    En de vergelijking met Jody is absoluut onzin, er wordt GEEN software van anderen verbouwt en verkocht als eigen software. Iets wat Jody wel doet…..

    Graag rectificatie !

    rectificatie ???

    Waarom, het heeft duidelijk op je site gestaan, heb ik gister al meerdere keren vastgesteld en bewezen en dan durf je ook nog een rectificatie te eisen, moet niet gekker worden!

    Je bent gister meerdere keren door de mand gegaan door dingen te beweren die heeeeel anders op je site staan. Er stond wel degelijk dat er software/freeware in het pakket zit dat je na betaling meteen kan downloaden, stond heel duidelijk in de FAQ van je site.

    Ik heb netjes naar de moderators geluisterd, ”stop maar het heeft geen zin om nog langer over door te gaan”, maar vind dat je nu wel erg ver gaat om hier op de homepage rectificatie te eisen, als of Gonny haar werk niet goed zou doen, hou toch op zeg.

    Mocht je mijn post te ver vinden gaan Gonny of andere die deze groep beheren haal mijn post dan maar weg, ga er van uit dat mijn reactie nog netjes binnen de regels valt

    PS. wees blij dat het dit screenshot is en niet die van je FAQ, dan had je helemaal heet gegaan.

  25. Origineel geplaatst door sNicker
    Trieste mensen die dit soort handeltjes starten. Je gaat toch ook geen zand verkopen in de Sahara?

    “Hmmm, misschien is zand waar je voor moet betalen beter…” 😐

    Handel is handel, en ik weet zeker dat heel veel mesne graag betalen,omdat ze het zelf niet aandurven,of gewoon niet kunen.
    Op zich niks mis mee,als ik het dev team was zou ik zelf dat soort dingen maar aanbieden,kan je tenmisnte zelf profijt trekken uit je eigen software!

  26. @pieter,

    Je mag geen freeware verkopen, iets wat hij wel doet volgens de tekst op zijn site zoals die er gister heel duidelijk stond en in de FAQ van zijn site die hij zelf heeft geschreven en geplaatst. Handel is handel gaat hier natuurlijk niet op 😉

    Ik denk (lees: DENK) dat hij er een beetje van geschrokken is en toen de tekst heeft veranderd. Iemand die het al een keer heeft gedownload? kunnen we meteen zien wat er wel en niet in zit en is het punt Fidler meteen uit de wereld. Mocht het wel een handleiding zijn dan doet hij niets verkeerd maar freeware verkopen is gewoon fout.

  27. Haha ik stel voor dat jullie elkaar gewoon gerust laten en genieten van de telefoon die in je broekzak zit die het niet waard is om gefrustreerd van te worden.

    PEBKAC!

  28. Weet je waar ik me nou druk om maak.. die oorlog in het midden oosten, waar onschuldige mensen worden vermoord.. dat houdt mij vooral bezig.
    Dit unlock praktijken iets minder

  29. Toch wel ranzig inderdaad… Niet de SERVICE wordt aangeboden, maar puur de freeware. En niet zo’n beetje ook. Het leuke is dat al die mensen hun best doen om bovenaan in Google te komen. Als we daar met zijn allen een paar keer op klikken blijft er vermoedelijk niet veel meer over.

    😛

  30. De disclaimer van Fidler:

    Let op: Het downloaden van software en documenten op onze download server en het simlock vrij maken van uw mobiele toestel hiermee is geheel op eigen risico. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele geschillen en/of (gevolg)schade. Het kan zijn dat uw garantie vervalt wanneer u uw toestel simlock vrij heeft gemaakt. Wij kunnen niet garanderen dat het unlocken altijd direct werkt, dit kan namelijk per toestel verschillen. Vanwege de digitale aard van ons product is geld teruggave niet mogelijk, u kunt het product immers niet retour zenden. Het programma in het software pakket om te unlocken is freeware, U betaalt voor de bijhorende handleiding en support. U gaat akkoord met deze voorwaarden wanneer u besluit om gebruik te maken van onze diensten.

    Niet gelukt is geld weg ! Mensen trap hier niet in !
    De 3G is immers gratis en zelfstandig te unlocken !

  31. @ marcooo

    Wat doe je dan op deze site of waarom bekijk je dit bericht?

    Prima dat de service tegen vergoeding wordt aangeboden. Het product (freeware) verkopen is een andere zaak.

  32. @marcooo

    Origineel geplaatst door marcooo
    Weet je waar ik me nou druk om maak.. die oorlog in het midden oosten, waar onschuldige mensen worden vermoord.. dat houdt mij vooral bezig.
    Dit unlock praktijken iets minder

    best wel vage reactie…

  33. Ach, iedereen die een iPhone unlockt met winst verkoopt is al triest. Met de iPhone 1G had ik voor 250euro/stuk ook 25 (dat is incl. alle kosten) gekocht (September 2007) en die heb ik vervolgens ook niet voor 500-600euro verkocht. Volgens mij had ik dat beter wel kunnen doen.

  34. Ik betaalde voor qwunlock ook €14,50 en kreeg links naar Dev gebruiksaanw. En de downloadlink!
    Maar…….ik heb die lui net zolang per mail geschreven dat ze niet goed bezig zijn met software van een ander te verkopen, totdat ze het geld terug gestort hebben!!
    Dus:nooit betalen, maar goed lezen voor je aan de slag gaat.
    Bernadette

  35. Zou Fidler dezelfde persoon zijn die in de tijd van de Semafoons de advertentie plaatste: Piepers te koop voor maar Hfl. 99,-? De giga mega ultra naieve mensen die ze eerst betaalde voordat ze afgeleverd werden keken raar op toen ze een doos met oude aardappels geleverd kregen. Wel erg slim hoor!

    Hoeveel regels programmateur weet Fidler zelf te creeren en in welke computertaal?

  36. Betalen voor een dienst is goed.
    Betalen voor gratis software is fout.

  37. Zucht, ik heb al honderden keren uitgelegd dat ik GEEN freeware verkoop. Maar er blijven mensen beweren dat ik dat wel doe.

    Er staat duidelijk op mijn site dat ik wel freeware tools gebruik, dat deze gemaakt zijn door het Dev Team en dat deze hiervoor de credits geef. Vervolgens wijs ik mensen in mijn handleiding naar de plaatsen waar deze te downloaden zijn. Lijkt mij dus NIETS mis mee.

  38. Stond op je site dat het er WEL bij zat….op het forum ga je ook al tig keer giga door de mand! je liegt daar de hele boel aan elkaar!

  39. Kijk het probleem is dat je nogsteeds praktisch profiteerd van het werk van andere… Die handleiding kan niet veel voorstellen want het is nou eenmaal ENORM makkelijk om te unlocken. Dus om voor die 2 A4 pagina’s van jou nou zoveel te betalen is ook belachelijk. Mijn accountant verdient nog minder voor dat werk (bwvs).

    Maar als jij rijk denkt te worden van ander mans werk, oooh nee het schrijven van 2 pagina’s handleiding… Dat dan vooral doen… Het staat slechts overal op het internet hoe je het moet doen dus kan me niet voorstellen dat iemand er daadwerkelijk ook voor gaat betalen…

    Greetz, Stiruam

  40. haha sukkel gaat hij freeware verkopen maar de mensen die kopen moeten ook wel beter opletten vind ik.

  41. Beste mensen,

    Al sinds het begin van het gsm tijdperk wordt er al ge unlockt, ieder merk is te unlocken, en daar is de iPhone nu ook bij gekomen. Ik snap niet waar iedereen zich zo druk om maakt.

    Betalen voor een unlockservice is heel normaal,immers iemand doet dat voor jouw, en t,is nog steeds zo dat alleen de zon voor niks opkomt, en de rest moet je voor betalen,dus ook voor het unlocken van je iPhone.

    Het aanbieden van de software hiervoor, en er dan ook nog geld voor vragen, dat vind ik ook niet kunnen.

    Bert.

  42. Origineel geplaatst door Bert
    Beste mensen,
    ….

    Betalen voor een unlockservice is heel normaal,immers iemand doet dat voor jouw, en t,is nog steeds zo dat alleen de zon voor niks opkomt, en de rest moet je voor betalen,dus ook voor het unlocken van je iPhone.
    ……

    Bert.

    Dat is nu net het punt; ze doen het niet voor je.
    Alle handelingen mag je zelf uitvoeren met een tool welke door een ander gemaakt is en als FREEWARE verspreid is.
    Je krijgt gewoon een handleiding erbij wat het zelfde is als hetgeen bij de orginele tool wordt geleverd, alleen in eigen woorden opgeschreven.

    Als ze de dienst aanbieden dat je naar ze toe kan en zij de unlock voor je uitvoeren (natuurlijk met garantie, no cure, no pay) kunnen ze voor de dienstverlening best een bedrag vragen, prima.
    Maar doorverkopen van gratis stockfoto’s en jezelf fotograaf noemen gaat iets te ver.

  43. Inderdaad, voor de service met de juiste kwaliteit, garanties en zakelijke formaliteiten: prima.

    Dus ik breng mijn phone, krijg em unlocked weer terug met een bonnetje en de garantie dat het goed blijft werken, da’s service en dat is geld waard. Een A4tje met wat uitleg, da’s zwendel.

  44. oei, oei wat een felheid weer…
    Is het strafbaar geld te vragen voor freeware…? Volgens mij niet. Dwz dat je zult moeten vermelden welke software de koper krijgt. De keus is dan geheel voor de koper. (Gratis) informatie vergaren en die te koop aanbieden is gewoon legaal en absoluut niet strafbaar.Dat wij wel beter weten en dus op de hoogte van de software die gebruikt wordt, gratis software wel te verstaan, is ons voordeel. Meneer F, laf trouwens dat je je volledige naam niet eens durft te gebruiken, is dus pas aan te pakken als hij net doet of het zijn software is die wordt aangeboden. Dat is wel strafbaar. Dus site aanpassen en vermelden dat je het pakket “gele sneeuw” aanbiedt en iedereen die dan bij je koopt ivm handleiding is gewoon winst. helemaal niet gek als je het mij vraagt. Chique…. nee, ik denk van niet. Maar ach, de applicatie Trein werkt ook gewoon met gratis toegankelijke data en dat is een top app die velen hierboven zullen hebben en daar heeft men dan geen moeite mee. Verkoop dus gewoon een stappenplan en lever de gele sneeuw software gratis mee. En dan is alles opgelost… en ben je tenminste eerlijk en duidelijk. Op deze manier wek je zeer veel argwaan en ergernis. En die is volledig terecht als je het mij vraagt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.